Να ακυρώσω κάτι στο νέο μου HTPC ;


Μηνύματα
87
Reaction score
0
Οταν μετακινώ ένα παράθυρο υπάρχει γενικά έντονο τρέμουλο. Εκεί που το τρέμουλο είναι φοβερό είναι μέσα στα γράμματα του παραθύρου.
Επίσης ενα αλλο παράξενο που παρατήρησα είναι το εξής.
Στην επιφάνεια εργασίας έχω για φόντο σταθερό χρώμα το γαλάζιο. Λοιπόν Οι τίτλοι σε μερικά εικονίδια είναι μισό γαλάζιο - μισό άσπρο
 

Μηνύματα
1.122
Reaction score
0
κανε το εξης πειραμα, παιξε ενα κλιπακι 1080i στο PC και στην Amoi και συγκρινε, και μετα ενα 720p και κανε το ιδιο. Θεωρητικα επειδη το 1080i θα εχει framerate 29.97fps , πρεπει να παιξει ολοιδια και στο PC Και στην Amoi, αλλα το 720p εφοσον εχει 59.94fps θα πρεπει να δεις χειροτερη κινηση στην Amoi...Μη φανταστεις τιποτα τραγικο βεβαια, μην ξεχναμε οτι τα DVD που βλεπουμε τοσα χρονια στα 25/29.97fps ειναι, και υποτιθεται οτι το ανθρωπινο ματι πανω απο 30fps δε μπορει να διακρινει, αλλα αν τα βαλεις να παιζουν ταυτοχρονα θα πρεπει να μπορεις να καταλαβεις οτι στο PC ειναι λιγο πιο smooth η κινηση...
 

Μηνύματα
78
Reaction score
0
Να σημειώσω με την σειρά μου ότι όταν πρόκειται να αγοράσετε Intel Duo Core επεξεργαστή, να τον συνδυάζετε με μνήμες Dual Channel είτε 533ΜΗz CL4 ή 800ΜΗz. Οι 667 ειναι η χειρότερη και πιο αργή λύση.

Η 533 CL4 είναι πιο γρήγορη απο την 667 επειδή απλά παίζει σύγχρονα με το FSB 1066 του επεξεργαστή, ενώ η 667 όχι. Και η 800άρα δεν παίζει σύγχρονα, αλλα η συνολική της ταχύτητα ξεπερνάει το εμπόδιο του μη συγχρονισμου.

Τα παραπάνω δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου, αλλα μπορείτε να τα δείτε σε πολλά benchmark έγκριτων hardware sites.

P.S. Αν πρόκειται για Duo Core, η ταχύτητα της μνήμης δεν παίζει πολύ ρόλο. Εκεί που φαίνεται οι διαφορά ειναι στους AMD 64
 

Μηνύματα
1.122
Reaction score
0
νομιζω οτι κανεις ενα λαθος. Μπορει καλλιστα η 533 να ειναι ταχυτερη απο την 667 αλλα οχι απο την 800 λογω του CL3/4 αντι CL5 της 667, αλλα δε νομιζω οτι υπαρχει σε αυτους τους επεξεργαστες θεμα συγχρονισμου με το FSB ή οχι. Αποκλειστικα το CL ειναι που μπορει να κανει τη διαφορα και να βγουν οι 533 ταχυτερες απο τις 667. Δεν παιρνω και ορκο αλλα 4 μηνες τωρα που κυκλοφορουν ποτε δνε εχου ακουσει θεμα συγχρονισμου.

Αποκει και περα η διαφορα στην αποδοση στα core2 συστηματα εξαιτιας καλυτερης μνημης ειναι ελαχιστη και στην ουσια μονο για benchmarks και για οποιον θελει και την τελευταια σταγονα ισχυος αξιζει αν επενδυσει σε καλυτερη μνημη. Το μονο θεμα ειναι οτι οσο δεν υπαρχει μητρικη με διαιρετη που να επιτρεπει στις μνημες να δουλευουν χαμηλοτερα απο το FSB, εξαναγκαζομαστε αρκετοι να παρουμε πιο γρηγορες για να μη μας περιορισει το overclock του CPU. Εκει ειναι που οι 667 ισως αποδειχτουν καλυτερη απιλογη απο τις 533, και ας ειναι πιο αργες, γιατι ισως σου επιτρεψουν αν πας αρκετα ψηλοτερα τον επεξεργαστη!
 

Μηνύματα
756
Reaction score
281
Να μπω λιγο "σφηνα" στην ωραια σας κουβεντα, χωρις να θελω να την χαλασω.
Ειναι δοκιμο (και αν ναι εσεις το κανετε) να χρησιμοποιουμε το HTPC για να παιζουμε παιχνιδια σε προβολεα, ή ειναι "αμαρτια" και αν θελουμε παιχνιδια παμε παιχνιδομηχανη.
Επειδη "ψηνομαι", γι'αυτο ρωταω.
 

Μηνύματα
1.122
Reaction score
0
εσυ εισαι ο μονος που μπορεις να το κρινεις αυτο...
Αν εχεις καρτα γραφικων που να μπορει να σηκωσει την αναλυση του προβολεα σου με ευκολια, και αν σε βολευει το θεμα του χειρισμου (πληκτρολογιο στον καναπε? ισως ασυρματα? με το ποντικι και τα πρωτου προσωπου τι γινεται στον καναπε?) τοτε δεν εχει να προσφερει κατι παραπανω η κονσολα...

Κατα τη γνωμη μου ειναι κυριως θεμα χειρισμου και ειδικοτερα ποντικιου , σε συνδιασμο με τον καναπε.
 


Μηνύματα
11
Reaction score
0
Kαλισπερα παιδια,θα ηθελα να ρωτησω κατι.Σκεφτομαι να φτιαξω ενα htpc και θελω να ξερω αν παρω ιντελ cpu συνεργαζετε καλα με ATI καρτα γραφικων η πρεπει να παω σε amd? ολοι λενε οτι AMD+ATI kai ΙΝΤΕL+NVIDIA. Αληθευει???
 

Μηνύματα
1.557
Reaction score
2
Κατ'εμέ ναι αληθεύει.Όχι ότι πχ μια ati 4850 με έναν core 2 duo δεν θα δουλεύει.Αλλά πιστέυω πως καλύτερο να πας σε AMD και ATI.
 

Μηνύματα
14.212
Reaction score
1.842
Απάντηση: Να ακυρώσω κάτι στο νέο μου HTPC ;

Άλλος ένας λόγος είναι πως η Intel πλεονεκτεί σε κορυφαίες επιδόσεις, κάτι που δεν χρειάζεται σε ένα HTPC. Απ' την άλλη η AMD πλεονεκτεί σε σχέση απόδοσης τιμής και στο ότι δεν αλλάζει τα chipset σαν πουκάμισα, ώστε για αρκετό διάστημα μπορείς να αναβαθμίσεις επεξεργαστή σε υπάρχουσα μητρική. :126:
 

Μηνύματα
1.557
Reaction score
2
Θεωρώ πως η AMD πάσχει από management και μόνο.Tεχνολογικά και ας χαρακτηριστώ ως άσχετος από πολλούς θεωρώ τους επεξεργαστές της AMD πολύ πιο μπροστά και ας υστερούν σε επιδόσεις.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.795
Μηνύματα
2.876.238
Members
37.949
Νεότερο μέλος
tzino
Top