- Reaction score
- 572
Καλησπερα σε ολο το φορουμ!
Ειμαι νεος στον χωρο και βρηκα στο φορουμ πολλες ωραιες πληροφοριες. Προσφατα μου γεννηθηκε η αναγκη να στησω εναν χωρο και να αγορασω ενα νεο συστημα.
Για αρχη λογω οικονομικου, θα χρησιμοποιησω τον NAD 3020 (2x20w / 8Ω) που διαθετω με aux port στον υπολογιστη μου και στο πιανο. Επειτα θα χρειαστει να αγορασω καποιον ενισχυτη καθως ο NAD δεν μου ανοικει εξ ολοκληρου.
Με λιγο ψαξιμο βρηκα τα εξης:
SPEAKERS:
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Αpplesgr
Ειμαι νεος στον χωρο και βρηκα στο φορουμ πολλες ωραιες πληροφοριες. Προσφατα μου γεννηθηκε η αναγκη να στησω εναν χωρο και να αγορασω ενα νεο συστημα.
- Τα ακουσματα μου ειναι καποιες σχετικα καλες σειρες εμποριου 2.1 ηχειων υπολογιστη (thonet vander - harman kardon) και ενα set RCF BR1037 παρεα με εναν NAD 3020 (τον παλιο τον ορθοδοξο
).
- Η κυρια πηγη που θα ακουω μουσικη ειναι ο υπολογιστης μου που διαθετει toslink εξοδο και ενα digital πιανο που εχω σκοπο να συνδεω με τα ηχεια.
- Ο χωρος μου ειναι 7x5 μετρα περιπου.
- Ακουω κυριως κλασσικη, ροκ και jazz μουσικη... Λιγο απ ολα ας πουμε...(Spotify files).
- Θα ηθελα σε ηχεια να μεινω κοντα στα 300- και σε ενισχητη εαν παρω κατι στο αμεσο μελλον κοντα στα 350-.
Για αρχη λογω οικονομικου, θα χρησιμοποιησω τον NAD 3020 (2x20w / 8Ω) που διαθετω με aux port στον υπολογιστη μου και στο πιανο. Επειτα θα χρειαστει να αγορασω καποιον ενισχυτη καθως ο NAD δεν μου ανοικει εξ ολοκληρου.
Με λιγο ψαξιμο βρηκα τα εξης:
SPEAKERS:
- Wharfedale Diamond 11.1 (Τα ακουσα με τον NAD σε καταστημα και με τον Yamaha AS501 και μου αρεσαν πολυ, ομως δεν εχω τρελο μετρο συγκρισης με αλλα προιοντα. ο Yamaha μου φανηκε πιο καθαρος με πιο εντονα πριμα και ο NAD εξισου ωραιος αλλα πιο ζεστος σαν ηχος).
- Dali Spektor και Zensor σειρα (Δεν εχω ακομα την ευκαιρια να τα ακουσω).
- Yamaha AS501
- Marantz PM5005
- Ο Yamaha εχει ενσωματωμενο DAC, θα βελτιωσει πολυ την ακροαση μου μεσω υπολογιστη (ο Marantz δεν εχει DAC)?
- Προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα?
- Πιστευετε οτι η επιλογη Wharfedale - Yamaha/NAD είναι καλο combo? (κατανοω οτι ο καθενας εχει διαφορετικα ακουσματα φυσικα).
- Kαποια αλλη προταση σε ηχεια? Για τα παραπανω Dali βλεπω καλα λογια...Πως συγκρινεται ο ηχος τους με τα Wharfedale? (δυστηχως πρεπει να ανεβω αθηνα για να διαπιστωσω).
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Αpplesgr