Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Πάντως ο προτράκτορας της vandenhul το λέω καλά ? μπορεί να δουλευτεί σωστά μόνο αν φας μερικά μερόνυχτα.
Ακούς petermeni?
Μερόνυχτα σίγουρα όχι αλλά, γενικά, για να ρυθμίσεις σωστά ένα πικάπ τις θέλεις τις ωρίτσες σου.

Απορώ πως μπορεί και γίνεται συγκριτική δοκιμή για κεφαλές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891
Απάντηση: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

με έτοιμα σελ κάτι μπορεί να γίνει. αλλιώς με 2-3 βραχίονες στο ίδιο πλατό.

λύσεις υπάρχουν....

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Σιγά μη γίνεται! Δείξε μου μία.
Περιοδικό "ΗΧΟΣ" Νοεμβρίου 1999, (πριν έναν αιώνα μιλάμε), σελ. 56, τεστ 10 κεφαλών.

:107:

Reaction score
2.248

Πιστεύω ότι τα συγκριτικά κεφαλών είναι επισφαλή για συμπεράσματα αφού η ηχητική τους απόδοση είναι άμεσα συνυφασμένη με τον βραχίονα.
Εδώ όμως ισχύει πιστεύω και το αντίστροφο.... Δηλαδή ότι η ηχητική απόδοση των βραχιόνων είναι συνυφασμένη με τις κεφαλές. Το λέω αυτό επειδή εχω ακούσει άπειρες φορές το ότι ο βραχίονας "παίζει" και η κεφαλή "διαβάζει"

Αμα βάλουμε πλατό και phono μέσα μάλλον είναι δύσκολο να βγούν συμπεράσματα για μιά φτωχή κεφαλή.

Σε λίγες δοκιμές που έχω κάνει με 3-4 βραχίονες και μερικές κεφαλές έχω δει ότι "υποδέεστερες" κεφαλές έχουν δώσει καλύτερα αποτελέσματα σε ματσάρισμα με "υποδεέστερους" βραχίονες από αντίστοιχα ματσαρίσματα "καλών" κεφαλών με ίδιους ή ακόμα "καλύτερους" βραχίονες (χωρίς το ματσάρισμα να είναι off-specs φυσικά)

Οπ'ότε έχω την ίδια απορία με τον Peter.

Reaction score
11

Σε λίγες δοκιμές που έχω κάνει με 3-4 βραχίονες και μερικές κεφαλές έχω δει ότι "υποδέεστερες" κεφαλές έχουν δώσει καλύτερα αποτελέσματα σε ματσάρισμα με "υποδεέστερους" βραχίονες από αντίστοιχα ματσαρίσματα "καλών" κεφαλών με ίδιους ή ακόμα "καλύτερους" βραχίονες (χωρίς το ματσάρισμα να είναι off-specs φυσικά)
Υπάρχει και ο αιρετικός τρόπος ανάγνωσης σε αυτό που λέει ότι θαυμάσια μπορεί το, (ψαγμένο), φθηνότερο η φθηνό να είναι καλύτερο από το ακριβό hiεντάδικο!

Υ.Γ. Αν θέλεις ξανακοίταξε λίγο τα περί μεγαλύτερης φθοράς που προκαλούν οι ελλειπτικές βελόνες από τις κωνικές. Περίμενα κάποιος να το αναφέρει αλλά δεν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891

Πιστεύω ότι τα συγκριτικά κεφαλών είναι επισφαλή για συμπεράσματα αφού η ηχητική τους απόδοση είναι άμεσα συνυφασμένη με τον βραχίονα.
Εδώ όμως ισχύει πιστεύω και το αντίστροφο.... Δηλαδή ότι η ηχητική απόδοση των βραχιόνων είναι συνυφασμένη με τις κεφαλές. Το λέω αυτό επειδή εχω ακούσει άπειρες φορές το ότι ο βραχίονας "παίζει" και η κεφαλή "διαβάζει"

Αμα βάλουμε πλατό και phono μέσα μάλλον είναι δύσκολο να βγούν συμπεράσματα για μιά φτωχή κεφαλή.

Οπ'ότε έχω την ίδια απορία με τον Peter.
εσύ "πιστεύεις" τα παραπάνω, κι εγώ σου χαρίζω το λινκ.

και λίγα σχόλια:

άρα, όπως τα λες, δε βγαίνει καμιά απολύτως άκρη με σπεκς και υπολογισμούς στο ποιός συνδυασμός βραχίονα-κεφαλής-φόνο είναι καλύτερος, παρά μόνο με "δοκιμή", με υποκειμενικές ακουστικές εκτιμήσεις δηλαδή, οπότε και σαφώς βγαίνει άκρη, γιατί ακούς με τα σωστά χρυσά αυτιά, τα σωστά ηχεία, που είναι σωστά στημένα, στο σωστό μετρημένο χώρο, που οδηγούνται σωστά από τον σωστό ενισχυτή, με τα σωστά καλώδια παντού, τα σωστά αξέσορις (θυμιατά και φενκ σούι), το σωστό ρεύμα (όλγουες του θέρτι) και τα σωστά αντικραδασμικά πχιότητας, πάντα με τους σωστούς δίσκους βινυλίου 400 γραμμαρίων, το σωστό κρασί 400 ετών και τη σωστή παρέα ομοϊδεατών, σωστά?

μη χε

Reaction score
2.248

Υπάρχει και ο αιρετικός τρόπος ανάγνωσης σε αυτό που λέει ότι θαυμάσια μπορεί το, (ψαγμένο), φθηνότερο η φθηνό να είναι καλύτερο από το ακριβό hiεντάδικο!

Υ.Γ. Αν θέλεις ξανακοίταξε λίγο τα περί μεγαλύτερης φθοράς που προκαλούν οι ελλειπτικές βελόνες από τις κωνικές. Περίμενα κάποιος να το αναφέρει αλλά δεν...
Δες σε παρακαλώ το post #75 και θα δεις ότι υπάρχει αναφορά.

Reaction score
11

Δες σε παρακαλώ το post #75 και θα δεις ότι υπάρχει αναφορά.
Αυτό το είδα αλλά θέλω να πω πως ισχύει το αντίθετο. Οι κωνικές φθείρουν έως και καταστρέφουν τον δίσκο λόγω της πολύ μικρής επιφάνειας επαφής και των πολλών kgr/cm2.

Αντίθετα οι ελλειπτικές , υπερελλειπτικές, shibata, linecontact, έχοντας πολύ μεγαλύτερη επαφή με το αυλάκι, δεν ξεπερνούν το όριο όπου ο δίσκος αποκτάει πλαστική, (μόνιμη), παραμόρφωση.

Φυσικά αυτό συνδυάζεται και με το βάρος ανάγνωσης, που έχει βρεθεί ότι για μια συνηθισμένη ελλειπτική βελόνα είναι το 1,5 gr. Για υπερ, shibata, linecontact, είναι ελαφρά υψηλότερο λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας.

Reaction score
2.248

εσύ "πιστεύεις" τα παραπάνω, κι εγώ σου χαρίζω το λινκ.

και λίγα σχόλια:

άρα, όπως τα λες, δε βγαίνει καμιά απολύτως άκρη με σπεκς και υπολογισμούς στο ποιός συνδυασμός βραχίονα-κεφαλής-φόνο είναι καλύτερος, παρά μόνο με "δοκιμή", με υποκειμενικές ακουστικές εκτιμήσεις δηλαδή, οπότε και σαφώς βγαίνει άκρη, γιατί ακούς με τα σωστά χρυσά αυτιά, τα σωστά ηχεία, που είναι σωστά στημένα, στο σωστό μετρημένο χώρο, που οδηγούνται σωστά από τον σωστό ενισχυτή, με τα σωστά καλώδια παντού, τα σωστά αξέσορις (θυμιατά και φενκ σούι), το σωστό ρεύμα (όλγουες του θέρτι) και τα σωστά αντικραδασμικά πχιότητας, πάντα με τους σωστούς δίσκους βινυλίου 400 γραμμαρίων, το σωστό κρασί 400 ετών και τη σωστή παρέα ομοϊδεατών, σωστά?

μη χε
Κώστα είδες πουθενά αναφορά για χρυσά αυτιά και τα άλλα που αναφέρεις? Αμα δεις το profile μου θα δεις ότι δεν ακούω απο sky-fi-end μηχανάκια αλλά από "γήινα" της αγοράς.... Οσο αφορά τα αυτιά μου είμαι πιό πολύ κουφός από πολλούς εδώ :102:

Το ότι δεν πιστεύεις στο ματσάρισμα της κεφαλής-βραχίονα για το βέλτιστο αποτελέσμα αλλά στα νούμερα είναι θέμα δικό σου και απολύτος σεβαστό.

Οσο αφορά εμένα πιστεύω ότι μία κεφαλή που "μετρά καλά" με έναν επίσης καλό βραχίονα μπορεί να δώσει (θες αντικειμενικά, θες υποκειμενικά) χειρότερο ηχητικό αποτέλεσμα από ένα υποδεέστερο σύστημα αλλά σωστά ματσαρισμένο.

Reaction score
3.967

Κάποια στοιχεία:
1. Η συσκευασία της κεφαλής είναι υπέροχη. Σ ένα (ας πούμε) βαρελάκι απο χοντρό πλαστικό, στηριγμένη σε αντάπτορα με τα βιδάκια της βρίσκεται η κεφαλή.
Ο αντάπτορας στο πάνω μέρος του φέρει διαγραμμίσεις συνολικού εύρους 5 χιλιοστών, ενώ προς το άλλο άκρο σου δίνει λειτουργία μεγενθυτικού φακού.
2. το μεταλλικό πλακέ εξάρτημα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση της κεφαλής στο χεντσέλ του βραχίονα.
3. Μετά την τοποθέτηση της κεφαλής μπορείς με τον αντάπτορά της να δείς τη θέση της βελόνας, χρησιμοποιώντας την διαγραμμισμένη περιοχή.
4. Η Ντένον προτείνει η ακίδα να αντιστοιχεί στη γραμμή 3, δηλ. στο μέσο της περιοχής διαγράμμισης.
5. Η θέση αυτή ΔΕΝ συμπίπτει με την ιδανική θέση του αντάπτορα της Τέχνικς. Βρίσκεται 1-2 χιλιοστά προς τον άξονα στήριξης του βραχίονα κατά την προσθιοπίσθια κατεύθυνση.
Κάποιες ακουστικές εντυπώσεις:
1. Πλατώ το Τέχνικς μκ2, φονο στεητζ ες πι ελ οντιο. προενισχυτής ες πι ελ οντιο, ηχεία τα πούριτυ της Μάρτιν Λόγκαν, στήριξη σε κλασσσικό αρθρωτό επιπλο της εξέλιξις, Καλώδιο προς φονο στεητζ νιούτρικ συστραμένου αγωγού, ιντερκονέκτ απο επαγγελματική σειρά της Σπέκτρουμ.
Καμμία επιπλέον φροντίδα στήριξης των συσκευών.
2. Τα ηχεία βρίσκονται 1.5 μέτρα από τον πίσω τους τοιχο σε απόσταση 2,5 μέτρων μεταξύ τους. Η θέση ακρόασης είναι 3 μέτρα απο τον άξονα που τα ενώνει κ η σύγκλισή τους υπολογίσθηκε με το σύστημσ φακού που προτείνει ο κατασκευαστής τους.
Είναι ρυθμισμένα για καθιστή θέση ακπόασης, ελαφρά υπερυψωμένα στο πρόσθιο τμήμα τους (1εκατοστό) με ελαστικοτσόχινα πατουράκια ιδιοκατασκευής που ακουμπούν σε μικρού πάχους χαλκινοελαστικών πατακίων της Ρεντέκο. (σας πέθανα,έ?)
3. Οι διαστάσεις του χώρου ακρόασης είναι 12Χ5 με τα ηχεία να βρίσκονται στη μικρότερη διάσταση αλλά όχι συμμετρικά τοποθετημένα ως προς τους πλάγιους τοίχους λόγω ιδιομορφίας του χώρου.
4. Οι κατασκευες της ες πι ελ οντιο είναι λαμπάτες και επιλεχθήκαν μετά από πολλές δοκιμές διαφόρων σχεδιάσεων και τύπων λυχνιών (της ίδιας εταιρείας πάντα) με γνώμονα καθαρά τα ακουστικά μου γούστα που είναι: βάζω να παίξει ένα γνωστό κομμάτι κ ΑΝ αυτό που ακούω με καθηλώσει σα χαζό στον καναπέ ή με πετάξει όρθιο κ κουνάμενο (σεμνάααα) τότε ξέρω ότι μ αυτό το μηχάνημα θα ζήσω για κάνα τρίχρονο.
4α. Η παραπάνω παράγραφος είναι αληθής μόνο :144::144: για τα ενισχυτικά του συγκεκριμένου σετάπ. Το πλατώ το αγόρασα γιατί "με φτιάξαν" κατι καλά παιδιά του φόρουμ, για τα ηχεία φταίει ο κ. Τσαντούλης με το σλούρπ-σλούρπ τέστ του (κ τα βρήκα μισοτιμής κ άστρωτα από γνωστό που μετάνοιωσε κ "χτύπησε 802")
5. Ο χώρος είναι αρκετά "φορτωμένος" απο επίπλωση χωρίς φροντίδα ακουστικής συμπεριφοράς εκτός κάποιων ρικοφόν στο κάτω κ πίσω απο τα ηχεία τμήμα.
6. Ο διακόπτης των χαμηλών που έχουν τα πούριτυ βρίσκεται συνήθως στο 0:109:

Reaction score
3.967

Οι πρώτες ακροάσεις έγιναν με την κεφαλή τοποθετημένη σύμωνα με τον αντάπτορα της Τέχνικς. Σ αυτή τη θέση το μεταλλικό παρεμβαλλόμενο έλασμα εξέχει 1-1,5 χιλιοστό από το πρόσθιο τμήμα του χέντσελ.
Το ύψος της κεφαλής σύμφωνα με τη μαμά της είναι 1,54 εκατοστά, οπότε ρύθμισα το ύψος του βραχίονα περιστρέφοντας τη βάση του στο 0,5.
Ο έλεγχος του πλατώ έγινε με απλοπράκτικερ αλφάδι, δεν χρειάστηκε να παρέμβω.
Ζύγισα το βραχίονα κ έβαλα 1,6 γραμμάρια (+- ο,3 προτείνει ο κατασκευαστής) βάρος κ το ίδιο αντισκέιτιν.
Το καπάκι του πλατώ αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων
Η συμπεριφορά του πλατώ στην ακουστική ανάδραση ήταν ευχάριστη έκπληξη.
Ο ήχος είχε ιδιαίτερη ζωντάνια στα μεσουψηλά, γρήγορη ατάκα κ ενα εσάνς σκληρότητας ή μηχανικίλας.
Η τρισδιάστατη αίσθηση εξαιρετική, όπως κ το ύψος της σκηνής.
Στο χαμηλομεσαίο φάσμα, αίσθηση καθαρότητας κ υπέροχα χτυπήματα τυμπάνων, αλλά δεν ξέρω αν αυτό το στοιχείο αναδεικνύεται από την κεφαλή ή απο την έλλειψη που παρουσιάζει στο σώμα και στην περιγραφή του χαμηλού.
Όταν ρύθμισα την κεφαλή σύμφωνα με τον δικό της αντάπτορα, διαπίστωσα ένα στένεμα σκηνής σ όλες τις διαστάσεις κ "μαλάκωμα" των χαμηλομεσαίων.
Είναι απίστευτο πως 1 χιλιοστό επιδρά τόσο έντονα στο αποτέλεσμα!
Πάντως σ αυτή τη θέση, το μεταλλικό έλασμα έρχεται ακριβώς στα πρόσθια όρια του χέντσελ.
Συμπέρασμα:
1. δίκηο είχε ο φίλος που παιδεύτηκε πολύ μέχρι να τη φέρει στα ίσα της
2. η κεφαλή για τα χρήματά της, μάλλον είναι κελεπούρι

Reaction score
11

Συμπέρασμα:
1. δίκηο είχε ο φίλος που παιδεύτηκε πολύ μέχρι να τη φέρει στα ίσα της
2. η κεφαλή για τα χρήματά της, μάλλον είναι κελεπούρι

3. ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΜΕ STANTON!

Είμαι σίγουρος πως τηρείς τις υποσχέσεις σου περί συγκριτικών test!

:444:

Reaction score
2.248

Ποιό test? Αφού ο κύβος ερρίφθη
H στάντον έχει καλύτερα σπεκς, είναι ακριβότερη, έχει και σκουπάκι, άρα και καλύτερη.

Ασε που η ντενον είναι μπλε και χονδρή :137:

Reaction score
29.535

ΧΟΝΔΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ , ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙς ΤΗΝ DENON ΧΟΝΔΡΗ.:116:

Reaction score
2.248

ΧΟΝΔΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ , ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙς ΤΗΝ DENON ΧΟΝΔΡΗ.:116:
Εγώ φταίω μπρε που σας υποστηρίζω τη ντένον :136:

(καλημέρες και καλή εβδομάδα παίδες)

Reaction score
3.967

Ακόμη πσάχνω το χαμηλό της, αλλά...δέν!
Πρώτη αλλαγή η απόσυρση του ασημιού και τοποθέτηση χαλκού απο τον κ. Βαντεχούλη.
Καλή εβδομάς εις όλους!:116:

Reaction score
11

Ακόμη πσάχνω το χαμηλό της, αλλά...δέν!
Πρώτη αλλαγή η απόσυρση του ασημιού και τοποθέτηση χαλκού απο τον κ. Βαντεχούλη.
Καλή εβδομάς εις όλους!:116:
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αυτό που ψάχνεις θα το βρεις στην STANTON. Γι' αυτό λέει από 10 Xερτζεκαίους ...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.863
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef