Μια ερώτηση

Reaction score
1
Έχω ένα δέκτη (HUMAX 2000) και θέλω να συνδέσω κι' ένα δεύτερο.

Μπορώ να το κάνω μέσω του NLB out του HUMAX;

Τι σήμα βγαίνει από το NLB out, του δορυφόρου ή του συγκεκριμένου καναλιού που δείχει ο HUMAX κάθε δεδομένη στιγμή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων - παρακαλώ να απαντήσει κάποιος που να ξέρει σίγουρα.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Μια ερώτηση

το LNB (Low Noise Block-downconvertor - χαμηλού θορύβου μετατροπέας - διαιρέτης συχνότητας) είναι εκείνο το εξάρτημα που βρίσκεται πάνω στο πιάτο.
Κάθε δέκτης έχει μια είσοδο για LNB και πιθανόν μια έξοδο.
Εαν συνδέσουμε ενα δέκτη, είναι εντάξει όλα. Εαν συνδέσουμε και ένα δεύτερο δέκτη στην έξοδο του πρώτου δέκτη τότε θα πρέπει όταν λειτουργεί ο δεύτερος δέκτης ο πρώτος να είναι κλειστός. Γίνεται έτσι γιατι αλλιώς θα υπάρξει πιθανώς κίνδυνος καταστροφής των δεκτών.

Μπορούν να παίξουν και οι δύο δέκτες μαζί δείχνοντας το ίδιο κανάλι. Εαν όμως αλλάξει κανάλι κάποιος και αλλάξει η τάση εξόδου που δίνει ο δέκτης πρός το LNB τότε πιθανώς θα υπάρξει βραχυκύκλωμα.

Η καλύτερη λύση είναι να μπεί LNB με δύο εξόδους (dual LNB) στο πιάτο και να κατέβουν δύο καλώδια ένα για τον κάθε δέκτη.
Ξέρω ότι είναι κάπως δύσκολο αλλά είναι και αυτό που πρέπει να γίνει για να δουλεύουν όλα σωστά. Κάθε δέκτης με δικό του καλώδιο απευθείας στο dual LNB.

Reaction score
14
σωστός ο Πανος, αν και νομίζω οτι μπορείς βάζοντας το διπλό LNB με το ένα καλώδιο να περάσεις και τα δύο σήματα:

plexer / deplexer (και χρησιμοποιείς το ένα καλώδιο που εχεις τωρα)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa