Μπορειτε να περιγραψετε τον ηχο των ενισχυτων Mcintosh?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.790
- όπου τα άκουσα ησαν ευχάριστα και νομίζω πως αυτός είναι ο οικογενειακός τους ήχος

- στα ίδια λεφτά βρίσκεις ανάλυση και πιστότητα αλλού, γούστα είναι

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.714
Στην Μάρνη , στο Μουσείο κοντά, είναι η αντ/πεία.
Πήγαινε και βρες τον Σπύρο Βασιλόπουλο εκ μέρους μου,να σου κάνει ένα demo.
Ειχα παει πριν 2 χρονια να αγορασω ενα sl1200 mk2 Gold που πουλουσε τοτε, ζητησα ντεμο απο τα θερια αλλα ο νεαρος που ηταν στο μαγαζι δεν μπορουσε νε με εξυπηρετησει ο κυριος ελειπε μαλλον, θα περασω ομως!
Ψαχνεις κατι συγκεκριμενο στον ηχο;

Τι εχεις τωρα και γιατι δεν σε καλυπτει;
Δεν μου λειπει τιποτα εχω αρκετα ενισχυτικα στην συλλογη μου και sansui και yamaha και τσακιριδαιους kai Cav και Audio analoge και ενα κατεβατο Harman Kardon. Χωρος 40 τετραγωνικα, ηχεια JBL Studio Monitor 590 & Jbl LX9 Mουσικες Ροκ & Τζαζ.
- όπου τα άκουσα ησαν ευχάριστα και νομίζω πως αυτός είναι ο οικογενειακός τους ήχος

- στα ίδια λεφτά βρίσκεις ανάλυση και πιστότητα αλλού, γούστα είναι
Οντος ειναι τσιμπημενα ειναι και ενας απο τους λογους που αναζητω πληροφοριες. Σας ευχαριστω ολους!

Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Παντα μου αρεσαν οπτικα τα τανκς απο την Αμερικα με τα μπλε vumeter εδω και 25 χρονια που ασχολουμε με το αθλημα δεν καταφερα να αποκτησω εναν ολοκληρωμενο τους. Σκεφτομαι για την αγορα του εχει καποιος Mcintosh εδω μεσα; Τα 5 επιθετα που θα χρησιμοποιουσατε για να περιγραψετε της ηχητικες ιδιοτητες αυτων τον ενισχυτων; Ειναι καλα τα παλια vintage μοντελα; Η τα ηδη τρεχων μοντελα; View attachment 156376 View attachment 156376
Εν πολλοίς με κάλυψε ο avsitekostas με την περιγραφή που έκανε με το υπ' αριθμ #3 post. Προσωπικά, σαν χρήστης κάποιου από τα μοντέλα της εταιριας, δηλώνω απολύτως ευχαριστημένος.

Στα αρνητικά του θα προσέθετα αυτό που ακριβώς αναφέρεις, τα vu. Παρ' ότι είναι εκεί για να δίνουν πληροφορίες στο χρήστη που αφορούν στην ένταση σε db, καθώς και στην ισχύ σε Watt που απαιτεί η κάθε αναπαραγωγή μέσω μιας κλίμακας, (δεν πρόκειται δηλαδή για δύο βελόνες που απλά κουνιούνται μέσα σ' ένα πράσινο φοντο, χάριν εντυπωσιασμού), εγώ βρίσκω ότι μετά από μερικά λεπτά ακρόασης το φως είναι αρκετά ενοχλητικό ακόμα και στη μικρότερη διαβάθμιση φωτεινότητας. Ευτυχώς που δίδεται η δυνατότητα της απενεργοποιήσεως, έτσι το έχω μονίμως σβηστό.

Για τα vintage μοντέλα δε μπορώ να σου απαντήσω, δεν τα γνωρίζω. Υπάρχει όμως στο Facebook κοινότητα Mcintosh, εάν εγγραφείς, νομίζω ότι θα πάρεις πολλές, και σωστές πληροφορίες..

Reaction score
7.083
Ειχα παει πριν 2 χρονια να αγορασω ενα sl1200 mk2 Gold που πουλουσε τοτε, ζητησα ντεμο απο τα θερια αλλα ο νεαρος που ηταν στο μαγαζι δεν μπορουσε νε με εξυπηρετησει ο κυριος ελειπε μαλλον, θα περασω ομως!

Δεν μου λειπει τιποτα εχω αρκετα ενισχυτικα στην συλλογη μου και sansui και yamaha και τσακιριδαιους kai Cav και Audio analoge και ενα κατεβατο Harman Kardon. Χωρος 40 τετραγωνικα, ηχεια JBL Studio Monitor 590 & Jbl LX9 Mουσικες Ροκ & Τζαζ.

Οντος ειναι τσιμπημενα ειναι και ενας απο τους λογους που αναζητω πληροφοριες. Σας ευχαριστω ολους!
Πέρσυ και εγώ γλυκοκοιτούσα τον MC275 με τον αντίστοιχο προ του αλλά μπήκαν στο σπίτι οι bryston για δοκιμή και τους ερωτεύτηκα παράφορα!!
Οπότε μετά έγινε και ο γάμος :)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Πέρσυ και εγώ γλυκοκοιτούσα τον MC275 με τον αντίστοιχο προ του αλλά μπήκαν στο σπίτι οι bryston για δοκιμή και τους ερωτεύτηκα παράφορα!!
Οπότε μετά έγινε και ο γάμος :)
Θα τον έπαιρνες σήμερα (μοντέλο 5);

Reaction score
15.548
Παντα μου αρεσαν οπτικα τα τανκς απο την Αμερικα με τα μπλε vumeter εδω και 25 χρονια που ασχολουμε με το αθλημα δεν καταφερα να αποκτησω εναν ολοκληρωμενο τους. Σκεφτομαι για την αγορα του εχει καποιος Mcintosh εδω μεσα; Τα 5 επιθετα που θα χρησιμοποιουσατε για να περιγραψετε της ηχητικες ιδιοτητες αυτων τον ενισχυτων; Ειναι καλα τα παλια vintage μοντελα; Η τα ηδη τρεχων μοντελα; View attachment 156376
ειναι sexy σε ολα ...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.027
Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στο hifi που έχει πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
Η αφοσιωσή τους έχει να κάνει περισσότερο με την αισθητική και λιγότερο με την ακουστική.
Θα έβαζα αυθαίρετα 70-30.
Εμπειρικά ,από τα χέρια μου έχει περάσει ένα car audio McIntosh το Mx406 αγορασμένο από το Ζιζικ επειδή ταίριαζε εμφανισιακά με ένα παλιό Alfa Romeo που τοποθετήθηκε.Clarion ήταν αλλά είχε το ντιζάιν της McIntosh;)
Ακουστικές εντυπώσεις μη ρωτάτε!
Τα 40αρια Dellorto υπερκαλύπταν τη φωνή της Αλεξιου:roflmao:

Reaction score
518
τωρα μια πιο σοβαρη απαντηση....

Εχω ακουσει αυτα τα τερατα τανκς που λες οχι οτι αυτο λεει κατι γτ δεν εζησα με αυτα. Εχουν αυτο τον αερα που λεει ενας φιλος σωματα κτλ .... και θα προσθεσω την παραμορφωση των λυχνιων ( για τους κυνικους θα το πω κουδινισμα).
Εχε υποψην και το κοστος το λυχνιων στο μελλον.

Επισης εφοσον διαθετεις τετοιο θα σου προτεινα να ακουσεις και κανενα luxman.

Last edited:

Reaction score
5.627
Mcintosh = ενισχυτικα,Χρονια τωρα. Ο ηχος τους ειναι απιστευτος δεν τους λειπει κατι,παιζουν υπεροχα.
Δυστηχως εχω μονο στο αυτοκινητο εναν 431 και με ταξιδευει με τον ηχο του. Στο σπιτι θα επαιρνα,αν ειχα τα χρηματα, καποιον απο τους παλαιους,αλλα οχι με λαμπα γιατι εχω θεμα με τα επεσε,ποτε θα πεσει ,βρες αλλες ,πληρωσε τες ενα νεφρο,ισως και δυο. Εχω ακουσει πριν απο πολλα χρονια δυο 275 με dantech sovereign ο ηχος που εβγαζε το συνολο ηταν απιστευτος.

Reaction score
518
Αυτο το θεμα το ειχα και εγω ποτε θα πεσουν οι λαμπες...μαλλον επεσαν κτλ...και εδωσα τον vtl.
τι κριμα.

ας ακουσεις τον solid καλυτερα. Και ο κυριος Νικος Τεγοπουλος μπορει να σου πει και αλλα μιας και ζει με εναν απο αυτους.....

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
τωρα μια πιο σοβαρη απαντηση....

Εχω ακουσει αυτα τα τερατα τανκς που λες οχι οτι αυτο λεει κατι γτ δεν εζησα με αυτα. Εχουν αυτο τον αερα που λεει ενας φιλος σωματα κτλ .... και θα προσθεσω την παραμορφωση των λυχνιων ( για τους κυνικους θα το πω κουδινισμα).
Εχε υποψην και το κοστος το λυχνιων στο μελλον.

Επισης εφοσον διαθετεις τετοιο θα σου προτεινα να ακουσεις και κανενα luxman.
Προτεινεις και ειαγωγικο Luxman αντι για Mcintosh δηλαδη ή μονον τον τιμολογιακα αντιστοιχο;

Reaction score
518
Προτεινεις και ειαγωγικο Luxman αντι για Mcintosh δηλαδη ή μονον τον τιμολογιακα αντιστοιχο;
αρχικα προτεινω εαν μπορεσει να βρει να ακουσει Οποιο μοντελο luxman, τζαμπα ειναι.ως εμπειρια μετραει. βεβαια ο εισαγωγικος της luxman δλδ l505(εαν και νομιζω ρωτας πονηρα) προσωπικα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και δεν αξιζει τα λεφτα του(τον ειχα για καλη μου τυχη ενα μηνα σπιτι μου). Δλδ εαν ειναι να προτεινω κατι θα του ελεγα να κοιταξει απο 550ax και πανω.
εφοσον μιλησε για vintage καταλαβαινω οτι ισως τον ενδιαφερει καποιος μτχ. οποτε εαν εχει την υπομονη και την τυχη ας το....περιμενει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Με επιασες! Ναι τον 505ux εννοουσα αν και πιο πολυ για sq38u λεω

Reaction score
176
Εζησα καποια χρονια με το σετ C2300/MC402

Θεωρω οτι στα τοσα χρονια που υπαρχει η εταιρια ο ηχος της εχει διαφοροποιηθει.
Ισως να κρατα καποια κοινα χαρακτηριστικα που εχουν να κανουν με μια πιο ευγενικη ηχητικη φυσιογνωμία- οπως ειπώθηκε - σε δοσεις ολοενα και πιο φθινουσες τα τελευταία χρόνια.

Επίσης νομίζω η ήχητικη τους φημη "παταει" σε δύο εποχές/σχεδιασεις , στους παλιούς λαμπάτους και στους τρανζιστορατους με τους μετασχηματιστές εξόδου (autoformers) και εχω την υποψια οτι οι ¨μυθικές" διαστασεις αυτης οφείλονται κυρίως στην πρώτη εποχη.

Οπότε δε νομιζω οτι υπάρχει καταρχην νόημα να αγορασει κανεις καποιο καινουριο τρανζιστορικο μοντελλο χωρις μ/σ εξοδου αν ζητα οποια σχεση με τον ηχο της εταιριας.

Εκει που κατα τη γνωμη μου γινονται πιο χρήσιμοι οι τελικοι της εταιρειας ειναι οταν ζηταμε πολλα βατ σε τρανζιστορ και το αυτι μας (ή ο χωρος μας) θελει πιο "ηπια" πριμα η γιατι το ηχειο (ή ο χωρος παλι) "φωναζει" αφενος και θελει πολλη ισχυ για να οδηγηθει αφετερου.
Ειναι ομως γεγονος οτι μπορει καποιος να βρει καλο ηχο (η και καλυτερο) και αλλου και με λιγότερα χρήματα.

Απο εκει και περα ολα ειναι θεμα γουστου και σε αυτες τις τιμες επιβαλλεται ακροαση.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
300
Εζησα καποια χρονια με το σετ C2300/MC402

Θεωρω οτι στα τοσα χρονια που υπαρχει η εταιρια ο ηχος της εχει διαφοροποιηθει.
Ισως να κρατα καποια κοινα χαρακτηριστικα που εχουν να κανουν με μια πιο ευγενικη ηχητικη φυσιογνωμία- οπως ειπώθηκε - σε δοσεις ολοενα και πιο φθινουσες τα τελευταία χρόνια.

Επίσης νομίζω η ήχητικη τους φημη "παταει" σε δύο εποχές/σχεδιασεις , στους παλιούς λαμπάτους και στους τρανζιστορατους με τους μετασχηματιστές εξόδου (autoformers) και εχω την υποψια οτι οι ¨μυθικές" διαστασεις αυτης οφείλονται κυρίως στην πρώτη εποχη.

Οπότε δε νομιζω οτι υπάρχει καταρχην νόημα να αγορασει κανεις καποιο καινουριο τρανζιστορικο μοντελλο χωρις μ/σ εξοδου αν ζητα οποια σχεση με τον ηχο της εταιριας.

Εκει που κατα τη γνωμη μου γινονται πιο χρήσιμοι οι τελικοι της εταιρειας ειναι οταν ζηταμε πολλα βατ σε τρανζιστορ και το αυτι μας (ή ο χωρος μας) θελει πιο "ηπια" πριμα η γιατι το ηχειο (ή ο χωρος παλι) "φωναζει" αφενος και θελει πολλη ισχυ για να οδηγηθει αφετερου.
Ειναι ομως γεγονος οτι μπορει καποιος να βρει καλο ηχο (η και καλυτερο) και αλλου και με λιγότερα χρήματα.

Απο εκει και περα ολα ειναι θεμα γουστου και σε αυτες τις τιμες επιβαλλεται ακροαση.
Συμφωνώ απόλυτα Φώτη με τα παραπάνω γραφόμενα!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.235
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos