Κι' όμως ΓΥΡΙΖΕΙ!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Άστα Λευτέρη...
Αυτό το παιδί άμα έχει όρεξη είναι ικανός να σου βγάλει τ' άντερα όξω! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Τα κινέζικα ατμοσίδερα σκάνε γιατί δεν έχουν το CE mark.
Αν τους κολλήσεις ένα από πίσω, σταματάνε να σκάνε.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Από πίσω πάντα, γιατί από μπραστά δεν σου κάθονται .

Να γιατί παθαίνουν ηλεκτροπληξία μόνο οι νοικοκυρές !!!
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
Κύριοι διαβάζοντας όλα τα παραπάνω posts και μαλιστα πριν την τελευταία σελίδα ήθελα να κάνω και έγω μια σοβαρή δήλωση αλλα φτάνοντας στα τελευταία λεγόμενα του g.kar γέλασα τόσο που δεν λέει να σας ξενερώσω. Anyway keep going. Ενας νεαρός μουσικόφιλος :D:D:D:D:D:D
 

Μηνύματα
483
Reaction score
0
Φίλε Chris, καλώς ήλθες!!!

Η μαγεία της παρέας είναι πως μπορούμε εύκολα να αποφορτίσουμε μια σοβαρή συζήτηση με λίγο χιούμορ, αλλά εύκολα ξανασοβαρεύουμε και συνεχίζουμε...

Παίρνω λοιπόν το θάρρος και ζητώ την αποψή σου...
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Καλωσόρισες ChrisD στην παρέα μας.
Πες ελεύθερα τη γνώμη σου και μετά βλέπουμε.
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους τους κυρίους φίλους της μουσικής :D Καταρχήν να ευχαριστήσω για τα καλωσορίσματά σας. Αυτό που ήθελα εχθές να εκφράσω ήταν η δικιά μου γνώμη όσον αφορά τους μουσικόφιλους. Είμαι σχετικά νέος (26 σε λίγες μέρες αλλά μιας και δεν έχει την 29η του μέρα ο Φλεβάρης φέτος λέω να μην μεγαλώσω κατά 1 χρόνο :D ) και σίγουρα δεν έχω την πείρα των περισσοτέρων εδώ μέσα στο θέμα ήχος. Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα πρέπει να γίνεται ένας διαχωρισμός ή συνδυασμός σε αυτούς που τους αρέσει ο καλός ήχος και σε αυτούς που τους αρέσει η καλή μουσική. Νομίζω είναι δυο διαφορετικές έννοιες. Παίζω πιάνο από τα 6 μου, ακούω καθημερινά μουσική αλλά ξέρω δεδομένου του budget μου ότι δεν πρόκειται να ακούσω μέσα από ηχεία ποτέ τον ήχο που ακούω στο πιάνο μου και το συναίσθημα που μου δίνει παίζοντας σε αυτό. Τρελαίνομαι να παίζω κλασσική μουσική αλλά και να την ακούω όσο το δυνατόν πιστότερα στο πραγματικό. Αυτό τι με κάνει? μουσικόφιλο ή hifiντελιστή? Ήξερα συμμαθητές μου στο ωδείο που δεν ξέρανε τι πάει να πει τελικός ενυσχητής, λάμπες, τρανζίστορ και όμως ή ζωή τους ήταν το πιάνο και η μουσική. Εγώ μετά το λύκειο την αφιέρωσα στο κόσμο των χρηματοοικονομικών και αυτό σπούδασα. Έχασα όμως τις πρώτες πανελλήνιες γιατί κάτω από τα βιβλία είχα κρυμμένο το Αudio (κάπου νομίζω ότι έχω το πρώτο τους τεύχος) τον Ήχο και το Hitech.Κοιμόμουν και ξυπνούσα με το όνειρο των Mark Levisnson και των αέρινων ηλεκτροστατικών όπως διάβαζα στους χαρακτηρισμούς των περιοδικών. Τώρα μετά από σπουδές και άλλες υποχρεώσεις τα δάχτυλα σκουριάσανε και έχουν απομείνει τα αφτιά μου στο να ακούω καλή μουσική, προσπαθώ με τα δεδομένα εισοδήματά μου να φτιάξω ότι πιστότερο στην πραγματικότητα γίνεται και αυτό ξέρω ότι δεν θα γίνει σύντομα ίσως και ποτέ. Αυτό πάλι πώς με χαρακτηρίζει? Όχι μουσικόφιλο? Άραγε αυτοί που τρελαίνονται για σκυλαδικη μουσική είναι μουσικόφιλοι...? και ας την ακούνε μέσα από κασετόφωνα στην κουζίνα τους...αυτή είναι η μουσική με την οποία την 'βρίσκουν' και νεοελληνιστή 'πορώνονται' όπως άλλοι με τον Μότσαρτ, τους Led Zeppelin ή τον Miles Davis. Εκεί που θέλω να καταλήξω και το έκανα μάλλον ποιο γραφικά, είναι στα λεγόμενα άλων φίλων σε αυτό το θέμα ότι το πόσο μουσικόφιλος είσαι δεν μετριέται με την τσέπη ούτε με το είδος της μουσικής που λατρεύεις. Το πόσο hifiντελιστής είσαι πάλι δεν μετριέται με την τσέπη αλλά νομίζω πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη κατά πόσο ΘΕΛΕΙΣ αυτό που ακούς να πλησιάζει την πραγματικότητα. Χαίρομαι να βρίσκομαι στην παρέα σας γιατί από μικρός είχα ένα πρόβλημα, είχα πολούς φίλους 'μουσικόφιλους' αλλά κανέναν hifiντελιστη :smile:
 

Μηνύματα
483
Reaction score
0
Κατ' αρχήν δεν υπάρχει καμία υποχρεωτική ταμπέλα που πρέπει να φορέσεις...

Εδώ είμαστε μια παρέα και συζητάμε θέματα που για όλους μας έχουν κάποιο ενδιαφέρον.

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ μας και κάποια κοινά στοιχεία. Η δική μου αίσθηση πάντως είναι πως οι διαφορές είναι μακράν περισσότερες...

Κοινή μπορείς να πείς πως είναι η αγάπη μας για τη μουσική και η προσπάθειά μας για την πιστότερη δυνατή αναπαραγωγή της.

Δεν δέχομαι όμως το διαχωρισμό βάση budget. Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί κάποιος να δαπανήσει χρήματα για αγορά εξοπλισμού HiFi αν δεν αγαπά τη μουσική...ας αγοράσει φωτιστικά!
Δεν μπορώ λοιπόν να διαχωρίσω σνάμεσα σε μουσικόφιλους και μηχανόφιλους...
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν σε συναυλίες και λατρεύουν τη μουσική αλλά σπίτι τους ακούνε από φορητό. Έ και??? πάλι μουσικόφιλοι δεν είναι?
Δεν μπορώ να φανταστώ απ την άλλη κάποιον ο οποίος έχει αγοράσει μηχανάκια για να ακούει...ρόζ θόρυβο!
Μουσική θα ακούει κι' αυτός...
Κάπου λοιπόν οι έννοιες είναι αλληλένδετες αν και δεν συνυπάρχουν σε κάθε περίπτωση.
Ελπίζω να πιάνω τη σκέψη σου...
 

Μηνύματα
951
Reaction score
495
Φίλε μου ChrisD καλώς όρισες. Μιας και έχεις/είχες σημαντική εμπειρία με την χρήση

των μουσικών οργάνων και όχι απλά την ηχητική αναπαραγωγή τους ίσως

να μας φανείς χρήσιμος σε κοντινές ακροάσεις :wink: :mrgreen: .


Μερικά πράγματα που είπες φωτογραφίζουν το αιώνιο παράπονό μου παλαιότερα -

ευτυχώς όχι πλέον - κανένας που γνώριζα δεν ήτανε τρελαμένος με audio. Τώρα

φτάσαμε στο άλλο άκρο - έχουμε πάρα πολλούς φίλους.. :D


Εάν κάποιος ανατρέξει στην δισκοθήκη μου δεν θα πιστεύει στα μάτια του από την

διαφορετικότητα του υλικού. Από Μάκη Χριστοδουλόπουλο "Μια νύχτα στις Αμπάρες"

μέχρι Stravinsky "The Firebird"...Ο Μάκης είναι original - όχι κόπια εννοείται :lol:
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
ChrisD, τον φυσικό ήχο που βγάζει ένα μουσικό όργανο δεν μπορεί κανείς στον κόσμο να τον ηχογραφήσει πιστά. Μπορούμε όμως να αναπαράγουμε πιστά μόνο το ηλεκτρικό σήμα που βγάζουν τα μικρόφωνα κατά την ηχογράφηση.
Κατά την φάση της ηχογράφησης χάνεται ένα τεράστιο μέρος της μουσικής πληροφορίας. θα έλεγα ότι χάνεται ένα ποσοστό της τάξης του 50-70% κατά την μετατοπή της μηχανικής ενέργειας (ακουστικής) σε ηλεκτρική. Κι όμως αυτό το 50% που παίρνουμε -στην καλύτερη περίπτωση- έχει τόση πολύ μουσική πληροφορία μέσα του που ο εγκέφαλός μας καταφέρνει τελικά να ανασυγκροτήσει όσο πιο πιστά γίνεται το αρχικό ακουστικό σήμα.
Ο εγκέφαλός μας τελικά έχει και πολλές άλλες δυνατότητες που δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να αποκωδικοποιήσουμε.

Το Hi-Fi και το High-End είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να φέρει το φυσικό ήχο στο σπίτι του. Οσο πιο καλό είναι ένα σύστημα τόσο πιο πολύ απολαμβάνουμε την μουσική μας . Αυτό είναι δεδομένο. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας μουσικόφιλος να αρέσκεται στο να ακούει μουσική από ένα κακό σύστημα που παραμορφώνει τον ήχο.
Οσοι μουσικόφιλοι ακούν μουσική με παραμόρφωση, το κάνουν είτε γιατί δεν μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα για να αγοράσουν ένα καλό σύστημα είτε το κάνουν από άγνοια γιατί δεν έχουν ακούσει κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη έχουν.

Το πρόβλημα με τους μηχανάκηδες είναι ότι δεν τελειώνουν ποτέ. Θα έλεγα ότι είναι μουσικά ανοργασμικοί.

Κι εγώ δυστυχώς είμαι ένας από αυτούς αλλά όχι σε τόσο υπερβολικό βαθμό.

(Μόλις βρέθηκε και ο χαρακτηρισμός του κλασικού μηχανάκια)
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
Φίλοι μου νομίζω ότι εδώ μέσα λίγο πολύ τις ίδιες αντιλήψεις έχουμε όσον αφορά τους μουσικόφιλους και τους μηχανάκηδες που όπως είχα γράψει σε ένα σημείο άλλοτε συνδυάζονται και άλλοτε όχι. Απλώς τις εκφράζουμε με διαφορετικές αντιλήψεις. Ξέρω αρκετό κόσμο φίλε Λευτέρη και νομίζω και πολλοί εδώ μέσα που θέλουν να δώσουν 10.000 Ε για να πάρουν ένα σύστημα B&O μόνο και μόνο επειδή θέλουν να έχουν ηχοσύστημα που πάει με τους καναπέδες τους και τραβάω τα μαλλιά μου.

Σχετικά με αυτό που γράφεις g.kar ότι δεν υπάρχει περίπτωση μουσικόφιλος να αρέσκεται στο να ακούει μουσική από κακό σύστημα πως εξηγείς το γεγονός ότι πολλοί καθηγητές μου κατά περιόδους που γνώριζα με μια Α οικονομική άνεση τους ήταν αρκετό στο να ακούν μουσική από ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα ή στην καλύτερη περίπτωση ένα ηχοσύστημα των 150.000δρχ(παράδειγμα). Ειλικρινά g.kar και εμένα μου φάνταζε παράξενο και όταν τους πρωτογνώριζα ανυπομονούσα να τους ρωτήσω αν ασχολούνται με τα ‘ηχοσυστήματα’ για να έχουμε να συζητάμε, αλλά βέβαια όταν έπαιρνα αρνητική απάντηση απογοητευόμουν και σκεφτόμουν από μέσα μου…πως είναι δυνατόν?

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι εδώ μέσα βρίσκω αυτό που ζητάω...γνώσεις και ανταλλαγή εμπειριών από ανθρώπους οι οποίοι έχουν το ίδιο πάθος με εμένα και φυσικά πολύ περισσότερη εμπειρία και ειλικρινά χαίρομαι απίστευτα για αυτό.

May the music be within us!!!! ;)
Δεν ξέρω αν έχει πάρει το μάτι σας τον τύπο στο Dream Show, ένα ριαλιτι στον Αλφα, που τραγουδούσε δικό του κομμάτι με στοίχο ...μουσικόνεται...μουσικόνεται... Ε ας μουσικοθούμε όλοι λοιπόν! :):):):)
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
ChrisD.
Καλώς μας βρήκες και σίγουρα δεν θα χάσεις απο την παρέα που έχουμε δημιουργήσει εδώ μέσα. :smile:
Ελπίζουμε ότι θα μάθεις κάποια πράγματα που σε ενδιαφέρουν απο εμάς,αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλευτούμε τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου απο την ζωντανή μουσική.

Καλώς ήρθες. :D :D
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
ChrisD, αν σου αρέσουν και τα ταβερνάκια εκεί να δεις πόσο ωραία θα ταιριάξουμε.

Για τους καθηγητές μουσικής που αναφέρεις θα τα πούμε άλλη φορά, από κοντά ελπίζω.
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
Φίλοι μου, θέλω να σας αποκαλώ έτσι, σας ευχαριστώ ξανά πολύ για το καλωσόρισμα και θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για τα μεγάλα διαστήματα μεταξύ των απαντήσεων μου, ειναι πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα μου και το λογισμικό μου δεν τα προλαβαίνει όλα;) Θα πάω στην ericsson για αναβάθμηση:) g.kar αν μου αρέσουν λέει??? Μεζέδες δώσμου και πάρε μου την ψυχή. :D Πάντος αυτό που έχω να παρατηρήσω επειδή είμαι και μέλος σε ένα club συγκεκριμένου αυτοκινήτου...είναι η ποιότητα, δεν θα ήθελα να πώ ανθρώπων, αλλα επιπέδου συζητήσεων και γενικά της ατμόσφαιρας που επικρατεί εδω μέσα και φυσικά εννοώ υπέρ του AVsite. Χαίρομαι πολύ για αυτο.
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.897
Members
37.929
Νεότερο μέλος
stmpotis
Top