Μήλα vs Πορτοκάλια.

Y

Yiannis_B

Guest
Ένα παλιό άρθρο, αλλά πάντα επίκαιρο, για τα ICE modules, τους class D ενισχυτές, και το παιχνίδι των προδιαγραφών από εξυπνάκηδες μεταπράτες...:rolleyes:

The alternative is to call it (ICE Module 1000ASP) a true 150wpc amplifier (according to its FTC rating on page 6 of the data sheet) with 16dB of dynamic headroom. This way we’ll be able to compare apples-to-apples for all amplifier types when evaluating power claims. This is unlikely to happen because non-technical customers won’t be able to appreciate what 16dB of headroom really means. Most people want a single metric that is easy to understand, even if it is misleading.

http://www.audioholics.com/audio-amplifier/clone-amplifiers

"The crest factor of music can be 20 dB (100 to 1 power factor) or even more depending on the program material."

Για μια ανάλυση σας παραπέμπω σε ένα παλιό νήμα του site:
http://www.avsite.gr/forum/threads/...ge-of-1-watt-with-fully-dynamic-music.112422/

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.832
Προσωπικά δεν δίνω βάση στις προδιαγραφές ούτως ή αλλέως...

Μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος να αποφασίζουμε για αυτό που μας αρέσει από τα σπέκς.

Αλλά πως να γίνει αυτό? Άλλος ακούει από μάγκνεπαν, άλλος από κουτιά, άλλος από κόρνες.

Όλοι σωστοί, καθένας για τον εαυτό του.

Έτσι και στα ενισχυτάκια. Άλλος λάμπα, άλλος solid state, άλλος χάημπρηντ, άλλος κλασντέδια...

Reaction score
1.832
...δεν είσαι καθόλου προκατειλημμένος ...:rolleyes: :roflmao:
Δεν είμαι βρε. Τώρα από κουτιά ακούω. Από Chario. Και έχω φίλους που ακούνε από κόρνες και κλασντέ. Και ηλεκτροστατικά. Και λάμπες. Και ότι θες ντιούικα.

Και κάνουμε παρέα. Κανονικά. :drinks:

Y

Yiannis_B

Guest
Δεν είμαι βρε. Τώρα από κουτιά ακούω. Από Chario. Και έχω φίλους που ακούνε από κόρνες και κλασντέ. Και ηλεκτροστατικά. Και λάμπες. Και ότι θες ντιούικα.

Και κάνουμε παρέα. Κανονικά. :drinks:
.....:)

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος.

Για να το διαπιστώσετε, δοκιμάστε να κλείσετε μέσα στο πορτμπαγκάζ την γυναίκα σας με το σκύλο για κανά μισάωρο.

Όταν τους ανοίξετε, παρακολουθήστε ποιος χαίρεται που σας βλέπει περισσότερο...:rolleyes:

D

deleted user 10898

Guest
Ναι Στεργιε μονο που δεν ειναι θεμα "γουστου".
Διαβασες προσεκτικα αυτα που ποσταρε ο Γιαννης?
Ειδικα εσυ με τα ηχεια που εχεις ειναι κατι που πρεπει να κατανοησεις.
Αν σε ενδιαφερει η υψηλη πιστοτητα αναπαραγωγης πρεπει να μαθεις για το "headroom"
Τωρα για "γουστα", οκ, οτι "γουσταρει" ο καθενας…

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
ενταξει βρε παιδια, πλην του headroom ομως υπαρχουν κι αλλα, πολλα πραγματακια...ελα Vet....παρε φορα...

D

deleted user 10898

Guest
ενταξει βρε παιδια, πλην του headroom ομως υπαρχουν κι αλλα, πολλα πραγματακια...ελα Vet....παρε φορα...
ναι αλλα το headroom το διαβαζεις απο τα specs. Αρα ΞΕΡΕΙΣ αν ο ενισχυτης σου κανει για τα ηχεια η ΟΧΙ.
πριν τον ακουσεις.
μετα ειναι τα αλλα…
πες τα εσυ JohnΚ…

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
παντως, (θεωρητικα..) ο Ayon του Αντωνη απ την Κατερινη (antonis Gr ) δεν κανει μαλλον με τα 60 τριοδικα βατ του για το 802. ουτε headroom ουτε τιποτα...
στην πραξη ομως, τα ξεχνας ολα...

Reaction score
3.341
Ελληνιστή που καταλήγουμε αφου διαβάζοντασ το άρθρο ?
οτι οι μεταπράτες βγάζουν υπερεκτιμημένα προιόντα ?
αυτό μάλλον το ξέρουμε χρόνια ...
η οτι σε αυτήν την τιμή (στην χαμηλή κατηγορία W4S ) δεν έχουν ΑΝΤΙΠΑΛΟ ?

πλιζ εξπλειν ...

ΥΓ κι ας έχει η μοντούλα 300€

Reaction score
1.832
ναι αλλα το headroom το διαβαζεις απο τα specs. Αρα ΞΕΡΕΙΣ αν ο ενισχυτης σου κανει για τα ηχεια η ΟΧΙ.
πριν τον ακουσεις.
μετα ειναι τα αλλα…
πες τα εσυ JohnΚ…
Δεν αντιλέγω αγαπητέ.

ΠΧ δεν υπάρχει περίπτωση για τα μάγκνεπαν να επιλέξω ενισχυτή 8watt, εννοείται ότι θα κάνω την έρευνά μου σχετικά.

Η τελική μου επιλογή όμως δε θα έχει να κάνει με σπεκς αλλά με...αυτιά.

Τα δικά μου.

Είμαι αντίθετος στην αριθμολαγνεία, δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Τώρα ίσως να μην ήταν και πολύ σχετικό το θέμα που έθιξα αλλά ίσως και να έψαχνα την ευκαιρία....κουβέντα να γίνεται.

Y

Yiannis_B

Guest
παντως, (θεωρητικα..) ο Ayon του Αντωνη απ την Κατερινη (antonis Gr ) δεν κανει μαλλον με τα 60 τριοδικα βατ του για το 802. ουτε headroom ουτε τιποτα...
..οι λαμπάτοι με την χαμηλή τους ισχύ, πρέπει να κλιπάρουν όλοι την ώρα, άσχετα αν δεν το πολυ-καταλαβαίνουμε, γιατί έχουν διαφορετική συμπεριφορά εκεί από κλασικούς Α/Β...

Y

Yiannis_B

Guest
Ελληνιστή που καταλήγουμε αφου διαβάζοντασ το άρθρο ?
οτι οι μεταπράτες βγάζουν υπερεκτιμημένα προιόντα ?
αυτό μάλλον το ξέρουμε χρόνια ...
η οτι σε αυτήν την τιμή (στην χαμηλή κατηγορία W4S ) δεν έχουν ΑΝΤΙΠΑΛΟ ?

πλιζ εξπλειν ...

ΥΓ κι ας έχει η μοντούλα 300€
150W rms με 16db headroom, είναι super!.. και 5 φορές πάνω το κόστος των υλικών για την τιμή του τελικού προιόντος, είναι αποδεκτό.

Αλλά δεν είναι το ίδιο με 500W @ 8 Ohms continuous rms power σε τάξη Α/Β. (βέβαια κάποια στιγμή και αυτοί θα κλείσουν από θερμική προστασία..)

Reaction score
3.341
ΑΝ δεν κάνω λάθος τα 150w rms εξηγεί οτι είναι στις υψηλές συχνότητες
και οτι χαμηλά αποδίδει τα watt που λέει

δεν υπάρχει συνάρτιση των w rms με to headroom ?

λόγω ασχετοσύνης ρωτώ :thumbsdown:

Reaction score
140
και είχε και 1000asp και τρανζιστορ classe 200w α/β στον ίδιο χώρο με τα ίδια ηχεια ;)

Y

Yiannis_B

Guest
ΑΝ δεν κάνω λάθος τα 150w rms εξηγεί οτι είναι στις υψηλές συχνότητες
και οτι χαμηλά αποδίδει τα watt που λέει

δεν υπάρχει συνάρτιση των w rms με to headroom ?

λόγω ασχετοσύνης ρωτώ :thumbsdown:
Τα γράφει στο link που έβαλα...

"This ratio of peak power to average power is known as crest factor. The standard crest factor of a continuous tone is only 3dB (a 2 to 1 power ratio)."

http://en.wikipedia.org/wiki/Crest_factor

Reaction score
3.341
με λίγα λόγια τα Watt που διαφημίζουν δεν είναι πραγματικά ?
γιατί μέχρι τώρα αυτό ήταν το promo των class D, η πολύ μικρή παραμόρφωση , ομαλή απόκριση σε όλο το συχνοτικό
φάσμα και τα πραγματικά watt !!!

είσαι οισοπδοτικός ρε !!!:D

Y

Yiannis_B

Guest
Δεν αντιλέγω αγαπητέ.

ΠΧ δεν υπάρχει περίπτωση για τα μάγκνεπαν να επιλέξω ενισχυτή 8watt, εννοείται ότι θα κάνω την έρευνά μου σχετικά.

Η τελική μου επιλογή όμως δε θα έχει να κάνει με σπεκς αλλά με...αυτιά.

Τα δικά μου.

Είμαι αντίθετος στην αριθμολαγνεία, δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Τώρα ίσως να μην ήταν και πολύ σχετικό το θέμα που έθιξα αλλά ίσως και να έψαχνα την ευκαιρία....κουβέντα να γίνεται.
Μα γιατί? Διάβαξες κανένα πιντιέφι? :rolleyes:

D

deleted user 10898

Guest
και είχε και 1000asp και τρανζιστορ classe 200w α/β στον ίδιο χώρο με τα ίδια ηχεια ;)
Οποτε ειναι ευκαιρία να τον ρωτήσουμε τι δεν του ¨Αρεσε¨ με τα παλιά και τι του ¨αρεσει ¨ με τα Ayon...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
..οι λαμπάτοι με την χαμηλή τους ισχύ, πρέπει να κλιπάρουν όλοι την ώρα, άσχετα αν δεν το πολυ-καταλαβαίνουμε, γιατί έχουν διαφορετική συμπεριφορά εκεί από κλασικούς Α/Β...
τους ακουσες κ πιστευεις οτι κλιπαρουν? η απλα το θεωρεις κ το σκεφτεσαι ? σ αρεσε η οχι τουλαχιστον? εντυπωσεις?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON