Κι' όμως ΓΥΡΙΖΕΙ!!!

Reaction score
3.471
Νίκο, ο μουσικόφιλος τρώει βινύλια και CDs ενώ ο φλώρος καναβούρι και κεχρί.
Δεν συγκρίνονται.

Reaction score
3.471
Ασε, πάω να διαβάσω και κανένα άλλο θέμα.
Σας βαρέθηκα . Ολο για πικάπ μιλάτε εδώ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ πάντως τώρα ακούω περισσότερο ραδιόφωνο.
Εσύ κινδυνεύεις πραγματικά να χαρακτηριστείς μουσικόφιλος. :lol:
Πραγματικά πιστεύω ότι όση κονσέρβα και να έχουμε στο σπίτι, ποτέ δεν είναι αρκετή. Το ραδιόφωνο είναι μια εύκολη λύση για να ακούμε και κάτι διαφορετικό. Όποιος έχει αυτήν την ανάγκη απλά γουστάρει την μουσική...

Reaction score
1.379
O μουσικοφιλος ειναι αυτος που θα συνεχισει σε ολη του τη ζωη να ακουει μουσικη χωρις να επηρεαζεται απο format και τα τελευταια trends των πολυεθνικων εταιρειων. Αν αυριο εξαφανιζονταν τα βινυλια μου, θα αρχιζα να κατεβαζω MP3's. Στην τελικη...λιγο με νοιαζει ο αναπαραγωγεας ή το format, μουσικη ν'ακουω θελω, ολα τα άλλα ειναι για να πλουτιζουν καποιοι "κυριοι"...

Αυτο που δεν καταλαβα ποτε, ειναι γιατι ανθρωποι με ολοκληρες δισκοθηκες (ξεγελαστηκαν και) αφησαν στην ακρη το πικαπ λες και ειδαν τη δευτερα παρουσια με το CD. Οσο αφορα εμενα, ακομα και οι κασσετες μου εχουν συχνη χρηση...

Reaction score
0
kostas, δυστυχώς γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι είτε πούλησαν, είτε χάρισαν, είτε πέταξαν δίσκους για χάρη του cd...

Στη γειτονιά μου έχω βρεί έξω από τον κάδο απορριμάτων ολόκληρη συλλογή με δίσκους Deutsche Grammophon σε άριστη κατάσταση!

Τί να πεί κανείς...

Reaction score
3.471
Kostas, κι εγώ ακούω κασσέτες στο αυτοκίνητο και ακουγονται πολύ όμορφα.
Δοκίμασε να βάλεις να παίξει ένα CD player μέσω κασσετοφώνου. Υπάρχει στο εμπόριο ειδικός αντάπτορας που μοιάζει σαν κασσέτα. Μέσω αυτής της ειδικής κασσέτας μπορείς να ακούσεις τα αγαπημένα σου CDs στο κασσετόφωνο.
Ο ήχος είναι σαν να βγαίινει από λαμπάτη τρίοδο .
Δοκιμάστε το για πλάκα. Δεν κοστίζει πολλά.
Το βύσμα line-in της κασσέτας είναι τύπου mini jack οπότε θα χρειαστείτε ένα αντάπτορα από jack σε διπλό RCA.
Nα χρησιμοποιήσετε καλή ποιότητα βύσματος γιατί εδώ όλα ακούγονταιι. :lol:

Reaction score
2
Φθηνό κασετοφωνάκι μου δείχνει να έχεις g.kar :).

Τα νεότερα κασετόφωνα δεν υποστηρίζουν σωστά το σύστημα αυτό, γιατί έχουν πρόσοψη αποσπώμενη και «κατεβάζουν» την κασέτα πιο χαμηλά και βρίσκει το καλώδιο του αντάπτορα.
Εκτός αν έχει βγει νεότερος αντάπτορας γι’ αυτά.

Reaction score
3
Φθηνό κασετοφωνάκι μου δείχνει να έχεις g.kar :).

Τα νεότερα κασετόφωνα δεν υποστηρίζουν σωστά το σύστημα αυτό, γιατί έχουν πρόσοψη αποσπώμενη και «κατεβάζουν» την κασέτα πιο χαμηλά και βρίσκει το καλώδιο του αντάπτορα.
Εκτός αν έχει βγει νεότερος αντάπτορας γι’ αυτά.
Στην έφερε G.kar ο Αντώνης... :lol:

Reaction score
3.471
Για δες αν σου παίζει ο αντάπτορας της TDK.
Παιζει σε όλα τα HighEnd κασσετόφωνα.

Reaction score
3.471
Ενας φίλος μου HiEnd-άς το γύρισε σε γραμμόφωνο. Αγόρασε και δίσκους από το Μοναστηράκι και την έχει καταβρεί.
Εχει ξοδέψει πολλά λεφτά για μηχανήματα όλα αυτά τα χρόνια αλλά τα έχει όλα σβηστά. Τον κουράζουν λέει και δεν τα μπορεί.
Εδώ που τα λέμε, ακούσαμε μαζί κάτι απίστευτα κομμάτια της δεκαετίας του 30 και έπαθα με τον ήχο.
Σκέφτομαι τώρα να αγοράσω και εγώ ένα γραμμόφωνο.
Το χόμπι μας είναι αρρώστια τελικά, χωρίς πλάκα.

Reaction score
3.471
Πολύ καλά παίζουν και τα ραδιοκασσετόφωνα αυτοκινήτου με μπαταρία 12 βολτη.
Με λίγες μετατροπές παίζουν σαν τα Νagra.
Παίρνεις κι έναν αντάπτορα για CD player και έχεις ένα πλήρες σύστημα που θα το ζηλεύουν όλοι .

Reaction score
0
Δύσκολα διακρίνω πότε αστειεύεσαι...

Με το γραμμόφωνο πάντως θα δυσκολευτείς...

Άντε να κάνεις συκριτικό σε πρόκες, μανιβέλες και χωνιά...θα μπλέξεις χειρότερα!!!

Reaction score
0
και όμως κύριοι στο τρέχον Stereophile υπάρχει αναφορά στα γραμοφωνα και αναφέρεται πόσο πίσω πήγαν τον ήχο τα πικάπ (χα χα η εκδίκηση του ψηφιακου) όπως αντίστοιχα οι πικαπακηδες έλεγαν για το cd.
Για σκεφτείτε το ένα τραγούδι σε κάθε 10ιντση πλευρά με 2,5 ως 3,5 λεπτά το πολύ σε σχέση με το γνωστό αργό lp των 33 στροφών, δείτε που όλοι τα σκάνε σήμερα σε 45 στροφα βινύλια με 4 πλευρές.

Reaction score
3.471
Τα γραμμόφωνα παίζουν καλύτερα γιατί δεν έχουν καλώδια ηχείων. Είναι μονοφωνικά και οι βελόνες τους είναι της μιας χρήσης. Δεν χρειάζονται phono stages με τελεστικούς της Burr Brown και ενισχυτικά τάξης Α.
Ακούγονται σιγά και φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.

Τα σημερινά συστήματα για να παίξουν σωστά πρέπει να ξοδέψεις μια περιουσία.

Πιάνουν ελάχιστο χώρο στο σαλόνι μας και δεν απαιτούν ακριβά racks και αντικραδασμικά για να παίξουν σωστά.
Είναι χάρμα οφθαλμών να τα βλέπεις να παίζουν.
Παίζουν και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε δεν χρειάζονται και ακριβούς σταθεροποιητές τάσης.

Reaction score
3.471
Θα δείτε που σε λίγο κάποιος θα βρεθεί να τα κατασκευάσει στην HiEnd μορφή τους.
Στην HiEnd έκδοση θα μπορούσε να παίζει και με έναν βραχίονα B300 της Rega.

Reaction score
3.471
Σκέφτομαι να μετατρέψω ένα γραμμόφωνο που θα παίζει για πολλές ώρες CDs με MP3.
H μεταφορά του σήματος στο χωνί θα γίνεται με βαλβίδα αέρα ελεγχομενη από μικροεπεξεργαστή. Το ηλεκτρικό σήμα από το CD player θα διαμορφώνει την ροή του αέρα. Ο αέρας θα φιλτράρεται πριν πάει στο χωνί. Το φίλτρο θα λειτουργεί και σαν ιονιστής αέρα για καλύτερη ατμόσφαιρα στο χώρο ακρόασης.

να ένα ωραίο θέμα για να ξεκινήσει κάπιοιος την δική του εταιρεία.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.783
Members
38.494