Νέο σπίτι. Πως θα "την ακούσω"???

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,
Σε καννα μήνα (μαστόρων επιτρεπόντων) θα είναι έτοιμο το νέο μου σπίτι. Καιρός λοιπόν να προετοιμαστώ για τα A/V. Κατ' αρχάς παρακάτω επισυνάπτω μία κάτοψη του σαλονιού που έκανα στο paint των windows οπότε συγχωρήστε μου τις χοντράδες. Κατά δεύτερον ας παραθέσω τι εξοπλισμό σκέπτομαι να πάρω:
1) Μία Plasma από 42 έως 50 ίντσες για θέαση από τα 2.5m. Μάρκα-μοντέλο θα εξαρτηθεί από τις προσφορές του Αυγούστου.
2) Τον H/K AVR 255 εκτός εάν υπάρχει καλύτερη πρόταση.
3) Ηχεία. Εδώ είναι το μπέρδεμα. Το μπέρδεμα έγκειται κυρίως στα πίσω ήχεία και τη θέση τοποθέτησής τους. Έχω ψηθεί για δίπολα και οι τρέχουσες επιλογές μου είναι τα Teufel Theater 2 και τα KLIPSCH SET 5 τείνοντας προς τα Klipsch.
Η απορίες μου είναι οι εξής:
α) Είναι καλή η θέση των πίσω ηχείων όπως φαίνονται στην κάτοψη (περίπου 3+ m πίσω από τη θέση θέασης)??? Αν ναι σε τι ύψος πρέπει να τα κρεμάσω? Πρέπει να είναι κοντά στους πλαϊνούς τοίχους ή και στην τρέχουσα θέση θα είναι εντάξει??
Καλοδεχούμενες και απόψεις περί της μάρκας και του τύπου των ηχείων όπως επίσης και για την απόσταση θέασης της τηλεόρασης, κοινώς ότι σας κατέβει μπορείτε να το πείτε.
Το σαλόνι: Οι κόκινες τελείες είναι η θέση των 5 ηχείων. Το sub κάπου θα το βολέψω ώστε να ακούγεται καλά.

Reaction score
11.763
1. Θεαση απο τα 2,5 μετρα;; Προτεινω να απορριψεις απο τωρα μεγεθη μικροτερα των 46 ιντσων. (απο προσωπικη εμπειρια)

Reaction score
384
Απάντηση: Νέο σπίτι. Πως θα "την ακούσω"???

Ισως να επρεπε να δεις τη χρηση μονοπολων για πισω. Μονοπολα ειναι η ιδανικη επιλογη γενικα, απλα τα διπολα χρησιμοποιουνται οταν δε μπορεις να βαλεις μονοπολα στο δωματιο για τον Α, Β λογο. Σε 3 μετρα αποσταση δε βρισκω το λογο να βαλεις διπολα, κυριως για να παιζεις υλικο που ειναι φτιαγμενο να παιζει με μονοπολα!
Τα διπολα ειναι καλη λυση οταν ο ακροατης καθεται στο null του pressure polar response του ηχειου, κι αυτο βολευει οταν τα ηχεια ειναι πολυ κοντα στον ακροατη.

Η αποψη μου παντα βεβαια.

Παρε για παραδειγμα το standard BS 1116-1 που ειναι για δωματια φταγμενα για στερεο αλλα και multichannel αναπαραγωγη. Ολα τα ηχεια ειναι μονοπολα. Τα διπολα θα ελεγα οτι ειναι το 'αναγκαιο κακο' σε πολλες περιπτωσεις.

Επισης να εχεις υποψην οτι ολες οι 2.35 ταινιες θα εχουν μαυρες μπαρες πανω και κατω και η εικονα θα ειναι κατα πολυ μικροτερη απ' οτι τη βλεπεις στο μαγαζι με το 16:9 υλικο που δειχνουν συνηθως.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις προτάσεις.
Φίλε Δημήτρη απ' ότι κατάλαβα πρέπει να το ψάξω πολύ περισσότερο και αν χρειαστεί να αναθεωρήσω.
Αυτό που δεν έχω χρόνο να ψάξω είναι το ύψος & η θέση των πίσω ηχείων διότι αύριο κλείνω τις εκκρεμότητες στις γυψοσανίδες. Υπάρχουν ήδη πρίζες για τα ηχεία στις θέσεις που φαίνονται στην κάτοψη αλλά δυστυχώς, κατόπιν επιθυμίας μου τοποθετήθηκαν χαμηλά διότι είχα σκοπό να πάρω ηχεία δαπέδου. Μετά διάβασα περισσότερα και κατάλαβα πως πρέπει να μπουν ηχεία βιβλιοθήκης ψηλά.
Αύριο λοιπόν θα ταπώσω τις πρίζες και θα περάσω τα καλώδια μέσα από τη γυψοσανίδα ψηλότερα. Αυτό που δεν ξέρω είναι σε τί ύψος & σε ποια θέση να τα βγάλω, δεδομένου ότι δεν θέλω να φαίνεται ένα άσχημο καλώδιο ή κανάλι στον τοίχο.
Κάποια συμβουλή της τελευταίας στιγμής????

Reaction score
384

60 ποντους πανω απο τη θεση ακροασης.

Reaction score
0

Μήπως πρέπει να τα απομακρύνω και λίγο???

Reaction score
384

Φυσικα εαν εχεις 10 ποντους βαθος θα ηταν καλυτερο να βαλεις inwall ηχεια για να μην φαινεται το σαλονι σα μπαρακι με τα ηχεια στους τοιχους. Σε κατι τετοιες περιπτωσεις, αν δεν υπαρχει γυφτοσανιδα (κι αν υπαρχουν τα χρηματα φυσικα), βαζω τα Artcoustic.

Πως λεμε
Και γυριζει και σφυριζει.:138:

CAC

Reaction score
16

κλαησπέρα! Εχω κι εγω το ίδιο ευχαριστο "πρόβλημα" (ανακαινιση κλπ κλπ). Σε ένα παραλληλόγραμμο χώρο (5x 4) θα βάλω στον ένα μεγάλο τοίχο μια 46αρα tv me home cinema. Στον απέναντι μεγάλο τοίχο θα είναι ο καναπές κολλημένος στον τοίχο και τα πίσω ηχεία.

Ερχεται ο ηλεκτρολόγος και ο γυψας κα θέλω να ξέρω σε τι ύψος να βάλω τα μπροστά και τα πίσω ηχεία? Να βάλω βάσης τα μπροστινά ή βιβλιοθήκης. τα πίσω φανατζομααι θα είναι βιβλιοθήκης. Μονόπολα ή δίπολα μιας και θα είναι στον τοίχο που θα είναι κολλημένος και ο καναπές. Δεν θα υπάρχει "βάθος" όπως στου Δημήτρη.
Απο 2 περίπου μέτρα απόσταση θα μπορώ να βάλω μια 46αρα που θέλω ή πρέπιε να κατέβω σε ίντσες
Ευχαριστω!

Reaction score
384

Διπολα καλα θα ειναι νομιζω. 50-60 ποντους πιο πανω απο τη θεση ακροασης θα εισαι οκ. Τα μπροστινα ηχεια τα βαζεις στο υψος του αυτιου σου, γυρω στο 1.20

Οι 2.35 ταινιες θα ειναι μικροσκοπικες σε 46 ιντσες. Γουστο ειναι αυτο ομως και θεμα τσεπης. Εχω 50 ιντσες στα 2 μετρα, αλλοι εχουν 32. Ακρη δε βγαζεις. Βαζοντας για παραδειγμα μια 2.35 ταινια οπως το Transformers, θα ηθελα 60+ ιντσες στην τηλεοραση.

Ποιο ειναι το ηχειο βιβλιοθηκης? Η βιβλιοθηκη ειναι για τα βιβλια. :137:Τα ηχεια μπαινουν σε βασεις στο 1.2
Εαν εχεις γυψοσανιδα βαλε inwall να μην φαινονται κιολας.

CAC

Reaction score
16

Εννοω τα ηχεια να είναι βάσης ή κρεμαστά. Τόσο τα μπροστινά όσο και τα πίσω.
Τα πίσω φαντάζομαι θα είναι κρεμαστα κι αν μπορέσω να τα κρύψω στη γυψοσανίδα αλλα τα μπροστινά να τα κρεμάσω ή σε βάση? (αξίζει και για το sub να φτιάξω αναμονή στον τοίχο?)

Αν καταλαβαίνω καλά τα μπροστiνα ηχεία (περίπου 1.20μ) θα ειναι πιο κάτω σε ύψος από τα πίσω (περίπου 1.80=120+60)

υγ, Σε ευχαριστω πολύ. Ηθελα μια ακόμη γνώμη για να ανέβω σε ίντσες στην tv! :)

exs

Reaction score
3

Μιας και αναφέρθηκε για inwalls/γυψοσανιδοηχεία,και αν μου επιτρέπει ο Quantum, να ρωτήσω,
για την εγκατάστασή μου(9.1), για τα 4 ύψους(εμπρός και πίσω) σε γυψοσανίδα, σε ποια διακριτικά ηχεία να πάω;

Reaction score
384

Εσυ θα τα βλεπεις καθε μερα, τι προτιμας?
Εαν προκειται να πας σε μαγαλουτσικο ηχειο, δεν κρεμιουνται.
Στα ποσα χρηματα?

Reaction score
384

Exs,
Τι ειναι τα αλλα ηχεια σου?

exs

Reaction score
3

Δεν τα έχω πάρει ακόμα αλλά προσανατολίζομαι προς τα kef iq90(δεν έχω κατέβει Αθήνα ακόμη να τα ακούσω).
Κάποιες φώτο είχα δει ή στο site ή στο hitech για τέτοια ηχεία, δε θέλω με ανάκλιση(για να μην ανέβει και το κόστος), άλλωστε είναι ύψους και υποθέτω δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις, απλά να`ναι κάτι αντίστοιχης ποιότητας(αν και δε νομίζω να παίζει ρόλο) με τα kef.
H γυψοσανίδα θα είναι μάλλον χρώματος κρέμ ή άσπρη(ελπίζω να μην έχω πρόβλημα παρεμβολών απο το καλώδιο των σπότ).
Υπάρχει κάποιο μίνιμουμ βάθος/ύψος για τη γυψοσανίδα(να παίρνει τα ηχεία εννοώ);

CAC

Reaction score
16

Εσυ θα τα βλεπεις καθε μερα, τι προτιμας?
Εαν προκειται να πας σε μαγαλουτσικο ηχειο, δεν κρεμιουνται.
Στα ποσα χρηματα?
Αν αναφέρεσαι σε μένα θέλω να ξοδέψω γύρω στα 1500-2000 για όλο το πακετο 6.1. (εχω για παραγγελία έναν ονκυο 876) Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά στην ακουστική αν βάλω τα μπροστινά βάσης ή κρεμαστά!

Reaction score
384

Δεν τα έχω πάρει ακόμα αλλά προσανατολίζομαι προς τα kef iq90(δεν έχω κατέβει Αθήνα ακόμη να τα ακούσω).
Κάποιες φώτο είχα δει ή στο site ή στο hitech για τέτοια ηχεία, δε θέλω με ανάκλιση(για να μην ανέβει και το κόστος), άλλωστε είναι ύψους και υποθέτω δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις, απλά να`ναι κάτι αντίστοιχης ποιότητας(αν και δε νομίζω να παίζει ρόλο) με τα kef.
H γυψοσανίδα θα είναι μάλλον χρώματος κρέμ ή άσπρη(ελπίζω να μην έχω πρόβλημα παρεμβολών απο το καλώδιο των σπότ).
Υπάρχει κάποιο μίνιμουμ βάθος/ύψος για τη γυψοσανίδα(να παίρνει τα ηχεία εννοώ);
H Kef εχει τετοια ηχεια νομιζω, και μαλιστα στα ηχεια μπορεις να βαψεις την μεταλλικη σιτα σε οτι χρωμα θελεις. Το απαιτουμενο βαθος ειναι 10 ποντους (99%).

Reaction score
384

Αν αναφέρεσαι σε μένα θέλω να ξοδέψω γύρω στα 1500-2000 για όλο το πακετο 6.1. (εχω για παραγγελία έναν ονκυο 876) Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά στην ακουστική αν βάλω τα μπροστινά βάσης ή κρεμαστά!
Ενα ηχειο διπλα σε τοιχο θα ακουγεται διαφορετικα απο το ιδιο ηχειο εαν ειναι σε βαση και ενα μετρο μακρια. Θα ηταν καλη ιδεα να ανοιξεις θεμα για παραδειγμα ''Σετ ηχειων στα 2000 ευρο'' στην κατηγορια Ηχειων για Home Cinema, οπου εκει τουλαχιστον θα παρεις 'πραγματικες' γνωμες.

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους,
Φωτογραφικό update με την τρέχουσα κατάσταση του σπιτιού. Οι αρχικές επιλογές ηχείων αναθεωρήθηκαν και το νέο ζευγάρι του τελικού είναι το εξής:
1) Teufel Ultima 5 Surround
2) Teufel System 5 THX
Με κόκκινο στη φωτό του σαλονιού έχω σημειώσει τη θέση των στηλών του Ultima ή των μπροστινών του System 5 με stands. Με μπλε είναι μια πιθανή τοποθέτηση των μπροστινών του System 5 στον τοίχο με τα wall mounts της Teufel.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Οι κολώνες τοποθετημένες τόσο κοντά στον τοίχο (20-30cm λόγω έλλειψης χώρου) θα έχουν καλή απόδοση ή θα μπουμάρουν? Μιας και η απόστασή τους δεν θα είναι ίδια σε σχέση με την τηλεόραση, μήπως να προτιμούσα τη λύση των System 5 εκατέρωθεν της tv με βάση τοίχου?? Εσείς τι λέτε? Πάντως θα προτιμούσα τα ultima. Δεν είναι έργο τέχνης τα άτιμα?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
gperdik