Λαμπάτα ή Τρανσιστοράτα τα Watts ?

Reaction score
13
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Τα προβλήματα που έχουν οι λαμπάτοι ενισχυτές,ιδιαιτέρως οι τελικοί,είναι αυτό που λέμε "η λάτρα" της λάμπας,το καθάρισμα στα ποδαράκια λόγω του οτι πιάνουν κάτι σαν άλατα ή οξείδια και δεν κάνουν καλή επαφή,το οτι γερνάνε και πέφτουν και το κυριώτερο όλων είναι οτι οι λαμπάκιδες τρώγονται με τα ρούχα τους και αλλάζουν συνέχεια διαφορετικούς τύπους λυχνιών για "καλύτερο"!!! αποτέλεσμα.
Πες μου έναν απο αυτούς,που να μην έχει τουλάχιστον δύο διαφορετικά σετ απο λάμπες στο συρτάρι του... :) :lol: :lol:
Ειναι ετσι οπως τα λες, και οχι μονο.
Ομως, η ολη αντιθεση ημιαγωγου-λαμπας μου φερνει στο νου μια διαφημιση απο Ουισκυ που παιζεται τελευταια στην τηλεοραση.
Ειναι λοιπον απο το Ανθρωποειδες που ειναι το αφθαρτο, πανγρηγορο, παντοδυναμο, που ομως θα ηθελε να ειναι Ανθρωπος, που παρολες τις ανθρωπινες αδυναμιες και περιορισμους, μπορει να εξασφαλισει την αιωνιοτητα με μια αξεπεραστη ενεργεια του.

Reaction score
0
NΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΕΣΥ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ 3 ΣΕΤ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟ ΠΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΜΑΜΑ ΕΤΑΙΠΙΑ ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΙΤ ΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ :wink:ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!

Reaction score
3
Δεκτές οι απόψεις σας,όμως,είναι τόοοοοοσα πολλά πράγματα που έχουμε να συνδέσουμε μεταξύ τους για να φτιάξουμε μια καλή ηχητική αλυσίδα,οπότε γιατί να μπλέξουμε και με άλλα,που το πιθανότερο είναι να μην μας αφήνουν χρόνο για πραγματικές ακροάσεις?
Και μην μου πείτε οτι δεν μπορούμε να βρούμε κάτι σε τρανσίστορ που να ξεπερνάει την λάμπα και μάλιστα οταν χρειαζόμαστε και πολλά βάττ. :wink: :)
Εγώ πάντως βρήκα την λύση και ας έχει μ/σ εξόδου,που δεν έχουν φυσικά καμμία σχέση με την μετατροπή ή την σταθεροποίηση του ρεύματος της Δεη... :) :lol: :lol:

Φυσικά,ο καθένας με τις προτιμήσεις του. :)

Reaction score
3.576
Γιώργο, η απάντηση όμως του κυρίου Κρίστενσεν της Nordost έρχεται να σε δικαιώσει. Στην παρουσίαση που μας έκανε στο High-End show η ερώτηση που του έθεσα για τα καλώδια ρεύματος ήταν η εξής :

Ερώτηση g.kar : Παίζει τόσο σημαντικό ρόλο το τελευταίο μέτρο καλωδίου ρεύματος στην ποιότητα του ήχου ώστε να θεωρείτε ότι είναι απαραίτητη η αντικατάσταση των κοινών καλωδίων ρεύματος με άλλα πολύ ακριβότερα καλώδια ρεύματος λ.χ αυτών της Nordost ?

Απάντηση της Nordost: " To τελευταίο μέτρο καλωδίου ρεύματος παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη απόδοση του συστήματος και μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να αλλάξουμε ολόκληρο το μήκος του καλωδίου από τον κατανεμητή του παρόχου έως το πολύπριζό μας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
g.kar said:
Απάντηση της Nordost: " To τελευταίο μέτρο καλωδίου ρεύματος παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη απόδοση του συστήματος και μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να αλλάξουμε ολόκληρο το μήκος του καλωδίου από τον κατανεμητή του παρόχου έως το πολύπριζό μας. Δυστυχώς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα οπότε το μόνο που μας μένει είναι να αλλάξουμε μόνο το τελευταίο μέτρο. Το τελευταίο ισχύει για όλους τους τύπους συσκευών, λαμπάτες ή solid state "
Πω, πω, αφού η Ανθρωπότης έχασε την ευκαιρία να της δείξει ο πολύς κ. Kristensen πώς θα μεταφερθεί ενέργεια από το στύλο στο νοικοκυριό, το μόνο που μας μένει είναι να καρτερούμε υπομονετικά τη Δευτέρα Παρουσία.

Reaction score
298
Τότε την έχει βαμμένη ο Κρίστενσεν. Και το "ου κλέψεις" έχει παραβεί και το "ου ψευδομαρτυρήσεις" :lol:

Reaction score
3
Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
g.kar said:
Απάντηση της Nordost: " To τελευταίο μέτρο καλωδίου ρεύματος παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη απόδοση του συστήματος και μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να αλλάξουμε ολόκληρο το μήκος του καλωδίου από τον κατανεμητή του παρόχου έως το πολύπριζό μας. Δυστυχώς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα οπότε το μόνο που μας μένει είναι να αλλάξουμε μόνο το τελευταίο μέτρο. Το τελευταίο ισχύει για όλους τους τύπους συσκευών, λαμπάτες ή solid state "
Πω, πω, αφού η Ανθρωπότης έχασε την ευκαιρία να της δείξει ο πολύς κ. Kristensen πώς θα μεταφερθεί ενέργεια από το στύλο στο νοικοκυριό, το μόνο που μας μένει είναι να καρτερούμε υπομονετικά τη Δευτέρα Παρουσία.
Με κάθε καλή διάθεση, Κώστα μου, και χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο του Lars Kristensen (ή όποιου άλλου κατασκευαστή, τέλος πάντων) μήπως δεν θα έπρεπε να είμαστε και τόσο απόλυτοι σε όλα;

Ξέρω, αυτά που διατείνεται πόρρω απέχουν της επιστημονικής (όρα: τεκμηριωμένης) σκέψης, όμως, όπως έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί αρκετοί που ψάχνονται (του ημετέρου Βασίλη Τσαντουλή μη εξαιρουμένου) υπάρχουν, όντως, ακουστές διαφορές, ακόμα και γι' αυτούς τους έσχατους 60-70 πόντους καλωδίου.

Το γιατί και το πώς είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, θέματα προς συζήτηση και όχι το αν ο κάθε Κρίστενσεν μάς θεωρεί a propos χαζούς για να μασήσουμε τα τσιτάτα του...//;-)

Reaction score
298
Σπύρος Κωστόπουλος said:
και όχι το αν ο κάθε Κρίστενσεν μάς θεωρεί a propos χαζούς
Ψωνίζεις Κρίστενσεν? Αν ψωνίζεις, καλά σου κάνει :p

Reaction score
3.576
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε συγκριτική δοκιμή μόνο σε καλώδια χαμηλού σήματος

Reaction score
3.576
Οποιος δεν ξέρει ή δεν έχει πειραματιστεί ο ίδιος με τα καλώδια σε λαμπάτα μηχανήματα δεν χρειάζεται να μας πει εδώ την γνώμη του. Δεν είναι υποχρεωτικό να απαντάμε σε οτιδήποτε με την βοήθεια του google . Google έχουν όλοι. Περισσότερο μας ενδιαφέρει πιστεύω οι προσωπικές εμπειριες των μελών μας σε αυτό το φόρουμ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Σπύρος Κωστόπουλος said:
Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
g.kar said:
Με κάθε καλή διάθεση, Κώστα μου, και χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο του Lars Kristensen (ή όποιου άλλου κατασκευαστή, τέλος πάντων) μήπως δεν θα έπρεπε να είμαστε και τόσο απόλυτοι σε όλα;

Ξέρω, αυτά που διατείνεται πόρρω απέχουν της επιστημονικής (όρα: τεκμηριωμένης) σκέψης, όμως, όπως έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί αρκετοί που ψάχνονται (του ημετέρου Βασίλη Τσαντουλή μη εξαιρουμένου) υπάρχουν, όντως, ακουστές διαφορές, ακόμα και γι' αυτούς τους έσχατους 60-70 πόντους καλωδίου.

Το γιατί και το πώς είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, θέματα προς συζήτηση και όχι το αν ο κάθε Κρίστενσεν μάς θεωρεί a propos χαζούς για να μασήσουμε τα τσιτάτα του...//;-)
Μη μου στενοχωριέσαι βρε! Εξάλλου, ζούμε σε μια ελεύθερη καπιταλιστική χώρα, οπότε, μέχρι να έρθει η Δευτέρα Παρουσία, μπορείς να ακούς ό,τι θέλεις, ακόμα και τα καλώδια του Kristensen, αφού τα πληρώσεις, βεβαίως...

Reaction score
3
RDoherty said:
Σπύρος Κωστόπουλος said:
και όχι το αν ο κάθε Κρίστενσεν μάς θεωρεί a propos χαζούς
Ψωνίζεις Κρίστενσεν? Αν ψωνίζεις, καλά σου κάνει :p
Όχι, φίλτατε. Δεν ψωνίζω, πολύ απλά επειδή δεν δύναμαι.
Όμως, επαναλαμβάνω: αν, λέω αν, έχουν βάση τα λεγόμενά του στην πράξη, τότε τι στην ευχή γίνεται και, κυρίως, γιατί;

Το θέμα, τελικά, είναι πώς αντιμετωπίζει ο καλοπροαίρετος παρατηρητής τέτοια ζητήματα. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα έπρεπε ούτε να το λαμβάνουμε σαν ένα ακόμα μεταφυσικό φαινόμενο ανάμεσα στα πολλά του High End, ούτε να το ρίχνουμε αμάσητο στην πυρά της ορθολογιστικής σκέψης.
Ίσως η λύση να βρίσκεται στις Γραφές: "πίστευε και μη, ερεύνα"...//;-)

Reaction score
298
Σπύρος Κωστόπουλος said:
Ίσως η λύση να βρίσκεται στις Γραφές: "πίστευε και μη, ερεύνα"...//;-)
Στις Γραφές βρίσκεται, αλλά σε άλλο χωρίο: εκείνο με το φραγγέλιο και τους αργυραμοιβούς στο προαύλιο του Ναού :lol:

Reaction score
3
Ναι, αλλά αν εξετάσουμε προσεκτικά τον τρόπο κατασκευής των κόμπων του φραγγελίου, ίσως ανακαλύψουμε πράγματα που δε ξέραμε...//;-)
Γιατί, δηλαδή, νομίζετε ότι δεν έσπασε πάνω σε τόσα τομάρια;

Reaction score
13
Το θέμα, τελικά, είναι πώς αντιμετωπίζει ο καλοπροαίρετος παρατηρητής τέτοια ζητήματα. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα έπρεπε ούτε να το λαμβάνουμε σαν ένα ακόμα μεταφυσικό φαινόμενο ανάμεσα στα πολλά του High End, ούτε να το ρίχνουμε αμάσητο στην πυρά της ορθολογιστικής σκέψης.
[/quote]

Επειδη ακριβως καποια καλωδια ρευματος, κανουν καποια διαφορα με καποια Ενισχυτικα, δεν μπορουμε να αγνοησουμε αυτο το φαινομενο. Το οτι δεν μπορουμε να το εξηγησουμε κατα ασφαλη τροπο, δεν σημαινει οτι οι ολοι οι σχετικοι κατασκευαστες πουλανε απαραιτητα φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Υποθετω ομως οτι για πολλους απο αυτους δεν πετυχε. Απλα ετυχε. Και δεν ξερουν ουτε οι ιδιοι να εξηγησουν το πως λειτουργει.

Παντως η επιτυχια καποιων καλωδιων ρευματος δεν μπορει να βρισκεται μονο στην σωστη μεταφορα ενεργειας αλλα ισως και σε καποιο φιλτραρισμα που κανουν. Και για το τελευταιο αρκει ελαχιστο καλωδιο στην σωστη θεση, σε σχεση με το συνολικο μηκος καλωδιου απο την κολωνα μεχρι την καταναλωση.

Reaction score
3.576
Μιχάλη , συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Φαίνεται ότι είσαι άνθρωπος που το ψάχνει αρκετά το θέμα. Μόνο με την έρευνα και τις δοκιμές αποκτάς την ζητούμενη εμπειρία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas