Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Reaction score
29.535
Απάντηση: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Και βάλε μάναμ, εγω πρώτος απο όλους σέρνω τον χωρό .........
Ακούς κώστααααα?

Reaction score
11

Αμάν αμάν αμάν
αμάν αμαν αμανανανανενο!
Ααααμάν
Ρε φίλε τι παπαδοπαίξιμο κάνει αυτή η αρχαιότης??
STANTON-STANTON-STANTON:143::139::135:
Φίλε μου στην αρχαιότητα το παίξιμο ήταν των θεών άντε και των ημιθέων! (Λίγη σοβαρότη παρακαλώ! (Όπως Παβαρότι κτλπ.)).

Το λοιπόν! Τι γίνεται, έπαιξε η σοβαρή κεφαλή;

Και το κλασσικό hiεντάδικο ερώτημα: μπάσσα έχει;

:111:

Reaction score
3.967

[QU
OTE=caravelle;1122292]Φίλε μου στην αρχαιότητα το παίξιμο ήταν των θεών άντε και των ημιθέων! (Λίγη σοβαρότη παρακαλώ! (Όπως Παβαρότι κτλπ.)).

Το λοιπόν! Τι γίνεται, έπαιξε η σοβαρή κεφαλή;

Και το κλασσικό hiεντάδικο ερώτημα: μπάσσα έχει;

[/QUOTE]

Έχει κ παραέχει!
Ένα ερείπιο είναι, με το ζόρι τη μόνταρα, 1 λεπτό για όλες τις ρυθμίσεις αφιέρωσα, 1gr της έδωσα (βάρος)....κ αυτή κελάηδησε!
Τα λοιπά από αύριο.
Πάντως αν δεν μου τόλεγες δεν θάμπαινα στον κόπο να την ξεσκονίσω...:126:

Reaction score
11

Έχει κ παραέχει!
Ένα ερείπιο είναι, με το ζόρι τη μόνταρα, 1 λεπτό για όλες τις ρυθμίσεις αφιέρωσα, 1gr της έδωσα (βάρος)....κ αυτή κελάηδησε!
Τα λοιπά από αύριο.
Πάντως αν δεν μου τόλεγες δεν θάμπαινα στον κόπο να την ξεσκονίσω...:126:

Kαθόλου απλό! Για δες και εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=73182

:444:

Reaction score
11

Έρχεται που λες ο άλλος, (νταξ, ψειρψειρίδικο Εγγλεζάκι είναι), και "ρωτάει":

"Has anyone compared a high-end Stanton or Shure cartridge to one of the exotic four figure MC cartridges like a Koetsu, Clearaudio, etc.?

I once used a Benz L04 MC on a Well Tempered Classic: the sound seemed to me veiled in comparison to a Stanton 680 series, 881S Series, and a Pickering XSV-3000 with D4500S stylus. I am not sure if investing in a $2,000.00 - $3,000.00 MC is going to be dramatically more expressive in terms of the dynamics, detail, and intricacies I heard with the Stantons and Pickering XSV.

I have also listened to the Kondo IO cartridge and Clearaudio Goldfinger but could not clearly discern that they far outperformed the Stanton/Pickering range of cartridges. Then again, I might just be inattentive to the subtle sonic nuances that lay in the grooves. I listen to classical, Miles Davis, the Big Band era. Current system consists of a Basis Ovation w/Vector 4 and Precision Fidelity C7/A pre. Thanks to all."

Kαι απαντάει το άλλο, που μόλις πέρασε αντιφθειρική θεραπεία:

"I'm very fond of MM carts, especially the Stantons and Pickerings with Stereohedron stylus. A Stanton 881S on one of my arms (SME IIIs) is really hard to beat. The ultra-detail of many high-end MC carts is a turn-off for me, though many obviously like it. Good luck, Dave"

Εδώ:

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?eanlg&1237934710

Τς, Τς, Τς....

:107:

Reaction score
3.967

Με το μαλακόοοοοο
έχουμε κ άλλα σχέδια γμτ μου!
Stanton 881s λοιπόν! Μπερεκέτι.
Το στέλεχος της βελόνας δε, μόλις το ακουμπάς αλλάζει θέση!!!
Μιλάμε για ακρίβεια, όχι αστεία.
Χθές, μετά το σόκ της απόδοσης τυμπάνων, μπάσσου, πιατινιών κλπ, μιλάω με φίλο στο τηλέφωνο κ μου λέει χαλαρά: ναι ρε, δεν τόξερες ότι η κεφαλή αυτή για πολλούς είναι σημείο αναφοράς κ σήμερα?
Έχω μια καινούργια στο κουτί της, να σε την στείλω?
Ωραία πράματα λέμε.
Βέβαια μετα από 1 ώρα ακρόαση ψιλοκουράστηκα ομολογώ, αλλά θα επανέλθω.
Το καλό με το βραχίονα της Technics einai ότι μπορείς να παίζεις με τις κεφαλές ανάλογα με τις ορέξεις σου, όταν βέβαια κατασταλάξεις στο χαρακτήρα της καθεμιάς. :128:

Reaction score
11

Με το μαλακόοοοοο
έχουμε κ άλλα σχέδια γμτ μου!
Stanton 881s λοιπόν! Μπερεκέτι.
Το στέλεχος της βελόνας δε, μόλις το ακουμπάς αλλάζει θέση!!!
Μιλάμε για ακρίβεια, όχι αστεία.
Χθές, μετά το σόκ της απόδοσης τυμπάνων, μπάσσου, πιατινιών κλπ, μιλάω με φίλο στο τηλέφωνο κ μου λέει χαλαρά: ναι ρε, δεν τόξερες ότι η κεφαλή αυτή για πολλούς είναι σημείο αναφοράς κ σήμερα?
Έχω μια καινούργια στο κουτί της, να σε την στείλω?
Ωραία πράματα λέμε.
Βέβαια μετα από 1 ώρα ακρόαση ψιλοκουράστηκα ομολογώ, αλλά θα επανέλθω.
Το καλό με το βραχίονα της Technics einai ότι μπορείς να παίζεις με τις κεφαλές ανάλογα με τις ορέξεις σου, όταν βέβαια κατασταλάξεις στο χαρακτήρα της καθεμιάς. :128:

Tήνε χαραλαμπίδαμ'! (Βρισιά μόνο για ιδιωτική χρήση!).

Όρμα ακάθεκτος! (Και με μια αλλαγή βελόνας εντάξει θα είσαι!)

Reaction score
3.967

Tήνε χαραλαμπίδαμ'!
(Βρισιά μόνο για ιδιωτική χρήση!).

Στείλε κανά που μου να μάθουμε τιν τούτο...

Reaction score
11

(Βρισιά μόνο για ιδιωτική χρήση!).

Στείλε κανά που μου να μάθουμε τιν τούτο...
Ε όχι και να ρισκάρω να στείλω με που-μου μία βρισιά που είναι αυστηρά για ιδιωτική χρήση!!!

:141:

Reaction score
3.967

Αυτή η αρχαιότης φίλε μου κάνει αρκετή ζημιά πέραν της πλάκας .
Σκέψου οτι αυξάνει την αδρανή μάζα της κεφαλής κατά περίπου 2 γρ.
Ξέρεις τι κάνει αυτό στην αδράνεια του βραχίονα μέσω του μοχλού που ηδη υπάρχει?
Του γ......... τα πρέκια .Κοινώς στην γλώσσα της φυσικής κάνει το σύστημα βραχίονα κεφαλής πολύ πιο αργό.Κάτι διόλου ευκαταφρόνητο και αποδεκτό.
Αν είναι να αγοράζουμε mc κεφαλές και phono stage και step up και παπάδες και να βάζουμε τέτοιες αηδίες στην άκρη της κεφαλής , εγω λέω καλυτερα να παω να πιω καμιά μπυρίτσα παγωμένη .......
Τι έπαθες παλληκάριμ?
Δε με πιστέβς?
Είναι τόσο φιλάσθενος ο βραχίοναζμ?
Θες να με τρομοκρατίεισσσ?

Reaction score
11

Τι έπαθες παλληκάριμ?
Δε με πιστέβς?
Είναι τόσο φιλάσθενος ο βραχίοναζμ?
Θες να με τρομοκρατίεισσσ?
Άματις ένας βραχίων, (καλογυμνασμένος), σηκώνει 4,8 gr, (DENON), ε δεν μπορεί θα σηκώσει και τα 5,7 gr! (STANTON). Παρεκτός και τρομάξει!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Ντεσιμπελόμετρο χρησιμοποιείς στις συγκριτικές δοκιμές?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Ντεσιμπελόμετρο χρησιμοποιείς στις συγκριτικές δοκιμές?
Οπωσδήποτες! Βάνω απ' όλα: ντεσιμπελόμετρο, βαρόμετρο, χρονόμετρο, βλακόμετρο...

Ω!.. μπαρδόν σε μένα απευθύνεται η ερώτηξης;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Όχι. Στον geomiat το λέω που κάνει τη σύγκριση.

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Όχι. Στον geomiat το λέω που κάνει τη σύγκριση.
Όχι, πιστεύεις οτι η χρήση του θα αλλοίωνε κάτι απ αυτά που ακούω ή θα βοήθαγε στην απαλειφή σφαλμάτων?
Εγώ αν το θες, σου στέλνω τη Stanton να τη συγκρίνεις στις αναφοράς σου, με πήχη τα 200Ε που κοστίζει.

Reaction score
2.248

Nαι μεν, αλλά το θέμα που τέθηκε είναι αν ολο το σύστημα πλατώ - βραχίωνας επιτρέπει στην κεφαλή να τα "δώσει"
Το ακόλουθο είναι της Linn πριν πολλά πολλά χρόνια το οποίο είναι καρατσεκαρισμένο, 100% αληθές και έχουν φύγει πολλές πολλές δραχμές για να το εμπεδώσουμε σαν χοντροκέφαλος που είμαι :143:

"When selecting an arm for the Linn Sondek, it is extremely important to remember that the tonearm is a more significant component than the cartridge. The tonearm will generally be the limiting factor in the performance of any cartridge. Thus superior performance can often be obtained by using an extremely good tonearm with a decent budget cartridge, rather than by using an average arm with a very good cartridge. The cartridge will simply overcome and excite the weaknesses of the tonearm, resulting in a far worse sound than if an inexpensive cartridge had been used with the same arm. In the case of Linn Products, for example, it would make no sense whatsoever to use a Linn ASAK cartridge on the Linn BASIK LV-X tonearm. The cartridge will simply overdrive the arm. Better results could be obtained by using the cartridge from a Linn BASIK arm on the Linn ITTOK LV-II tonearm. In short, you cannot select a tonearm without respect to what cartridge you ultimately intend to use."

http://www.vinylsa.co.za/pdf/lp12setup.pdf

Το ότι άλλαξες κεφαλή δεν συνεπάγεται και καλύτερος ήχος. Δες το σαν σύνολο και όχι σαν κεφαλή μεμονωμένα. (Εδώ λένε ότι το σετάκι SL1200 και 160 ταιριάζει... Ισως δεν ταιριάζει σε εσένα)

Προσωπικά έχω κάθε λόγο να σε πιστέψω ότι το πικάπ της τεκνικς ακούστηκε καλύτερα με την Stanton επειδή το έχω δει αυτό το έργο πολλές φορές και να το παθαίνουν πολύ καλύτερες (στα χαρτιά και τιμή) κεφαλές από την ντένον....

Αυτό δεν συνεπάγεται ότι η στάντον είναι καλύτερη από την ντένον. Και την Transfiguration να βάλεις επάνω.... πάλι τη στάντον θα ακούσεις καλύτερα και μετά θα λέμε ότι η στάντον είναι καλύτερη :105:

Μια φορά..... λένε ότι η 160 με το 1200 δένει υπέροχα.

Η ντένον να προσέλθει με τον κηδεμόνα της όπως σωστά λέει ο ΚώσταςEAR

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Όχι, πιστεύεις οτι η χρήση του θα αλλοίωνε κάτι απ αυτά που ακούω ή θα βοήθαγε στην απαλειφή σφαλμάτων?
Εγώ αν το θες, σου στέλνω τη Stanton να τη συγκρίνεις στις αναφοράς σου, με πήχη τα 200Ε που κοστίζει.
Για πες μας αναλυτικότερα, πρίμα, μεσαία, μπάσσα, τι φκιαν;

Και βάλε-βγάλε ντενονε-σταντονε τι γλιεπς; (Προσοχή στις υγρασίες!).

(Την επόμενη φορά θα πάω σε άλλο μαγαζί! Επευτούνο έχει πολύ αργή διαδικασία ελέγχων!).

Reaction score
3.967

Μια φορά..... λένε ότι η 160 με το 1200 δένει υπέροχα.

Η ντένον να προσέλθει με τον κηδεμόνα της όπως σωστά λέει ο ΚώσταςEAR
[/QUOTE]

Den διαφοροποιούμαι ούτε σε μια γραμμούλα των γραφομένων σου.
Πως θα μπορούσα άραγε?
Το γεγονός είναι ότι είμαι ένας αυτιαμουσικοκαταναλωτής και όχι αυτιαμετροδιερευνητής. Μέγαλη κουβέντα κ έχουν γραφτεί πολλά εδώ στο Forum για το θέμα.
Δεν διεκδικώ καμμιά αντικειμενικότητα στο ακούειν (ακουόγραμμα έκανα βέβαια κ είναι οκ!), ούτε τον άτυπο τίτλο του δοκιμαστή.
Γιαυτό έγραψα αρκετά αναλυτικά για τα μηχανήματα που ακούω κ τη μέθοδο ( λέμε τώρα..) που τα εντάσσω στις προτιμήσεις μου.
Όταν σταμάτησα να φοκάρω σε μηχανήματα που πρόβαλαν τα περιοδικά, τότε απόλαυσα την κάθε δραχμή που πλήρωσα.
On στα αυτιά μου έκανα, αφού ΜΟΝΟ Μ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΩ ΠΛΕΟΝ. Ούτε μπράντ, ούτε τεχνολογία, ούτε ρηβιούς, ούτε ντιζάιν με ενδιαφέρουν. (γι αυτά που έχω απέναντι απο τον καναπέ. γενικώς ενδιαφέρομαι φυσικά)
Επί του προκειμένου:
Η stanton ρημαδοστημένη και 15ετίας ακούγεται πολύ όμορφα με "γεμάτη" αίσθηση (ανάλυση, περιγραφή, σκηνή, ατάκα) απόδοσης και εξαιρετικό χαμηλό.
Η Denon ψευτοστημένη στο 1200ΜΚΙΙ, ακούγεται υπέροχα(ατάκα,ανάλυση, σκηνή,ρυθμό) αλλά χωρίς το χαμηλό που περιμένω.
Κάποιο ρηβιού του ΗΧΟΥ (δεν είπαμε άλλα πρίν?) λέει τα ίδια, για την 304 όμως.
Τυχαίο?
Δεν γνωρίζω, μπορεί νάναι η ηχητική άποψη της εταιρείας.
Αυτα και σ ευχαριστώ που βοήθησες σαυτό το νήμα.
Θα επανέλθω όταν θάχει γίνει σοβαρότερη προσπάθεια στο στήσιμο του πλατώ, όταν θα μπεί το Step up για mc...και όταν κάτσει το νιού Dac!!!!!:144::144::144:

Reaction score
11

geomiat:

"Η stanton ρημαδοστημένη και 15ετίας ακούγεται πολύ όμορφα με "γεμάτη" αίσθηση (ανάλυση, περιγραφή, σκηνή, ατάκα) απόδοσης και εξαιρετικό χαμηλό."

Έντονα-υπογράμμιση δικά μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef