Κατασκευη Home Cinema στο υπογειο(playroom)

Reaction score
2.559
Μια χαρά είναι ο χώρος... και έχει και μπιλιάρδο (δυστυχώς Αμερικάνικο!:114:).
Μια ερώτηση μόνο: Ο τοίχος των 3μ έχει χτιστεί ειδικά για να μην είναι ανοιχτό το home cinema αριστερά από την οθόνη;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.917
Εγώ που είμαι άσχετος από μπιλιάρδα, νόμισα πως φτιάχνει μίνι εσωτερική πισίνα! :116:

Reaction score
0
Απάντηση: Κατασκευη Home Cinema στο υπογειο(playroom)

Καλημερα παιδια!λοιπον 1ον η αποσταση που θα ειναι ο ενας καναπες ελεγα οτι θα ειναι καπου πισω απο το δοκαρι(κοκκινη γραμμη),και ισως αν βλεπει θα εβαζα και αριστερα και δεξια τις οθονης καναπεδες(δηλαδη στον τοιχο που γραφω 3μ και απεναντι,απλα δεν ξερω αν μπορει καποιος να βλεπει απο εκει!)2ον τον τοιχο των 3μ τον εφτιαξα επιτηδες τωρα,με γυψοσανιδα.3ον ωραια η ιδεα για πισινα!!!!!!! :) :)

Reaction score
15.548

βαφεις ενα γκριζο χρωματακι ματ τους τοιχους(οσο πιο σκουρο τοσο καλυτερα)και ενα κομματι του τοιχου με 3μ πλατος και 1.28μ υψος το βαφεις λευκο ματ(αν το κομματι αυτο ειναι και καλοφτιαγμενο σε στοκαρισμα ακομα καλυτερα)
Φτιαχνεις και ενα πλαισιο γυρω απο το λευκο 5-10 ποντων με βελουδο μαυρο ματ και εισαι ετοιμος......

τα λεφτα τα βαζεις για προβολεα ολα.....και πιο μετα παιρνεις οθονη.

ααααααα.....φτιαχνεις και ενα masking οπως αυτο με βελουδο....το κρεμας στα πλαγια οταν η ταινια θα ειναι 16/9

και θα ειναι ετσι..

η οθονη να ξεκιναει απο τους 50 ποντους απο το πατωμα.....

με τα λεφτα που διαθετης θεωρω οτι ειναι η καλυτερη λυση για αρχη......

Reaction score
0

ειναι και αυτη μια λυση(που δεν με τρελενει βεβαια γιατι εχω δει σε φιλο μου προβολη σε τοιχο και ειχα απογοητευτει για τις προβολες απο projector μεχρι που ειδα και σε πανι!).για την αποσταση προβολης δεν μου ειπες.σε τι αποσταση πιστευεις οτι πρεπει να ειναι ο καναπες;απο αριστερα κ δεξια θα υπαρχει ορατοτητα;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.144

Κάνε το όπως το ονειρεύεσαι φίλε μου. Κι εγώ υπέρ της σταθερής οθόνης είμαι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν κάθεσαι δεξιά ή αριστερά. Όσο για την απόσταση θέασης, είναι και θέμα γούστου. Προβλέπω σιγά σιγά να μετακινείς τους καναπέδες μπροστά. :116:

Εγώ για παράδειγμα βλέπω από τα 3,6 μέτρα σε 110" 16:9, ενώ ο Zizik από την ίδια απόσταση 136" 235:1.

Reaction score
0

Απλα επειδη εχω ακομη την δυνατοτητα να βαλω λιγο υπερυψωμενο ενα κομματι ωστε να μπορουν ναμπουν δυο σειρες καναπεδες στην ευθεια της οθονης.

Reaction score
15.548

ειναι και αυτη μια λυση(που δεν με τρελενει βεβαια γιατι εχω δει σε φιλο μου προβολη σε τοιχο και ειχα απογοητευτει για τις προβολες απο projector μεχρι που ειδα και σε πανι!).για την αποσταση προβολης δεν μου ειπες.σε τι αποσταση πιστευεις οτι πρεπει να ειναι ο καναπες;απο αριστερα κ δεξια θα υπαρχει ορατοτητα;
αφου ειχες απογοητευτει με τον φιλο σου τοτε θα απογοητευτεις απο την ορατοτητα δεξια-αριστερα

Reaction score
15.548

Εγώ για παράδειγμα βλέπω από τα 3,6 μέτρα σε 110" 16:9, ενώ ο Zizik από την ίδια απόσταση 136" 235:1.
τα ιδια βλεπετε βρε....ακομα δεν το καταλαβες..!!! :116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.144

τα ιδια βλεπετε βρε....ακομα δεν το καταλαβες..!!! :116:
Βρε το ξέρω ότι βλέπουμε το ίδιο σε 16:9. Σε 235:1 όμως?

Reaction score
15.548

ας προσεχες.....:116:

με το πλατος δεν αλλαζει κατι στην θεαση σου...

όπως στην περίπτωσή μου, που θα μπορούσα να έχω οθόνη πλάτους 3 μέτρων, και περιορίστηκα στα 2,44.
δυστυχως για σενα σου λειπει πλατος και μην μου πεις οχι το ξερω :105:

ομως,ποτε δεν ειναι αργα.....χωρο ετοιμο εχεις ....μια αλλαγη στα L-R και μια οθονουλα 3μ με τον αναμορφικο...

ετσι κιαλλιως δεν προκειται να βαλεις μυαλο ωστε να αλλαξεις προβολεα....:142:

Reaction score
15.548

ουπς....ξεχασα οτι εχεις κανει και το maskinq BOYT-BOYT :422:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.144

ουπς....ξεχασα οτι εχεις κανει και το maskinq BOYT-BOYT :422:
Πάλι καλά που το θυμήθηκες μόνος σου, να μην τα ξαναλέω εγώ.

Reaction score
0

επειδη θελω να ντυσω τον τοιχο(στα 4μ) με γυψοσανιδα,ωστε να προεξεχει και να εχει ενα κενο στη μεση οσο θα ειναι η οθονη που μου προτινατε.θελω να ξερω τι διαστασεις θα εχουν τα ηχεια που θα βαλω κατω απο την οθονη ωστε να αφησω τρυπες να μπουν λιγο μεσα στην γυψοσανιδα.βεβαια για τον ηχο δεν εχουμε πει κατι.αλλα θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν καποιες διαστασεις που να ειναι ικανοποιητικες οτι ηχεια και να βαλω.επισης επειδη θα βαλω τον ηλεκτρολογο να μου τραβηξει γραμμες θα ηθελα να μου προτεινετε τι χρειαζομαι απο μπριζες,διακοπτες,κτλ στο χωρο αυτο ωστε να τα προβλεψω απο τωρα.στην οροφη θα υπαρχει γυχοσανιδα με κρυφο φωτισμο.κατι αλλο;τα 2 ηχεια που θα μπουν πισω απο τον καναπε που να τα στηριξω;Ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους σας.Μετα απο καιρο και πολυ δουλεια καταφερα να φτιαξω αυτο το Playroom που παντα ηθελα.θα ανεβασω και καποιες φωτογραφιες αργοτερα.το ροβλημα μου ειναι οτι ενω ειχα παραγγειλει εδω και 2 μηνες την οθονη LUMENE palaca 300c σημερα με ενημερωσε ο κυριος οτι δεν θα την παραλαβω τελικα και ας μου ειχε πει οτι θα παραλαβω σε 50-60 μερες!!!(ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ) το προβλημα μου ειναι τι οθονη να αγορασω!εχω ηδη αγορασει και τοποθετηση τον projector optoma HD 25e και περιμενει μια οθονη για να ολοκληρωθει!!η οθονη αυτη εκανε 800 ευρω και ειχε διαστασεισ 305χ172 cm και ηταν σταθερη.ξερει καποιος αν υπαρχει κατι αντιστοιχο που να μου κανει για τον προβολεα μου και τον χωρο; σας παρακαλω δωστε καποια βοηθεια..οτιδηποτε διευκρινησεις πειτε μου!θα ανεβασω και τις φωτογραφειες

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.263