Μικρούλι pad/laptop ως μουσική πηγή επί του rack

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.321
Αγαπητέ φίλε...

Εξωτερικός σκληρός δίσκος USB 4TB (και 100% χελώνα των 5400 rpm), γεμάτος flac, είναι μεγάλη παπαριά για καθημερινή χρήση και πρόσβαση - όλοι αυτοί έχουν φτιαχτεί για αρχειοθέτηση.

Θα θέλει καθημερινά defragment, και θα βαρεθείς να βλέπεις το φωτάκι να ανάβει, τον δίσκο να κάνει "κρρ-κρρ" και εσύ να περιμένεις καμιά ώρα ν'ακούσεις το άλμπουμ που επέλεξες από το αδύναμο φορητάκι που θα πάρεις.

Θες σοβαρά και γρήγορα notebooks για τον παίζεις γρήγορα και σωστά και πάλι, έχω επιφυλάξεις.

Άμα θες για να διαβάσεις τον δίσκο καμιά ώρα και για να πας από το ένα άλμπουμ στο άλλο, είκοσι λεπτά, ξέχνα το.

Γι'αυτό (αν είναι να πάρεις το Dellάκι που σου είπα παραπάνω ή κανά παρόμοιο):

Αγοράζεις ένα SSD εσωτερικό 1TB SATA-3 και το βάζεις σε κουτάκι αλουμινένιο USB 3.0 και το κάνεις εξωτερικό.

Διαλέγεις από τον δίσκο-μήτρα των 4ΤΒ ποια άλμπουμς ακούς πιο συχνά και σ'αρέσουν και τα περνάς στο SSD το εξωτερικό.

Το "αδύναμο" φορητάκι τα μανατζάρει σχετικά γρήγορα και όμορφα και εσύ φχαριστιέσαι και κάθε τόσο τα αλλάζεις τα άλμπουμς για να μη βαριέσαι.

Πιστεύω, επειδή είμαι/ήμουν σε παρόμοια φάση, ότι είναι πρακτικά αδύνατον ένας άνθρωπος να κάνει επιλογή καθημερινά από 4TB άλμπουμς, όσο και καλή οργάνωση και να τους έχει κάνει, οπότε καλύτερα κάθε τόσο να προσθέτεις και να αφαιρείς από τον "δίσκο-μήτρα"

Έτσι, το εξωτερικό δισκάκι σου θα διαβάζεται πολύ πιο γρήγορα και άνετα, ακόμα και από αδύναμες συσκευές.

Μ. και καλή Κυριακή.
https://www.skroutz.gr/c/87/eksoter...1TB-2TB-USB-3-1.html?keyphrase=ssd+εξωτερικος

Δεν ειναι γρηγοροι.
Ειναι...ακαριαίοι!!!:superman:

Reaction score
6.053
Αγαπητέ φίλε...

Εξωτερικός σκληρός δίσκος USB 4TB (και 100% χελώνα των 5400 rpm), γεμάτος flac, είναι μεγάλη παπαριά για καθημερινή χρήση και πρόσβαση - όλοι αυτοί έχουν φτιαχτεί για αρχειοθέτηση.

Θα θέλει καθημερινά defragment, και θα βαρεθείς να βλέπεις το φωτάκι να ανάβει, τον δίσκο να κάνει "κρρ-κρρ" και εσύ να περιμένεις καμιά ώρα ν'ακούσεις το άλμπουμ που επέλεξες από το αδύναμο φορητάκι που θα πάρεις.

Θες σοβαρά και γρήγορα notebooks για τον παίζεις γρήγορα και σωστά και πάλι, έχω επιφυλάξεις.

Άμα θες για να διαβάσεις τον δίσκο καμιά ώρα και για να πας από το ένα άλμπουμ στο άλλο, είκοσι λεπτά, ξέχνα το.

Γι'αυτό (αν είναι να πάρεις το Dellάκι που σου είπα παραπάνω ή κανά παρόμοιο):

Αγοράζεις ένα SSD εσωτερικό 1TB SATA-3 και το βάζεις σε κουτάκι αλουμινένιο USB 3.0 και το κάνεις εξωτερικό.

Διαλέγεις από τον δίσκο-μήτρα των 4ΤΒ ποια άλμπουμς ακούς πιο συχνά και σ'αρέσουν και τα περνάς στο SSD το εξωτερικό.

Το "αδύναμο" φορητάκι τα μανατζάρει σχετικά γρήγορα και όμορφα και εσύ φχαριστιέσαι και κάθε τόσο τα αλλάζεις τα άλμπουμς για να μη βαριέσαι.

Πιστεύω, επειδή είμαι/ήμουν σε παρόμοια φάση, ότι είναι πρακτικά αδύνατον ένας άνθρωπος να κάνει επιλογή καθημερινά από 4TB άλμπουμς, όσο και καλή οργάνωση και να τους έχει κάνει, οπότε καλύτερα κάθε τόσο να προσθέτεις και να αφαιρείς από τον "δίσκο-μήτρα"

Έτσι, το εξωτερικό δισκάκι σου θα διαβάζεται πολύ πιο γρήγορα και άνετα, ακόμα και από αδύναμες συσκευές.

Μ. και καλή Κυριακή.
Ναι είναι πολύ πιθανό να έχω τέτοια προβλήματα με ένα αδύναμο tablet. Πάντως με το λαπτοπ που έχω τώρα και το foobar2000 δεν έχω παρατηρήσει κανένα θέμα καθυστέρησης στην αναπαραγωγή ή διάβασμα του συγκεκριμένου δίσκου (μόνο την πρώτη φορά που είχα συνδέσει τον δίσκο μέχρι να τον περάσει το foobar στην βιβλιοθήκη).
Άλλωστε στη βιβλιοθήκη του foobar είναι τα περιεχόμενα ταξινομημένα αλφαβητικά (αν και μπορεί να ταξινομηθούν με διάφορους τρόπους) ώστε να βρίσκεις εύκολα αυτό που θες χωρίς να τρέχεις όλο τον δίσκο κάθε φορά.
Επομένως πιστεύω ότι ένα λαπτοπ μικρό με 4GB RAM θα είναι οκ.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
@musicfanatic
Χρειάζεται λίγο διάβασμα παραπάνω για να έχετε απάντηση στις ερωτήσεις σας, όποτε σίγουρα δε σας καλύπτει :)

Reaction score
1.243
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μικρό σε μέγεθος pad ή laptop (οροφή έως 600-700 περίπου ευρώ π.x Microsof surface Go) που θα μπορώ να εγκαταστήσω foobar2000 (κάποιον αντίστοιχο media player) και να το έχω πάνω στο ρακ ως πηγή; Θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί μέσω USB/SPDIF interface με το υπάρχον DAC (που δεν έχει USB είσοδο).

Βαλε στο σκρουτζ laptop - i5 - 8GB ram - ssd. Θα βγαλει μπολικα, διαλεγεις. Βαζεις foobar, κατεβαζεις και το foobar controller στο κινητο και εισαι μια χαρα. Βασικη παραμετρος, το λαπτοπ να βγαζει οπτικη εξοδο απο τα ακουστικα για να το συνδεσεις στο ντακ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.556
Members
38.572
Νεότερο μέλος
Bee