Μηχανηματα VS Μουσικη...

Reaction score
766
τι χανει δλδ?

για να το κανουμε πιο βατο το πραμα...αν με αριστα το 10, ο πολυς κοσμος ακουει στο 8, εχεσθει η φορας εις το αλωνιον...

για να πας απο το 8 στο 9 και απο το 9 στο 10 (και αν πας τελικα γιατι πολλα τα "φυκια"-χρειαζεται σωστος χωρος κλπ κλπ), ζητανε περιουσιες ολοκληρες...

δωστα καπου να χει νοημα...βοηθα κανα συνανθρωπο καλυτερα...

αντε...γιατι μονο το κ..λο μας κοιταμε και να περναμε καλα μες το χρυσο κλουβι μας, με τις μηχανηματαρες μας...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Ειναι αληθεια οτι αν καποιος ειναι ανυποψιαστος για το "τι χανει" απο την μουσικη που αγαπαει, ακουγοντας την απο ενα καλο συστημα....τοτε δεν υπαρχει επιστροφη....το κολλησε το μικροβιο.
Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και...υποψιασμένοι.:wink:

Reaction score
6.582
Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και...υποψιασμένοι.:wink:
Eννοειται οτι ευτυχως που υπαρχουν και οι υποψιασμενοι.
Μηπως ομως μετα απο εμας τους υποψιασμενους, ερχονται καποιοι αλλοι που ειναι τελικα πολυ πιο υποψιασμενοι απο εμας, και μας πουλανε εναντι δεκαδων η και εκατονταδων χιλιαδων ευρω, μηχανηματα (φυκια για μεταξωτες κορδελες), και καταληγουμε εμεις παλι να ειμαστε οι ανυποψιαστοι?

Last edited:

C

chrispo

Guest
Μην μπερδευόμαστε με ανούσιες υποθέσεις. Είναι απλά τα πράγματα....ο καθένας αποφασίζει τι θέλει και πράττει ανάλογα...εμπόριο είναι με το κέρδος στη μέση.
Γιατί να ασχολούμαστε και να σχολιάζουμε την επιλογή του καθενός...εγώ πληρώνω?..ή μήπως εγώ χάνω?..ε ..και?..
Εγώ ,π.χ. αν ξεκινούσα τώρα , θα διέθετα 3-4000 € (όλα μαζί) , ενώ άλλος δίνει τόσα για ένα καλώδιο μόνο....ε, και ? ας δώσει και 10000€, για το καλώδιο.
Αφού τα έχει και του αρέσει αυτό, εμένα μου περισσεύει. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σ´αυτά , μόνο η διάθεση να αποκτήσεις κάτι που σου αρέσει πολύ και την ανάγκη που νιώθεις γι' αυτό. Είμαστε διαφορετικοί και δε μοιάζουμε με κανένα...ας το σεβαστούμε αυτό και ας το δεχθούμε ..ασχέτως αν δεν αποδεχόμεθα και δεν υιοθετούμε τέτοια ¨φιλοσοφία ¨ και τέτοιο τρόπο ενασχόλησης με το hifi...ε και..?
( τα ίδια ,μπορεί να λένε και ¨αυτοί ¨ για εμένα...ε..και?...):hi:

Reaction score
766
για μην παραξηγηθω, δεν ηθελα να προσβαλω κανενα με αυτο που ανεφερα και με τις οποιες επιλογες κανει...

γενικα αναφερομουν...οτι καπου (φιλοσοφικα παντα), εχουμε χασει το μετρο...

και αυτος που εχει φραγκα, αλλα και αυτος που δεν εχει, σιγουρα καπχοια στιγμη, εχουν κανει την ιδια ερωτηση στον εαυτο τους : "μ αρεσει η μουσικη ή τελικα εφτασα να γινω ανικανοποιητος μηχανακιας, που ολο και κατι θα φταιει και δεν θα μπορω να απολαυσω χαλαρα τις μουσικες μου?"...

ο μεσος χομπιστας ,εχει ενα x budget, για ν αγορασει ή ν αναβαθμισει...ο moneynoobject χομπιστας, απλα εχει budget...

και ο μεσος χομπιστας λοιπον κανει αλλαγες και ο hi-end χομπιστας κανει αλλαγες...

εγω που ανοικω στο μεσο (και προς τα κατω) χομπιστα, κινουμαι σε μια πληθωρα συσκευων, η οποια εχει ταβανι ως προς το κοστος, αλλα και ως προς την υποτιθεμενη αποδοση που μπορουν (τα σεταπιαν) να με δωσουν...δλδ με βαση τα "γηινα ηχητικα χαιεντιστικα στανταρ", μεχρι το 8αρακι που λεγαμε φτουραω, με τα φραγκα που θα εχω σε αυτη τη ρημαδα ζωη να διαθεσω...αλλαζω ομως συσκευες μεχρι να το φτασω το 8αρακι...δε καθομαι με σταυρωμενα χερια...εεε, ακομα και για το 8αρακι που παλευω να φτασω, εχω ηδη αναρωτηθει "ρε συ, τελικα μηπως εχω χασει τη μπαλα?"

δλδ νοιωθω καπως σαν τον moneynoobject χομπιστα...και αν ειχα φραγκα σαν αυτον, ο οποιος το 10αρακι μπορει να το φταξει ανετα και στο χαλαρο με μηχανηματα, χωρο, ποιοτητα ηχογραφησεων (αφου μπορει και στουντιο δικο του να σαξει αμα θελει και γουσταρει και να κανει και δικες του παραγωγες ναουμ), παρολαυτα, παλι θα ψαχνεται/ομαι...10αρακι στρογγυλο ρε παιδι μου λεμε...με τεστ, τυφλα τεστ, επιστημονικες ομαδες να μετρανε και να ξαναμετρανε...δλδ με αλλα λογια να μη το ισχυριζεται αυτος/εγω οτι εχει σεταπ που μαμαει...να χει iso ενα πραμα

παλι θα ψαχνεται/ομαι...

γιατι ψαχνομαστε γενικα και μαλλον δεν ειναι προβλημα των συσκευων που απλα δεν εχουμε τα φραγκα να παρουμε ή εχουμε τα φραγκα να παρουμε αλλα δεν βρηκαμε τη σωστη συνεργεια κλπ κλπ...

ψυχολογικο ειναι το θεμα και γι αυτο αναφερα οτι εχουμε χασει λιγο το μετρο...

προσωπικη αποψη παντα...δε θελω να πεισω κανενα, ουτε να προσβαλω...ο καθενας οπως γουσταρει και αγαπα

nima

Banned
Reaction score
618
Είναι διαφορετικά πράγματα που απλά είναι δυνατόν να εξαρτάται το ένα από το άλλο όπως το αυτοκίνητο με την οδήγηση, ή σου αρέσει να ακούς μουσική ή όχι, δεν υπάρχουν υποψιασμένοι ή όχι απλά κάποιοι κάποια στιγμή στη ζωή τους είδαν τις συσκευές αναπαραγωγής με άλλο μάτι και άρχισαν να το ψάχνουν, οι άλλοι απλά δεν ασχολούνται, από αυτούς που ασχολούνται κάποιοι λόγω υπερβάλλοντα ζήλου για την επίτευξη του στόχου που είναι ο όσο το δυνατόν καλύτερος ήχος έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την απόλαυση της μουσικής, αυτούς κάποιοι χαρακτηρίζουν μηχανάκηδες, λογικά όμως κάποια στιγμή θα αρκεστούν αναγκαστικά ή μη στον εξοπλισμό που έχουν και θα ξανά αρχίσουν να ακούνε μουσική οπότε στην πρώτη περίπτωση η μουσική κερδίζει τελικά, στη δεύτερη με αυτούς που δεν ασχολούνται κερδίζει πάλι η μουσική, και τι γίνεται με τις συσκευές άραγε; πιστεύω ότι υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι, αυτοί που στήνουν ένα και μόνο σύστημα (σωστοί γιατί δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο), αυτοί που έχουν περισσότερες από μία ίδιες συσκευές (ο λόγος που το κάνουν είναι π.χ. ότι ο mosfet ενισχυτής που έχουν σε σχέση με τον λαμπάτο που επίσης έχουν δίνουν διαφορετικό ήχο στο σύστημα με υπέρ και κατά και στους δύο οπότε δεν μπορούν να αποφασίσουν - λάθος κατ' εμένα γιατί ο σωστός ήχος είναι ένας, ψάξε καλύτερα και βρες ποιος ενισχυτής τον πλησιάζει περισσότερο-) και τέλος αυτοί που σου λένε "φίλε αγοράζω ότι μου αρέσει, έχεις πρόβλημα;", (σωστοί γιατί ακούνε μουσική και πολύ αλλά με τον τρόπο τους), οπότε έχουμε δύο συμπεράσματα, α) πρώτα η μουσική και μετά οι συσκευές & β) αυτοί που έχουν στόχο ή σου λένε περί ορέξεως.. δεν είναι μηχανάκηδες, απλά χρησιμοποιούν τις συσκευές για να ακούσουν μουσική, οι αναποφάσιστοι της δεύτερης κατηγορίας για εμένα είναι απλά άτομα που καλό θα ήταν να σταματήσουν να ασχολούνται γιατί δεν κατέχουν το άθλημα, υπάρχει και άλλη μία κατηγορία βέβαια αυτών που ασχολούνται επαγγελματικά με τον συσκευές, μήπως τελικά αυτούς πρέπει να χαρακτηρίζουμε μηχανάκηδες; όχι ότι δεν ακούνε και αυτοί μουσική αλλά βάζουν τις συσκευές σε πρώτο πλάνο λόγω ιδίου όφελος, για να το σκεφτούμε λίγο..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.614
Είναι διαφορετικά πράγματα που απλά είναι δυνατόν να εξαρτάται το ένα από το άλλο όπως το αυτοκίνητο με την οδήγηση, ή σου αρέσει να ακούς μουσική ή όχι, δεν υπάρχουν υποψιασμένοι ή όχι απλά κάποιοι κάποια στιγμή στη ζωή τους είδαν τις συσκευές αναπαραγωγής με άλλο μάτι και άρχισαν να το ψάχνουν, οι άλλοι απλά δεν ασχολούνται, από αυτούς που ασχολούνται κάποιοι λόγω υπερβάλλοντα ζήλου για την επίτευξη του στόχου που είναι ο όσο το δυνατόν καλύτερος ήχος έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την απόλαυση της μουσικής, αυτούς κάποιοι χαρακτηρίζουν μηχανάκηδες, λογικά όμως κάποια στιγμή θα αρκεστούν αναγκαστικά ή μη στον εξοπλισμό που έχουν και θα ξανά αρχίσουν να ακούνε μουσική οπότε στην πρώτη περίπτωση η μουσική κερδίζει τελικά, στη δεύτερη με αυτούς που δεν ασχολούνται κερδίζει πάλι η μουσική, και τι γίνεται με τις συσκευές άραγε; πιστεύω ότι υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι, αυτοί που στήνουν ένα και μόνο σύστημα (σωστοί γιατί δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο), αυτοί που έχουν περισσότερες από μία ίδιες συσκευές (ο λόγος που το κάνουν είναι π.χ. ότι ο mosfet ενισχυτής που έχουν σε σχέση με τον λαμπάτο που επίσης έχουν δίνουν διαφορετικό ήχο στο σύστημα με υπέρ και κατά και στους δύο οπότε δεν μπορούν να αποφασίσουν - λάθος κατ' εμένα γιατί ο σωστός ήχος είναι ένας, ψάξε καλύτερα και βρες ποιος ενισχυτής τον πλησιάζει περισσότερο-) και τέλος αυτοί που σου λένε "φίλε αγοράζω ότι μου αρέσει, έχεις πρόβλημα;", (σωστοί γιατί ακούνε μουσική και πολύ αλλά με τον τρόπο τους), οπότε έχουμε δύο συμπεράσματα, α) πρώτα η μουσική και μετά οι συσκευές & β) αυτοί που έχουν στόχο ή σου λένε περί ορέξεως.. δεν είναι μηχανάκηδες, απλά χρησιμοποιούν τις συσκευές για να ακούσουν μουσική, οι αναποφάσιστοι της δεύτερης κατηγορίας για εμένα είναι απλά άτομα που καλό θα ήταν να σταματήσουν να ασχολούνται γιατί δεν κατέχουν το άθλημα, υπάρχει και άλλη μία κατηγορία βέβαια αυτών που ασχολούνται επαγγελματικά με τον συσκευές, μήπως τελικά αυτούς πρέπει να χαρακτηρίζουμε μηχανάκηδες; όχι ότι δεν ακούνε και αυτοί μουσική αλλά βάζουν τις συσκευές σε πρώτο πλάνο λόγω ιδίου όφελος, για να το σκεφτούμε λίγο..
Πρέπει να είναι η μεγαλύτερη πρόταση που γράφτηκε ποτέ. :o

Με 2 τελείες στο τέλος, ώστε να βάλει κανείς τη μια όπου επιθυμεί να πάρει ανάσα. :p:D

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Ναι γιατί "λόγω ιδίου όφελος, για να το σκεφτούμε λίγο.." είναι στην πραγματικότητα μια βαθιά τομή στο σάπιο σύστημα του χάι-φάι/χαϊέντ του οποίου όργανο είναι και το έιβισάιτ.

evl

Reaction score
458
Αν υπήρχε απεριόριστος χρόνος και χρήμα δεν θα υπήρχαν διλήμματα. Όμως επειδή αυτό είναι πολύ δύσκολο αναγκαστικά καθένας θέτει προτεραιότητες αναφορικά με το που θα διαθέσει τα περιορισμένα χρήματα και χρόνο που διαθέτει.
Απλά πράγματα.

Να σας δώσω ένα ακραίο αλλά πραγματικό παράδειγμα, όπου φίλος κάτοχος ενός ταπεινού ηχητικού συστήματος διαθέτει συλλογή βυνιλίων και CDs αξίας πενταψήφιου αριθμού. Δεν τον ενδιαφέρει να αναβαθμισει για να ακούσει την παραμικρή λεπτομέρεια, τρελλαίνεται όμως για καινούργια μουσική.

nima

Banned
Reaction score
618
Έχετε αντίρρηση ότι το σύγχρονο marketing έχει κάνει ζημιά στην αγορά συσκευών; μήπως έτσι το βάρος πέφτει στην μουσική; μήπως η σύγχρονη προσέγγιση της μουσικής δεν είναι και τόσο "μουσική";

Αν θέλουμε να υποβαθμίσουμε ένα αυτοκίνητο και δεν βρίσκουμε επιχειρήματα λέμε.. άσχημο χρώμα. ;)
Οι σχολιαστές της πρότασης μαμούθ παρακαλούνται άλλη φορά να σχολιάζουν με επιχειρήματα. :fuckyou:

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.614
Όταν η πρόταση μαμούθ καταφέρει να γίνει κατανοητή, ίσως να εισπράξει και άλλο σχολιασμό, εκτός αυτού που της αξίζει. :fuckyou:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Βλέπω να ξαναπηγαίνουμε διακοπές, αυτή τη φορά επι μακρόν. Πολύ μακρόν.

Ενημέρωση: Την περασμένη εβδομάδα ο @nima (@client AKA geno) άνοιξε δεύτερο λογαριασμό και το πρώτο του (και τελευταίο) post ήταν στο καλώς ήρθατε... Τιμωρήθηκε με δεκαήμερο ban.
Γεια σας,

χθες γραφτηκα και σιγα σιγα εξερευνω τα forum, τα περισσοτερα ειναι σχετικα με τα ενδιαφεροντα μου.

Reaction score
9.839
"Γεια σας,
χθες γραφτηκα και σιγα σιγα εξερευνω τα forum, τα περισσοτερα ειναι σχετικα με τα ενδιαφεροντα μου."

:roflmao::roflmao:

εδω εχουμε τελειες μας λειπουν οι τονοι :roflmao:

Reaction score
6.582
"Να σας δώσω ένα ακραίο αλλά πραγματικό παράδειγμα, όπου φίλος κάτοχος ενός ταπεινού ηχητικού συστήματος διαθέτει συλλογή βυνιλίων και CDs αξίας πενταψήφιου αριθμού. Δεν τον ενδιαφέρει να αναβαθμισει για να ακούσει την παραμικρή λεπτομέρεια, τρελλαίνεται όμως για καινούργια μουσική".[/QUOTE]

Δεν ειναι καθολου ακραιο το παραδειγμα σου, ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο, οπως ομως και το ακριβως αντιθετο ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster