Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 3.896
Μάλιστα. Τα ακριβά πικάπ δεν διαβάζουν τις γρατζουνιές των δίσκων. Να δούμε τι άλλο θα ακούσω από φίλους του πικάπ. :happy_5:1. Βολεύει και εξυπηρετεί, σημαίνει λειτουργικότητα, χαμηλό κόστος, φορητότητα και φυσικά έφερε την μουσική παντού ίσως απο τη θετικότερη συνεισφορά του cd.
Θόρυβο επιφανείας ή ακουστό θόρυβο επιφανείας έχουν τα μη καλά στημένα συστήματα και τα φτηνά (γιαυτό λέω αμα τα έχεις τα ρημάδια και ξέρεις). Μέχρι στιγμής τα νούμερα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έπαιξαν μουσική, απόδειξη οι τάσεις και οι σχολές. Ο ήχος του βινυλίου είναι πιό κοντά ή μοιάζει περισσότερο με το φυσικό άκουσμα που είναι συνηθισμένος ο άνθρωπος γιατί ο ήχος στην φύση είναι αναλογικό φαινόμενο.
2. Παραπλάνηση είναι αυτό που πιστεύουν μερικοί ότι τα νούμερα μεταφράζονται σε μουσική. Μάλλον το λές ανάποδα, δεν μας ενδιαφέρει πως φτιάχνουν οι θείες μας τα γεμιστά αλλά ποιανής μας αρέσουν. Το παράδειγμα λέει ότι στο βινύλιο κάθεσε και απολαμβάνεις το έργο χωρίς να κωλοτρώγεσαι και με το cd όλο κάτι σου φταίει.
3. Σε και τα δύο αν δεν βρέξεις κ@λο μαμ δεν έχει.
4. Μα γιατί θεωρούμε αδυναμία το ότι δεν είναι mainstream το βινύλιο. Δηλαδή επειδή τα roadster, δεν είναι mainstream και επειδή δεν θεραπεύουν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν αυτοί που τα αγοράζουν δεν τα απολαμβάνουν;
Πεθαμένη ιστορία δεν το βλέπω, dedicated or oriended το βλέπω, δεν πέθανε την 10ετία του 90, τώρα θα πεθάνει που ανοίγουν και καινούριες γραμμές παραγωγής; Ζωή στο cd δεν βλέπω, βγαίνει τα bd και hd και σε λίγο όλα θα είναι σε flash memories και συμπιεσμένη απο το internet.
Οσο για την εξέλιξη το βινύλιο εκμεταλλεύεται τα καλίτερα υλικά που υπάρχουν σήμερα, έχουμε εξέλιξη στις κεφαλές (π.χ. η καινούρια σειρά της clearaudio έχει 96db) τα phono χρησιμοποιούν καινούρια υλικά με πολύ καλλίτερα ακουστικά αποτελέσματα. Απο την άλλη το βινύλιο όταν άρχισε να δέχεται την επίθεση ήταν σε πολύ ώριμο στάδιο, το cd και με όλη με την εξέλιξη που δέχθηκε δεν κατάφερε να νικήσει το βινύλιο. Για πες μου μερικές εξελίξεις του cd την τελευταία χρονιά;
Τα περί τρέλας και θυμάτων παρα είναι παραμύθι και φανφαρονισμός, όποιος δεν άκουσε αναπαραγωγή καλού βινυλίου απο καλοστημένο και καλό σύστημα βινυλίου έχει χάσει την μαγεία.
Βαγγέλη, το cd εκφράζει την ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε και είναι ο προάγγελος αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν. Το cd, ως μέσο αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, είναι ήδη μέσα στα γενικότερα πλαίσια που θέλουν την μουσική ψηφιακή. Είναι δηλαδή πάντα επίκαιρο.
- Αφού τα καλύτερα νούμερα δεν κάνουν την μουσική, τότε γιατί αλλάζουν τα υλικά των phono stage, για μάτσινγκ? Τα... 96dB γιατί μου τα αναφέρεις? Στρουθοκαμηλισμός ολκής...
- Η εξέλιξη του μέσου είναι μηδενική. ΜΗΔΕΝΙΚΗ. Ευσεβείς πόθοι κάποιων κουρασμένων παλικαριών που καταφεύγουν σε ντιούικες πατέντες κάθε 6 μήνες. Και όταν βρέθηκε κάποιος 100% αποδεδειγμένα καλύτερος τρόπος από τις κεφαλές και τα φανταχτερά πλατώ, για να διαβαστούν τα ταλαιπωρημένα αυλάκια των βινυλίων, το ELP, οι φαν του είδους (και οι έμποροι φυσικά) το αποκήρυξαν ως μηχανή του σατανά, αφού το μαύρο κουτί δεν διατηρεί κανένα από τα hype των πικάπ. Τι θα απαντούμε αν μας ρωτάνε για την κεφαλή μας ή το πλατώ μας ή το μοτέρ μας? Ότι δεν έχουμε? Θα χάσουμε την αναλογικότητα του ήχου που τα αναλογικά αυτιά μας καταλαβαίνουν. Επιχειρήματα στήλης χάι έντ περιοδικού με σπόνσορα τον έμπορο "κύριος 5 χιλιάδες ευρώ/συσκευή"...
- Το cd εξελίσσεται. Δυστυχώς ή ευτυχώς, κάθε συσκευή που βγάζει μια εταιρία, παίζει το ίδιο δισκάκι καλύτερα από την προηγούμενη και είναι και φθηνότερη. Το ίδιο και το s/w. Μακάρι να πεθάνει το cd και να μοιράζουνε μουσική σε μνήμες. Νομίζεις ότι οι λάτρεις των ψηφιακών έχουν το ίδιο κόλλημα στον εγκέφαλο με τους αναλογικούς? Αν έρθει η ώρα να πετάξω από το ράφι τους dac και τα transport, εγώ θα χοροπηδάω από την χαρά μου, δεν θα λέω στους νέους "χάνετε την μαγεία του κλασικού" και άλλες τέτοιες μπούρδες. Να παρακαλάω να μην εφευρεθεί κάτι και χάσω εγώ τις συνήθειές μου? Να δεις κλάμα που έκανε ο παππούς μου όταν ψόφησε ο γάιδαρος και αναγκάστηκε να μπει σε αμάξι...
- Θύματα? Θύματα να δεις. Τα θύματα της ηχογράφησης. Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε μόνον στα καλά μαγαζιά. Για να ακούσετε δε, λίγη "elevator music" της περασμένης δεκαετίας στην μοναδική κοπή των 3,5 κιλών ανά δίσκο, πρέπει να μας τα σκάσετε χονδρά (όσο έχουν 4 cd). Και για να μην ξεχνιόμαστε, μόλις βγει η καινούρια κεφαλή που θα διαβάσει την σκόνη που δεν διάβασε η παλιά, περάστε από το γραφείο. Η μόνη μαγεία που έμεινε στο μέσο, είναι η μαύρη μαγεία, αυτήν για την οποία απαιτούν πληρωμή οι διάφοροι επιτήδειοι. CD, τι είναι αυτό τρώγεται? Ε, όχι και να ακούμε όλοι το ίδιο...
Όχι αγαπητέ. Την μεγάλη πλάκα, την έχουν αυτοί που ούτε καλό βινύλιο ξέρουν τι θα πει, ούτε καλό cd ξέρουν τι θα πει, ούτε με το hi end ασχολήθηκαν ποτέ αλλά ούτε και με το hi fi. Οι ανένταχτοι.Τελικά έχει πολύ πλάκα, την σύγκριση cd vs vinyl, και hi-end vs hi-fi, την ανοίγουν συνέχεια αυτοί που ασχολούνται κατά τεκμήριο με το cd και που κατά την άποψή τους είναι οι εκσυγχρονιστές.
Το βινύλιο θα ζει όσο το κρατάνε αυτοί που το αγαπάνε, (κατά την άποψή μου) διότι μαζί με την μουσική κουβαλάει ιστορία, ρομαντισμό, συνήθεια αλλά και φετιχισμό. Και πολύ καλά κάνουν. Πολλοί έχουν στα σπίτια τους juke box και άλλοι μπορεί να έχουν γραμμόφωνα ή και... λατέρνες. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας πλέον με αναλογικότητες και κουραφέξαλα, εφευρέσεις τμημάτων πωλήσεων ή όσων έχουν την ανάγκη της διαφορετικότητας. Το ότι σε πολλά συστήματα το βινύλιο ακούγεται καλύτερα είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι ότι σε κάποια άλλα καλύτερα παίζει το cd. Όπως του γουστάρει του καθενός. Εξάλλου είπαμε, σε κάποια παίζει καλύτερα το bluesky, εδώ θα κολλήσουμε?...