ΜΟΥΣΙΚΗ: Νοτες ζωης ή αντιλαλοι θανατου;

Reaction score
7
Στην αρχη ειχα διαλεξει αυτον τοη τιτλο για να περιγραψω το αν η μουσικη αναλογα με το ειδος παρακινει τον ακροατη για κατι κακο (ναρκωτικα, σατανισμο κλπ) ή οχι.

Sex, drugs and rock 'n' roll -ή- Sex, drums and rock 'n' roll

Αλλα μετα ψαχνοντας ενα βιβλιο που ειχα διαβασει πριν πανω απο 10 χρονια, αποφασισα να χρησιμοποιησω τον τιτλο του... που ειναι πιο πιασιαρικος!!

Ποια ειναι η γνωμη σας;
(Μην απαντησετε μονολεκτικα...)

Θα γινει καποιος λατρης του εξ απ εδω, αν ακουσει το Hotel California?
Αν ακουσει το Judas be my guide? To The Number Of The Beast?

Θα πεσει στα ναρκωτικα αν ακουσει το Another one bites the dust (Ετσι το εβαλα, καμια σχεση οι στιχοι).
Το Cocaine του Eric Clapton?
Το Heroin των Velvet Underground?
To Cindy's On Methadone των Screeching Weasel
Το Heroin Face των The Cure
Το I'm Waiting For The Man των Velvet Underground

Αν ακουει Nirvana υπαρχει περιπτωση να αυτοκτονησει?

Αν ακουσει κατι αλλο που εχει αναστροφα μηνυματα!!!?

Reaction score
51
Πάντως το ..mother I want to f.... στο The end των Doors, δεν θα μπορούσε ποτε να μου δημιουργήσει τέτοια συναισθήματα!!! :?

Νομίζω George πως η μουσική θα μπορούσε ποτέ να παρακινήσει κάποιον σε κάτι κακό, εκτός αν η ψυχική του κατάσταση ήταν σε τέτοιο βαθμό προσανατολισμένη σαυτό!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πρεπει να ειμαι η ζωντανη αποδειξη πως τιποτα απο τα αυτα δεν ισχυει.
Διοτι καποτε ακουγα ολα τα παραπανω αλλα , οπως μπορειτε να δειτε , ουτε αυτοκτονησα , (μεταξυ μας) δεν εχω δοκιμασει ποτε καμμια ναρκωτικη ουσια και δεν ελαβα ποτε μερος σε σατανιστικη τελετουργεια.

Βεβαια , οταν ενα παιδι 12-15 ετων ακουει ενα τραγουδι που "υμνει" τα ναρκωτικα ισως τα ανασταλτικα τειχη που μπορει να εχει υψωσει , μαλλον αδυνατιζουν....

Aλλα οπως και να το κανουμε ζουμε σε ελευθερο κοσμο και οι επιλογες μας ειναι ελευθερες και αυτες.... :wink:

Reaction score
5
Η μουσική είναι ψυχοτροπική. Αυτό δεν σημαίνει ότι 'σε βάζει' να κάνεις κάτι, αλλά σε βάζει σε μια ψυχική διάθεση. Είναι γελοία αυτά τα νεοσυντηρητικά και 'πολιτικώς ορθά' περί αυτοκτονιών, σατανισμού, βιασμών, δολοφονιών, ναρκωτικών κλπ.

Αν είσαι μικρός/ή σε ηλικία, η οικογένειά σου είναι μαντάρα, οι φίλοι δεν είναι φίλοι, η τύχη τα έχει φέρει προσωρινά σκ***, σε άφησε ο/η γκόμενος/α, δεν έχεις δουλειά για διάφορους λόγους, δεν έχεις στον ήλιο μοίρα γιατί γεννήθηκες σε γκέτο που δημιούργησαν οι συντηρητικοί για να προστατευτούν από κάτι σαν κι εσένα, και κυριότερα, στέρεψαν τα ψυχικά αποθέματα να ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙΣ, ε, τότε δεν φταίει η μουσική που πήγες και πήρες ναρκωτικά, είσαι εθισμένος, έκλεψες για τη δόση σου και σκότωσες κάποιον που πήγε να σε εμποδίσει.

Εύκολες λύσεις ψάχνουν κάποιοι...

Reaction score
14
Αυτή η συζήτηση δεν είναι καινούργια. Θυμάμαι που τρέχανε ανάποδα τους δίσκους για να αποδείξουν περι σατανισμού κλπ κλπ

Η γνώμη μου είναι ότι αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και η μουσική μπορεί να επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά.

Φυσικά, δεν ισχύει το "α...οι στίχοι λένε πάρε ναρκωτικά, οπότε αυτός είναι ο λόγος που κάποιος παίρνει". Σαφως και δεν επηρεάζουν έτσι και αν το κάνουν, το πρόβλημα το έχει ο επηρεαζόμενος και είναι αυστηρά προσωπικό.
Δεν θα πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η μουσική έχει τη δύναμη να μας μεταβάλλει τη διάθεση και μπορεί με τη σειρά της να παίξει ρόλο σε ιδιαίτερες συμπεριφορές.

Σαφώς και επηρεάζει πολύ το είδος του συγκροτήματος και ο τρόπος ζωής των μελών του, στις νέες ηλικίες που αναζητούν ταυτότητα και δημιουργούν ινδάλματα.

Reaction score
0
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες... Αμα δεν είσαι "αρπαγμένος" από πρίν, ότι και να λέει ο καλλιτέχνης, απ'το ένα μπαίνει κι απο τ'άλλο βγαίνει... Αν και θα είχε ενδιαφέρον αν τραγούδια του στυλ "πάρε τηλέφωνο τον κερατά" περνούσαν υποσυνείδητα το μύνημα στις μοιχαλίδες... :lol:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Κι εγώ με τους συμφωνούντες. Η μουσική, που όντως επηρεάζει τη διάθεσή σου, δεν έχει έρθει από το πουθενά να σε βρει. Αν βάλεις ν' ακούσεις τον Cobain ενώ είσαι χάλια, ε, δεν φταίει αυτός.. Το κλειδί είναι η αποστασιοποίηση και οι άμυνες.
Μήπως κι από την ελληνική μουσική ιστορία δεν πέρασαν τα ρεμπέτικα χωρίς να γίνουν όλοι φανατικοί του ναργιλέ;
Όσο για τα παιδιά, πιστεύω ότι κινδυνεύουν κι από ένα σωρό άλλα πράγματα εκτός από τη μουσική, οι σειρήνες έχουν χιλιάδες πρόσωπα, δεν μπορώ να με φανταστώ να λογοκρίνω τους στίχους των κομματιών που ακούνε τα παιδιά μου..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm