Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
4.874
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια (φετινή φωτογραφία του αυτιού μου είναι, από συναυλία που πήγα) αλλά νέος δεν είμαι, δυστυχώς..😭😭😭
Βρε παιδια ειλικρινα προσπαθω να ειμαι οσο γινεται λιγοτερο δηκτικος και προσαρμοσμενος στην εποχη
αλλα υπαρχει ανθρωπος που πηγαινει σε συναυλια και αντι να βγαλει φωτο την σκηνη η εστω μια σελφι
φωτογραφιζει το ...αυτι του; Ελεος δηλαδη..

Reaction score
9.360
@steadyshot εξαρταται και από την μουσική που ακούς. Αν ακούς αυτά που ακούει ο @Π.Α.Η. τότε δεν έχει και κάποιο ιδιαίτερο νόημα να πονοκεφαλιαζεις για τις χαμηλές.
Αν είσαι σαν κσι μένα που ακούω διάφορες μουσικές κατηγορίες τότε αλλάζει το θέμα. :)

Reaction score
1.754
@steadyshot εξαρταται και από την μουσική που ακούς. Αν ακούς αυτά που ακούει ο @Π.Α.Η. τότε δεν έχει και κάποιο ιδιαίτερο νόημα να πονοκεφαλιαζεις για τις χαμηλές.
Αν είσαι σαν κσι μένα που ακούω διάφορες μουσικές κατηγορίες τότε αλλάζει το θέμα. :)
Δεν συμπιπτουν καθολου τα ακουσματα μας με τον Π.Α.Η.

Ακουω κλασσικη, και τζαζ/μπλουζ αλλα και ηλεκτρονικη. Ροκ καμια φορα αλλα σπανια πλεον.

Ξαναλεω... Εγω απλως ηθελα με τις αναρτησεις μου να ριξω λιγο φως στο τι ειναι εφικτο σε σχεση με μια εικονα που υπαρχει, γιατι αυτη η εικονα που υπαρχει δεν ειναι συμβατη με την εμπειρια μου και προσπαθησα να εξηγησω τεχνικα γιατι ειναι ετσι.

Εννοειται και θα ηθελα ακομα καλυτερο μπασο. Δεν υπαρχει συζητηση σε αυτο... Αλλα και τωρα με ευχαριστει πολυ αυτο που ακουω και δεν καιγομαι να αλλαξω κατι. Δε με χαλαει κατι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.166
Εννοειται και θα ηθελα ακομα καλυτερο μπασο. Δεν υπαρχει συζητηση σε αυτο...
Αν και όταν πάρεις σαμπ και τα ενσωματώσεις σωστά, θα απορείς τι άκουγες τόσο καιρό.

Όπως ένα σωρό άλλοι.

Reaction score
9.360

Ακουω κλασσικη, και τζαζ/μπλουζ αλλα και ηλεκτρονικη. Ροκ καμια φορα αλλα σπανια πλεον.

Ξαναλεω... Εγω απλως ηθελα με τις αναρτησεις μου να ριξω λιγο φως στο τι ειναι εφικτο σε σχεση με μια εικονα που υπαρχει, γιατι αυτη η εικονα που υπαρχει δεν ειναι συμβατη με την εμπειρια μου και προσπαθησα να εξηγησω τεχνικα γιατι ειναι ετσι.

Εννοειται και θα ηθελα ακομα καλυτερο μπασο. Δεν υπαρχει συζητηση σε αυτο...
Ελπίζω μόνον να ακούς και καινούργιες δουλειές μετά το 2003 και να μην πηγαίνεις στα λαιβ με ωτοασπίδες :biggrin:
Με μόνη εξαίρεση να σε βάζαν πρώτη θέση σε συναυλία των motorhead

Reaction score
1.754
Αν και όταν πάρεις σαμπ και τα ενσωματώσεις σωστά, θα απορείς τι άκουγες τόσο καιρό.

Όπως ένα σωρό άλλοι.
Μπορει , μπορει και οχι. Εχω διαβασει εμπειριες στο asr που τελικα τα εβγαλαν τα sub και ειχαν και τα svs sb3000 γιατι προτιμησαν οπως επαιζαν σκετα τα ηχεια (για τα δικα μου ηχεια αναφερομαι)... Μπορει να μην τα ενσωματωσαν σωστα. Who knows.

Παντως αν παρω ευχομαι να ειναι τεραστια η διαφορα γιατι δεν μου αρεσει να μη πιανουν τοπο τα λεφτα που δινω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.092
Μετρήσεις με κινητό δεν νομίζω πως θεωρούνται αξιόπιστες, ειδικά στο μπάσο.
Ακόμα και αν το κινητό θα ήταν αξίας... 1500 ευρώ αντί κατοστάρικου για το UMIK...
Και στα 30-40 phon τα 40 hz τα ακουω ανετα γιατι ειναι πανω απο το noise floor μου που ειναι 45dbc στα 31hz
Στο επίπεδο των 40 Phon για ν'αντιλαμβάνεσαι ικανοποιητικά τη ζώνη 30-40 Hz θα έπρεπε το πεντάϊντσο ηχειακό σύστημα ν'αποδίδει χωρίς αισθητές παραμορφώσεις συνεχόμενες στάθμες τάξης 80-90 dB πάνω στη θέση ακρόασης... Στα δε μεταβατικά συμβάντα του προγράμματος η στιγμιαία απαίτηση θα ήταν - με δεδομένο το μέσο συντελεστή κορυφής που ανέφερες για τα κομμάτια που συνηθίζεις ν'ακούς - γύρω στα 95-105 dB πάνω στη θέση ακρόασης, δηλαδή σε κάποια απόσταση από τα ηχεία. Οι συνεχόμενες στάθμες ενδέχεται να υποστηρίζονταν από το πεδίο αντήχησης ελέω ιδιορρυθμού σε αυτήν τη ζώνη αλλά λογαριάζω υπερβολικά φιλόδοξη την απαίτηση να έβγαζε απρόσκοπτα και χωρίς υποβοήθηση όπως ισχύει για τις κορυφώσεις το Elac Carina στιγμιαίες κορυφές τάξης 100 dB στα 40 Hz.

Last edited:

Reaction score
1.754
Ακόμα και αν το κινητό θα ήταν αξίας... 1500 ευρώ αντί κατοστάρικου για το UMIK...

Στο επίπεδο των 40 Phon για ν'αντιλαμβάνεσαι ικανοποιητικά τη ζώνη 30-40 Hz θα έπρεπε το πεντάϊντσο ηχειακό σύστημα ν'αποδίδει χωρίς αισθητές παραμορφώσεις συνεχόμενες στάθμες τάξης 80-90 dB πάνω στη θέση ακρόασης... Στα δε μεταβατικά συμβάντα του προγράμματος η στιγμιαία απαίτηση θα ήταν - με δεδομένο το μέσο συντελεστή κορυφής που ανέφερες για τα κομμάτια που συνηθίζεις ν'ακούς - γύρω στα 95-105 dB πάνω στη θέση ακρόασης, δηλαδή σε κάποια απόσταση από τα ηχεία. Οι συνεχόμενες στάθμες ενδέχεται να υποστηρίζονταν από το πεδίο αντήχησης ελέω ιδιορρυθμού σε αυτήν τη ζώνη αλλά λογαριάζω υπερβολικά φιλόδοξη την απαίτηση να έβγαζε απρόσκοπτα και χωρίς υποβοήθηση όπως ισχύει για τις κορυφώσεις το Elac Carina στιγμιαίες κορυφές τάξης 100 dB στα 40 Hz.
Οχι θα συμπίεζε εάν έφτανε 105db. 101 είναι το όριο του σε peaks που έχω φτάσει και αισθάνθηκα άνετα έως εκεί . Αλλά σπανιως ακουω με peak πάνω από 90

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.092
Οχι θα συμπίεζε εάν έφτανε 105db. 101 είναι το όριο του σε peaks που έχω φτάσει και αισθάνθηκα άνετα έως εκεί . Αλλά σπανιως ακουω με peak πάνω από 90
Σημειώνω όμως ότι οι κορυφές που μετρούσες - εφόσον δεν θα έπαιζε αρχείο με περιεχόμενο αποκλειστικά στις δύο πρώτες οκτάβες - αφορούσαν σε ανώτερες οκτάβες αντί για το κάτω όριο απόκρισης στο ηχείο...

Reaction score
1.754
Εχω καιρό να το βάλω σε fast και το slow δεν δείχνει σωστά τα peaks . Θα επανέλθω . Έχεις κανένα track να τεστάρω(όχι sine wave ); Πως μπορώ να δω το peak από ποια συχνότητα προήλθε ;

Φαντάζομαι RTA στο REW και umic είναι και εδώ η απάντηση ;

Last edited:

Reaction score
21.767

Εννοειται και θα ηθελα ακομα καλυτερο μπασο. Δεν υπαρχει συζητηση σε αυτο... Αλλα και τωρα με ευχαριστει πολυ αυτο που ακουω και δεν καιγομαι να αλλαξω κατι. Δε με χαλαει κατι.
Παίρνεις σάμπ και το χαμηλώνεις, το χαμηλώνεις μέχρι να μην ακούγεται καθόλου και να ακούγονται ξανά μόνο τα ηχεία σου. :D :D

Δύο μόνο "κατά" βλέπω εγώ στην αγορά subs. Θα καταλήξεις να ακούς βλακείες ηλεκτρονικά σαν τον N.K. και θα πρέπει να συνδιαλλαγείς - ακόμη περισσότερο απο ότι ήδη κάνεις - με τους audio ενθουσιασμένους ΙΙ. :D Θα γλυτώσεις βέβαια απο τους audio ενθυσιασμένους Ι. :D Πάρε έναν επαγγελματία.

You are lame. :D :D

Last edited:

Reaction score
523
Παίρνεις σάμπ και το χαμηλώνεις, το χαμηλώνεις μέχρι να μην ακούγεται καθόλου και να ακούγονται ξανά μόνο τα ηχεία σου. :D :D
...........................................................................................................
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Reaction score
2.180

Δύο μόνο "κατά" βλέπω εγώ στην αγορά subs. Θα καταλήξεις να ακούς βλακείες ηλεκτρονικά σαν τον N.K. και θα πρέπει να συνδιαλλαγείς - ακόμη περισσότερο απο ότι ήδη κάνεις - με τους audio ενθουσιασμένους ΙΙ. :D Θα γλυτώσεις βέβαια απο τους audio ενθυσιασμένους Ι. :D Πάρε έναν επαγγελματία.

έχεις σαμπ ;

γιατί τα "κατά" που βλέπεις δεν νομίζω να ισχύουν

μετά από χρόνια άρνησης να πάρω σαμπ, γιατί πίστευα και εγώ όπως λέγανε, ότι είναι για ταινίες, για κάγκουρες και για μπιτάτη μουσική,
από όταν πήρα,
- δεν άλλαξα ούτε στο ελάχιστο το τι ακούω, μάλιστα έχω αλλεργία σε διάφορα μουσικά είδη που θα αναδεικνύανε καλύτερα την ανάγκη σαμπ
- μειώθηκε εκθετικά η φαγούρα για αναβάθμιση και ανανέωση και κατά συνέπεια ασχολούμαι λιγότερο με το αντικείμενο

τα μόνα "κατά" για μένα είναι αν μένεις σε διαμέρισμα το ενδεχόμενο να ενοχλείς και η δυσκολία ενσωμάτωσης

Reaction score
1.754

Θα τα χαμηλώνω για να μην τα εντοπίζω ; Αν έβαζα θα έβαζα δύο το κάθε ένα πίσω και διαγώνια προς την έξω πλευρά από το κάθε ηχείο

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.092
Εχω καιρό να το βάλω σε fast και το slow δεν δείχνει σωστά τα peaks . Θα επανέλθω . Έχεις κανένα track να τεστάρω(όχι sine wave ); Πως μπορώ να δω το peak από ποια συχνότητα προήλθε ;

Φαντάζομαι RTA στο REW και umic είναι και εδώ η απάντηση ;
Βάλε να παίξει την εισαγωγή του "Angel" των Massive Attack. Θα έχεις περίπου 1 λεπτό περιθώριο.

Reaction score
21.767
μετά από χρόνια άρνησης να πάρω σαμπ, γιατί πίστευα και εγώ όπως λέγανε, ότι είναι για ταινίες, για κάγκουρες και για μπιτάτη μουσική,
Ναι και εμένα αυτοί με επηρρέασαν 40 χρόνια τώρα και δεν πήρα. Μου δημιούργησαν ενα ψυχολογικό τραύμα άρνησης. :D :D

Reaction score
21.767
Θα σε ενημερώσω μόλις παραλάβω.

Προς ώρας, είμαι σε αναμονή διότι τα blue ray εξαντλήθηκαν (σε ντετέ έφυγε η πρώτη φουρνιά, σε 2-3 μέρες), αλλά έχω κλείσει την παραγγελία και μέσα στο μήνα θα παραλάβω.

Αυτός κάνει καλά ριμάστερ, είναι δυνατός παίχτης. Βέβαια πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μένα έχει και το βίντεο, στο οποίο κάναν θαύματα. Μέχρι τώρα είχα κάτι πολύ θολά βίντεο εκείνης της εποχής, ήταν άθλια η εικόνα, τόσο τα χρώματα όσο και η ανάλυση, και στον προβολέα αυτά φαίνονται χάλι μαύρο.

Το έργο είναι ιδανικό για Dolby Atmos.
Σα να φτιάχτηκε για ιμερσιβ φορμάτ..

ΥΓ. Έχω διαβάσει πολύ θετικά σχόλια για τον ήχο, ακόμα και από κινηματογράφους, όπου διατίθεται το έργο.
Για vinyl και blu-ray.

Εγώ πήρα και το πούλησα, μου χαλούσε τη ηρεμία το επιπλέον μπάσο
Ζεις εσύ ; Έμαθα σε χτύπησαν κάτι παππούδες και δεν το κατάλαβαν κιόλας. :D 😍

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.984
Ζεις εσύ ; Έμαθα σε χτύπησαν κάτι παππούδες και δεν το κατάλαβαν κιόλας. :D 😍
Δεν στάπαν καλά, εγώ θα χτυπούσα τους παππούδες αλλά επειδή με μεγάλωσαν με αρχές συγκρατήθηκα.
Στο θέμα μας, επειδή δεν κατάλαβα, έχεις ή δεν έχεις sub?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.175
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk