Νέος Κ.Ο.Κ.: πρόστιμα-φωτιά...

Reaction score
7
Μην το γυρισουμε πολιτικα , φταιει αυτη η κυβερνηση , φταιει η προηγουμενη.

Εγω τοσα χρονια τα ιδια μυαλα βλεπω να αποφασιζουν , τα κουφαρια αλλαζουν.

Δεν εχει σημασια που θα δωσουμε την ψηφο μας , δεν βλεπουμε διαφορα.

Οι κυβερνησεις πεφτουνε μα ολα τα ιδια μενουν.

Reaction score
51
Έτσι Γιάννο......
Δεν έχει να κάνει με το ποιος κυβερνά.....
Τελικά όλοι τα ίδια σκατά σκέφτονται και κάνουν........ :( :(

Reaction score
7
Γιαννη, θα προτιμουσες να τα πληρωνες αυτα σε φορους? Τωρα εχουν και ενα λογο να σου τα παρουν για να σε τιμωρησουν.

Ειναι για καλο σκοπο, αλλα ειναι πολλα τα χρηματα. Φυσικα ο σκοπος δε θα επιτευχθει, επειδη οι οδηγοι θα αποκτησουν συνειδηση σωστη, αλλα θα φοβουνται.

VG

Reaction score
0
Τιποτα δεν θα επιτευχθει οταν συναντας αστυνομικο μια φορα τον χρονο.
Εγω οδηγω 10 χρονια και με εχουν σταματησει περιπου 5 φορες.

Reaction score
51
VG said:
Τιποτα δεν θα επιτευχθει οταν συναντας αστυνομικο μια φορα τον χρονο.
Εγω οδηγω 10 χρονια και με εχουν σταματησει περιπου 5 φορες.

Kαι ακούστε ένα περίεργο....... :lol: :lol:

Κυκλοφορώ στους δρόμους (2Τ ή 4Τ) εδώ και 17 χρόνια.
Με έχουν σταμτήσει για Alcotest στην Πάτρα (όπου έχω το 80% των χιλιομέτρων) 3 φορές.
Και τις τρεις το μηχάνημα έδειχνε 0 βεβαίως γιατί δεν πίνω.
Το αστείο είναι ότι την τελευταία φορά που με σταμάτησαν στην Πάτρα ήταν πριν από ένα χρόνο, αργά, κατά τις 5+ τα ξημερώματα με 0 αλκοόλ πάλι παρόλο που ήμουν κουμπάρος σε γάμο εκείνο το βράδυ. :D

Ποιο είναι το περίεργο?
Την περίοδο 14 με 17 Αυγούστου φέτος βρισκόμασταν στην Θεσ/κη.....
Εεε λοιπόν, στα 3 βράδια που κυκλοφορήσαμε με σταμάτησαν 2 (!! :shock: ) φορές για αλκοτέστ.....
(και όπως πάντα το μηχάνημα έβγαλε......0) :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν υπάρχει κανένα περίεργο.
Απλά οι σέρλοκ χόλμς της Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζουν μια ύποπτη φάτσα όταν την δούνε, ενώ οι αδαής συμπολίτες σου σταματάνε την θειά μου. :lol: :lol:

Reaction score
51
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Γιαννη, θα προτιμουσες να τα πληρωνες αυτα σε φορους? Τωρα εχουν και ενα λογο να σου τα παρουν για να σε τιμωρησουν.

Ειναι για καλο σκοπο, αλλα ειναι πολλα τα χρηματα. Φυσικα ο σκοπος δε θα επιτευχθει, επειδη οι οδηγοι θα αποκτησουν συνειδηση σωστη, αλλα θα φοβουνται.

Γιώργο, εγώ ξέρω ότι αυτά είναι μπαλώματα για να φέρουν πολύ γρήγορα ζεστό χρήμα στό ταμείο που είναι μείον....
Σωστές αποφάσεις σε άλλες καταστάσεις θα είχαν φέρει χρήμα στο ταμείο....
Όχι όμως πάλι από τον λαό......
Και σε τελική ανάλυση, γιατί τα σπασμένα της Γιάννας, να τα πληρώσω εγώ, εσύ κ.ο.κ

Ο στόχος είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτευχθεί.
Όπως το ίδιο είχε συμβεί και τις άλλες φορές που έβαζαν αυξήσεις.......

Γιατί?
Γιατί είναι όσο ηλίθιοι να παραδεχθούν ότι το μεγάλο πρόστιμο ΔΕΝ μειώνει τα ατυχήματα......
Και πως θα μπορούσαν να το καταλάβουν?
Ας δουν τα στατιστικά της Αττικής οδού.
Έναν δρόμο με προδιαγραφές. Αλλά παρόλο που οι ταχύτητες είναι υψηλές έχουν γίνει ελάχιστα ατυχήματα........

Reaction score
51
Νίκος Τσαρουχάς said:
Δεν υπάρχει κανένα περίεργο.
Απλά οι σέρλοκ χόλμς της Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζουν μια ύποπτη φάτσα όταν την δούνε, ενώ οι αδαής συμπολίτες σου σταματάνε την θειά μου. :lol: :lol:
Είχε έρθει η θεία σου στην Πάτρα και δε της έδωσες το τηλέφωνό μου??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Χε,χε...Το 1ο αλκοτέστ μου το έκαναν το 1ο βράδυ στην Θεσ/κη (Δευτέρα 14 Αυγούστου).
Το περιπολικό είχε παρκάρει στο πεζοδρόμιο...Που?....Στην είσοδο του πάρκινγκ του ξενοδοχείου μας!!!! :lol: :lol: :lol:
Το 2ο αλκοτέστ έγινε στις 15 Αυγούστου, ένα τετράγωνο κάτω από το ξενοδοχείο μου.......

Αρχίζω να υποπτεύομαι εκείνη την κουφάλα τον Ρηγινό......
Λες να μου έκλεισε αυτό το ξενοδοχείο για να με γράψουν?? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
Δηλαδή αν είμαι στο αντίθετο ρεύμα (επικύνδινος) πληρώνω 200 και αν δεν φοράω ζώνη (μαγκιά μου) πληρώνω 350 ????? Ε ρε ρεζιλίκια ....................

Reaction score
51
Περιμένω να ψηφιστεί μπας και τα βρούμε τα περίεργα στο internet....
Θα έχουμε μεγάλη κουβέντα όπως φαίνεται.......

Reaction score
14
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
@Μιχάλη: Μιχάλη, δεν μπορεί από την μία το κράτος να σε θεωρεί βλάκα (βάζοντάς σε να πληρώνεις πρόστιμα υπέρογκα) και από την άλλη να σε θεωρεί άξιο να ψηφίσεις, να δουλέψεις, να πληρώσεις. Δεν μπορεί ένας κρατικός μηχανισμός, εντελώς αναξιόπιστος ΣΕ ΟΛΑ του, να απαιτεί από τον πολίτη να είναι σε όλα άψογος.
Με το να σε βάζει να πληρώνεις υπέρογκα πρόστιμα δεν σε θεωρεί βλάκα. Σε τιμωρεί με το τρόπο που είναι ο αμεσότερος και πιο έντονος για εσένα,έτσι ώστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να σταματήσεις να παρανομείς. Ο κρατικός μηχάνισμός δεν είναι αναξιόπιστος, εμείς είμαστε.

Πότε το κράτος αποζημίωσε τον πολίτη επειδή έφταιγε?? Επειδή έκανε λάθος?
Έχει συμβεί και έχω στα χέρια μου δύο δικογραφίες από τις πολλές που υπάρχουν.

Πότε το κράτος έδωσε αποζημίωση στον οδηγό που έσπασε το αυτοκίνητό του στα χαντάκια των "δρόμων"?
Έχει συμβεί και έχω στα χέρια μου δύο δικογραφίες από τις πολλές που υπάρχουν.

Πότε ο υπερεργολάβος τιμωρήθηκε από το κράτος για τον δρόμο σαπουνόπερα που έδωσε σε κυκλοφορία και σκοτώθηκαν τόσοι?
Πότε το κράτος έδωσε σε κυκλοφορία σωστή Πατρών-Κορίνθου για να ζητάει 2.5€ διόδια?
Πότε έγινε συντήρηση των Ε.Ο με τα χρήματα που εισπράτουν από τα διόδια?
Πότε το κράτος μου εξασφάλισε σωστές συνθήκες οδήγησης ενώ μου απαιτεί υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας?
Πότε το κράτος πλήρωσε τελευταία φορά ασφάλιστρα για τα κρατικά οχήματα?
Πότε το κράτος έβαλε χέρι στις ασφαλιστικές εταιρίες που αυξάνουν συνεχώς τα ασφάλιστρα (ενώ με υποχρεώνουν να τα πληρώνω)?
Πόσα πότε θες να αναφέρω ακόμα για να δούμε την αναξιοπιστία ενός κράτους που έχει μάθει μόνο να ζητά και να δίνει ελάχιστα...........

Ακόμα και δίκιο να είχες που διαφωνώ όπως ξέρεις με το μηδενισμό, όλα τα παραπάνο δεν έχουν καμία σχέση με την αύξηση των προστίμων. Δηλαδή αν κάνει όλα τα παραπάνω -που ήδη γίνονται έστω και μερικώς- θα συμφωνούσες με τα νέα πρόστιμα? Είναι κάπως περίεργη η συλλογιστική.

Και μη μου πείτε ότι το κράτος είμαστε εμείς.......Ξέρετε πολύ καλά τι θέλω να πω!!!

Ναι, το κράτος είμαστε εμείς. Κακώς ή Κακώς.!

Reaction score
51
1. Θέλω κι εγώ να δω αυτές τις 2 δικογραφίες.........Και μετά από πόσο καιρό πήρε (αν πήρε) χρήματα από το κράτος και πόσα ήταν αυτά......

2. Δηλ. αν σε τιμωρήσει με 150€ πχ αντί για 700€ ΔΕΝ είναι τιμωρία? Και σε ποια άλλη περίπτωση το κράτος ζητά παραπάνω από τα μισά του βασικού μισθού για μη χρήση ζώνης/ κράνους? Τόσο καιρό έχουν ειπωθεί τόσα και τόσα για κράνη χωρίς προδιαγραφές και τι κάνει ο "κρατικός μηχανισμός"? Κόβει κλήσεις στον κόσμο αντι να απαγορέψει τις εισαγωγές τέτοιων κρανών.......Αυτή είναι λογική σωστής αντιμετώπισης? Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε??

3. Δεν μηδενίζω. Αλλά πες μου αν το κράτος δεν κάνει τίποτα για τον οδηγό ενός οχήματος (από το να του προσφέρει ένα οδικό δίκτυο ή ακόμα και καύσιμα της προκοπής μέχρι ασφαλίζει τα οχήματα των δημόσιων υπηρεσιών) γιατί απαιτεί υπέρογκα ποσά από τον κακοπληρωμένο "λαό"?
Και δεν κάνει τίποτα από όσα ανέφερα........

Reaction score
51
Και επαναλαμβάνω βρε Μιχάλη.........
Που είναι ο παραλογισμός μου?
Αν δεν δώσει το κράτος τα απαραίτητα με ποιο δικαίωμα ζητά και μάλιστα πολλά??

Η αντίρρησή μου ξεκινάει από το γεγονός ότι η κρατική μηχανή ζητάει πάαααρα πολλά και δίνει λίγα. Πολύ λίγα.......
Που είναι η σωστή άσφαλτος?
Που είναι η σωστή σχεδίαση των δρόμων?
Που είναι η σωστή σήμανση?
Που είναι η εμφανής σήμανση?
Που είναι τα σωστά όρια στις εθνικές?
Που είναι η νέα χάραξη στο πέταλο του Μαλλιακού?
Που είναι η νέα χάραξη στην Παναγοπούλα?
Που είναι η νέα χάραξη στα Τέμπη?
Που είναι η τιμωρία στους υπερεργολάβους που έχουν πληρωθεί παραδίδοντας λάθος δρόμους?
Που είναι η τιμωρία του νταλικέρη που σκότωσε τόσες ψυχές στα Τέμπη?
Που είναι η τιμωρία του ιδιοκτήτη της νταλίκας που επέτρεψε στον οδηγό να φύγει?
Που είναι επιτέλους ο νόμος για ζώνες ασφαλείας στα (υπεραστικά)λεωφορεία?
Που είναι η κατασκευή υπόγειων/ υπέργειων δρόμων σε σιδηρ/κες διαβάσεις?
Που είναι η σωστή φωταγώγηση των δρόμων?
Που είναι ο έλεγχος της κυκλοφορίας?
Που είναι τα σωστικά συνεργεία στα τούνελ?
Που είναι η εκπαίδευση των οδηγών/ τραυματιοφορέων στα νοσοκομειακά?
Που είναι η εκπαίδευση στα σχολεία?
Που είναι τα πάρκα οδικής εκπαίδευσης για τα παιδιά?
Που είναι οι σωστές εξετάσεις για τα διπλώματα?
Που είναι οι επανεξετάσεις των οδηγών με ηλικία 65+?
Που είναι η πίστες για να μάθει ο κόσμος να οδηγεί?
Που είναι η τηλεοπτική ενημέρωση για την χρήση ζώνης/ κράνους?
Που είναι η μείωση του ΦΠΑ στα κράνη?
Που είναι τα σωστά ΚΤΕΟ?
Που είναι η δημιουργία πάρκινγκ χωρίς κόστος (ή έστω πολύ μικρό?)
Που είναι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των δημόσιων οχημάτων?
Που είναι η εκπαίδευση των οδηγών του ΕΚΑΒ?
Που είναι η εκπαίδευση όλων των οδηγών περιπολικών ή μοτ/των?
Που είναι οι κάρτες καυσαερίων των παραπάνω οχημάτων?
Που είναι ο ψυχολογικός έλεγχος όλων των οδηγών που κυκλοφορούν στο δρόμο?
Που είναι η Εγνατία οδός?
Που είναι η ΠΑΘΕ?
Που είναι η Πατρών-Ιωαννίνων?
Που.....?
Που...?

Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να μάθει πρώτα να παρέχει υπηρεσίες και μετά να ζητά......
Όταν το κάνει, και διδάξει και τα παιδιά μας να σκέφτονται σωστά, ας ζητήσει και 5 χιλιάδες € για.....σινιάλο!
Μέχρι τότε όμως, το μόνο που συμβαίνει είναι να βγάζει ο κόσμος τα σπασμένα........

Reaction score
26.171
εγω συμφωναω με τον μιχαλη ναουμ.
και αμεσος φορος να ειναι , μπορεις να τον αποφυγεις. και εκει εινια ο παραλογισμος σου, οτι δεν ειναι απαραιτητο να σε γραψουν ρε μαστορα ντε και καλα!

Reaction score
51
Με δουλεύετε μωρέ???
ΔΕΝ είπα όχι στα πρόστιμα.......... :shock:
Είπα ότι είναι υπερβολικό το ύψος των προστίμων σε σχέση με τους μισθούς στην Ελλάδα!!!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
finder said:
Παντα τα προστιμα που μπαινουν ειναι καποιο ποσο που μπορει κουτσα στραβα να πληρωθει , μονο και μονο για να μπει στην τσεπη , αφου νομιζουν -και καλα- οτι το προστιμο ειναι λυση και καταστολη τοτε ρε μαγκες τη ΖΩΝΗ-3000 το ΚΡΑΝΟΣ-3000 την ταχυτητα-5000 .

Τους κοταει ομως ? Σου λεει και αμα δεν εχει να πληρωσει ?- πως θα την βγαλουμε?
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Για κάποιο λόγο όλες οι αυξήσεις που γίνονται "για το καλό μας" είναι ακριβώς αυτές που μπορούμε, έστω και με το ζόρι, να πληρώσουμε. Άρα τεκμαίρεται ότι οι παραβάσεις θα συνεχιστούν, και όχι μόνο τεκμαίρεται, αλλά προφανώς είναι και επιθυμητό.
Αν και εκτός θέματος, για να κάνω σαφέστερο τι εννοώ θα αναφέρω και την αύξηση στις τιμές των τσιγάρων. Αν το κράτος ενδιαφερόταν για την υγεία μας, ή ακόμα και για την αποφυγή των δαπανών για τη θεραπεία των παθήσεων που εμφανίζονται στους καπνιστές, ας πήγαινε το πακέτο στα 20 ευρώ. Το 90% των καπνιστών θα το έκοβε, για το καλό της υγείας του. Αλλά το αυξάνουν λίγο-λίγο, για να συνεχίσουμε να το πληρώνουμε με τον αυξημένο φόρο και να μη μειώσουμε την κατανάλωση.

Θα συμφωνήσω επίσης ότι τα πρόστιμα θα έπρεπε να είναι πέλεκυς, αλλά σε σωστά χαραγμένους δρόμους, με σωστή σήμανση, σωστό οδόστρωμα, σωστό φωτισμό, και γενικότερα, με σωστά όλα όσα πρέπει να παράσχει το κράτος. Δεν μπορεί να έχουμε τους δρόμους που έχουμε σήμερα και εμείς να είμαστε άψογοι. Ας μας πει κάποιος από εδώ μέσα ότι δεν έχει παρανομήσει ποτέ. Και δεν μιλάω για ζώνες και κράνη, που ή τα φοράς, ή δεν τα φοράς και κακό της κεφαλής σου. Μιλάω για κωμικοτραγικά όρια ταχύτητας, για stop σε διασταυρώσεις με ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ορατότητα, για ένα σωρό επικίνδυνες χαράξεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για πράγματα που ξέρουμε όλοι.

Μην έχεις απαιτήσεις από μένα, κύριε Υπουργέ, ετσιθελικά και από θέση ισχύος. Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη δεν με ενδιαφέρει πόσο στοιχίζει σήμερα και πόσο αύριο, γιατί δεν την διαπράττω ποτέ. Αλλά μη μου χρεώνεις και τις μλκίες όλης της εθνικής οδοποιίας και οδοσήμανσης...

Reaction score
14
1. Θέλω κι εγώ να δω αυτές τις 2 δικογραφίες.........Και μετά από πόσο καιρό πήρε (αν πήρε) χρήματα από το κράτος και πόσα ήταν αυτά......

2. Δηλ. αν σε τιμωρήσει με 150€ πχ αντί για 700€ ΔΕΝ είναι τιμωρία? Και σε ποια άλλη περίπτωση το κράτος ζητά παραπάνω από τα μισά του βασικού μισθού για μη χρήση ζώνης/ κράνους? Τόσο καιρό έχουν ειπωθεί τόσα και τόσα για κράνη χωρίς προδιαγραφές και τι κάνει ο "κρατικός μηχανισμός"? Κόβει κλήσεις στον κόσμο αντι να απαγορέψει τις εισαγωγές τέτοιων κρανών.......Αυτή είναι λογική σωστής αντιμετώπισης? Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε??

3. Δεν μηδενίζω. Αλλά πες μου αν το κράτος δεν κάνει τίποτα για τον οδηγό ενός οχήματος (από το να του προσφέρει ένα οδικό δίκτυο ή ακόμα και καύσιμα της προκοπής μέχρι ασφαλίζει τα οχήματα των δημόσιων υπηρεσιών) γιατί απαιτεί υπέρογκα ποσά από τον κακοπληρωμένο "λαό"?
Και δεν κάνει τίποτα από όσα ανέφερα........
1. Οι δικογραφίες θα είναι στη διάθεσή σου όταν επιστρέψω.Είναι από δημοσιεύεσεις σε περιοδικά αυτοκινήτου.Το πόσο χρόνο έκανε να πάρει τα χρήματα ανήκει σε μια άλλη συζήτηση.Εμείς τώρα μιλάμε για το αν τα πήρε ή όχι.

2. Το πρόστιμο πέλεκυς δρα άμεσα.Αυτό είναι πιστεύω κοινά αποδεκτό. Απ΄την άλλη ένας οδηγός οφείλει να είναι προσεκτικότερος με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας γιατί το δίκτυο είναι κακό (σε πολλά σημεία του). Το κράνος της οικοδομής απ΄την άλλη που πάει και αγοράζει, δεν το κάνει από την άγνοιά του αλλά από το φόβο μη δώσει παραπάνω χρήματα σε κάτι που δεν πιστεύει ότι το χρειάζεται :shock: :o.Άρα ποιος είναι ο μεγαλύτερος πόνος και πιο άμεσος..'? Το πορτοφόλι.

3.Τα τελευταία χρόνια γίνονται μεγάλα έργα σε οδικούς άξονες είτε στις πολεις είτε στο Εθνικό δίκτυο.Άρα το δεν κάνει τίποτα δεν ισχύει.Αν τώρα άργησε - δεν άργησε, πλήρωσε πολλά ή δεν πληρωσε τίποτα είναι θέματα αλλης πάλι συζήτησης και όχι των προστίμων.

Reaction score
14
Και επαναλαμβάνω βρε Μιχάλη.........
Που είναι ο παραλογισμός μου?
Αν δεν δώσει το κράτος τα απαραίτητα με ποιο δικαίωμα ζητά και μάλιστα πολλά?
Εγω δεν μίλησα για παραλογισμό. Το κράτος καλά κάνει και ζητάει πολλά στο συγεκριμένο θέμα. Αυτή είναι η άποψή μου.

Reaction score
26.171
καταλανες μιχαλη?
ολη η ιστορια ειναι για να μπορει να τρεχει ο πατρινοπουλος επειδη εινια γκαζιαρης!

Reaction score
5
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Αν και εκτός θέματος, για να κάνω σαφέστερο τι εννοώ θα αναφέρω και την αύξηση στις τιμές των τσιγάρων. Αν το κράτος ενδιαφερόταν για την υγεία μας, ή ακόμα και για την αποφυγή των δαπανών για τη θεραπεία των παθήσεων που εμφανίζονται στους καπνιστές, ας πήγαινε το πακέτο στα 20 ευρώ. Το 90% των καπνιστών θα το έκοβε, για το καλό της υγείας του. Αλλά το αυξάνουν λίγο-λίγο, για να συνεχίσουμε να το πληρώνουμε με τον αυξημένο φόρο και να μη μειώσουμε την κατανάλωση.
Χμ...και αν γινόταν αυτό εν μια νυκτί, δεν θα σκεφτόσουν ότι μας καταπατούν την ελευθερία, και αν θέλουμε να καπνίσουμε να καπνίσουμε, και δεν έχουν δικαίωμα να βάζουν 2000% φόρο, το κράτος φταίει, σπασμωδικά μέτρα αντί για εκστρατεία ενημέρωσης κλπ κλπ;
Γενικά δεν είμαστε με τίποτα ικανοποιημένοι σε αυτή την χώρα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain