Νέες Ενδιαφέρουσες Κυκλοφορίες - Ελληνική Μουσική Σκηνή

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Για τους λάτρεις της ήρεμης μουσική,όπου η πραγματικά καθαρή και γεματη ρυθμό φωνή της Βέττα,συνδιάζεται,πότε με ρυθμούς τζάζ,πότε με το έντεχνο,πότε με το παραδοσιακό,δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.
Ακούστε όλες τις συλλογές της,διότι η κάθε μία,έχει κάτι το διαφορετικό.
 


Μηνύματα
4.927
Reaction score
49

Μία ολόκληρη δεκαετία είχε να βγάλει άλμπουμ ο Νίκος Παπάζογλου και αυτή η ώρα ήγγικεν. Την εβδομάδα που μας έρχεται, χωρίς πολλές πολλές ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ.

«Μάγισσα σελήνη» είναι ο τίτλος του και περιέχει 15 ολοκαίνουρια τραγούδια, τα 11 από αυτά σε μουσική Νίκου Παπάζογλου και στίχους των: Πηγής Καφετζοπούλου, Στέλλας Χελλάντερ, Μαρίνας Αρμεύτη, Μιχάλη Πασιαρδή, Δημήτριου Καστερά, Πολυξένης Βελένη. Από ένα τραγούδι (στίχους- μουσική) έχουν γράψει οι: Δημήτριος Μπαμπαούς, Γιώτα Δρακιά και Γιώργος Βατουσιάδης ενώ ένα τραγούδι υπογράφουν ο Φίλιππος Πλακιάς και η Κυριακή Μπεϊόγλου.
AVOPOLIS!
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


Δρόμοι Παράλληλοι είναι ένα διπλό άλμπουμ με τα τραγούδια που η Ελευθερία Αρβανιτάκη ερμήνευσε έξω από το mainstream της δικής της δισκογραφίας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα.

Είναι όλα αυτά που βρίσκουμε «σε δίσκους άλλων» - αλλά τα τραγουδάμε ή τα σιγοψιθυρίζουμε έχοντας στο νου μας μόνο την Ελευθερία. Είναι, επίσης, τρεις ανέκδοτες live στιγμές που δεν έχουν μπει στην «προσωπική» της δισκογραφία (ενώ θα έπρεπε!) και είναι και δυο καινούριες ηχογραφήσεις που φέρνουν τις νοητές παράλληλες γραμμές της δημιουργικής πορείας της πιο κοντά στο σήμερα…

Είναι οι Παράλληλοι Δρόμοι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη…

Πόσο «παράλληλο» μπορεί να είναι το «Κόκκινο φουστάνι»; Πόσο το «Ερωτικό»; Η Ελευθερία Αρβανιτάκη - σχεδόν από την πρώτη στιγμή - διαθέτει την μοναδική ποιότητα να βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική συνδιαλλαγή με όλους τους φίλους της, αυτούς που έχουν φτιάξει τα τραγούδια τους για να γίνουν δικά της τραγούδια, έτσι, πολύ φυσικά και άνετα, με το αποτέλεσμα να είναι σαν ανάσα (ενώ ο μηχανισμός μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκος).

Ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Νίκος Μαμαγκάκης, οι Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Σταύρος Λογαρίδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, οι Οπισθοδρομικοί, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Πέτρος Ταμπούρης, ο Βασίλης Παϊτέρης, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Cesaria Evora, o Νίκος Κυπουργός, η Δόμνα Σαμίου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, οι Iasis, τα Μακρινά Ξαδέλφια, οι Ρόδες - και άλλοι - είναι σαν σκηνές από μια ταινία, με sequences που εναλλάσσονται, με αισθήματα που μας μπερδεύουν (αλλά και μας ξεμπερδεύουν). Είναι οι πορείες που εφάπτονται και τέμνονται, σε μια γεωμετρία καθαρά ανθρώπινη, σε μια τέχνη που ευθυγραμμίζονται οι καρδιές.

Ενα ιδανικό δώρο πρώτα για τον εαυτό μας και μετά για τους άλλους!!
 


Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


Μια μουσική συνάντηση που ήταν επιθυμία χρόνων.

Οταν όμως καρπός αυτής της συνάντησης είναι 11 αληθινά τραγούδια, 11 εξαιρετικές ερμηνευτικές στιγμές του Δημήτρη Μητροπάνου, 11 αληθινές ερμηνείες 11 μοναδικές συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή, με στίχους του Νίκου Μωραϊτη και της Ρεββέκας Ρούσση, όταν η παραγωγή είναι του Ηλία Μπενέτου, όταν το πρώτο τραγούδι προάγγελος του album το «Σβήσε το Φεγγάρι» είναι ήδη ραδιοφωνική επιτυχία, Τότε μάλλον μιλάμε για τον δίσκο της χρονιάς!

Ο Δημήτρης Μητροπάνος επιστρέφει σ’ αυτό που κάνει χρόνια, σ’ αυτό που σπάνια συμβαίνει πια στην δισκογραφία των πολυσυλλεκτικών δίσκων του ενός τραγουδιού.

Μετά τη συνεργασία του με τον Θάνο Μικρούτσικο και του «Αιώνα την Παράγκα», τον Μάριο Τόκα και την «Εθνική μοναξιά» και το «Παρέα με έναν ήλιο», τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και της «Ψυχής το παρακάτω», ο Δημήτρης Μητροπάνος εμπιστεύεται τον Στέφανο Κορκολή...και ο Στέφανος Κορκολής κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο του, ένα όνειρο που περίμενε να πραγματοποιηθεί χρόνια: η επιθυμία του να γράψει λαϊκά τραγούδια για αυτήν τη φωνή.

Στο «Πες μου τα’ αληθινά σου» αποδεικνύει και την λαϊκή συνθετική του φλέβα του Στέφανου Κορκολή. Αλλά και ο Δημήτρης Μητροπάνος αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως πέρα από ένας σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής μπορεί να δώσει ζωή στις μπαλάντες που θα αγαπήσουμε μεταξύ των οποίων και το «Θες» το τραγούδι που ανοίγει το νέο cd και έρχεται για να γίνει το τραγούδι του 2006.

Ο Νίκος Μωραΐτης έκανε φέτος τη διαφορά. Οι στίχοι του αγαπήθηκαν δικαίως, αφού κατάφερε να φτιάξει έναν εντελώς προσωπικό στιχουργικό λόγο, που είναι σημερινός, ποιητικός, πραγματικός και λυρικός μαζί. Ο Νίκος Μωραΐτης έχει γράψει τους στίχους στα 6 από τα 11 τραγούδια του cd.

H Ρεββέκα Ρούσση μπορεί μέχρι σήμερα να μας έχει δώσει λίγα δείγματα της δουλειάς της, αφού εμφανίστηκε μόλις πριν 2 χρόνια στο «Ανεμόπτερο» του Στέφανου Κορκολή. Είναι όμως ήδη μια από τις πιο ελπιδοφόρες νέες εισόδους. Γυναικείος στίχος, μεστός, άμεσος και ευρηματικός Στο «Πες μου τ’ αληθινά σου» η Ρεββέκα Ρούσση μας φανερώνει επιπλέον και ένα σπουδαίο λαΐκό στιχουργικό πρόσωπο.

Παραγωγός του cd, ο Ηλίας Μπενέτος, συνεργάτης, φίλος και συνοδοιπόρος εδώ και πολλά χρόνια του Δημήτρη Μητροπάνου.



1 ΘΕΣ
2 ΠΕΣ ΜΟΥ Τ' ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΟΥ
3 ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
4 ΑΠΟΨΕ ΧΑΣΑΜΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ
5 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ
6 ΦΥΓΕ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
7 ΚΑΝΕ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
8 ΜΟΝΟΣ
9 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
10 ΠΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ
11 ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
12 ΑΠΟΨΕ ΧΑΣΑΜΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ (Ορχηστρικό)
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


Η Μουσική παράσταση που έδωσαν στο Vox η Δήμητρα Γαλάνη και η Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

Επιμέλεια προγράμματος: Δήμητρα Γαλάνη, Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Ενορχήστρωση: Γιώργος Ζαχαρίου.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Στάθης Γιαννακόπουλος και Γιώργος Καραδήμος. Φωνητικά: Χριστίνα Αργύρη, Κοσμάς Κοκκολης και Παναγιώτης Τσεβάς. Επιμέλεια φωνητικών: Χριστίνα Αργύρη.



Tracklist
1 ΠΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΑΚΟΜΑ - Δ.Γαλάνη, Αλκ.Πρωτοψάλτη
2 ΜΟΥ 'ΤΑΞΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΣ - Δήμητρα Γαλάνη
3 Σ' ΑΓΑΠΩ - Αλκ.Πρωτοψάλτη & Χορωδία
4 ΖΩ - Δήμητρα Γαλάνη
5 Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ - Αλκ.Πρωτοψάλτη
6 1) ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ 2) ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ - Δ.Γαλάνη, Αλκ.Πρωτοψάλτη
7 ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ - Δ.Γαλάνη, Αλκ.Πρωτοψάλτη
8 ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ - Αλκ.Πρωτοψάλτη
9 ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΚΟ - Δήμητρα Γαλάνη
10 ΤΡΑΒΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ - Δ.Γαλάνη, Αλκ.Πρωτοψάλτη
11 COMBO COMBO - Δήμητρα Γαλάνη
12 OLE, OLE, OLA - Αλκ.Πρωτοψάλτη & Χορωδία
13 ΤΟ Σ' ΑΓΑΠΩ ΜΠΟΡΕΙ - Δήμητρα Γαλάνη
14 Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ - Αλκ.Πρωτοψάλτη
15 1) ΑΝ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕΣ, 2) ΔΩΔΕΚΑ - Δ.Γαλάνη, Αλκ.Πρωτοψάλτη
16 ΑΔΩΝΙΣ - Αλκ.Πρωτοψάλτη & Χορωδία
17 ΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ - Δήμητρα Γαλάνη
18 ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ - Δήμητρα Γαλάνη
19 ΤΑ ΛΑΪΚΑ - Αλκ.Πρωτοψάλτη & Χορωδία
20 OH, CAROL - Δήμητρα Γαλάνη
21 ΡΙΤΑ ΡΙΤΑΚΙ - Στάθης Γιαννακόπουλος
22 SHE LOVES YOU - Δήμητρα Γαλάνη & Χορωδία
23 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Αλκ.Πρωτοψάλτη
24 Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ - Αλκ.Πρωτοψάλτη
25 POST LOVE - Δ.Γαλάνη, Αλκ.Πρωτοψάλτη
26 ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ - Δ.Γαλάνη, Αλκ.Πρωτοψάλτη
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


Ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει με νέο δίσκο. «Οι άγγελοι του έρωτα» είναι ο τίτλος του νέου του cd , που κυκλοφορεί από την MBI.

O Παντελής Θαλασσινός μας χαρίζει 13 ερωτικά τραγούδια που θα αγγίξουν τις ψυχές όλων. Για τους «¶γγελους του έρωτα» ο Παντελής Θαλασσινός ξανασυναντά τον Γιάννη Νικολάου (πρώην Λαθρεπιβάτη), αυτή τη φορά ως συνθέτη των τραγουδιών του νέου του δίσκου.

Τα τραγούδια υπογράφουν στιχουργικά εκτός του Γιάννη Νικολάου οι Κώστας Φασουλάς, Βαγγέλης Βελώνιας, Λένα Παππά, Alice Tori, Μιχάλης Χουρδάκης - Νίσπιτας.

Στο τραγούδι «Της μάνας η καρδιά» συμμετέχει η Αρχοντούλα Σαββιδάκη και η Μαριώ στο ρόλο της μάνας, ενώ στο τραγούδι «Του έρωτα» συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων Cresento.

Το cd περιέχει και τη «Μαντινάδα του φεγγαριού» αυτή τη φορά τραγουδισμένο από τον Παντελή Θαλασσινό και τον Γιάννη Νικολάου.



Tracklist

1 ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΩ
2 ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
3 ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
4 ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
5 ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ Η ΚΑΡΔΙΑ (συμμετέχει η Μαριώ και η Αρχοντούλα Σαββιδάκη)
6 Τ' ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ
7 ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ (συμμετέχει ο Γιάννης Νικολάου)
8 ΠΑΡΑΜΥΘΙ
9 ΜΑΡΑΘΗΚΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
10 ΓΛΥΚΟΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ
11 ΤΟ ΚΡΙΝΟ
12 ΠΙΚΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
13 ΤΣΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


Συλλεκτική Εκδοση. Περιέχει:το νέο CD "ΤΙΠΟΤΥΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑ ΤΥΧΑΙΑ" και BONUS DVD.

Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, η Μαρινέλλα συνάντησε τον Γιώργο Θεοφάνους και με την διακριτική ορμή της ερμήνευσε τα τραγούδια του. Πρόκειται για 11 “ζυμωμένα” τραγούδια ανάμεσα στο συνθέτη και τη “μεγάλη ερμηνεύτρια”.

Η ερμηνεία και τα τραγούδια είναι τα δύο δυνατά στοιχεία του δίσκου αλλά θετικά συνέβαλαν οι συμμετοχές-έκπληξη, (Γλυκερία, Αντώνης Ρέμος, Κώστας Μακεδόνας), οι μουσικοί και οι δυνατές ενορχηστρώσεις.

Φωνή συγκλονιστική, προσωπικότητα σαγηνευτική, η Μαρινέλλα αντιμετωπίζει τους ανθρώπους έτσι όπως και τα τραγούδια: ευγενικά, γενναιόδωρα, μεγαλόψυχα, τους κάνει όλα τα χατίρια. Ετσι έκανε και με τα τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους και η ακρόαση αυτού του δίσκου προσφέρει 11 δυνατές συγκινήσεις. Κάθε ερμηνεία της είναι μια εκ νέου αποκάλυψη, τόσο συγκινητικά άρτια που δεν το περιμένεις ούτε από κείνη!

Η “μεγάλη κυρία” σε “μεγάλη φόρμα”. Το τραγούδι “Τίποτα Δεν Γίνεται Τυχαία” ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα και έχει δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις.



Tracklist

1 ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΑ
2 ΞΥΠΝΑ
3 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ
4 ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ
5 ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ (Συμμετέχει ο Αντώνης Ρέμος)
6 ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ
7 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ Σ' ΑΓΑΠΩ (Συμμετέχει η Γλυκερία)
8 ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ
9 ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ (Συμμετέχει ο Κώστας Μακεδόνας)
10 ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
11 ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22
Και κάτι για τον Ανδρέα Κ. !!



Ο νέος δίσκος της Μαριάντας Πιερίδη έχει τίτλο 'Σφαίρα στην καρδια. Η εκρηκτική Μαριάντα Πιερίδη με μια 'Σφαίρα στην καρδιά'; θα γίνει και πάλι ακαταμάχητη. Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε μουσική του Αλέξανδρου Βουραζέλη, του Κώστα Μηλιωτάκη, του Κώστα Πλατάκη, και του Βαγγέλη Βασιλείου και στίχους του Αντώνη Παππά, του Νίκου Σαρρή, του Δημήτρη Τσάφα, του Γιώργου Δέσκου-Μαράλια, του Βαγγέλη Βασιλείου και του Κωνσταντίνου Κυρίτση. Το album συστήθηκε στον κόσμο με το τραγούδι 'Αυτή η αγάπη', ένα τραγούδι με έντονα λαϊκά στοιχεία, γραμμένο ειδικά για εσάς που ήδη έχει κλέψει τις εντυπώσεις.



Tracklist

1 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
2 ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ
3 Σ' ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ
4 ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
5 ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ
6 ΨΥΧΩΣΗ
7 ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
8 ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ
9 ΣΥΓΝΩΜΗ
10 ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ
11 ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
12 ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΔΥΝΑΤΗ
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


Ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης παίζουν με τις κιθάρες τους στο Cafe de l' art No.5 Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκο Βαμβακάρη.

Ενα αφιέρωμα στους στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού που εμφανίστηκαν πριν, κατα τη διάρκεια αλλά και μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Δύο συνθέτες που η προσφορά τους, από διαφορετικούς στιλιστικούς δρόμους, συνέβαλε στο να δημιουργήσουν ύφος -ήθος- σημείο αναφοράς και "Σχολή" για τις γενεές που ακολούθησαν. Ο Βασίλης Τσιτσάνης ως απαράμιλλος ηδονικός μελωδιστής ονείρων και ο Μάρκος Βαμβακάρης ως φιλοσοφημένος πειθαρχικός δωρικός του ρυθμού, δημιούργησαν τον κορμό της λαϊκής μας συνείδησης στον ήχο και τις αισθήσεις...

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συμμετέχει ερμηνεύοντας την "Αχάριστη" του Βασίλη Τσιτσάνη και ο σολίστας Θανάσης Πολυκανδριώτης συμμετέχει με το μπουζούκι του στο "Μινόρε της αυγής" του Σπύρου Περιστέρη και του Μίνωα Μάτσα.

Ο δίσκος συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι (Ελληνικά - Αγγλικά) με ένα μικρό πρόλογο του Νότη Μαυρουδή για τους δύο μεγάλους συνθέτες καθώς και ένα μικρό σχόλειο του Παναγιώτη Κουνάδη για τα δύο "τρομερά παιδιά" του ρεμπέτικου. Στο ίδιο βιβλιαράκι θα βρείτε σύντομα βιογραφικά του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μάρκου Βαμβακάρη, του Νότη Μαυρουδή και του Παναγιώτη Μάργαρη. Καλή ακρόαση.
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ!! :mrgreen:

Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο ανάμεσα στον 30ό και στον 40ό παράλληλο, τραγούδια και μουσικές απ' όλες τις ακτές της που μας ενώνουν, το ίδιο και τα τραγούδια που αποδεικνύουν πως υπάρχει απόλυτη μουσική επικοινωνία μεταξύ των λαών της. Από Ναπολιτάνικο έως ρεμπέτικο και από φλαμέγκο έως τις γνωστότερες μπαλάντες...

Μεγάλος πρωταγωνιστής σ' αυτή την πολυπρόσωπη και πολυσύνθετη συναυλία ο Γιώργος Νταλάρας να τον πλαισιώνουν ονόματα πασίγνωστα για τη φωνή τους και την τεχνική τους όπως η Dulce Pontes μια Πορτογαλίδα απέραντης γοητείας, με την παράδοση του fado (συνεπήρε με το πάθος και το χρώμα της φωνής της προκαλώντας ανατριχίλα με την αισθαντική ερμηνεία της), σολίστ ο Στέφανος Κορκολής με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και της Λαϊκής ορχήστρας, επίσης συμμετέχουν οι: Eddy Napoli, Mira Anwar, Macarena Giraldez Losada, Marcos Jimenez Antonio, Χαλήλ Μουσταφά, Μεχμέτ Μουσταφά. Συμμετέχει: η Fons Musicalis (στα τραγούδια «Σεβάχ ο θαλασσινός» και «Πέταξες»

Οι συναυλίες με τίτλο Γιώργος Νταλάρας «30ς – 40ς Παράλληλος Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο» πραγματοποιήθηκαν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Αυγούστου 2004, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.





Tracklist

1 α)ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, β)ΣΕΒΑΧ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, γ)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ - Γιώργος Νταλάρας
2 IS ORIA-MU - Γιώργος Νταλάρας
3 LUNA ROSSA - Eddy Napoli, Γιώργος Νταλάρας
4 OMARE E TU - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes
5 ΠΟΙΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (DICITINCELLO VUITE - Γιώργος Νταλάρας, Eddy Napoli
6 TAYOMRO E-SHITA - Mira Anwar Awad
7 YIAD ANOUGA - Γιώργος Νταλάρας, Mira Anwar Awad
8 ΠΕΤΑΞΕΣ (CORSICA) - - Γιώργος Νταλάρας
9 SCAPRICCIATIELLO - Eddy Napoli
10 HAVANA - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes
11 CANCAO DO MAR - Dulce Pontes
12 O MEU MENINO E DE OIRO - Dulce Pontes
13 MAVILIM - Halil Moustafa
14 ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ - Γιώργος Νταλάρας, Halil Moustafa
15 ΝΑ ΜΑΙ ΘΥΜΑΣΑΙ - Γιώργος Νταλάρας
16 ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΚΡΗ - Γιώργος Νταλάρας
17 α)ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ, β)ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes
18 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ - Dulce Pontes, Γιώργος Νταλάρας
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
"Ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης παίζουν με τις κιθάρες τους στο Cafe de l' art No.5 Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκο Βαμβακάρη. "

Δεν ξέρω τι λέει, απλά θα πάω να το πάρω.
Ευχαριστώ, Διονύση, δεν τον είχα πάρει χαμπάρι!
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22
"Ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης παίζουν με τις κιθάρες τους στο Cafe de l' art No.5 Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκο Βαμβακάρη. "

Δεν ξέρω τι λέει, απλά θα πάω να το πάρω.
Ευχαριστώ, Διονύση, δεν τον είχα πάρει χαμπάρι!
Να το πάρεις γιατι είνα πολύ καλό , όπως όλες τους οι κυκλοφορίες φυσικά!!
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


Επανακυκλοφορεί το "Στην αυλή του παραδείσου" με τέσσερα νέα τραγούδια του 'συνήθη ύποπτου΄Φοίβου.

H νέα έκδοση περιέχει :
4 vέα τραγούδια & Ντουέτο το «Αμανέ» με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Το “Jambi” που είναι ήδη ραδιοφωνική επιτυχία-το “Σκότωσέ με”-η “Μάσκα” το “Aμανέ” και το “Olo lipis-I Believe it ”
Τα τραγούδια του cd “Στην αυλή του παραδείσου”
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2

Μία ολόκληρη δεκαετία είχε να βγάλει άλμπουμ ο Νίκος Παπάζογλου και αυτή η ώρα ήγγικεν. Την εβδομάδα που μας έρχεται, χωρίς πολλές πολλές ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ.

«Μάγισσα σελήνη» είναι ο τίτλος του και περιέχει 15 ολοκαίνουρια τραγούδια, τα 11 από αυτά σε μουσική Νίκου Παπάζογλου και στίχους των: Πηγής Καφετζοπούλου, Στέλλας Χελλάντερ, Μαρίνας Αρμεύτη, Μιχάλη Πασιαρδή, Δημήτριου Καστερά, Πολυξένης Βελένη. Από ένα τραγούδι (στίχους- μουσική) έχουν γράψει οι: Δημήτριος Μπαμπαούς, Γιώτα Δρακιά και Γιώργος Βατουσιάδης ενώ ένα τραγούδι υπογράφουν ο Φίλιππος Πλακιάς και η Κυριακή Μπεϊόγλου.
AVOPOLIS!
Ξεχωρίζουν τα
Μά'ισα σελήνη,Ανδόρα Κορσική Χανιά,Με γειά,όμως όλα τα λεφτά στο Στιγμές.
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2


Συλλεκτική Εκδοση. Περιέχει:το νέο CD "ΤΙΠΟΤΥΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑ ΤΥΧΑΙΑ" και BONUS DVD.

Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, η Μαρινέλλα συνάντησε τον Γιώργο Θεοφάνους και με την διακριτική ορμή της ερμήνευσε τα τραγούδια του. Πρόκειται για 11 “ζυμωμένα” τραγούδια ανάμεσα στο συνθέτη και τη “μεγάλη ερμηνεύτρια”.

Η ερμηνεία και τα τραγούδια είναι τα δύο δυνατά στοιχεία του δίσκου αλλά θετικά συνέβαλαν οι συμμετοχές-έκπληξη, (Γλυκερία, Αντώνης Ρέμος, Κώστας Μακεδόνας), οι μουσικοί και οι δυνατές ενορχηστρώσεις.

Φωνή συγκλονιστική, προσωπικότητα σαγηνευτική, η Μαρινέλλα αντιμετωπίζει τους ανθρώπους έτσι όπως και τα τραγούδια: ευγενικά, γενναιόδωρα, μεγαλόψυχα, τους κάνει όλα τα χατίρια. Ετσι έκανε και με τα τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους και η ακρόαση αυτού του δίσκου προσφέρει 11 δυνατές συγκινήσεις. Κάθε ερμηνεία της είναι μια εκ νέου αποκάλυψη, τόσο συγκινητικά άρτια που δεν το περιμένεις ούτε από κείνη!

Η “μεγάλη κυρία” σε “μεγάλη φόρμα”. Το τραγούδι “Τίποτα Δεν Γίνεται Τυχαία” ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα και έχει δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις.



Tracklist

1 ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΑ
2 ΞΥΠΝΑ
3 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ
4 ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ
5 ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ (Συμμετέχει ο Αντώνης Ρέμος)
6 ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ
7 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ Σ' ΑΓΑΠΩ (Συμμετέχει η Γλυκερία)
8 ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ
9 ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ (Συμμετέχει ο Κώστας Μακεδόνας)
10 ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
11 ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ
Ολα είναι όμορφα,όμως ξεχωρίζουν τα,
Νο 2,8,9 και όλα τα λεφτά στο Νο 3 :)
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ!! :mrgreen:

Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο ανάμεσα στον 30ό και στον 40ό παράλληλο, τραγούδια και μουσικές απ' όλες τις ακτές της που μας ενώνουν, το ίδιο και τα τραγούδια που αποδεικνύουν πως υπάρχει απόλυτη μουσική επικοινωνία μεταξύ των λαών της. Από Ναπολιτάνικο έως ρεμπέτικο και από φλαμέγκο έως τις γνωστότερες μπαλάντες...

Μεγάλος πρωταγωνιστής σ' αυτή την πολυπρόσωπη και πολυσύνθετη συναυλία ο Γιώργος Νταλάρας να τον πλαισιώνουν ονόματα πασίγνωστα για τη φωνή τους και την τεχνική τους όπως η Dulce Pontes μια Πορτογαλίδα απέραντης γοητείας, με την παράδοση του fado (συνεπήρε με το πάθος και το χρώμα της φωνής της προκαλώντας ανατριχίλα με την αισθαντική ερμηνεία της), σολίστ ο Στέφανος Κορκολής με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και της Λαϊκής ορχήστρας, επίσης συμμετέχουν οι: Eddy Napoli, Mira Anwar, Macarena Giraldez Losada, Marcos Jimenez Antonio, Χαλήλ Μουσταφά, Μεχμέτ Μουσταφά. Συμμετέχει: η Fons Musicalis (στα τραγούδια «Σεβάχ ο θαλασσινός» και «Πέταξες»

Οι συναυλίες με τίτλο Γιώργος Νταλάρας «30ς – 40ς Παράλληλος Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο» πραγματοποιήθηκαν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Αυγούστου 2004, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.





Tracklist

1 α)ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, β)ΣΕΒΑΧ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, γ)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ - Γιώργος Νταλάρας
2 IS ORIA-MU - Γιώργος Νταλάρας
3 LUNA ROSSA - Eddy Napoli, Γιώργος Νταλάρας
4 OMARE E TU - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes
5 ΠΟΙΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (DICITINCELLO VUITE - Γιώργος Νταλάρας, Eddy Napoli
6 TAYOMRO E-SHITA - Mira Anwar Awad
7 YIAD ANOUGA - Γιώργος Νταλάρας, Mira Anwar Awad
8 ΠΕΤΑΞΕΣ (CORSICA) - - Γιώργος Νταλάρας
9 SCAPRICCIATIELLO - Eddy Napoli
10 HAVANA - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes
11 CANCAO DO MAR - Dulce Pontes
12 O MEU MENINO E DE OIRO - Dulce Pontes
13 MAVILIM - Halil Moustafa
14 ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ - Γιώργος Νταλάρας, Halil Moustafa
15 ΝΑ ΜΑΙ ΘΥΜΑΣΑΙ - Γιώργος Νταλάρας
16 ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΚΡΗ - Γιώργος Νταλάρας
17 α)ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ, β)ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes
18 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ - Dulce Pontes, Γιώργος Νταλάρας
Μπορώ να πώ ότι κάποτε ήμουν φανατικός οπαδός του Νταλάρα,εδώ και κάποια χρόνια όμως το είχα βάλει σε δεύτερη μοίρα.

Με αυτό το άλμπουμ όμως ξανα ανέβηκε στην υπόληψή μου και ολα μα όλα του τα τραγούδια μου άρεσαν,όμως το τελευταίο η Όμορφη πόλη,κάθε φορά που το ακούω,η συγκίνηση είναι μεγάλη.
Μπράβο και στους μουσικούς στους τραγουδιστές που συνεργάστηκαν,στον Σ.Κορκολή και στην πολύ καλή ορχήστρα της ΕΡΤ.
Κατά την άποψή μου,ένα άλμπουμ σταθμός που πρέπει να υπάρχει στην συλλογή μας. :D
 


Μηνύματα
2.310
Reaction score
22


Μία τετραπλή κασσετίνα με τέσσερα Cd και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Στο πρώτο Cd Ο Νίκος Ξυλούρης Τραγουδά Γιάννη Μαρκόπουλο (Τα λόγια και τα χρόνια - Το Καρυοφύλλι μάνα μου κ.α.). Στο δεύτερο τραγουδά Σταύρο Ξαρχάκο (Αυτό το κόσμο το καλό - Πως να σωπάσω κ.α). Στο τρίτο τραγουδά Χριστόδουλο Χάλαρη, Χρήστο Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλο, Λίνο Κόκοτο, Στέλιο Βαμβακάρη, Λουκάς Θάνος, Σωτήρης Σακελλαρόπουλος( Πάνω στο αργυρό σκαμνί - Κόρης φιλίν εζήτησα κ.α.). Στο τέταρτο Cd της Κρήτης (Μια μαυροδόρα όταν περνά - Δεν κλαίνε οι δυνατές καρδιές κ.α.)
+ 4 ανέκδοτες εκτελέσεις, ηχογραφημένες live στην μπουάτ "ΛΗΔΡΑ".
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.611
Μηνύματα
2.867.870
Members
37.939
Νεότερο μέλος
geo kok
Top