ΛΟΝΔΙΝΟ 2007

Reaction score
4
20-25 Λίρες έχει αν θυμάμαι καλά.

Πόσο ήθελες να έχει ρε Maniac? Για το Λονδίνο μιλάμε...15 λίρες θες για να φας στα McDonalds :happy_8:
Προτιμω να δωσω 15 λιρες και να φαω αυτα τα κορυφαια breakfast στα MC (τι κριμας που τα MC στην Ελλαδα δεν εχουν breakfast παρα μονο του αεροδρομιου) παρα να δωσω 25 λιρες για να δω το Λονδινο απο ψηλα οταν το εχω δει απο πολυ ψηλοτερα (μεσα απο το αεροπλανο) :happy_8:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: ΛΟΝΔΙΝΟ 2007

...παρα να δωσω 25 λιρες για να δω το Λονδινο απο ψηλα οταν το εχω δει απο πολυ ψηλοτερα (μεσα απο το αεροπλανο) :happy_8:
Χαχα! :respect:
Κοίτα, τα ταξίδια στο διάστημα είναι ήδη εφικτά για κάποιον που μπορεί να πληρώσει το σεβαστό ποσό που κοστίζει το εισιτήριο. Συνεχίζοντας το σκεπτικό σου, καλύτερα να μην ξαναπάμε ταξίδι αλλά να μαζεύουμε λεφτά για να πάμε 1-2 ταξιδάκια στο διάστημα. Στη χειρότερη περίπτωση έχεις καθαρίσει με το ένα ημισφαίρο ανά ταξίδι! :happy_8:

Reaction score
4
Ναι αλλα ειναι πολυ ψηλα το διαστημοπλοιο και δεν μπορεις να δεις τιποτα κατω παρα μονο το σχημα της γης οποτε δεν ισχυει αυτο που λες :happy_8::happy_8::happy_8:

Και σκεψου με τα λεφτα που θα μαζεψεις για αυτο το ταξιδi με το διαστημοπλοιο αν δεν πας ποσα breakfast θα φας στα MC :p

Reaction score
17.429
Το εισητηριο μου το δωρισα στην πρωτη ιαπωνεζα η κινεζα δεν θυμαμαι που συναντησα στην ουρα του ταμειου....Δεν πιστευε την τυχη της,μεχρι που ανεβηκε στη "Ροδα"!!!

Το μετανοιωσα που το αγορασα....

Reaction score
17.429
Το εισητηριο μου το δωρισα στην πρωτη ιαπωνεζα η κινεζα δεν θυμαμαι που συναντησα στην ουρα του ταμειου....Δεν πιστευε την τυχη της,μεχρι που ανεβηκε στη "Ροδα"!!!

Το μετανοιωσα που το αγορασα.....

Ωραίο το Millennium Wheel? ;-)

Reaction score
4
Παντως απο οτι ρωτησα αν φυγει η ροδα και πεσει στον Ταμεση οσοι ειναι στα πανω κλουβακια δεν θα πνιγουν γιατι το ποταμι δεν ειναι τοσο βαθυ να ξεπερασει το υψος της ροδας.
Βεβαια το θεμα ειναι το κλουβακι σου που θα τυχει να ειναι οταν φυγει η ροδα και πεσει στον Ταμεση. Πανω η κατω? :happy_8:

Ασε... Καλα εκανες και εστειλες την σχιστοματα... :cool_4:

Reaction score
164
Θα κάνω κατάχρηση του χώρου, μέχρι να αξιωθώ να ανεβάσω φωτό, για να σας πω για το πώς πέρασα στο Λονδίνο.
Κατ' αρχάς, δυστυχώς, γνώρισα την Αγγλική αστυνομία από πρώτο χέρι... Το τελευταίο βράδυ έκλεψαν την τσάντα της γυναίκας μου από μία Pizza Hut, μαζί με 400 περίπου ευρώ, ένα ολοκαίνουριο κινητό, κάρτες, ταυτότητες και δυστυχώς δύο γεμάτες κασέτες από την κάμερα (αυτό με πόνεσε περισσότερο). Ο αστυνομικός ευγενέστατος, ασχολήθηκε γύρω στα τρία τέταρτα μαζί μας, πήρε κατάθεση και μας είπε ότι θα πεικοινωνούσε την επομένη μαζί μας. Δεν το έκανε όμως.
Μαζί με την αστυνομία γνωρίσαμε και τα φαρμακεία του Λονδίνου, μιας και στην τσάντα υπήρχαν κάποια χάπια της γυναίκας μου. Τα φαρμακεία λοιπόν του Λονδίνου δεν έχουν καμία σχέση με τα Ελληνικά. Με έκπληξη βλέπαμε μέσα να πουλάνε νερά, αναψυκτικά, σάντουιτς, να εμφανίζουν φωτογραφίες κτλ κτλ. Και οι υπάλληλοι είχαν την παρόμοια εξειδίκευση: Λίγο απ' όλα και τίποτα, καμία σχέση με τους δικούς μας. Πακιστανοί και ινδοί που μιλούσαν σπαστά Αγγλικά, κάποιοι τύποι ανίδεοι που δεν ήξεραν καν το φάρμακο και δεν έκαναν τον κόπο να το ψάξουν. (Υπάρχει το ίδιο φάρμακο και εκεί με την ίδια εμπορική ονομασία, ένας το ήξερε, αλλά δεν το είχε). Τζίφος τελικά...

Κατά τα άλλα, και με την πολύτιμη βοήθειά σας... ξεποδαριαστήκαμε! :happy_8:
Πολύ περπάτημα! Και ακόμα και με το μετρό, ξεποδαριάζεσαι. Ατέλειωτες σκάλες, σπάνια ασανσέρ, που και που κυλιόμενες με αρκετά μεγάλο ποσοστό εκτός λειτουργίας. Το μετρό τους είναι παμπάλαιο και φαίνεται. Βρώμικος αέρας, ανύπαρκτες συνθήκες ασφάλειας (στενές σκάλες, διάδρομοι πλάτους 1.5 μέτρου κτλ), μουτζούρα, φαγητά, αναψυκτικά... Κάτι σαν τον ηλεκτρικό μας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μέσα σε όλα αυτά, μέσα στο στριμωξίδι, εμφανίζονταν και οι Ινδοί που πάντα έτρωγαν κάτι απροσδιόριστο που βρωμούσε πολύ, και πέταγαν και τα σκουπίδια όπου έβρισκαν. Μέχρι και οδοκαθαριστής μπήκε με τα ρούχα της δουλειάς, τη σκούπα και βρώμικα γάντια που δεν έκανε καν τον κόπο να τα βγάλει. Βρώμα και δυσωδία!
Το καλό είναι βέβαια ότι υπάρχουν σταθμοί παντού και τα τρένα περνάνε πολύ συχνά. Το εισιτήριο είναι απλησίαστο (4 Λίρες-6 Ευρώ ακόμα και για μία στάση) και η χρήση ημερησίου εισιτηρίου επιβεβλημένη (5 λίρες και κάτι).
Η παροιμιώδης ευγένεια ήταν εκεί και σε υπερβολική πολλές φορές, δόση. Αλλά δεν μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι ευγενικοί από επιλογή ή επειδή νιώθουν όμορφα με το να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους. Μάλλον από εκπαίδευση το έκαναν και από συνήθεια. Όπως και να έχει, βοηθούν και σε κάνουν να νιώθεις ευπρόσδεκτος.
Πού προλάβαμε να πάμε:
-Στο Αββαείο του Γουέστμίνιστερ: Συγκλονιστικό, εντυπωσιακό, πρωτόγνωρο. Δυστυχώς απαγόρευαν τις φωτογραφίες, αλλιώς θα ήμουν ακόμα εκεί.
-Στο London Eye. Μια ψηλή ρόδα, από την οποία έχεις ωραία θέα, χωρίς απαραίτητα να καταλαβαίνεις το βλέπεις. Τίποτε περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
-Στο Βρετανικό μουσείο: Το μόνο Βρετανικό ήταν το όνομά του. Απίστευτη κλεψιά, δεν έχουν αφήσει χώρα από την οποία πέρασαν χωρίς να βάλουν χέρι. Τι μου έκανε εντύπωση: παντού πιτσιρίκια, συνοδεία δασκάλων να κάθονται στο πάτωμα και να σκιτσάρουν τα εκθέματα. Μάλιστα μια δασκάλα τους μάθαινε τα χρώματα στην αίθουσα με τις μούμιες! Αυτό είναι σχολείο!
-Στο Aquarium: Εντάξει, δεν τρελάθηκα... Δυστυχώς ο φωτισμός ήταν χαμηλός, τα ψάρια έκοβαν βόλτες και οι φωτό δράμα. Καλά ήταν πάντως.
-Στο Tate Modern: Πολύ βαρύ μουσείο. Πολύ μοντέρνα εκθέματα που χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τα... αντέξεις. Εντάξει, τον Τσόκλη τον χαζεύεις ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα, εκεί ούτε να χαζέψεις δεν μπορούσες.
Είδαμε από κοντά Πικάσο, Νταλί, Μαγκρίτ, Λίχτενστάιν κτλ και παρηγορηθήκαμε.
-Στο θέατρο είδαμε το Phantom Of The Opera. Με μία λέξη: Ουάου! Φοβερό θέαμα... Έχετε δει την ταινία; Ε, όλα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του θεατή. Από τη λίμνη με τα κεριά, μέχρι τον πολυέλαιο που πέφτει. Κεραυνοί, εφέ, ηθοποιόι που εξαφανίζονταν, καταπακτές που άνοιγαν, υπέροχη ζωντανή μουσική και εξαιρετικοί τραγουδιστές, απίστευτα κουστούμια. Μην το χάσετε με τίποτα!
-Στην Camden town, ένα πολυ-πολιτισμικό Μοναστηράκι, με δεκαπλάσια έκταση και εκατονταπλάσια πράγματα. Εκεί, κυριολεκτικά τα βλέπεις όλα!
-Περάσαμε και από τα Harrods, όπου κατάφερα και μπούκαρα με την κάμερα στο χώρο των private αγορών, όπου έπαθα πλάκα. Περιττό να αναφέρω ότι η κασέτα ήταν στην τσάντα... Πανάκριβα τα πάντα, έβρισκες μέχρι και ζαρζαβατικά και κρεατικά. Και απίστευτη κιτσαρία με μούμιες, χρυσές σφήκες και άλλα εγυπτιακά. Και φυσικά το μνημείο το Ντόντι και της Νταϊάνα. Μείγμα μακάβριου και κιτς, με λάμπες-κεριά και μουσική υπόκρουση...
Κάναμε και βόλτες σε Oxford str, Leicester, κτλ κτλ..
Ξέχασα κάτι; Δεν θυμάμαι...
Γενικά ως λαός είναι απλά σε άλλο, παράλληλο σύμπαν. Τα κάνουν όλα ανάποδα: Οδηγούν αριστερά (αυτό το ήξερα φυσικά), αλλά στις κυλιόμενες σκάλες στέκονται ανάποδα από το ανάποδα που οδηγούν (δηλαδή... δεξιά). Στη δική μας αλατιέρα (Αυτή με τις πολλές τρύπες) βάζουν το πιπέρι και αντίστροφα. Ποιός άλλος λαός θα είχε... νερό με γεύσεις; (Λεμόνι, Ροδάκινο κτλ κτλ).
Μια απορία: Οι οδοντόκρεμές τους έχουν γεύση σοκολάτα, φράουλα, βανίλια κτλ; Όχι; Τότε γιατί τα παγωτά τους έχουν γεύση... μέντα; Ε; :happy_9:
Φαγητό μέτριο έως πολύ μέτριο: Ήταν όμορφα, αλλά το κρέας δεν είχε γεύση κρέατος, η ντομάτα, ντομάτας, το τυρί, τυριού κτλ. Αν σου έκλειναν τα μάτια δεν ήξερες τι έτρωγες. Και φυσικά τα πάντα πανάκριβα. Το νεράκι 2€ (σε "μίνι μάρκετ", όχι σε τουριστικά μέρη), μέχρι και τα φαστφουντάδικα είχαν τιμές εστιατορίου (και ότι και να λέτε δεν συγκρίνονται με τα Goody's, Πολύ πλαστικούρα...).
Αυτά σε γενικές γραμμές... Περισσότερα με τις φωτό.

Reaction score
14
Θα κάνω κατάχρηση του χώρου, μέχρι να αξιωθώ να ανεβάσω φωτό, για να σας πω για το πώς πέρασα στο Λονδίνο.

Να κάνεις. :-D

Φωτογραφίες όμως θέλω κακομοίρη μου. :happy_8:

-Στο Βρετανικό μουσείο: Το μόνο Βρετανικό ήταν το όνομά του. Απίστευτη κλεψιά, δεν έχουν αφήσει χώρα από την οποία πέρασαν χωρίς να βάλουν χέρι.
Την πρώτη φορά που πήγα Λονδίνο συνειδητοποίησα τι σημαίνει να είναι μια χώρα -έστω και πρώην- Αυτοκρατορία.

Οι τύποι κυριολεκτικά έχουν τσουρομαδήσει τον πλανήτη και τον έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο. ;-)

Reaction score
17.429
Σ αναζητησαμε στ απωλεσθεντα!!!!Καλως επεστρεψες!Λυπαμαι γι αυτο που συνεβη στη συζυγο σου....

Περιμενουμε και τις δικες σου εντυπωσεις αποτυπωμενες....

Reaction score
4
Που ειναι οι φωτο εο?
Θα ηθελα και εγω πολυ να τις δω...
Οσες φορες εχω παει δεν τραβηξα και τιποτα της προκοπης.

Reaction score
5
Γεια σου ρε Βασίλη...τελικά φαίνεται ότι κατάλαβες αρκετά πράγματα, κι ας έμεινες λίγο! Σωστός! :lol:
Κρίμα που είχατε την δύσκολη αρχή, υποθέτω σας χάλασε την όλη διάθεση για αργότερα.

Για μερικά που περιγράφεις θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες, γιατί έχω μερικές ενστάσεις:

- π.χ. για το κρέας...πού έφαγες; Γιατί το μοσχαρίσιο κρέας (Σκωτίας συνήθως) εκεί είναι κλάσεις ανώτερο από ότι παράγεται στην Ελλάδα. Μόνο με εισαγωγής Αργεντινέζικο συγκρίνεται.
Αρκεί να ξέρεις να το φας κάπου σωστά ή να το αγοράσεις.

- επίσης στο μετρό δεν υπάρχουν κάδοι απορριμάτων, λόγω παλιών τρομοκρατικών ενεργειών (έβαζαν βόμβες στους κάδους). Δηλαδή είναι ίσως το μόνο μέρος που μπορεί να δεις κόσμο επίσημα να πετάει χαρτί από σοκολάτα κάτω, για να το μαζέψει ο καθαριστής. Ο οποίος έχει διαφανή σακούλα για τον παραπάνω λόγο...

- Φαρμακεία: Υποθέτω πήγες σε Boots ή Superdrug. Δεν είναι ακριβώς φαρμακεία, είναι αλυσίδες health & beauty retailers. Γιαυτό πουλάνε τα πάντα. Επίσης από τον νόμο απαγορεύονται να πουλάνε δυνατά φάρμακα χωρίς συνταγή. 'Δυνατά' εννοούν οτιδήποτε έχει πάνω από 500mg παρακεταμόλη να φανταστείς. Αντιβιοτικά και τέτοια, που εδώ τα δίνουν (παρανόμως) σαν καραμέλες, δεν πρόκειται να πάρεις εκεί εύκολα. Συνήθως έχουν έναν υπάλληλο μέσα που είναι φαρμακοποιός, αλλά απλά εκτελεί συνταγές γιατρού ή σου δίνει παρακεταμόλη για το κρύωμα :lol:

- Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ακριβή πόλη...

-
Ποιός άλλος λαός θα είχε... νερό με γεύσεις; (Λεμόνι, Ροδάκινο κτλ κτλ).
Οι Γάλλοι. Δεν έχεις πιει Perrier λεμόνι, ροδάκινο κλπ κλπ;; :p

- Για ρίξε λεπτομέρειες...:)

Reaction score
164
Οι φωτό είναι... στη δουλειά γιατί τις ξέχασα εκεί. Από αύριο...
Άκη, πήγαμε σε 6-7 φαρμακεία και όλα (εκτός από ένα που οι υπάλληλοι ήταν δύο ινδές) ήταν μίνι μάρκετ και φωτογραφεία.
Πλάκα είχε. την πρώτη μέρα που φτάσαμε, περιμέναμε στο κόκκινο φανάρι για πεζούς, πατήσαμε το κουμπάκι και η γυναίκα μου πήγε να διασχίσει τον άδειο δρόμο, ενώ δεν είχε ανάψει ακόμα πράσινο. Της την είπα "μην δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες, κάτσε και περίμενε να ανάψει πράσινο". Και εμφανίστηκαν καμία δεκαριά Άγγλοι που πέρασαν με κόκκινο σαν... Έλληνες. Και με κοίταζε ειρωνικά η γυναίκα μου! Εμ, με τόσα που είχα ακούσει πίστευα ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο σε ακτίνα 500m, κανένας Άγγλος δεν θα περνούσε με κόκκινο. Αλλά δεν ήταν έτσι... :happy_8:
Είδαμε και πολλά Ελληνικά πράγματα: Smart "φτιαγμένο" πε πολυεστέρες λες και ήταν F1, Golf-κάγκουρας που έμοιαζε με παλιό Manta από το πολύ το πλαστικό και το χαμήλωμα... Αυτοκίνητο με ντάπα-ντούπα στη διαπασών να ενοχλεί όλον τον κόσμο... Like home, δηλαδή...
Είδαμε και Aston Martin... Και φυσικά σε θυμήθηκα Άκη και την τράβηξα, αλλά οι κασέτες... πάνε. :(
Ναι, έχω πιεί Perrier με γεύσεις, αλλά αυτό είναι περισσότερο αναψυκτικό παρά νεράκι του Θεού. Μπλιάχ! :)
Κρέας φάγαμε σε Pub, γενικά κατάλαβα ότι η κουζίνα τους είναι, όπως και αυτοί... Ψιλοξενέρωτη, χωρίς νεύρο... Flat! Αλλά αυτά είναι γούστα. Κάπως έτσι θα φαίνεται και στους Ινδούς πχ το κοκορετσάκι μας, με αυτά τα πυρηνικά φαγητά που τρώνε... :happy_5:

Reaction score
5
Χωνευτήρι λαών είναι η Βρετανία, πόσο μάλλον το Λονδίνο. Μαζί με 2-3 άλλες πόλεις στον κόσμο, η πιο πολυπολιτισμική. Γιαυτό και τα ντάπα-ντούπα, οι κιτσαρίες κλπ κλπ.

Τελικά είδες ότι πολλά από τα στερεότυπα που έχουμε δεν ισχύουν, ενώ άλλα είναι ίσως χειρότερα! :)

Βρε, ολόκληρο μάθημα με εστιατόρια, συγκεκριμένες pubs κλπ κλπ σου έκανα...σε μια τυχαία pub με χάλια φαγητό πήγες;;; :lol:
Καλά, δεν χάνεις και τίποτα αν δεν δοκιμάσεις την κουζίνα τους. Αλλά ένα ζουμερό steak από ωριμασμένο (20 μέρες) angus beef, έπρεπε να φας. ΔΕΝ παίζεται. Το συγκεκριμένο δεν είναι θέμα κουζίνας. Είναι θέμα πρώτης ύλης.

Το ξενοδοχείο τι έλεγε; Πήγες κατά Canary Wharf/Docklands μεριά;

Reaction score
164
Είχα εκτυπωμένο μαζί μου ολόκληρη τη σχετική συζήτηση για το πού και πώς. Αλλά δεν μπορούσα να τα εφαρμόσω. Συνήθως βρισκόμασταν κάπου χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πού, κοντά σε κάτι, ξεποδαριασμένοι και πεινασμένοι, έχοντας λίγη ώρα για να φάμε κάτι πριν πάμε να δούμε κάτι άλλο. Οπότε και μπαίναμε και τρώγαμε κάτι, χωρίς να το πολυψάξουμε. Ακόμα και αν αυτό που προτείνατε ήταν κοντά, σε μία άγνωστη πόλη είναι δύσκολο να προσανατολιστείς.
Πολύ μεγάλη βοήθεια είχαμε από το PDA με το GPS, οπότε βλέπαμε τι άλλο αξιοθέατο υπήρχε κοντά και από ένα πρόγραμμα Metro που του έλεγες από πού θέλεις να ξεκινήσεις και πού να φτάσεις και σου πρότεινε διαδρομές με το μετρό (την κοντινότερη ή αυτή με τις λιγότερες μετεπιβιβάσεις).
Το ξενοδοχείο ήταν καθαρό, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Πολλή φασαρία (οι Λονδρέζεοι μάλλον δεν ήξεραν από ώρες κοινής ησυχίας), ικανοποιητικό πρωϊνό. Της γυναίκας μου δεν της άρεσε, αλλά προσωπικά το βρήκα ΟΚ. Το πολύ καλό του ήταν ότι βρισκόταν σε απόσταση 5 λεπτών από δύο σταθμούς του μετρό και απέναντι από το Kensington Gardens.
Δυστυχώς δεν πήγαμε στα Docklands. Όσο θυμάμαι τι άφησα απ' έξω, θέλω να ξαναπάω. Μου φαίνεται ότι δεν είδα τίποτα...

Reaction score
17.429
Συνήθως βρισκόμασταν κάπου χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πού, κοντά σε κάτι, ξεποδαριασμένοι και πεινασμένοι, έχοντας λίγη ώρα για να φάμε κάτι πριν πάμε να δούμε κάτι άλλο. Οπότε και μπαίναμε και τρώγαμε κάτι, χωρίς να το πολυψάξουμε.

Etsi einai....Giati na pernousate eseis kalutera?:happy_8:

Reaction score
5
Εντάξει, γενικά δεν μπορείς να γνωρίσεις καλά μια πόλη τόσο μεγάλη σε λίγες μέρες. Και αρκετά είδατε θα έλεγα. Υπάρχει πάντα πιθανόν μια επόμενη φορά.

GTX

Reaction score
39
Βασίλη και γω νομίζω οτι τελικά καταφέρατε και είδατε πολλά πράγματα. Έτσι είναι όμως δε μπορείς να τα δείς όλα, και άλλες τόσες μέρες να είχατε πάλι θα έφευγες και θα είχες πράγματα να δείς :crazy_3:
Από αυτά που είδατε ίσως ο μόνος χαμένος χρόνος ήταν το aquarium αλλά και πάλι αφού πήγατε στο London eye δίπλα ήταν (στο London eye, έχεις δίκιο που λες οτι δε καταλαβαίνεις τί βλέπεις, αν πάρεις όμως το έντυπο που πουλάνε στα εισιτήρια σου δείχνει αναλυτικά τί είναι το κάθε κτήριο που βλέπεις από πάνω ;-)).

Αυτά που λες για το μετρό ναι μεν ισχύουν, είναι όλοι οι σταθμοί βρώμικοι και παλιοί (αν και κάποιους τους ανακαινίζουν, όχι τίποτα φοβερό) αλλά μη ξεχνάμε οτι εκεί έχουν μετρό πάνω από 100 χρόνια, πως θα είναι οι δικοί μας σταθμοί μετά από χρόνια?

Πολύ κρίμα αυτό που σας συνέβη, είναι από τα χειρότερα που μπορούν να σε ξενερώσουν σε ένα ταξίδι. Όσο για τα φαρμακεία, ίσως έπρεπε να σε είχαμε προειδοποιήσει...όπως είπε και ο Άκης σε όλα υπάρχει μέσα φαρμακοποιός, συνήθως δεν είναι έξω να εξυπηρετεί κόσμο αλλά και με αυτόν να μιλούσατε δε θα βγάζατε άκρη. Αν δεν πας με συνταγή γιατρού Αγγλική, φάρμακο δε παίρνεις, έτσι απλά. Τουλάχιστον εγώ τόσα χρόνια δεν έχω ακούσει κανέναν να τα καταφέρει. Στο συγκεκριμένο θέμα τρώνε φοβερό κόλλημα. Το μέγεθος του κολλήματος γίνεται πολύ εύκολα κατανοητό με το παρακάτω. Θες να πάρεις Panadol, οκ για αυτά δε χρειάζεσαι συνταγή γιατρού, μπορείς να πας και να τα πάρεις και μόνος σου (τα συγκεκριμένα τα πουλάνε και στα supermarket). Όμως δε μπορείς να πάρεις πάνω από 2 κουτιά!!! Πρόσεχε ότι και να του πείς στο ταμείο δε παίζει να σου δώσει πάνω από 2 γιατί και η ταμειακή μηχανή είναι προγραμματισμένη να μη χτυπάει πάνω από 2. Αγοράζεις λοιπόν 2 και βγαίνεις από το μαγαζί, ξαναμπαίνεις και φυσικά αν θες μπορείς να αγοράσεις άλλα 2!!!!! Τί άλλο να πω???

Για το φαγητό μην έχεις παράπονο εμείς τα είχαμε πεί :happy_4:

Όσο για τις αναποδιές τους σα λαός και κεί έχεις δίκιο, αλλά αυτοί είναι οι Άγγλοι γουστάρουν να θεωρούν τους εαυτούς τους διαφορετικούς και τα κάνουν όλα ανάποδα (αυτό με το αλάτι και το πιπέρι όλα τα λεφτά, το΄χα ξεχάσει στο τέλος όταν ερχόμουνα εδώ μου φαινόταν οτι εδώ το έχουμε ανάποδα :happy_5::happy_5:).

Να είστε καλά λοιπόν με υγεία να ξαναπάτε στο μέλλον να δείτε και τα υπόλοιπα :cool_4:

Δώσε φώτο στο λαόοοοοο!!!!!! :bravo::bravo:

Reaction score
5
Μην ξεχνάτε ότι κάποτε όλη η κίνηση ήταν από αριστερά...οι Γάλλοι την άλλαξαν αργότερα, για την Επανάσταση ρε γμτ!!! :lol: Περίπου 25% του πλανήτη οδηγεί αριστερά.
http://users.pandora.be/worldstandards/driving on the left.htm
Τελικά ποιοι σας φαίνονται ότι πάνε λάθος, αυτοί που οδηγούν αριστερά ή δεξιά; ;-)

Reaction score
41
Όταν πας στο Λονδίνο πας για άλλα για πράγματα. Όχι για να δεις μουσεία ,big ben,aquarium, μύλους να γυρίζουν και άλλες αηδίες (κατ' εμέ). Καλά είναι κι αυτά αλλά το Λονδίνο προσφέρεται για άλλα πράγματα.
Βασικά 100 φορές να πήγαινα πάλι δεν θα χόρταινα.

Όταν πάω πχ σε 3 διαφορετικές χώρες, δεν κάνω τον ίδιο προγραμματισμό.
Να επισκευτώ 5 μουσεία, 2 γκαλερί, 15 ναούς κτλ κτλ.
Κάθε πόλη έχει τα δικά της καλά και πρέπει να την ψάξεις λίγο πριν πας.
Αλλιώς θα καθορίσεις το πρόγραμμά σου στην Πράγα, αλλιώς στο Λονδίνο, αλλιώς στο Άμστερνταμ.
Αν ακολουθήσω το ίδιο πρόγραμμα παντού ζήτω που κάηκα...

Θα συμφωνήσω με ένα φίλο το phantom of the opera είναι must. κορυφή αν και το θέατρο παλιό με μικρές θέσεις.
Τα clubs κορυφή, το soho από μόνο του δε λέει και πολλά γιατί κυκλοφορεί κάθε καρυδιάς καρύδι, ιδίως στο κέντρο και δεν έχει και τίποτα ιδιαίτερο εκτός από κόσμο που περιφέρεται στα στενά χωρίς να ξέρει γιατί. Έχει μερικές γυφτοpub μαζεμένες αλλά δε λένε πολλά (κατ'εμέ). Καλό είναι κάποιος πριν πάει για clubbing να ρίξει μια ματιά στο net, να ξέρει που θα μπει και πως θα πάει γιατί αρκετά είναι υπόγεια, με καλή μουσική όμως.
Φαγητό υπάρχει και η chinatown αρκετά καλό, ιταλικά, τα angus και πολλά άλλα. και μην ξεχνάμε και τις pub έτσι που σερβίρουν φαγητό οι περισσότερες fish & chips must.
Από ενδυμασία η χαρά του καταναλωτή...Τα βρίσκεις όλα μα όλα.
μέρες θα γυρνάς στα μαγαζιά και θα θέλεις να τα πάρεις όλα.
Με λιγότερο από 1εκ ευρώ δεν καθαρίζεις.

Α τι ξέχασα. Μπάλα. Θα ξεχάσετε οτιδήποτε έχει σχέση με ελληνικό πρωτάθλημα. Θα θυμάστε οτι υπάρχουν κάτι ζουλού εκεί στην Ελλάδα που κλοτσάνε, χτυπιούνται, ρίχνουν οτι βρουν...
Μπείτε σε ένα γήπεδο να δείτε μπάλα (πρέπει να προβλέψετε νωρίς και για αυτό γιατί εκεί δεν είναι Ελλάδα που πάνε 3 κι ο κούκος). Έχει πολλές ομάδες το Λονδίνο.

Reaction score
164
Τα πάντα είναι σχετικά... Για εσένα τα μουσεία και ο Big Ben είναι αηδίες, εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ σε club στο Λονδίνο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut