Μια φορά κι έναν καιρό...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
1.772
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Για να το πω αυτό, πρέπει να γίνει αντίστοιχο συγκριτικό, τυφλό κλπ... μεταξύ Wadia και Vamp. Στο πρόσφατο review του δευτέρου στο σύστημα μου, μου φάνηκε (εμένα) το Wadia λίγο πιό ξεκάθαρο και ταχύ στα άκρα, αλλά η διαφορά είναι αμφισβητήσιμη...

Nα γράψω και μια άλλη λεπτομέρεια:
Για λόγους τακτ, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν σαν τέταρτο μηχάνημα να μην μετέχει το δικό μου αλλά η ναυαρχίδα της Ypsilon, του οποίου η άφιξη ακυρώθηκε τελευταία στιγμή, λόγω ταξιδιού του Δ. Μπακλαβα στη Κύπρο. Ετσι, ελλείψει τετάρτου, μπήκε στο παιγνίδι το Wadia...
ακομα και δευτερο να ειναι θα ειναι μεγαλη επιτυχια μετα απο τοσα χρονια.

Reaction score
4.344

Και εδώ, την στιγμή που τα πρωτοακούσαμε... :142:

Δεκέμβριος 2008, λίγο μετά την Εκθεση High End στην Αθήνα...

Ωχ ωχ ωχ, ολοι οι σεσημασμενοι μαζεμενοι. Λειπει ο καπετανιος μονο (Λουκας) .

Δηλαδη ρε Χρηστο, για πεστο μου αλλη μια φορα, εσεις της φωτο μαζευτηκατε για να κανετε τεστ στα ψηφιακα και μετα να τα συγκρινετε με αναλογικα? Ρε δεν πατε καλα.

Ας το κανουμε και λιγο αντιστροφα. Να μαζευτουν δηλαδη ο Κωστας ΕΑΡ, ο ΚουΦου, Ο Κογιας, ο Αλεξ Ζαπαντης, ο Νικος Τσαρουχας και να κανουν το ιδιο τεστ :143::143:.
Γιατι εχω την εντυπωση οτι τα τελικα συμπερασματα θα παειναι προβλεψιμα?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μπερδεύτηκες πάλι... :140: Οι 10 καβαλιέρος που βαθμολόγησαν τα ψηφιακά τον Σεπτεμβριο του 2008 ήταν αυτοί:

Νομίζω ότι μπορεις να ξεχωρίσεις κάποιους... :126:

Reaction score
4.344

Κι εδώ, ο αγαπητός πιλότος αθροίζει τις βαθμολογίες:

Λίγο πριν, και αφού τελείωσε το συγκριτικό των ψηφιακών μηχανών, έβαλα τα ίδια κομμάτια σε βινύλιο και αντί οι ακροατές να συνεχίσουν την βαθμολόγηση στα ερωτηματολόγια... τα πέταξαν στο πάτωμα... :143:
Μισα μας τα λες.

Αφου ειπαμε οτι πολυ μεγαλη σημασια ενα κοματι με τι τροπο εχει ηχογραφηθει για να βγουν ασφαλη συμπερασματα.

Σιγουρα στην συγκριση μεταξυ των δυο μεσων ενα απο τα δυο θα αδικιθει.

Επομενως αν βαλατε τιποτα Σοφια Βεμπο, Φιλτζεραλντ το αναλογικο θα εχει το πανω χερι. Αν ομως παμε σε τιποτα πολυ φρεσκο π.χ. ηχογραφησεις της Λινν σε 24/96 και τ ακουσουμε με κανενα απο τα κορυφαια μηχανακια της τοτε χμ χμ, μαλλον κοματακι δυσκολο το κοβω για το αναλογικο μεσον.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Music Program...

Πάλι δεν με προσέχεις όταν γράφω και όταν βάζω φωτογραφίες.

Ξαναγράφω και διευκρινίζω:

Music Program (testing material):

- JAZZ AT THE POWNSHOP (PROP 7778-79, LP & CD)
- CHABRIER 'Espana' (Mercury SR 90212, LP & CD)
- DIANA KRALL 'The girl in the other room' (Verve ....., LP & CD)

Για την σύγκριση μεταξύ των ψηφιακών, χρησιμοποιήθηκαν 2 πανομοιότυπα αντίγραφα από κάθε ένα από τα 3 CD.

Για την σύγκριση βινυλίου με CD χρησιμοποιήθηκαν τα original CD.

Reaction score
3.972

Πυκνότητα αέρα του δωματίου?

Υγρασία?

Είχαν φάει όλοι σουτζουκάκια?

Ποιές κ πόσες κινήσεις σώματος επιτρεπόταν κατά τις ακροάσεις??

Τέλος πάντων φίλε μου, είναι γνωστό ότι έχεις πολλές μεθόδους για να κατευθύνεις το αποτέλεσμα εκεί που σε βολεύει, αλλά τουλάχιστον μάθε ότι εμείς τις εφηύραμε!!:126:

Reaction score
777
Κάτσε βρε παιδιά...μήν τα μπερδεύετε...
ο άνθρωπος συζητάει για digital vs digital.εκεί τα πράματα είναι απλά.βάζεις το ίδιο σιντάκι και συγκρίνεις.

στο analog vs digital τα πράματα είναι αρκετά πιο πολύπλοκα...ας πούμε ένα παράδειγμα...
στο συγκριτικό της diana krall ποιός νίκησε?το ψηφιακό ή το αναλογικό?:137:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Βρε άπιστοι Θωμάδες! Σε λίγο θα με αποκαλέσετε και Γιουρι Γκέλερ και ότι κατευθύνω τα αποτελέσματα...

Οσο για την Ντιάνα Κραλλ για να σας κατευθύνω... :143: όποιος το εχει και στα 2 μέσα, ας βάλει το "Temptation" και ας συγκρίνει. Και ένας κουφός το καταλαβαίνει...

Αντε να σας βάλω και 3 φωτο από τις προετοιμασίες τότε, πριν πλακώσει ο κόσμος κι ο ντουνιάς...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Βρε άπιστοι Θωμάδες! Σε λίγο θα με αποκαλέσετε και Γιουρι Γκέλερ και ότι κατευθύνω τα αποτελέσματα...

Οσο για την Ντιάνα Κραλλ για να σας κατευθύνω... :143: όποιος το εχει και στα 2 μέσα, ας βάλει το "Temptation" και ας συγκρίνει. Και ένας κουφός το καταλαβαίνει...

Αντε να σας βάλω και 3 φωτο από τις προετοιμασίες τότε, πριν πλακώσει ο κόσμος κι ο ντουνιάς...

απλά νομίζω οτι το βινύλιο της krall είναι κομμένο απο ψηφιακή μήτρα.άρα θεωρητικά το σιντι θα έπρεπε να παίζει το ίδιο με το βινύλιο.
αν κάνω λάθος κάπου συγχωρέστε με...:137:

τα άλλα δύο βινύλια είναι κομμένα απο αναλογική μήτρα(ταινία).επομένως πάλι είναι άσκοπη η σύγκριση.
το θέμα είναι να βάλουμε ένα κομμάτι που έχει γραφτεί τελείως ψηφιακά και ένα τελείως αναλογικά.
ακόμα και αν είναι φυσικά αδύνατο είναι ο μόνος τρόπος να γίνει η αιώνια σύγκρουση των δύο μέσων...

Reaction score
777
επίσης αν κάποιος έχει ακόμα αμφιβολία για τα τέστ...και επειδή συμπτωματικά γνωρίζω τους τέστερ...
ξέρω οτι δέν είναι κολλημένα μυαλά και αναλογοφρίκουλες ετσι ώστε να ψηφίσουν εσκεμένα.
και αυτό το εγγυώμαι προσωπικά...αν έχει σημασία αυτή μου η γνώμη...

-----
βασικά δέν θέλω να λερώσω αυτά τα θρέντ με απόψεις μου.οπότε ή μεταφέρετε τα ή σβήστε τα...αν κάπου ενοχλούν την ποιότητα των "ηχητικών αποδράσεων".

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

κανείς δέν αμφισβήτησε την αρτιότητα των αποτελεσμάτων..μάλιστα θα έλεγα οτι η διεξαγωγή των τέστ είναι μοναδική για τα χομπίστικα δεδομένα(βλ. ειδικές κόλες αναφοράς για τα συγκριτικά κ.τ.λ.)

απλά νομίζω οτι το βινύλιο της krall είναι κομμένο απο ψηφιακή μήτρα. άρα θεωρητικά το σιντι θα έπρεπε να παίζει το ίδιο με το βινύλιο. αν κάνω λάθος κάπου συγχωρέστε με...:137:

τα άλλα δύο βινύλια είναι κομμένα απο αναλογική μήτρα(ταινία).επομένως πάλι είναι άσκοπη η σύγκριση.
το θέμα είναι να βάλουμε ένα κομμάτι που έχει γραφτεί τελείως ψηφιακά και ένα τελείως αναλογικά.
ακόμα και αν είναι φυσικά αδύνατο είναι ο μόνος τρόπος να γίνει η αιώνια σύγκρουση των δύο μέσων...
Ναι αλλά τα βινύλια κόβονται από την ασυμπίεστη ψηφιακή μήτρα και όχι το 16/44... :126:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Ναι αλλά τα βινύλια κόβονται από την ασυμπίεστη ψηφιακή μήτρα... :126:
η οποία είναι 24/96...
άρα θεωρητικά μπορώ να βρώ στο δίκτυο εύκολα την μήτρα αυτή σε 24/96(ειδικά της krall) και να κάνω ένα τέλειο συγκριτικό(όπως έχω κάνει πολλές φορές με άλλα).
βέβαια αυτό αν και μόνο άν η μήτρα είναι ψηφιακή...:137:

μιας και με τσίγκλισες θα κάνω το τέστ διότι το έχω και σε flac και σε βινύλιο!!!!!:142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Το τεστ με τον τροπο που διεξαχθηκε ειναι πραγματικα πολυ καλο για ερασιτεχνικα δεδομενα.
Καλυτερο στησιμο θα περιμενε κανεις μονο απο καποιο πανεπιστημια η κανα διασημο studio.
Mακαρι το AVsite να μπορουσε να διοργανωσει τετοιες κοντρες.(Θυμαστε την σχετικη κουβεντα που καναμε προ καιρου).
Πολλα πραγματα θα επαιρναν την πραγματικη τους διασταση.

Reaction score
4.344
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

η οποία είναι 24/96...
άρα θεωρητικά μπορώ να βρώ στο δίκτυο εύκολα την μήτρα αυτή σε 24/96(ειδικά της krall) και να κάνω ένα τέλειο συγκριτικό(όπως έχω κάνει πολλές φορές με άλλα).
βέβαια αυτό αν και μόνο άν η μήτρα είναι ψηφιακή...:137:

μιας και με τσίγκλισες θα κάνω το τέστ διότι το έχω και σε flac και σε βινύλιο!!!!!:142:
Το χω οποτε, αν κατι παει να γινει μπορω να σας το στελω.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω, από αυτό το βήμα, τους φίλους που μετείχαν στο event:

Christos Simopoulos, Nicolas Protonotarios, Emmanuel Bitsakakis, Michael Kanakakis, Dimitris Zachariades, Themis Zafiropoulos, Yannis Michailos, Michael Farides, Dionisis Plarinos, Konstantinos Ioannou, Marcello Poulis, Kyriakos Kougioumtzoglou, Konstantinos Giannakopoulos, Babis Xaitas, Demos Dravopoulos and Tasos Drimouras.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Μπερδεύτηκες πάλι... :140: Οι 10 καβαλιέρος που βαθμολόγησαν τα ψηφιακά τον Σεπτεμβριο του 2008 ήταν αυτοί:

Νομίζω ότι μπορεις να ξεχωρίσεις κάποιους... :126:
Ο τυπος καθεται τελευταιος και ανετος στο δερματινο καναπε για να απολαμβανει πιο ευκολα τις μπυρες κ τα ουισκι χωρις να τον βλεπει κανενας???:137::137:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Αααααα...για το blueSky λες...
Δεν ειχα ασχοληθει παρα πολυ με εκεινη την ιστορια...
Ακουσα διαφορα αλλα δεν μπορω να χω γνωμη...!
Ευχαριστω παντως...

Μπορουν κι οι υπολοιποι να (ξανα)γραψουν σχολια για το BlueSky ??:137::137::136:

Status
Not open for further replies.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.259
Members
38.543