Μήπως ξεκαθαρίζει το τοπίο???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν δέχομαι ότι οι ακουστές διαφορές ανάμεσα στα format υπερ-υψηλής ανάλυσης και στα formats επίπέδου CD οφείλονται στα λάθη ανάγνωσης ή στους αλγόριθμους διόρθωσης αυτών των λαθών που εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση.
Κάπου αλλού πιστεύω ότι κρύβεται η όλη αλήθεια.
Ρε συ πλάκα κάνεις?
Μιλάμε για πολύ περισσότερη πληροφορία στο ίδιο μουσικό περιεχόμενο από ότι στο CD. Δύο και τρεις φορές περισσότερος αριθμός δειγμάτων με μεγαλύτερα δείγματα. Στα λάθη θα οφείλεται η καλύτερη απόδοση...?

Το redbook ξέχνα το πάντως. Κανείς δεν ασχολείται με αυτό σε επίπεδο έρευνας γιατί το μέσο αποθήκευσης δεν έχει δυνατότητες. Όλη η ιστορία είναι τα δισκάκια με μπόλικη χωρητικότητα να χωράνε μπόλικη πληροφορία. Είναι πολύ απλό.

Από την άλλη είναι συνολικά καλύτερα τα μέσα, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στην ανάλυση.

Reaction score
3.497
Ρε συ Νίκο, τι ήταν αυτό που άκουσες σε υπερυψηλή ανάλυση για να καταλάβουμε τι εννοείς ?
Τι ήταν αυτό που άκουσες και έπαθες την πλάκα σου ?
Μπήκαν οι μουσικοί στο χώρο ακρόασης ?

Reaction score
3.497
Δηλαδή τόσο καιρό είχαμε τόση μουσική πληροφορία που δεν χωρούσε να μπει σε ένα απλό CD και θέλουμε τώρα περισσότερο χώρο ?
Εδώ βάζουν και bonus tracks σε νέες ανατυπώσεις κλασσικών αναλογικών ηχογραφήσεων για να γεμίσουν το χώρο που περισσεύει !!
Γαμ.. τα δείγματά μου γαμ... !!!

Reaction score
3.497
Σου έχω ξαναπεί ότι στα δύο δείγματα τρίτο δεν χωράει. Το τρίτο δεν χρειάζεται.
Αν θέλεις πραγματική ακρίβεια αναπαραγωγής πας στο βινύλιο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε συ...

1. Το ότι δεν έπαθες την πλάκα σου με τις διαφορές από CD σε SACD ή DVD Audio δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Σημαίνει ότι απλά δεν σου δόθηκε η ευκαιρία.
2. Επιτέλους το πράμα έχει επιστημονική εξήγηση, την οποία ελπίζω ότι τουλάχιστον εσύ την καταλαβαίνεις και δεν μιλάμε πάλι για μαύρη μαγεία.
3. Ξαναρωτάω. Περιμένει κανείς κάτι συγκεκριμένο από τα ψηφιακά format για να απογοητεύτηκε? Σάματι τα ξέρει ο κόσμος ρε Γιώργο...?

Επιπλέον:
Μεταξύ 2 δειγμάτων χωράνε άλλα 2.000.000 δείγματα αν υπάρχει η πληροφορία στο πρωτότυπο. Αν θέλω πραγματική ακρίβεια αναπαραγωγής φυσικά και δεν θα πάω στο βινύλιο αφού:
1. Δεν είναι ικανό να μου δώσει το ζητούμενο συχνοτικό εύρος.
2. Δεν είναι ικανό να μου δώσει τα ζητούμενα δυναμικά.
3. Έχει άπειρα προβλήματα ως μέσο αναπαραγωγής.

Και όλα αυτά για να ακούω ψηφιακές ηχογραφήσεις - master που έγιναν από DVD... βινύλιο...? Για να με λένε audiophile οι ρομαντικοί...?

Έλεος επιτέλους με το βινύλιο!!
Και τι σχέση έχει γαμ@ το μου το βινύλιο με το αν ξεκαθάρισε το τοπίο στα νέα format...???
Και γιατί το θυμάστε μόνο κάθε φορά που συζητάμε για ψηφιακά...?

p.s. Άντε με νευρίασες μεσημεριάτικα και θα πάω να φάω 4 μπριζόλες... :mrgreen:

Reaction score
3.497
4 μπριζόλες υπερ-υψηλής κατάψυξης να φας για να μάθεις.
Ακόμα και στη ψησταριά, άμα βάλεις πολλες μπριζόλες δεν θα ψηθούν καλά και θα κολλήσουν. Ετσι γίνεται και με τα άχρηστα δείγματα.
Καλή όρεξη.

Εγώ τελευταία τρώω μόνο νεφρά από ψαράκια .

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Δεν μπορώ άλλο αυτούς τους μαύρους δίσκους...

tse... said:
Και τι σχέση έχει γαμ@ το μου το βινύλιο με το αν ξεκαθάρισε το τοπίο στα νέα format...??? Και γιατί το θυμάστε μόνο κάθε φορά που συζητάμε για ψηφιακά...?
Αχχχ, καλά που μου το θύμισες βρε Νικολάκη!!! Πάω να βάλω ένα μαύρο δίσκο, ενώ εσύ... θα τρως τις μαύρες μπριζόλες σου... :p :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Δεν μπορώ άλλο αυτούς τους μαύρους δίσκους...

tse... said:
Και τι σχέση έχει γαμ@ το μου το βινύλιο με το αν ξεκαθάρισε το τοπίο στα νέα format...??? Και γιατί το θυμάστε μόνο κάθε φορά που συζητάμε για ψηφιακά...?
Αχχχ, καλά που μου το θύμισες βρε Νικολάκη!!! Πάω να βάλω ένα μαύρο δίσκο, ενώ εσύ... θα τρως τις μαύρες μπριζόλες σου... :p :wink:
:lol: :lol: :lol:
Ήμουνα σίγουρος ότι θα εμφανιζόταν ο αρχιβινυλιασμένος του διαδικτύου!!
:lol: :lol: :lol:

Ελάτε ρε κερνάω μπριτζόλες!! :wink: :lol:

Reaction score
2
1. Δεν είναι ικανό να μου δώσει το ζητούμενο συχνοτικό εύρος.
2. Δεν είναι ικανό να μου δώσει τα ζητούμενα δυναμικά.

Είναι όμως ικανό να ακούσεις τη μουσική σου, χωρίς να κρίνεις αν ο ενισχυτής οδηγεί απόλυτα, αν τα πρίμα ξύνουν ή όχι, μπορεί να του δώσεις το χαρακτήρα που επιθυμείς και σε εκφράζει, χωρίς να σου ζητά χρήματα σε κάθε αλλαγή χροιάς, μόνο άλλη ρύθμιση.

Μάλλον γι’ αυτό οι βυνιλιάκηδες έχουν περισσότερους μουσικούς τίτλους από τους σιντάκηδες. Κάνουν αλλαγή στη ρύθμιση και όχι αφαίμαξη στη τσέπη.:)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μάλλον γι’ αυτό οι βυνιλιάκηδες έχουν περισσότερους μουσικούς τίτλους από τους σιντάκηδες. Κάνουν αλλαγή στη ρύθμιση και όχι αφαίμαξη στη τσέπη.:)
Αυτοί φίλε Αντώνη δεν έμαθαν ότι έχουν βγει και καλά ψηφιακά EQ?...

:lol: :lol:

Reaction score
2
Πάλι να βάλω το χέρι στη τσέπη?

Άσε προτιμώ στα 355+55 το μικρόφωνο, σύνολο 410, για κάτι βασικό, να πάρω καμιά 20αριά με 30αριά τίτλους και να ξεχάσω το πόσο καλά παίζει το σύστημα έχοντας ευχαριστηθεί τη μουσική μου.

Άλλωστε τι παραπάνω θα μου προσφέρει η ισοστάθμιση σε ένα σύστημα που δεν έχει τις δυνατότητες να φέρει σε δύσκολη θέση ένα χώρο?:)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
μη πεις για να μην πω...

Ερώτηση κρίσεως: ποιός είπε το παρακάτω?
Το αποφάσισα. Θα τα πετάξω να ησυχάσω τα κ@λοσιντί μου να ασχοληθώ με την κηπουρική.
Εγώ λέω την επόμενη φορά που θα έρθω χάμου, να πάμε να γυμνάσουμε καμιά μασέλα, μετά της ανάλογης ποσότητας τσίπουρου (μακεδονίτικου όμως - άντε θεσσαλικού...) και να αφήσουμε τα ώτα μας μπουκάλες να αναρωτιούνται μόνα τους για την αιώνια κόντρα των μέσων.
Σωστός?
BTW, Μάλλον ξεκαθάρισε το τοπίο... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άσε προτιμώ στα 355+55 το μικρόφωνο, σύνολο 410, για κάτι βασικό, να πάρω καμιά 20αριά με 30αριά τίτλους και να ξεχάσω το πόσο καλά παίζει το σύστημα έχοντας ευχαριστηθεί τη μουσική μου.
Αφού το έχεις αγοράσει ήδη ρε ψεύτη!! :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: μη πεις για να μην πω...

Ερώτηση κρίσεως: ποιός είπε το παρακάτω?
Το αποφάσισα. Θα τα πετάξω να ησυχάσω τα κ@λοσιντί μου να ασχοληθώ με την κηπουρική.
Εγώ λέω την επόμενη φορά που θα έρθω χάμου, να πάμε να γυμνάσουμε καμιά μασέλα, μετά της ανάλογης ποσότητας τσίπουρου (μακεδονίτικου όμως - άντε θεσσαλικού...) και να αφήσουμε τα ώτα μας μπουκάλες να αναρωτιούνται μόνα τους για την αιώνια κόντρα των μέσων.
Σωστός?
- Γεγονός είναι, ότι άμα μπει το τσίπουρο στη μέση, πάω πάσο. Ομολογώ... :wink: :lol:

Reaction score
2
Καρφί!

Είδες σε τι κατάντια οδηγήθηκα με τα ψηφιακά, ξοδεύω που ξοδεύω για τίτλους ξοδεύω και σε tuning χώρου.
Α! Ξέχασα στο λογαριασμό και το τρίποδο για τη στήριξη του μικροφώνου! Άλλα 28ευρώ, δηλ. 1 με 2 τίτλοι ακόμα!

Η γεννήτρια συχνοτήτων της Hp 651A, δεν μετράει, την είχα αγοράσει στην εποχή της σχολής ΑΛΛΑ αναλογική.
Έτσι και ζεσταθεί, μετά από τόσα χρόνια, δεν της την «βγαίνει» κανένα ψηφιακό oscillator.

Το «κανένα» σχετικό ε!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης