Νέος Κ.Ο.Κ.: πρόστιμα-φωτιά...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ακ1, σ' αυτό που λες έχεις δίκιο, δεν αντιλέγω, αλλά είναι άλλο θέμα. Στο σχόλιό μου δεν εστίασα στο πόσο δίκαιο μου/μας φαίνεται (θα φαινόταν) ένα μέτρο, αλλά στο ποια είναι η σκοπιμότητά της επιβολής του. Να μας σώσουν ή να μας αρμέξουν;

Reaction score
7
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Ακ1, σ' αυτό που λες έχεις δίκιο, δεν αντιλέγω, αλλά είναι άλλο θέμα. Στο σχόλιό μου δεν εστίασα στο πόσο δίκαιο μου/μας φαίνεται (θα φαινόταν) ένα μέτρο, αλλά στο ποια είναι η σκοπιμότητά της επιβολής του. Να μας σώσουν ή να μας αρμέξουν;
Ε, οχι και να μας αρμεξουν .
Να βοηθησουν θελουν να μαθουμε .
Και σε ρωτω σε ποια μαθηματα δεν πληρωνεις ? Ε?
Τοση δουλεια κανουν οι ανθρωποι να μας μαθουν το σωστο , τα τελευταια............ 20-30 χρονια , και εφοσον αυτο το μετρο εχει αποτελεσμα ........αυτο χρησιμοποιουν.
Τωρα να μην βγαλουν το κατιτις τους , τσαμπα θα κατεβαζουν τοοοσο πρωτοπορειακες ιδεες.
Να πω βεβαια οτι εχουν εναν ποντο και ανεβασαν απλως τα προστιμα στο ιδιο πετυχημενο μετρο , εφοσον και ο μισθος του μεσου Ελληνα ανεβηκε απο τα 580Ε , 629Ε καπου εκει δεν ειναι? Ε, μην τα θελουμε και ολα δικα μας , μην ειμαστε και πλεονεχτες(που ελεγε μια ψυχη).
Τωρα αν δεν βλεπουν μερικοι οτι τα αυξανομενα προστιμα εχουν αποτελεσμα , αυτοι ειναι τυφλοι και ετσι και αλλιως τι διαφορα δεν την βλεπουνε(με).
Και ενα μπραβο στους απλους αστυνομικους , που και αυτοι βλεπουν οτι τα μετρα δεν εχουν στοχο την μειωση , αλλά πραγματα που εμεις δεν θα κατανοησουμε ποτε.

VG

Reaction score
0
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Αν υπηρχε σημαντικη αστυνομευση, θα υπηρχε και αποτελεσμα στα τροχαια και οι παραβασεις θα μειωνονταν,τελεια και παυλα.Ομως δεν μπορουν να πληρωνουν τοσους αστυνομικους.Ετσι μενουν στο πρωτο σκελος μονο...

Reaction score
14
Όλοι θα έπρεπε να έχουμε αυτές τις μετοχές Γιώργο.

Κρίμα όμως που η νοοτροπία λέει ότι το Κράτος είναι άλλη επιχείρηση και του φερόμαστε όπως του φερόμαστε.... :?

Reaction score
7
Μα ο λογος ειναι καθαρα εισπρακτικος και οικονομικος. Αυτο ειναι το κακο. Δηλαδη θα μειωθουν τα τροχαια με τετοια προστιμα;
Ποιος φταιει που πληρωνουν για να παρουν το διπλωμα; Που ειναι το κρατος να κοψει κωλους στους υπαλληλους του που χρηματιζονται;

Reaction score
14
Αν ανατρέξεις στις σελίδες του θέματος, θα δεις την άποψή μου τεκμηριωμένα. Εν΄τάχει όμως να σου πω, ότι πιστεύω πως αφού τίποτα άλλο δεν γίνεται, μόνο η επιβολή μεγάλων προστίμων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Το ότι πληρώνουν για να πάρουν το δίπλωμα πρώτα απ' όλα φταίνε αυτοί που τα δίνουν ή προσπαθούν να "λαδώσουν' για να περάσουν και σίγουρα δεν είναι αυτό που εννοείς κράτος.

Άσε που πιστεύω ότι τα μεγάλα ατυχήματα και οι μεγάλες ποινές αυτού του Κ.Ο.Κ. δεν σχεδιάστηκαν για τους αμαθείς αλλά για τους πολύξερους που είτε τρέχουν σαν τρελοί, είτε δεν φοράνε κράνος και ζώνη, είτε πίνουν και οδηγούν, που εκτός των άλλων ξέρουν ότι κάνουν παράβαση αλλά αδιαφορούν.

VG

Reaction score
0
Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας προκαλούν οι προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για μεγάλη αύξηση των προστίμων στον υπό αναμόρφωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Έθνος, οι αστυνομικοί έχουν ήδη ετοιμάσει σχετική επιστολή, την οποία και θα αποστείλουν το αμέσως επόμενο διάστημα στα αρμόδια υπουργεία.

Σε αυτήν θα επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «τα υψηλά πρόστιμα θα γίνουν αιτία καθημερινής σύγκρουσης των πολιτών με τους τροχονόμους και δεν αποκλείεται να έχουμε επεισόδια».

Ενδεικτικά, στις προθέσεις του υπουργείου Μεταφορών είναι το πρόστιμο για παραβίαση του στοπ να φτάσει τα 700 ευρώ, για την παραβίαση σιδηροδρομικών διαβάσεων επίσης 700 ευρώ, για την παράνομη στάθμευση από 61,5 ευρώ να φτάσει τα 80, ενώ η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και του κράνους, από 83 ευρώ που είναι σήμερα, να φτάσει τα 350 ευρώ.

«Σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, δεν είναι δυνατόν να πολλαπλασιάζεις τα πρόστιμα» υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας επίσης ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει πως τα πρόστιμα τα παίρνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, αλλά νομίζουν ότι τα χρήματα πηγαίνουν στην Τροχαία.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain