Νέα Nikon D800

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897
Απάντηση: Νέα Nikon D800

Αν είχα πάντως την οικονομική δυνατότητα, άμεσα θα αγόραζα την D4. Χωρίς καμιά "συζήτηση".

η D800 με ελκύει πολύ λιγότερο, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει οτι δεν είναι κορυφαίο μηχάνημα, εννοείται πως είναι.

Με την D800 για άλλη μια φορά η Νίκον δείχνει τα "δόντια" της και επιβραβεύει τους χρήστες της με υπέροχα νέα μοντέλα. Αντίθετα με την ολύμπους, που μας έχει σκάσει η ρουφιάνα!:116::116::116:

Reaction score
298
Εγω λεω να παρεις τη D3 του Γιαννη και ενα σετ 2-3 σταθερων φακων και μετα θα ξεχασεις τα της Ολυ..

Παντως εγω ειτε καλα γραψω για την nikon και την oly διπλα ειτε ασχημα θα εχω τη μονιμη ταμπελα του fanboy της canon.. Ουφ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

χαχαχα, δε πειράζει βρε, βάλε λίγη σάλτσα να γλυστράει!:116::116:

ο κόσμος λέει διάφορα, μη δίνεις σημασία!

(κοτσίδη; τι έμαθα; δίνεις την D3;:116::116:)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Re: Απάντηση: Νέα Nikon D800

Κάποια πρώτα samples της μέγιστης ανάλυσης της D800.:105:

http://mansurovs.com/nikon-d800-high-resolution-image-samples
εκ πρωτης οψεως πολυ εντυπωσιακα...τουλαχιστον απο πλευρας αναλυσης...

στο γραψιμο , δε βλεπω κατι ιδιαιτερο ακομα, τουλαχιστον οχι σ αυτα τα λιγα δειγματα ετσι..

επισης σε ολες κρατανε χαμηλα τα ΑΣΑ ...

γιατι αραγε??

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.883

Ξεχασα την περιθλαση, σορρυ!

Η περιθλαση ειναι στοιχειο που αφορα τους φακους, οχι τον αισθητηρα.
Δεν είναι ακριβές το παραπάνω. Η περίθλαση είναι μεν οπτικό φαινόμενο, καθώς αφορά το φως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει να κάνει με τα οπτικά (τους φακούς), άσχετα εάν αυτό που την προκαλεί είναι το κλείσιμο του διαφράγματος των φακών. Δεν έχει να κάνει με τους φακούς συνεπώς, υπό την έννοια ότι είτε τον κορυφαίο φακό να έχεις, είτε τον πιο μάπα, το f/16 είναι f/16 πάντα. Το πόσο επηρεάζει το φαινόμενο αυτό το τελικό αποτέλεσμα, έχει να κάνει με το μέγεθος των πίξελς. Δεν είναι ότι τα 36 διογκώνουν το φαινόμενο αυτό σε σχέση με τα 12, υπό τη λογική ότι δείχνουν όλα τα άλλα προβλήματα (πχ χρωματικές εκτροπές) μεγεθυμένα, είναι ότι η περίθλαση περιορίζει το προσδοκώμενο από την αύξηση των πίξελς κέρδος ανάλυσης. Ένας αισθητήρας με πολύ λίγα πίξελς απλά δεν μπορεί να αποτυπώσει το φαινόμενο της περίθλασης, δεν είναι λοιπόν ότι τα πολλά mp αναδεικνύουν το φαινόμενο διογκωμένο.
Έτσι ενώ η D700 με τα 12mp επηρεάζεται από το φαινόμενο μετά το f/13, η νέα D800 αρχίζει να έχει θέμα από το f/8, υπό την έννοια όχι ότι εμφανίζεται μια όχι σοβαρή, αλλά τουλάχιστον μετρήσιμη υποβάθμιση του αποτελέσματος. Έτσι, ήδη στο f/11, το κέρδος από τον τριπλασιασμό των πίξελς του αισθητήρα, δεν είναι το προσδοκώμενο 73% (κάντε τις πράξεις, τόσο κέρδος δίνει στην ανάλυση ο τριπλασιασμός των πίξελς) αλλά λόγω της περίθλασης κάπως μικρότερο. Εάν προσθέσουμε σε αυτό και το όριο που εγγενώς βάζει στην ανάλυση του συστήματος ο ίδιος ο φακός ως ατελής οπτική σχεδίαση (γιατί δεν έχουν όλοι της "αγία τριάδα" των φακών των Νίκον), καταλαβαίνουμε ότι το πραγματικό κέρδος από τον τριπλασιασμό είναι αισθητά έως αρκετά χαμηλότερο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι, εάν έστω παίρναμε μια εξαιρετική εκτύπωση 60x40 από τη D700, δεν μπορούμε να αναμένουμε μία *αντίστοιχα* εξαιρετική εκτύπωση 100x70 (+73%)από τη D800, τουλάχιστον όχι σε κλειστά διαφράγματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

Κάποια πρώτα samples της μέγιστης ανάλυσης της D800.:105:

http://mansurovs.com/nikon-d800-high-resolution-image-samples
οι φωτός είναι εντυπωσιακές. η πληροφορία που περιέχουν είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

βέβαια, είναι τραβηγμένες σε ISO 100 και f8, που πιθανά να είναι οι πιο ιδανικές ρυθμίσεις για ανάδειξη ανάλυσης.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να έβγαζαν και κάποια δείγματα σε ISO 1000 ή 1600 (κάποιοι θα ζητήσουν στα 3200, ξέρω).

όμως:

1. στο πορτραίτο, το βάθος πεδίου είναι πολύ μικρό, περί τα 3cm υπολογίζω, με αποτέλεσμα στη φωτό με τη γυναίκα και το πέπλο να είναι φλουταρισμένο όλο το κολιέ της και τέλος πάντων σημαντικό ποσοστό του "θέματος". Θα ήταν πολύ καλύτερα τουλάχιστον μερικά τέτοια στοιχεία (όπως το κόσμημα) να ήταν επίσης εστιασμένα "στην τρίχα", αλλά θα ανέβαζε f και θα έπεφτε η ανάλυση.

2. Στην ίδια φωτό, με το πέπλο, στα φλουταρισμένα χέρια φαίνεται θόρυβος. Αν βγάζει θόρυβο σε ISO 100, τι γίνεται πιο πάνω?

3. Σε όλες τις φωτός, και χαρακτηριστικά στη βιβλιοθήκη και στη δεύτερη παρόμοια ευρυγώνια φωτό, με μεγάλο βάθος πεδίου, η ανάλυση σε θέαση 1:1 είναι κάθε άλλο παρά εντυπωσιακή. Ναι, έχει πολύ πληροφορία, αλλά όχι αρκετή για να το βλέπεις σε 1:1 και να εξακολουθεί να σε εντυπωσιάζει η φωτό, καθώς εκεί είναι απλά σοφτ η εικόνα. Σα να έχεις κάνει resize μια φωτό στο 130% ή στο 140%.

4. Τις είδα όλες τις φωτός στο φωτογραφικό μόνιτορ των 30' που έχω, ανάλυσης 2560Χ1600. Ναι, εντυπωσιακές φωτός, αλλά όταν τις βλέπω ολόκληρες στο μόνιτόρ μου, χάνω αρκετές πληροφορίες, τις οποίες για να τις δω πρέπει να το πάω σε 1:1, όπου χάνω το κάδρο, βλέπω μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα της φωτό (βλέπω 4 ΜΡ στο σύνολο των 36 ΜΡ, δηλαδή το 1/9 του κάδρου), χάνοντας την απόλαυση του κάδρου ή του θέματος της φωτό, και η εικόνα παύει να είναι "εντυπωσιακή" από πλευράς ανάλυσης, είναι πλέον σοφτ. Άρα, την πραγματικά μεγάλη της ανάλυση, δε μπορώ να την χαρώ στην 30-άρα οθόνη μου, ούτε σε 1:1 ούτε σε resize για να χωρέσει στην επιφάνεια της οθόνης. Ο μόνος τρόπος για να δω αυτή την ανάλυση είναι να την εκτυπώσω σε μεγάλο μέγεθος, υποθέτω με μήκος τουλάχιστον 70-80cm, και να κοιτάζω την εκτύπωση από απόσταση 30cm. Χρήσιμο? Δε ξέρω, υποθέτω όμως πως σε κάποιους χρήστες θα είναι όντως χρήσιμο, καθώς για τέτοιο μέγεθος εκτύπωσης ή και μεγαλύτερο, χρειάζονται τόσα μεγαπίξελ ή και περισσότερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

βασικά τζάμπα μιλάμε, καθώς θα κλείσει το θέμα της πραγματικής μέγιστης ανάλυσης της μηχανής, όταν δημοσιευθεί η μέτρηση ανάλυσης (αριθμητικά) του dpreview, όπου θα δούμε και το πόσο θα απέχει από την γραμμή νίκουιστ η εν λόγω μηχανή.

φυσικά, μη περιμένετε να δείτε να ξεπερνάει τη γραμμή νίκουιστ, όπως πχ έκανε η μοναδική σε αυτόν τον τομέα Ε-5!:116::116::116::116:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Re: Απάντηση: Νέα Nikon D800

φυσικά, μη περιμένετε να δείτε να ξεπερνάει τη γραμμή νίκουιστ, όπως πχ έκανε η μοναδική σε αυτόν τον τομέα Ε-5!:116::116:
ε , καλα...ειχες δεν ειχες, απο κει το φερες, απ αλλου το πηγες, το ειπες αυτο που σκεφτοσουν μερες τωρα!!!...

:116::116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα Nikon D800

ε , καλα...ειχες δεν ειχες, απο κει το φερες, απ αλλου το πηγες, το ειπες αυτο που σκεφτοσουν μερες τωρα!!!...

:116::116:
χαχαχαχαχα, έτσι, έτσι! :116:

Πάντως, κατά την ταπεινή μου άποψη, το νέο αυτό ζώο της νίκον είναι ψιλο-καθαρόαιμο για Studio.

Πάει να χτυπήσει ανταγωνισμό με το μεσαίο φορμάτ, σε πολύ πιο λογικό κοστολόγιο. Εφόσον είναι πλέον ευρέως αποδεκτό πως για τον σοβαρό επαγγελματία σε studio δουλειά οι καλύτερες λύσεις παίζουν μεταξύ PhaseOne και Hasselblad, αν δε διαθέτεις τα υψηλά βαλάντια για τις παραπάνω, ορμάς χωρίς άλλη σκέψη στην D800, η οποία μάλλον αποτελεί τον "μονόδρομο του φτωχού".

Ταυτόχρονα όμως, ενώ οι PhaseOne και Hasselblad είναι πατάτες για χρήση στο πεδίο της δράσης (εκεί λάμπει η D4 - ούτε συζήτηση), η D800 έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει και στο πεδίο της δράσης, αν και φυσικά με υποδεέστερες δυνατότητες σε σχέση με το νέο βασιλιά της κατηγορίας (την D4 φυσικά).

Reaction score
298

Δεν είναι ακριβές το παραπάνω. Η περίθλαση είναι μεν οπτικό φαινόμενο, καθώς αφορά το φως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει να κάνει με τα οπτικά (τους φακούς), άσχετα εάν αυτό που την προκαλεί είναι το κλείσιμο του διαφράγματος των φακών. Δεν έχει να κάνει με τους φακούς συνεπώς, υπό την έννοια ότι είτε τον κορυφαίο φακό να έχεις, είτε τον πιο μάπα, το f/16 είναι f/16 πάντα.

Όταν είπα πως αφορά το φακό και όχι τον αισθητήρα δεν αναφερόμουν στον κάθε φακό ξεχωριστά αλλά στο γεγονός πως είναι οπτικό στοιχείο και όχι θέμα καταγραφής απο τον αισθητήρα. Δεν έχουμε περισσότερη περίθλαση στα 36mp απο κεινη που έχουμε στα 12mp σε κάποιο διάφραγμα. Απλά την ίδια περίθλαση την βλέπουμε πιο αισθητά στη μεγαλύτερη μεγέθυνση, γεγονός λογικό.

Δεν είναι ότι τα 36 διογκώνουν το φαινόμενο αυτό σε σχέση με τα 12, υπό τη λογική ότι δείχνουν όλα τα άλλα προβλήματα (πχ χρωματικές εκτροπές) μεγεθυμένα, είναι ότι η περίθλαση περιορίζει το προσδοκώμενο από την αύξηση των πίξελς κέρδος ανάλυσης. Ένας αισθητήρας με πολύ λίγα πίξελς απλά δεν μπορεί να αποτυπώσει το φαινόμενο της περίθλασης, δεν είναι λοιπόν ότι τα πολλά mp αναδεικνύουν το φαινόμενο διογκωμένο.
Μια χαρά το αποτυπώνει, απο τη στιγμή που θα εμπλακεί στον κύκλο της σύγχισης το pixel, σημαίνει πως το αποτυπώνει σαν θόλωμα ή αλλιώς σαν αδυναμία περαιτέρω ανάλυσης της εικόνας. Αν εννοείς πως απο μέχρι κάποιο διάφραγμα το pixel δεν θα πέσει εντός κύκλου τότε ναι, ισχύει. Όμως, και πάλι θα προτιμήσω τη μεγαλύτερη ανάλυση για τους εξής λόγους :

1) Η μεγαλύτερη ανάλυση είτε θα μου δώσει ίση πληροφορία με τη μικρότερη ανάλυση είτε περισσότερη. Λιγότερη ποτέ. ( παρένθεση εδώ, να πω οτι αναφερόμαστε σε ίδιες όλες τις άλλες παραμέτρους δηλ AA αισθητήρα ). Δηλαδή η μεγαλύτερη ανάλυση σε διαφράγματα όπου η περίθλαση είναι αισθητή δε θα μου δώσει λιγότερη πληροφορία. Στη χειρότερη περίπτωση θα μου δώσει ίση με τη μικρότερη. Δηλαδή δε θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ τα 36mp όταν η περίθλαση φτάσει στο σημείο να είναι ο περιοριστικός παράγοντας ( και αυτό το όριο δεν είναι το θεωρητικό που αναφέρεται με βάση τον κύκλο της σύγχισης αλλά σαφώς αργότερα στην πράξη).

2) Η μεγαλύτερη ανάλυση σε ανοιχτά διαφράγματα θα μου δώσει περισσότερη πληροφορία. Εκεί δηλαδή όπου δεν τίθεται ζήτημα περίθλασης ουτε γι'αστείο ( F1.4-F8+ ). Στην πράξη αυτό για μένα μεταφράζεται ώς εξαιρετική δυνατότητα για φακούς που στο F2.8-F8 ξυρίζουν, όπως πολλοί που υπάρχουν στην αγορά.

3) Η μεγαλύτερη ανάλυση αυξάνει το ωφέλιμο εστιακό μήκος των φακών μου. Αυτό με ορισμένες πολύ σημαντικές επεξηγήσεις. Αφενός μιλάμε για μεγαλύτερη ανάλυση σε ίδιο εμβαδό αισθητήρα ( δηλαδή στην ουσία αύξηση πυκνοτητας pixels ανα εμβαδό , που είναι η αιτία που πλεονεκτούν σε αυτό τα μικρότερα format και όχι το οτι είναι απλά μικρότερα και ανεβαίνει ο crop factor ) και αφετέρου μιλάμε για "ωφέλιμο εστιακό μήκος". Δηλαδή δε θα γίνει ο 200άρης μου 300-400mm , απλά το ωφέλιμο κάδρο μετά το κροπάρισμα θα μεγαλώσει.

Με λίγα λόγια, για εμένα δεν υπάρχει αρνητικό -ως τώρα- κανένα σε κάθε αύξηση ανάλυσης. Η Canon παρουσιάσε πέρσι αισθητήρα 120mp σε crop αισθητήρα ( x1.3 αν δεν κάνω λάθος ) και το βρίσκω μια λογική ανάλυση.

Έτσι ενώ η D700 με τα 12mp επηρεάζεται από το φαινόμενο μετά το f/13, η νέα D800 αρχίζει να έχει θέμα από το f/8, υπό την έννοια όχι ότι εμφανίζεται μια όχι σοβαρή, αλλά τουλάχιστον μετρήσιμη υποβάθμιση του αποτελέσματος.
Εδώ όμως αρχίζει και φαίνεται το εξής απλό. Στην πράξη, η περίθλαση δεν θα επηρεαστεί απο το format, θα επηρεαστεί απο το βάθος πεδίου που θέλω να έχω στην εικόνα. Την ίδια περιθλαση που θα έχω στο 4/3 στα X mp's σε ένα F8 πχ θα την έχω στο FF στα αντίστοιχα mp's στο F16. Δηλαδή ο συνδυασμός εστιακής απόστασης / διαφράγματος / φορμά θα μου καθορίσει μέχρι ποιου ορίου μπορώ να δουλέψω.

Έτσι, ήδη στο f/11, το κέρδος από τον τριπλασιασμό των πίξελς του αισθητήρα, δεν είναι το προσδοκώμενο 73% ...
Εχεις στο μυαλό σου ( νομίζω ) αποκλειστικά τους φωτογράφους τοπίου. Υπάρχουν και οι στουντιακοί που δουλεύουν F5.6-F8 πολύ συχνά καθώς και οι φωτογράφοι άγριας φύσης κτλ που έχουν όλα τα πλεονεκτήματα της περισσότερης ανάλυσης χωρίς τον περιορισμό της περίθλασης.

υγ: το μόνο πρόβλημα που βλέπω στην D800 , για να είμαι και εντός θέματος, είναι κάτι που δεν το ήξερα μέχρι χτες, δηλαδή το γεγονός πως η Nikon δεν έχει sRaw, μικρότερο δηλαδή raw αρχείο. Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι, είναι ανόητο εντελώς και θα περίμενα να προστεθεί με κάποιο νεότερο firmwire

υγ2: μην κρίνετε την ποιότητα εικόνας στο 100% αποκλειστικά. Στο 100% έχετε άλλη μεγένθυνση. Αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις, εκτυπώστε 2 αρχεία στην ίδια διάσταση και μετά κρίνετε

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
καλα παντως για ν ανταγωνιστει Phase One, ουτε για αστειο....τιποτα ZD Μamiya, Leaf , αντε κ καμια απλη Hasselblad , ισως..αλλα ισως...

Μονο σαν αναλυση , κι αυτο ονομαστικα βεβαια να πλησιαζει.
Γιατι αν βαλεις τα 36 της 800 με τα παλιοτερα κιολας ας πουμε 22 της Phase One P25 ειναι μερα με τη νυχτα, κι ας ειναι μιαμιση φορα πανω τα mp...

Kαλα δε συζηταω για αλλους τομεις που ουτε κατα διαννοια δεν μπορει οχι ν ανταγωνιστει αλλα ουτε να δει την PhaseOne , οπως ετσι στα γρηγορα θα λεγα την πιστοτητα πανω απ ολα, την φυσικοτητα, το γραψιμο-ευκρινεια, τον τροπο που γραφει και διαχειριζεται τα shadows/highlights και τις καμπυλες χρωματος κ φωτεινοτητας γενικα, και πολλα ακομα

Reaction score
298
Γιαννη μια συγκριση με τις 22αρες αλλα και 30αρες πλατες θα εχει μεγαλο ενδιαφερον. Στην πιστοτητα περιμενω καλυτερες τις πλατες του μεσαιου φορμα, σε αναλυση δεν ξερω..

Επισης τρομερη θα ειναι η συγκριση με την 645D της Pentax, που ειναι πολυ προσιτη μηχανη

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Ορεστη μου μ αυτα που ειδα σημερα, δεν ξερω αν φερουν κατι καλυτερο σε εικονες, δεν τιθεται θεμα συγκρισης..με τιποτα ομως...ουτε στην P20 που ειναι στα 16 mp.
Καμια σχεση!

ειδες κ συ καποια πραγματα με τα ματια σου...

Reaction score
298
Ειδα το θηριο με τα 60 φιλε.. δεν ξερω απο τις αλλες πλατες! Τις τελευταιες μερες μπαινω απο το κινητο κυριως οποτε δεν εχω δει τα δειγματα της D800 ο ιδιος. Βασιζομαι στα λεγομενα σας

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.883

1) Η μεγαλύτερη ανάλυση είτε θα μου δώσει ίση πληροφορία με τη μικρότερη ανάλυση είτε περισσότερη. Λιγότερη ποτέ.
Αυτονόητο αυτό. Ήμουν σαφής νομίζω, εξάλλου. Έγραψα ότι αυτό που κάνει η περίθλαση είναι να μειώνει το προσδοκώμενο κέρδος από την αύξηση των πίξελς. Δηλαδή εν προκειμένω ο 3πλασιασμός των πίξελς μεταξύ D700-D800 δεν θα αυξήσει κατά 73% την οριζόντια ανάλυση του συστήματος μετά από κάποιο διάφραγμα (ίσως και πιο κάτω από το f/8, νομίζω), αλλά κατά μικρότερο, και μάλιστα απομειούμενο (βαθμιαία και όσο κλείνουμε ακόμη περισσότερο το διάφραγμα) ποσοστό. Φυσικά χειρότερα, από άποψη τουλάχιστον ανάλυσης, δεν μπορεί να γίνει το πράγμα.
Τα ανωτέρω με τη γνωστή ρήτρα επιφύλαξης, των λοιπών παραγόντων παραμενόντων σταθερών, που λέμε. Ότι δηλαδή η ανάλυση του συστήματος δεν θα περιορίζεται από την ποιότητα των φακών (πολύ σημαντικός παράγων όσο ανεβαίνουμε στα mp), του φίλτρου ΑΑ κλπ κλπ. Τα παραπάνω (εννοώ για τις αδυναμίες των φακών, όχι το ζήτημα της περίθλασης) ισχύουν κατά μείζονα λόγο στα άκρα του κάδρου. Έχω την υποψία ότι δεν πρέπει να υπάρχει φακός, εννοώ για φορμά 135, που να τερματίζει τις ικανότητες ανάλυσης του νέου 36ρη αισθητήρα στα άκρα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.883
Απάντηση: Re: Νέα Nikon D800

καλα παντως για ν ανταγωνιστει Phase One, ουτε για αστειο....τιποτα ZD Μamiya, Leaf , αντε κ καμια απλη Hasselblad , ισως..αλλα ισως...

Μονο σαν αναλυση , κι αυτο ονομαστικα βεβαια να πλησιαζει.
Γιατι αν βαλεις τα 36 της 800 με τα παλιοτερα κιολας ας πουμε 22 της Phase One P25 ειναι μερα με τη νυχτα, κι ας ειναι μιαμιση φορα πανω τα mp...

Kαλα δε συζηταω για αλλους τομεις που ουτε κατα διαννοια δεν μπορει οχι ν ανταγωνιστει αλλα ουτε να δει την PhaseOne , οπως ετσι στα γρηγορα θα λεγα την πιστοτητα πανω απ ολα, την φυσικοτητα, το γραψιμο-ευκρινεια, τον τροπο που γραφει και διαχειριζεται τα shadows/highlights και τις καμπυλες χρωματος κ φωτεινοτητας γενικα, και πολλα ακομα
Έχω την εντύπωση ότι η D800E -το μοντέλο χωρίς ΑΑ φίλτρο, για να έχουμε αυτό που λέμε a level playing field- δεν είναι και πολύ μακρυά. Και μόνο που φτάνουμε να τις συγκρίνουμε, λέει πολλά, επί φιλμ η σύγκριση των 35mm με το 6x4.5 (δεν λέω για παραπάνω) θα ήταν αδιανόητη.

Βέβαια μην ξεχνάμε μια πρόχειρη δοκιμή που είχε κάνει ένας μπάρμπας στο luminus landscape, είχε πάρει μια Canon G10 και μια ψηφιακή μεσαία πλάτη, φωτογράφισε αντίστοιχα θέματα, τα έβγαλε σε μεγάλες εκτυπώσεις και η συντριπτική πλειοψηφία δεν κατάλαβε ότι έβλεπε εκτυπώσεις μιας κόμπακτ, και όταν το αποκάλυψε, πάλι μόνο οι μυημένοι διέκριναν την κόμπακτ από το μεσαίο. Κάπου θα βρω το λινκ... ήταν εικονοκλαστικός ο τύπος πάντως. Κάτι σαν Κόγιας των χαι-έντ φωτογράφων :142:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
το θυμαμαι αυτο που λες , το εχω δει κι εγω κ συμφωνω..μονο που εκει ηταν φυση, δεντρακια κ κλαδακια, ημερα, χωρις τεχνητο φως.

Τωρα , πως θα ναι σε studio η σε τεχνητο - στημενο φωτισμο η σε μοδα η σε πορτραιτο ειναι λιγο διαφορετικα...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Λοιπον να δειτε γελιο και να με θυμηθειτε...

Θα παιρνουν τα περισσοτερα "μαστορια" τωρα την 800Ε χωρις το φιλτρο και θα εχουμε γουσττα στις εικονες...

προβλεπω πολυ moire στα υφασματα, στα κοστουμια, χρωματικες τοπικες εκτροπες, θορυβο απο υπερβολικο σαρπεν κλπ.....

!!!!!!!!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.195
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon