Μαγειρεψα.

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.811
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Παιδιά καταλαβαίνετε τι λέει; Μήπως βρίζει;

:142:
Πανω σε μισο αχλαδι κομποστα,βαζουμε ζελε ή μαρμελαδα απο φραγκοσταφυλλο ή cranberries.

Βraten sauce: Η σως - σαλτσα, φον - fond ειναι αυτη η σκουρη καφετια και ταιριαζει με τα καθε ειδους ψητα.



Βρε τι καθομαι και κανω για σενα!:414:
 

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.811
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Κοettbullar με μανιταρια και Basmati ρυζι ανακατωμενο με αγριο μαυρο ρυζι.

ɕœtbɵlːar ειναι σουηδικο φαγητο και περιγραφει βασικα τις μπαλιτσες απο κιμα.

Και οι φιλανδοι εχουν το ιδιο φαγητο μονο που το λενε Lihapyοerykαet ή Lihapullat.

Αναφερεται σε βιβλιο της Αστριντ Λιντγκρεν Karlsson-on-the-Roof ---- > Astrid Lindgren ----->Η Πιπη Φακιδομυτη κα....




 



Μηνύματα
16.756
Reaction score
4.630
Re: Απάντηση: Μαγειρεψα.

A. Xoιρινο φιλετο σε Madeira σως με μανιταρια και ειδικα,χειροποιητα,εκλεκτα,γευστικοτατα σπιτικα ζυμαρικα!!! Σπετσλι..

Παρακαλώ, τη συνταγή με pm :116:
 



Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
344
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Αααχχ... εγώ είμαι ολιγαρκής... μόνο το Βrezel θέλω!!!

Εδώ αυθεντικό Brezel υπάρχει μόνο σε ένα γερμανικό παντοπωλείο που είναι εκτός των συνηθισμένων μου δρομολογίων, και όλο τα σκέφτομαι και όλο βαριέμαι να πάω να πάρω!

(πρέπει να πάω όμως, γιατί έχω καιρό να κάνω και Maultaschen... :126:)
 

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.811
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Της φωτογραφιας παντως δεν τρωγεται!:405:

Ειναι η ντεκορασιον μου...
 




Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
24.686
Reaction score
41.084
Απάντηση: Re: Μαγειρεψα.

Καμιά καλή συνταγή για Brezel (στα Ελληνικά) υπάρχει;
Νομίζω κοινή ζύμη είναι, την οποία πριν το ψήσιμο τη βράζουν με σόδα, τη διπλώνουν επιδέξια σε φιόγκο, την περνούν με κρόκο αυγού, την ψήνουν και την πασπαλίζουν με χοντρό αλάτι.
 

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.811
Απάντηση: Re: Μαγειρεψα.

Νομίζω κοινή ζύμη είναι, την οποία πριν το ψήσιμο τη βράζουν με σόδα, τη διπλώνουν επιδέξια σε φιόγκο, την περνούν με κρόκο αυγού, την ψήνουν και την πασπαλίζουν με χοντρό αλάτι.
Δεν εχω δει ποτε πως τα κανουν...Tο ολο ζητημα ειναι η Lauge.Δεν μπορω να σου πω αν ειναι η σοδα.Τουλαχιστον εμεις δεν μεταφραζουμε τη σοδα ετσι...


4% NaOH Natronlauge per analysum


http://www.brezel-baecker.de/brezelrezepte#brezelrezept1

Koυραστηκα και μονο που το διαβασα...:402:
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
24.686
Reaction score
41.084
Απάντηση: Μαγειρεψα.

NAOH είναι το καυστικό νάτριο ή καυστική σόδα πάντως. Έχεις δίκιο, δεν είναι μαγειρική σόδα. Lauge, μια φορά, βλέπω ότι είναι η αλισίβα (βρασμένη στάχτη) που χρησιμοποιούσαν παλιά που δεν είχαν σαπούνι για τα ρούχα. Περίεργο μου φαίνεται, να βράζουν τη ζύμη σε αλισίβα...
 

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.811
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Αν ειναι καυστικο...τοτε αυτο θα ειναι και το βρισκεις μονο στα φαρμακεια εδω,ή σε καταστηματα χημικων, ή...αν ζητιανεψεις του φουρναρη!Αχαχαχαχα
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
24.686
Reaction score
41.084
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Αν ειναι καυστικο...τοτε αυτο θα ειναι και το βρισκεις μονο στα φαρμακεια εδω,ή σε καταστηματα χημικων, ή...αν ζητιανεψεις του φουρναρη!Αχαχαχαχα
Τι, ποτάσα; Να από εδώ πίσω βρίσκω με το κιλό, 1-2 φορές είχα πάρει (για αποχετεύσεις.... για αυτό μού κάνει περίεργο πώς μπαίνει σε φαγητό)

Πάντως τα πρέτσελ τα άτιμα είναι....
 

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.811
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Axaxaxaxaxaxa!!!

Δεν τ αγοραζετε καλυτερα λεω εγω...:143:
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
24.686
Reaction score
41.084
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Να τα αγοράσουμε, αλλά σαν τα αυθεντικά, πού. Τα ελληνικά αρτοποιεία μόνο για να φτιάχνουν κοινούς λουκουμάδες και να τους πουλούν 1,20ε είναι καλά.
 

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.811
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Ποιος θα κανει λουκουμαδες δωρεαν εδω μεσα?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.308
Μηνύματα
3.047.842
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale
Top