Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Παιδιά καλοφαγάδες!!!
Πείτε μία καλή δοκιμασμένη μαρινάτα και tips για παϊδάκια (μεγαλούτσικα από κατσίκι)

Αντε να κάνω τον φετινό σεφτέ :smile:

Στα κάρβουνα ή φούρνο;

Για φούρνο μια χαρά είναι αυτή που έβαλε ο Βασίλης(melina).
Αν θες για κάρβουνα ένας είναι ο τρόπος για να μαλακώσουν και να φύγει η μυρωδία(αν υπάρχει):Πλάκωσε τα μια μέρα πριν στο κρεμμύδι.Κόψε δλδ μπόλικο,τουλάχιστον όσο είναι το κρέας,και τύλιξε τα με αυτό,σε αλουμινόχαρτο ή εφημερίδες.
Βάλε και θυμάρι για να πάρει άρωμα και είσαι κομπλε.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.337
Η μυρωδιά (για όσους τους ενοχλεί...γιατί δεν καταλαβαίνω τι άλλο πρέπει να μυρίζουν κρέατα, το κοτόπουλο κοτοπουλίλα, το αρνί αρνίλα, το κατσίκι κατσικίλα...τέλος πάντων) φεύγει και αν τα πλύνετε με κρασί ή μετά το πλύσιμο με νερό τα περάσετε και με λίγο κονιάκ ή λίγο ουίσκι.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Mια στιγμη να βαλω τ.ν τιποτα μαγειρεματα να διαβαζω κ ν'ακουω ταυτοχρονα:roflmao:

Reaction score
2.248

Τη μυρωδιά την "έσπαγα" με λίγο ξύδι και δάφνη (tip από Σάμο) αλλά αφήνει μία γεύση.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.691

Εγω και ο Μιχάλης τουλάχιστον.
Ο Μιχάλης έβαλε φωτό...

Reaction score
15.469
ωραιο θεμα !!!
εμεις επαε στη κρητη βεβαια ,αμα λεμε κρεας εννοουμε αρνι ,κι αμα λεμε αρνι εννοουμε αντικρυστο

ουτε λιπη ουτε ...υδρογονανθρακες πως τα λενε....μιαολια (πολυ) θαλασσινο αλατσι κ' ηφυγες

melina

Cargo 200
Reaction score
45.337
Re: Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

στο κάρβουνο δεν θέλουν τίποτα τα παϊδάκια ειδικά, γιατί δεν έχουν και πολύ ψαχνό οπότε τι να μαρινάρεις...ψήστα με διάφορα μαντζούνια κατά προτίμηση αυτή την εποχή αν μπορείς να βρείς φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι. Τώρα αν θες καλλιτεχνίες και δεν σε πειράζει να λερώσεις την ψησταριά σου, και είναι όντως μεγάλα κομμάτια, τότε φτιάξε μια bbq sauce και άλλειψε τα με αυτό αφού πάρουν μια πρώτη 'ψήση' ώστε με την υπόλοιπη ώρα να ψηθούν εκεί που τα θες αλλά να γίνει και μια κρούστα από έξω. Γενικά οι συνταγές αυτές είναι με χοιρινά ή μοσχαρίσια παιδάκια, αλλά δεν βλέπω το λόγο αν έχεις μεγάλα κατσικίσια γιατί να μην τη δοκιμάσεις.
Δεν έχω πρόχειρη να σου πω κάποια, με ένα google θα βρεις πολλές...βασικά να πάρεις την ιδέα και βάλε μέσα ό,τι σ'αρέσει και ό,τι έχεις)...ωραία θα είναι.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.337
ωραιο θεμα !!!
εμεις επαε στη κρητη βεβαια ,αμα λεμε κρεας εννοουμε αρνι ,κι αμα λεμε αρνι εννοουμε αντικρυστο

ουτε λιπη ουτε ...υδρογονανθρακες πως τα λενε....μιαολια (πολυ) θαλασσινο αλατσι κ' ηφυγες

με μπερδεύεις σύντεκνε...οφτό το ξέρω εγώ (εντάξει οφτό σημαίνει ψητό γενικά, αλλά το αρνί οφτό είναι μακριά από τη φωτιά και με πολύ χοντρό αλάτι) και το μιά ολιά σημαίνει λίγο!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Οχι ρε παιδια κρεμυδια στα αρνια - κατσικια, μια φορα δοκιμασα στην Τηνο και ηταν απαραδεκτο, για μενα παντα ...

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650

Μιας και αναφερθήκατε στη Weber, πλέον είναι της μόδας στην Αμερική αυτό:

http://www.biggreenegg.com/

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Δωστε και μια ιδεα, θελω να στησω μια ψησταρια στην ταρατσα, βαση τσιμεντενια σταθερη αλλα με λεκανη ξεχωριστη για αεριο και καρβουνα λαβας.

Reaction score
15.469
με μπερδεύεις σύντεκνε...οφτό το ξέρω εγώ (εντάξει οφτό σημαίνει ψητό γενικά, αλλά το αρνί οφτό είναι μακριά από τη φωτιά και με πολύ χοντρό αλάτι) και το μιά ολιά σημαίνει λίγο!
καλα τα λες ,οφτο ειναι ο γενικοτερος ορος , ετονε το ψησιμο το λενε αντικρυστο γιατι ειναι (οπως λες μακρια απο τη φωτια ) αντικρυ = απεναντι απο τη φωτια ------ το πολυ επηγενε για να διορθωσω τον εαυτο μου ...αμα σκεφτεσαι στα κρητικα βγαινει ετσα (μιαολια) ...αλλα αμα το γραφεις δε βγαινει

εδα εμπερδευτηκα κ εγω

melina

Cargo 200
Reaction score
45.337
Ωραία θερμόμετρο βρήκαμε...πάμε τώρα στα πιο δύσκολα!

Χασάπη σωστό που θα βρούμε; Εννοώ να γνωρίζει κοψίματα μπριζόλας μοσχαρίσιας κατά τον αμερικάνικο τρόπο (rib eye, sirloin, t-bone) και ακόμη καλύτερα να φέρνει και κατα παραγγελία τίποτα ξεχωριστό, κανένα black angus ας πούμε.

Μένω στο Πολύγωνο, οπότε κάτι τριγύρω στο ψυχικό ας πούμε θα ήταν ότι έπρεπε. Εχει βρει ο κουμπάρος μου έναν σούπερ, που φέρνει και τα kangoo και έχει και δικιά του weber και ήταν χρόνια στην αυστραλία οπότε ξέρει από τέτοια αλλά είναι στο Φάληρο....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.760
Απάντηση: Re: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Χασάπη σωστό που θα βρούμε; Εννοώ να γνωρίζει κοψίματα μπριζόλας μοσχαρίσιας κατά τον αμερικάνικο τρόπο (rib eye, sirloin, t-bone) και ακόμη καλύτερα να φέρνει και κατα παραγγελία τίποτα ξεχωριστό, κανένα black angus ας πούμε.

Μένω στο Πολύγωνο, οπότε κάτι τριγύρω στο ψυχικό ας πούμε θα ήταν ότι έπρεπε. Εχει βρει ο κουμπάρος μου έναν σούπερ, που φέρνει και τα kangoo και έχει και δικιά του weber και ήταν χρόνια στην αυστραλία οπότε ξέρει από τέτοια αλλά είναι στο Φάληρο....
Τώρα περνάς σε δύσκολα μονοπάτια... :biggrin:

Πράγματι, οι κρεοπώλες δεν το έχουν στο κόψιμο. Ξέρουν τα κλασικά ελληνικά παραδοσιακά κοψίματα. Ένα πολύ χρήσιμο link με τα μέρη των ζώων είναι αυτό.
Το τυπώνουμε και δείχνουμε στο χασάπη μας τι ακριβώς θέλουμε.

Επίσης, το σίτεμα πια όλο και παραβλέπεται. Γιατί το κρέας μπορεί να χάσει μέχρι και το 30% του βάρους του, άρα πρέπει να πουληθεί αρκετά πιο ακριβά, άρα δεν συμφέρει, ειδικά την εποχή που γίνεται συγκριτικό τιμών πριν την αγορά. Μπορεί κάποιος να διαλέξει ένα κομμάτι μοσχάρι, να το ζυγίσει, να το πληρώσει και να πει στο (γνωστό) χασάπη να του το αφήσει στο ψυγείο για σίτεμα για 10+ μέρες.

Το "ξεχωριστό" κρέας που ανέφερες θέλει δοκιμή. Γιατί υπάρχουν κι εκεί "κατηγορίες". Μπορεί δηλαδή ένα black angus να είναι χειρότερης ποιότητας από ένα "μπάσταρδο" ντόπιο. Μετράει η ράτσα αλλά μετράνε και οι μέθοδοι του κτηνοτρόφου.

Μαγαζιά κοντά σου δεν ξέρω. Τα πιο δημοφιλή είναι στη Βούλα και στη Βάρη. Αν δεν βαριέσαι, βγες στη Μεσογείων και πήγαινε στου Γεωργιάδη στο Πικέρμι.
Ψωνίζω από εκεί το καλοκαίρι που μένω στη Νέα Μάκρη και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Αν μείνεις ικανοποιημένος μπορείς να παραγγέλνεις και online ή τηλεφωνικά. Μία άλλη επιλογή είναι η Φάρμα Μπράλου με πολύ ποιοτικά αλλά και ακριβά προϊόντα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster