Κυνηγωντας το Απολυτο

Reaction score
153
Βρηκα ενα XTA 426,θα δω σε τι τιμη μπορω να το παρω και αμα ειναι το παιρνω.
Ειδα οτι και το software που δινει ειναι πολυ ευκολο πραγμα πολυ καλο..

Μια ισως χαζη ερωτηση, παιρνω την εξοδο του XTA στον τελικο και απο εκει κατευθειαν στο μεγαφωνο,σωστα?
Δεν χρειαζεται να βαλω τιποτα αλλο για λογους ασφαλειας,για να μην καψω κανα μεγαφωνο το λεω..
Επιθετικό όχι.
Τραγανό ναι... Ζωντανό ναι ... Αναλυτικό ναι... Ακριβές ναι...!!!
Ειναι φτηνο και αυτο απ οτι βλεπω....:)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Ειναι φτηνο και αυτο απ οτι βλεπω....:)
Αυτό χρησιμοποιεί και η magico, btw.

Πάντως είναι κάποιοι που ορκίζονται στο raal (και στο impulse response του) ακόμη και σε σύγκριση με το scanspeak.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Μια γενική παρατήρηση
Αν πάρει κάποιος το καλύτερο γουφερ,το καλύτερο μιντ και το καλύτερο τουητερ σίγουρα δεν θα φτιάξει το καλύτερο ηχείο .
Αν έχω καταλάβει καλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες που κάνουν την συνταγή επιτυχημένη .

Reaction score
677
Μια γενική παρατήρηση
Αν πάρει κάποιος το καλύτερο γουφερ,το καλύτερο μιντ και το καλύτερο τουητερ σίγουρα δεν θα φτιάξει το καλύτερο ηχείο .
Αν έχω καταλάβει καλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες που κάνουν την συνταγή επιτυχημένη .
Πάντως με τις ως τώρα επιλογές,για αντίγραφο των Rockport πάει...
Αν ξέραμε και τις διαστάσεις,σημεία κρος,σχηματικά,κλπ,μόνο η καμπίνα λείπει.

Reaction score
153
Μια γενική παρατήρηση
Ενοειται αυτο,αλλα ειναι ενας πολυ καλος τροπος για να ξεκινησεις.
Γιατι ετσι ξερεις οτι τα υλικα σου ειναι καλα αρα αμα δεν "παιζει" κατι εκανες λαθος και δεν ειναι καποιο εξαρτημα που σου χαλαει τον ηχο.
Επισης σημασια εχει τι θεωρει καποιος καλυτερο.. πχ εγω για παραδειγμα το b&w 803 το θεωρω ενα απαισιο ηχειο το οποιο δεν παιζει τιποτα,δεν εδινα ουτε 500€ Για αυτο..
Σε αλλους ομως αρεσει..
Και ενοειται πως εγω δεν ξερω κατι παραπανω απλα εχω αντιληψη για την Μουσικη.

Reaction score
153
Πάντως με τις ως τώρα επιλογές,για αντίγραφο των Rockport πάει...
Αν ξέραμε και τις διαστάσεις,σημεία κρος,σχηματικά,κλπ,μόνο η καμπίνα λείπει.
Μπα...

Δεν μου αρεσουν οι αντιγραφες..
Αμα ηταν ετσι θα εφτιαχνα ενα ATC scm 100 που εχω ολα τα data και βρισκω και τα original μεγαφωνα.

Εγω θελω να φτιαξω κατι δικο μου.

Reaction score
677
Μπα...

Δεν μου αρεσουν οι αντιγραφες..
Αμα ηταν ετσι θα εφτιαχνα ενα ATC scm 100 που εχω ολα τα data και βρισκω και τα original μεγαφωνα.

Εγω θελω να φτιαξω κατι δικο μου.
Μα αυτό και γίνεται όλος ο αγώνας...:drinks:

Reaction score
677
Αυτό χρησιμοποιεί και η magico, btw.

Πάντως είναι κάποιοι που ορκίζονται στο raal (και στο impulse response του) ακόμη και σε σύγκριση με το scanspeak.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές μονάδες απλά τα scan be μου αρέσουν περισσότερο σέ σχέση με αυτά που έχω ακούσει. Η άποψη είναι προσωπική. Έπειτα δεν συμπαθώ ιδιαίτερα κόρνες, ribbon και κεραμικά. Μόνο η Tidal έχει καταφέρει να φτιάξει σωστό ήχο από κεραμικά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ρίξε μια ματιά εδώ... μπορεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον!
Προσωπικά βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα την απάντηση 21.
Τι αναφέρει εκεί λοιπόν!!!
Αναφέρεται στα συνοδευτικά έντυπα του μεγαφώνου της Raal, τα οποία γράφουν για την απόσταση μεταξύ των αποσβεστικών του μεγαφώνου:
11 teeth is the best distance for subjective performance and 13 teeth is the best measured performance.
Σε μετάφραση: Τα 11 δόντια είναι η καλύτερη απόσταση για υποκειμενική απόδοση και τα 13 δόντια για την καλύτερη απόδοση στις μετρήσεις.
Για όποιον δεν το κατάλαβε, ο κατασκευαστής του μεγαφώνου λέει πως είναι άλλη η απόσταση για καλύτερη ηχητική απόδοση και άλλη για ιδανικές μετρήσεις.
http://www.diyaudio.com/forums/mult...al-ribbon-sequence-three-grand-reference.html

D

deleted user 10898

Guest
Αναφέρεται στα συνοδευτικά έντυπα του μεγαφώνου της Raal, τα οποία γράφουν για την απόσταση μεταξύ των αποσβεστικών του μεγαφώνου:
11 teeth is the best distance for subjective performance and 13 teeth is the best measured performance.
Σε μετάφραση: Τα 11 δόντια είναι η καλύτερη απόσταση για υποκειμενική απόδοση και τα 13 δόντια για την καλύτερη απόδοση στις μετρήσεις.
Για όποιον δεν το κατάλαβε, ο κατασκευαστής του μεγαφώνου λέει πως είναι άλλη η απόσταση για καλύτερη ηχητική απόδοση και άλλη για ιδανικές μετρήσεις.
http://www.diyaudio.com/forums/mult...al-ribbon-sequence-three-grand-reference.html
Φυσικά,
Ξερεις κανέναν να μην του αρεσει το roll off ψηλα;

Last edited by a moderator:

Reaction score
153
Βαιβαιως Αγαπητε φιλε Πετρο,συμφωνω απολυτα..
Απλα ο σκοπος χανεται πολλες φορες στους αριθμους και στα specs..
O σκοπος ειναι να ακους την μουσικη της επιλογης σου και να Γουσταρεις...

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
based on or influenced by personal feelings, tastes, or opinions.
Όπως σίγουρα γνωρίζεις τα μεγάφωνα είναι η βάση για κάθε ηχείο.
Τα Raal δε μόνο τυχαία μεγάφωνα δεν είναι!
Αν και αυτά είναι <<επηρεασμένα>> μέσω του κατασκευαστή τους ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον ήχο.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Καλα τα ρααλ, αλλα η αλλαγη μεμβράνης είναι δυσκολη.
Ειδα βιντεο που μετα την αλλαγη πρεπει με το σεσουαρ (η πιστολι θερμουα αερα και συγκεκριμενη θερμοκρασια)
βρεις την σωστη "ελαστικοτητα" της.

Reaction score
1.772
Καλα τα ρααλ, αλλα η αλλαγη μεμβράνης είναι δυσκολη.
Ειδα βιντεο που μετα την αλλαγη πρεπει με το σεσουαρ (η πιστολι θερμουα αερα και συγκεκριμενη θερμοκρασια)
βρεις την σωστη "ελαστικοτητα" της.

η να μην τα καψεις ωστε να μην χρειαστη να την αλλαξεις:)

Reaction score
153
10.000 € για tweeter νομιζω ξεπερναει τα ορια της υπερβολης...

Βρηκα το Raal to 70-10
Μαλλον αυτο θα παρω...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Προσωπικά νομίζω πως η Dynaudio και η Scanspeak φτιάχνουν πολύ σοβαρά tweeter, με τη πρώτη ποιο κοντά στο ζωντανό.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.924
Members
38.519