Νέα Nikon D800

Reaction score
181
Απάντηση: Νέα Nikon D800

Τις ειδα κι εγω χθες απο κοντα σε παρουσιαση. Εβγαλα μερικες φωτογραφιες με την 800 και την 800Ε αλλα ο υπευθυνος εκει με ειδε και μου εσβησε τα αρχεια... προσπαθω να τα ανακτησω, αλλα δυσκολευομαι... τραβηξα raw στα 1600 και 3200 iso με f1,4-1,8 αν θυμαμαι... τα δειγματα φορουσαν τον 85/1,4. Ειχε και την D4 εκει, αλλα λογω του μπερδεματος δνε προλαβα ουτε να την κρατησω...

Ως κατασκευη, οι 800ρες ειναι εντυπωσιακες (φυσικο)... εχω την αισθηση οτι ειναι μικροτερες απο την 700 (απο οσο την θυμαμαι). Το σκοπευτρο μαγικο (δεν καταλαβαινεις οτι βλεπεις απο ματακι). Το κλειστρο αθορυβο και χωρις κανενα κραδασμο (σε σχεση με την κανον 40D).
Τα σημεια εστιασης στο ματακι, πολλα και ψιλοενοχλητικα, ουτε συρματοπλεγμα να ηταν.
Αν διαβαζω σωστα στο πινακακι απο το rescue pro (προσπαθω να ανακτησω τα αρχεια) το raw βγαινει κοντα στα 75mp...

Αυτα τα ολιγα...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Ευχαριστουμε Ηλια!

75 mp raw ??σιγουρα?? πολλα φαινονται, αν κ οχι απιθανο, αναλογως τον αλγοριθμο...

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Νέα Nikon D800

Λοιπον να δειτε γελιο και να με θυμηθειτε...

Θα παιρνουν τα περισσοτερα "μαστορια" τωρα την 800Ε χωρις το φιλτρο και θα εχουμε γουσττα στις εικονες...

προβλεπω πολυ moire στα υφασματα, στα κοστουμια, χρωματικες τοπικες εκτροπες, θορυβο απο υπερβολικο σαρπεν κλπ.....

!!!!!!!!!!
Μέχρι τώρα πώς το αντιμετωπίζετε με τις μεσαίου φορμά που επίσης δεν έχουν φίλτρο; Με τον ίδιο τρόπο φαντάζομαι θα γίνεται και στην Ε.

Ασε που νομίζω ότι στοχεύει περισσότερο τους "τοπιάδες", όπου είναι και "δυσεύρετο" το moire.

Reaction score
298
Αν δεν δουμε ανακοινωση "προσιτου" σωματος με πολλα mp απο την Canon εντος ανοιξης προβλεπω ανακαταταξεις σε πολλα studios της χωρας, παρα τις δυσκολες οικονομικες συνθηκες

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Re: Απάντηση: Re: Νέα Nikon D800

Μέχρι τώρα πώς το αντιμετωπίζετε με τις μεσαίου φορμά που επίσης δεν έχουν φίλτρο; Με τον ίδιο τρόπο φαντάζομαι θα γίνεται και στην Ε.

Ασε που νομίζω ότι στοχεύει περισσότερο τους "τοπιάδες", όπου είναι και "δυσεύρετο" το moire.
Εχει διαφορους τροπους αντιμετωπισης, με αναλογα αποτελεσματα ο καθενας, ειτε στο στησιμο η στη ληψη ειτε μετεπειτα στην επεξεργασια...

Το θεμα ειναι οτι θα ναι για το 80-90% του κοσμου στην Ελλαδα που θα την παρει "πρωτοφανες" φαινομενο, οποτε δεν θα ξερουν πως να το αντιμετωπισουν...!

Βεβαια δεν θα κανουν ολοι μοδα-υφασμα-ρουχο-διαφημιση, αλλα στα νυφικα με χαμηλα ΑΣΑ (50-400) και αρκετο φως φυσικο η studio , προβλεπω να γελαει κ το παρδαλο κατσικι!!!

:116::116:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
και να μη ξεχασω, επισημες (ανεπισημες...) τιμες ειναι 2800ε για την 800 και 3200ε για την 800Ε ΣΥΝ το ΦΠΑ τελικα....

αυτα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

και να μη ξεχασω, επισημες (ανεπισημες...) τιμες ειναι 2800ε για την 800 και 3200ε για την 800Ε ΣΥΝ το ΦΠΑ τελικα....

αυτα...
αυτό πάλι πως εξηγείται; κανονικά θα έπρεπε να ήταν ανάποδα οι τιμές!

400€+ΦΠΑ για να αφαιρέσουν το φίλτρο; πλάκα μας κάνουν οι κλέφτες;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

Χε χε... ουτε καν 75... ντροπηηηηηη :107:

View attachment 20168
νομίζω πως κάνει λάθος ο Ηλίας για το μέγεθος, εκτός κι αν μιλάει για την 800Ε. Κάπου διάβασα πως η 800 παίζει στα 40-45 ΜΒ, αν θυμάμαι καλά βέβαια. λεν πως έχει πολύ καλό αλγόριθμο συμπίεσης, καλύτερο από την 700. η 800Ε βγάζει σαφώς πιο μεγάλα αρχεία, μέχρι κ 80 ΜΒ (προφανώς λιγότερη συμπίεση, για να βγει το κέρδος ανάλυσης χωρίς το ΑΑ φίλτρο).

Reaction score
7

Δεν νομίζω να κάνει λάθος, κι εγώ διάβασα για 75 MB 14-bit uncompressed στην D800. Το ψάχνω...

Reaction score
181

νομίζω πως κάνει λάθος ο Ηλίας για το μέγεθος, εκτός κι αν μιλάει για την 800Ε.

Για αυτην μιλαω, μονο απο αυτην σωθηκαν οι φωτο.... το δειχνει αλλωστε και η φωτο που ανεβασα απο το irfan view... Για την απλη, δυστυχως δεν εχω ουτε δειγμα ουτε ξερω το μεγεθος των αρχειων...

Και επιπλέον, ο Ηλίας... ξέρει κάτι παραπάνω :125:
Χε χε... το διαβολακι στο τελος δεν καταλαβα....:107:

Reaction score
181

00471.jpg

00471crop.jpg

μιλάμε, θα βογκήξουν τα πισιά! :116::116::116:
Μπα.... αν εχουν την αποδοση που πρεπει να εχουν, μονο το irfan view για επεξεργασια φτανει... και παει γρηγορα...να... ενα resize στο τακα τακα...

Πρεπει να ηταν πολυυυυυυ Beta η μηχανη γιατι το αποτελεσμα ειναι... μαυρα χάλια...

D800E f1,8 1/200 1600 iso με τον 85/1,4

Reaction score
181

Tο δειγμα παραπανω ειναι απο το ιρφανβιου, save for the web, στο 100% με 4 2 0 και Lanczos3 και ρισαιζ στα 1024

Reaction score
298
Αυτο με την υπερτιμολογηση της εκδοσης Ε μου θυμιζει κατι εταιρειες αυτοκινητων που βαζουν πλαστικα παραθυρα, αφαιρουν το A/C και το κασετοφωνο και τιμολογουν το αμαξι 10χιλιαρικα πανω γιατι ειναι πιο ελαφρυ αρα πιο σπορ!!

Η νικον παιζει τριπλα δινοντας νομιζω τσαμπα το προγραμμα επεξεργασιας εικονας που φτιαχνει, αλλα ψιλοαχρηστο το κοβω μπροστα στα προγραμματα της adobe

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
σε γενικες γραμμες ειναι απο τα πλυ καλα προγραμματα στον τομεα της ποιοτητας εικονας κ ΜΟΝΟ που βγαζει.

εχει ομως σοβαρα θεματα σε ευχρηστια , ταχυτητα, κ γενικα αν θελεις να κανεις batch πολλες εικονες-ρυθμισεις μαζι ξεχασε το...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
http://fakechuckwestfall.wordpress.com/

εδω ο τυπος με την γλυκητατη γλωσσα (!!!) κραζει ασχημα για την D800 και τα αρχεια της.

βεβαια κατα ποσο εχουν τραβηχτει σωστα κ κατα ποσο ειναι εγκυρη πηγη δεν ξερω, αλλα εχει τη φαση του..
ριχτε του μια ματια...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.195
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon