Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

Reaction score
175
Απάντηση: Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

Καταλαβα... δεν υπαρχει σωτηρια, παω παλι για φορματ.
Δεν εχω το οριτζιναλ δισκακι των ΧΡ
Τα 7 μαλλον δεν τα σηκωνει το λαπτοπ γιατι εχω 1 γιγα μνημη
Τον σκληρο δεν ξερω πως να τον ψαξω και ειναι πρωτη φορα στα 3 χρονια που παρουσιαζει τετοιο προβλημα... απο τι μπορει να προηλθε, ξερουμε τουλαχιστον να προφυλαχθουμε για αλλη φορα... χθες βραδυ δουλευε κανονικα και τον εκλεισα επισης κανονικα με το turn off....!!!!

ryk

Reaction score
925

Έχει καταστραφεί το κομμάτι software της registry των Windows.
Δοκίμασε τον οδηγό αποκατάστασης που δίνει η Microsoft http://support.microsoft.com/kb/307545
Άουτς.....
Δεν είναι και τόσο φυσιολογικό.
Θα σου πω κάτι που κόντεψε να με φέρει στα πρόθυρα τρέλας:
Στον υπολογιστή μου έτρωγα μαύρες οθόνες στην τύχη (δεν έκλεινε, ούτε μπλε οθόνη, απλά μαύρη και καμία απόκριση). Σε reboot "έχανα" κάποιο δίσκο, μπορεί και όλους. Ήμουν overclocked, όχι πολύ, το χαμήλωσα, μετά το επανέφερα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις....τίποτα, άλλαξα καλωδιώσεις...τίποτα, τι ήταν τελικά, χαλαρές επαφές των molex τροφοδοσίας των δίσκων (ζντόινγκ!!!!!).
Από τότε -overclocked- κανένα πρόβλημα.

Δια ταύτα, τσέκαρε τις καλωδιώσεις σου ή μήπως είναι ο δίσκος στα τελευταία του?

Φαντάζομαι αν υπήρχε ένα restore point θα επανερχόταν μόνος του....
Τράβηξες καμιά πρίζα όταν έγραφε ο δίσκος?

Edit: Άκυρα τα παραπάνω, τώρα είδα ότι πρόκειται για λαπιτόπι!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Καταλαβα... δεν υπαρχει σωτηρια, παω παλι για φορματ.
Δεν εχω το οριτζιναλ δισκακι των ΧΡ
Τα 7 μαλλον δεν τα σηκωνει το λαπτοπ γιατι εχω 1 γιγα μνημη
Τον σκληρο δεν ξερω πως να τον ψαξω και ειναι πρωτη φορα στα 3 χρονια που παρουσιαζει τετοιο προβλημα... απο τι μπορει να προηλθε, ξερουμε τουλαχιστον να προφυλαχθουμε για αλλη φορα... χθες βραδυ δουλευε κανονικα και τον εκλεισα επισης κανονικα με το turn off....!!!!
Αν θυμάμαι σωστά έχεις ένα Lenovo Thinkpad R61, είναι ένα καλό laptop με επεξεργαστή Core 2 Duo, με λίγα χρήματα μπορείς να του αναβαθμίσεις την RAM.
Αν έχεις χάσει τα recovery CD/DVD κάνε ένα τηλέφωνο στην Lenovo(2106801700) για να μάθεις πόσο τα χρεώνουν, στο κάτω μέρος του laptop υπάρχει αυτοκόλλητο για το λειτουργικό που έχει προεγκατεστημένο.

Reaction score
175

Φαντάζομαι αν υπήρχε ένα restore point θα επανερχόταν μόνος του....!
Δεν υπαρχει κατι τετοιο γμτ... δεν επρεπε να ηταν ενεργοποιημενο απο μονο του?

Με αυτο το ultimate live cd του linux για να παρω τουλαχιστον τα αρχεια πριν το φορματ, εχει ασχοληθει κανεις? Ή αδικα το κατεβαζω?

Reaction score
175

Αν θυμάμαι σωστά έχεις ένα Lenovo Thinkpad R61, είναι ένα καλό laptop με επεξεργαστή Core 2 Duo, με λίγα χρήματα μπορείς να του αναβαθμίσεις την RAM.
Αν έχεις χάσει τα recovery CD/DVD κάνε ένα τηλέφωνο στην Lenovo(2106801700) για να μάθεις πόσο τα χρεώνουν, στο κάτω μέρος του laptop υπάρχει αυτοκόλλητο για το λειτουργικό που έχει προεγκατεστημένο.
Ναι, αυτο εχω και ειναι οντως καλο για τη δουλεια που το θελω... ειμαι ομως εξωτερικο, οχι ελλαδα... στο σαιτ της λενοβο εχει καποια αρχεια που μπορεις να κατεβασεις και μεταξυ αυτων και ενα rescue and recovery, αλλα δεν ξερω αν κανει δουλεια και τι ειναι ακριβως...

Reaction score
175

Exει αυτη τη σελιδα, αλλα δε νομιζω να ειναι αυτο που χρειαζομαι τωρα.... τελος παντων, θα δω τι θα γινει με το λινουξ για να σωσω τα αρχεια και μετα φορματ...

...αρκει να μην ειναι προβλημα χαρντγουερ και ξανασυμβει...

Reaction score
1.188

Ναι με το live CD του linux μπορείς να δεις όλον το σκληρό δίσκο σου να πάρεις τα αρχεία σε έναν εξωτερικό USB και μετά να κάνεις format. Εχω σώσει αρχεία από laptop φίλης μου που είχε χτυπηθεί από ιό πού ούτε καν σε safe mode δεν έμπαινε.
Boot με Linux CD, η μόνη λύση σε αυτή την περίπτωση.

Απλώς βεβαιώσου ότι πήρες όλα τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν από όλα τα folders και μην βιαστείς να κάνεις format γιατί μετά μπορεί να διαπιστώσεις ότι έχεις ξεχάσει κάποιο folder που επίσης το ήθελες...

Reaction score
175

Θα σκασω απο την πλατη... πως γραφουμε iso με το νερο 9 ? Εχω το λαιβ σιντι της λινουξ σε iso στον σκληρο και δεν μπορω να το περασω σε σιντι...

Reaction score
175

Και στο ΒΙΟS για να μπουταρει απο το σιντι πρεπει να βαλω πρωτο στη λιστα το USB-CD?

Τα υπολοιπα ειναι

usb-fdd
atapi cd0 κτλ κτλ
ata-hdd0
pci-lan
usb hdd
ata hdd1

ti να διαλεξω?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

το atapi-cd0 ή μπορεί να έχει το μοντέλο το cd/dvd που έχει το laptop, π.χ. TEAC_, SAMSUNG_, κ.τ.λ.

Reaction score
175

το atapi-cd0 ή μπορεί να έχει το μοντέλο το cd/dvd που έχει το laptop, π.χ. TEAC_, SAMSUNG_, κ.τ.λ.
Σωστος...ηθελε atapi...

...με το νέρο δεν γινοταν τιποτε και κατεβασα το imgburn, εγραψα σωστα το iso σε σιντι και αλλαξα το ντραιβ να κανει μπουτ απο το σιντι και τωρα φορτωνει το ubuntu...

Aντε να δουμε τι θα δουμε... σας ευχαριστω ολους για τη μεχρι τωρα βοηθεια....αααα συνδεθηκε και με το ιντερνετ...

Πως γραφουμε τωρα τα αρχεια σε εξωτερικο? Για να δουμε....

ΠΑντως πολυ ωρα φορτωνε το ουμπουντου

Reaction score
175

ΚΑτι γινεται.... εχει γουστο να τα σωσουμε τα αρχεια...

Ωστοσο, το recovery disc για να γλιτωσουμε το φορματ, δεν βρηκα τροπο πως να το κανω...

Reaction score
175

Ολα καλα και με το φορματ, αλλα, εβαλα τον google chrome και κατι τρεχει με το σκρολαρισμα... πολυ ενοχλητικο... δεν συνεβαινε πριν και δεν ειχα επισης, κανενα extention...

...δεν θυμαμαι αν ειχα πειραξει ομως κατι στο πισι... ισως στο refresh rate, αλλα εκει εχω τη βελτιστη αναλυση, υπαρχει καπου καμμια επιλογη για βελτιωση?

ryk

Reaction score
925

Ν και μην βιαστείς να κάνεις format γιατί μετά μπορεί να διαπιστώσεις ότι έχεις ξεχάσει κάποιο folder που επίσης το ήθελες...
99,9999999999% πάντα τυχαίνει, π.χ. αυτό που ξεχνάω συνήθως.....bookmarks!:114:

Για το σκρολάρισμα: πέρασες driver κάρτας γραφικών και το κάνει ακόμα?

Reaction score
180

Πιστευω οτι ενα (γνησιο) επωνυμο antivirus ειναι βασικο για
να μη σερνεται το PC.
Απο τοτε που το εφαρμοσα, σταματησα το ετησιο φορματ.
Εχω τρια χρονια εγκαταστημενα windows, και το PC πεταει
οπως τη πρωτη μερα.
Το antivirus βεβαια, συνεχεια ενημερωνεται, βρισκει, κοβει,
προειδοποιει, αποτρεπει. Δουλευει καλα, με λιγα λογια.
Εκει που ουτε το φαναταζομαστε.

ryk

Reaction score
925

Πιστευω οτι ενα (γνησιο) επωνυμο antivirus ειναι βασικο για
να μη σερνεται το PC.
Απο τοτε που το εφαρμοσα, σταματησα το ετησιο φορματ.
Εχω τρια χρονια εγκαταστημενα windows, και το PC πεταει
οπως τη πρωτη μερα.
Το antivirus βεβαια, συνεχεια ενημερωνεται, βρισκει, κοβει,
προειδοποιει, αποτρεπει. Δουλευει καλα, με λιγα λογια.
Εκει που ουτε το φαναταζομαστε.
Αν εγκαθιστάς-απεγκαθιστάς συνέχεια προγράμματα, σε 1 μήνα το προσπερνάει χελώνα!

Reaction score
1.188

99,9999999999% πάντα τυχαίνει, π.χ. αυτό που ξεχνάω συνήθως.....bookmarks!:114:
O firefox στις τελευταίες εκδόσεις του υποστηρίζει πλέον συγχρονισμό των bookmarks μεταξύ του υπολογιστή σου και του server του. Οπότε μοιράζονται τα bookmarks μεταξύ των διαφόρων υπολογιστών που έχεις εσύ ο ίδιος αλλά και μετά από την επανεγκατάστασή του αρκεί ένας νέος συγχρονισμός για να ξανάρθουν όλα όπως ήταν.

ryk

Reaction score
925

O firefox στις τελευταίες εκδόσεις του υποστηρίζει πλέον συγχρονισμό των bookmarks μεταξύ του υπολογιστή σου και του server του. Οπότε μοιράζονται τα bookmarks μεταξύ των διαφόρων υπολογιστών που έχεις εσύ ο ίδιος αλλά και μετά από την επανεγκατάστασή του αρκεί ένας νέος συγχρονισμός για να ξανάρθουν όλα όπως ήταν.
Πλέον τους κάνω εξαγωγή και τα φυλάω σαν html. Θα το δοκιμάσω και αυτό, φαίνεται πιο βολικό!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.285
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale