Να μπω στον κοσμο τον δορυφορων?

Reaction score
16
Καλησπερα σε ολους..

Τον τελευταιο καιρο σκεφτομαι την πιθανοτητα να μπω και γω στον χορο τον δορυφορων..Μου αρεσει πολυ η ιδεα του να βλεπω τηλεοραση απο ολο τον κοσμο και κυριως αμερικανικες σειρες αλλα και να χαζευω τα ντοκυμαντερ σε hd μεσω του sky...

Προσφατα διαβασα και το θεμα για τον dreambox 800 και εγειρα προς την αποκτηση του..

Σκεφτομαι λοιπον να αρχισω με αυτο και ενα κατοπτρο 1.80 που θα ειναι κινητο και να μπω σιγα σιγα στον ομορφο αυτο χομπι..

Τι λετε να το κανω?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Να μπω στον κοσμο τον δορυφορων?

Τζιμάκο καλησπέρα ...

Ο κόσμος των δορυφορικών είναι χωρίς όριο , είναι η μαγεία που δεν εχει τέλος, η ανάγκη της ανακάλυψης και της αναζήτησης.

Η αρχή είναι το ήμιση του παντός και εδώ, αλλά και το "χαμένοι στη μετάφραση" μπορεί να αποδειχτεί πραγματικότητα.

Για εμένα, έπειτα απο αρκετά χρόνια στην "πλάτη" μου ώς δορυφομανής , έμαθα να ξεχωρίζω το καλό απο το κακό, αλλά και να βρίσκω τα μυστικά μονοπάτια της ποιότητας και της απόλαυσης...

Εκείνο που προσπαθώ να πετύχω, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετέχουν είναι να μεταφέρουμε σε όλους εσάς αυτό που ονομάζεται έτσι απλά "δορυφορική λήψη"...

Καλώς ήλθες και εσύ αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι των δορυφόρων σε αυτό που μας αρέσει... :123:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Ο Dreambox 800 HD είναι ενα αξιόπιστο σύστημα θέασης δορυφόρων σε υψηλή ανάλυση.
Εχει το δικό του κανάλι υποστήριξης στο ιντερνετ, καθότι γνήσιο τέκνο της Dream Multimedia , αλλά και το πρώτο HD παιδί της.
Ακολουθεί εντός "ολίγου" και ο μεγάλος αδελφός 8000, ο οποίος αναμένεται να δώσει την "αλλη" διάσταση, στη HD λήψη.

Δύο πράγματα παίζουν ρόλο στη δορυφορική λήψη, η καλή , μεγάλη κεραία με το καλό LNB και οι μικρότερες δυνατές απώλειες σήματος, είτε καλωδιακά είτε στις τελικές απολήξεις των συνδέσεων.

Το 1,80 που σκέφτεσαι είναι πολύ καλό, ειδικά εαν διαθέτεις χώρο αλλά και χρήμα για αυτό το χόμπυ, καθότι είναι λίγο ακριβό...
Βεβαια το κινητό πιάτο είναι "must" για δορυφομανείς που αναζητούν την εξερευνηση των ουρανών, οπότε εαν προχωρήσεις στο 1,80 , το πιάτο πρέπει να κινείται, για να μπορεί να "βλέπει"...

Εσύ αποφασίζεις...

Reaction score
16
Σ' ευχαριστω συντονιστα μου για το καλωσορισμα στην παρεα και τρεχω σε αναζητηση του dreambox 800..

Το πιατο κινητο θα το κανω καθως πιστευω πως το να δωσεις καποια παραπανω λεφτα για ενα actuator και ενα καλωδιο με τεσσερα καλωδια μεσα του (δεν ξερω κι αν το λεω σωστα) για να εχεις ολους τους δορυφορους γυρω-γυρω και την δυνατοτητα για δορυφορικες βολτες γυρω απ τον αξονα σου πιστευω πως αξιζει, αλλωστε ειδη με τον εξοπλισμο που θα παρω εχει φυγει εκτος τροχιας η τιμη θα ζοριστω πολυ αλλα ισως να τα παρω και με δοσεις θα δουμε..

Αν καποιος εχει τον dreambox 800 και θελει να μου τον πουλησει (λεεεμε τωρα) ας
ριξει ενα πμ..

Την πρωτη μερα που θα χαζεψω ντοκυμαντερ σε high definition κερναω καφε στο σπιτι μου οποιον θελησει..

Reaction score
2
Mind you, αλλα εχεις μεγαλυτερα θεματα απο το καλωδιο του actuator.

Γνωριζεις κοστος ενος offset ή prime focus κατοπτρου 1.80? Ειναι μεγαλη και περιττη υπερβολη για πρωτο εξοπλισμο. Νταξ, ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι εαν σου αρεσει το χομπυ, και ασχολεισαι, καποια στιγμη θα το θελεις (και χωρις απαραιτητα να το χρειαζεσαι :137:), αλλα για πρωτο πιατο το θεωρω εξαιρετικα περιττο και ακριβο, οταν τις ιδιες απαιτησεις σου (sky και skyHD) τις καλυπτει ανετα ενα κατοπτρο 1.25x1.35, με ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μικροτερο budget.

Η τοποθετηση θα γινει απο εσενα? Εκτος αν εχεις ορεξη να το ψαξεις (αρκετα), φανταζομαι πως οχι. Πρεπει τοτε να ξερεις οτι τα κοστη εγκαταστασης αυξανουν σημαντικα οσο μεγαλωνει η διαμετρος του κατοπτρου.

Για να σου δωσω μια ιδεα, εγω ψωνισα περυσι τα εξης: Tecatel 1.25x1.35, Actuator 18", Moteck V-Box II, βαση δαπεδου με αντηριδες, polar mount, και 15m 2πλο καλδωιο (ενας κλωνος για sat και ενας με τα απαραιτητα καλωδια του μοτερ). Η τιμη (καταλογου) για ολα αυτα σε φιλικο μαγαζι ηταν κοντα στα 300€ (προς τα πανω). Καπου τοσο (εαν θυμαμαι καλα, επισης τιμη καταλογου) εχει σκετο το 1.65x1.85 της Tecatel (που δεν ειναι και το ιδιο με ενα παραβολικο 1.8).

Αυτα.

Reaction score
14
Mind you, αλλα εχεις μεγαλυτερα θεματα απο το καλωδιο του actuator.

Γνωριζεις κοστος ενος offset ή prime focus κατοπτρου 1.80? Ειναι μεγαλη και περιττη υπερβολη για πρωτο εξοπλισμο. Νταξ, ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι εαν σου αρεσει το χομπυ, και ασχολεισαι, καποια στιγμη θα το θελεις (και χωρις απαραιτητα να το χρειαζεσαι :137:), αλλα για πρωτο πιατο το θεωρω εξαιρετικα περιττο και ακριβο, οταν τις ιδιες απαιτησεις σου (sky και skyHD) τις καλυπτει ανετα ενα κατοπτρο 1.25x1.35, με ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μικροτερο budget.

Η τοποθετηση θα γινει απο εσενα? Εκτος αν εχεις ορεξη να το ψαξεις (αρκετα), φανταζομαι πως οχι. Πρεπει τοτε να ξερεις οτι τα κοστη εγκαταστασης αυξανουν σημαντικα οσο μεγαλωνει η διαμετρος του κατοπτρου.

Για να σου δωσω μια ιδεα, εγω ψωνισα περυσι τα εξης: Tecatel 1.25x1.35, Actuator 18", Moteck V-Box II, βαση δαπεδου με αντηριδες, polar mount, και 15m 2πλο καλδωιο (ενας κλωνος για sat και ενας με τα απαραιτητα καλωδια του μοτερ). Η τιμη (καταλογου) για ολα αυτα σε φιλικο μαγαζι ηταν κοντα στα 300€ (προς τα πανω). Καπου τοσο (εαν θυμαμαι καλα, επισης τιμη καταλογου) εχει σκετο το 1.65x1.85 της Tecatel (που δεν ειναι και το ιδιο με ενα παραβολικο 1.8).

Αυτα.

Σωστός και να συμπληρώσω οτι το φθηνότερο 180 Offset που κυκλοφορούσε ήταν/είναι? το MABO και φυσικά σε τιμές ανω των 250-300 ευρώ χωρίς μοτέρ και ποζίσιονερ, καλώδια βασεις, εγκατάσταση.

Καλή λύση για κινητό πιάτο είναι το Gibertini 120x145 που σε καλύπτει για πολλά πολλά!

Reaction score
180
Οκ παιδια, ο Tzimakos θελει να μπει δυναμικα στο χωρο, και μαλλον θα γνωριζει τις τιμες των δορ. προιοντων που ανεφερε, ομως προφανως θελει να ειναι κομπλε. Tzimako προχώρα......... :605:

Reaction score
2
Βρε συ, δεν του λεμε να μην μπει, προς θεου. Απλα η γνωμη μου ειναι οτι μπαινει σε ενα ΠΟΛΥ μεγαλο εξοδο, για πρωτη φορα, χωρις να ξερει καν αν θα του αρεσει ή αν θα εχει χρονο να ασχοληθει. Εαν παρ' ολα αυτα επιμενει, και του αρεσει, να ειναι σιγουρος οτι δεν θα το μετανοιωσει.

Reaction score
16
Λοιπον παιδια καλησπερα και σας ευχαριστω πολυ ολους που με βοηθατε και με εχετε απο κοντα γιατι πραγματικα το χρειαζομαι..

Spresv σιγουρα ειναι ενα εξοδο το 1.80 πιατο που οσο το σκεφτομαι τοσο τρελαινομαι γιατι δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια θα πονεσει παρα πολυ, απλα οταν ρωτησα μου παιδια μου ειπανε οτι το σκαι θελει 1.80 πιατο για να πιαστει απ τις περιοχες μας και μαλιστα ειναι και οριακο..

Γι αυτο σκεφτομουνα αυτο (εγω γενικα κοιταω να διαμορφωνω τις αγορες μου συμφωνα με τα μικροτερα απαραιτητα προσοντα και δεν θελω να αγοραζω περιττα).. Τωρα αν μου λετε οτι με 1.35 κανω τη δουλεια μου εγω εννοειται πως αλλαξα αμεσως τακτικη και θα παρω 1.35..Αλλα τα πιανει εγγυημενα? Γιατι εμενα ο κυριαρχος σκοπος μου ειναι να πιασω το σκαι το αγγλικο και μετα ολα τ αλλα.. Α, Spresv μενουμε και διπλα οποτε τις ιδιες δυνατοτητες εχουμε πανω κατω ετσι?

Το πιατο σου το πηρες 190? Γιατι τεκατελ εγω ξερω αυτο http://www.shls.gr/product.asp?catid=951 με 120 και ειναι και 1.45.. Εκτος αν ειναι καλυτερο σε προσοντα το δικο σου αλλα εγω δεν ξερω απ αυτα..

Τωρα την τοποθετηση ειδικα αν επαιρνα 1.80 δε θα επιχειρουσα με τιποτα να την κανω μονος μου αν και εχω αρκετη ορεξη να ψαχτω και θα ψαχτω ειτε το βαλω εγω ειτε τεχνικος, απλα δεν θελω να παρω τετοια ευθυνη την πρωτη φορα και σιγουρα να κανω λιγο εως παρα πολυ υποδεεστερη δουλεια με οτι συνεπεια αυτο συνεπαγεται στη θεαση μου.. Αλλα και τωρα αν πουμε οτι θα βαλω 1.35 η 1.45 και παλι μαλλον δεν θα το κανω μονος μου την πρωτη φορα..

Τωρα κατι που δεν εχω κατανοησει πληρως..

Ενα πιατο για να γινει κινητο χρειαζεται ενα καλωδιο παραξενο και actuator η αυτα τα δυο ΚΑΙ positioner απο πανω? Η ολα αυτα κι αλλα ακομα?

Γενικα επειδη ακομα δεν ξερω τιποτα τι χρειαζομαστε για ενα κινητο πιατο?

Reaction score
2
Μιας και λες οτι ειμαστε και γειτονες, μπορεις να ερθεις οποτε θελεις να δεις την εγκατασταση απο κοντα, και να ψαξεις ενα-ενα τα καναλια που σε ενδιαφερουν. Αν δεις οτι το 1.35 δεν σου αρκει, τοτε πας για 1.80.

Το πιατο δεν θυμαμαι ποσο μου το ειχαν χρεωσει σκετο, τα ειχα παρει ολα μαζι.

Ενα πιατο για να γινει κινητο (με την χρηση Actuator) χρειαζεται τα εξης: Ενα polar mount που επιτρεπει την περιστροφη του κατοπτρου, ενα actuator που στην ουσια σπρωχνει ή τραβαει το polar mount, και κατα συνεπεια μετατοπιζει το κατοπτρο πανω στο νοητο αξονα των δορυφορων, και ενα positioner, που τροφοδοτει με ρευμα και σημα (για το ποσο πρεπει να κινηθει) το actuator. Κανονικα απο τον positioner πρεπει να φευγουν 4 καλωδια για να πηγαινουν στον actuator (2 για σημα, 2 για ταση), αλλα κυκλοφορει στην αγορα το 2κλωνο καλωδιο της φωτογραφιας, που συνδυαζει αυτο με το δορυφορικο, και οπως καταλαβαινεις διευκολυνει πολυ περισσοτερo την εγκατασταση.

Και 2 φωτογραφιες απο την εγκατασταση μου, για να δεις πως δενει το actuator με το polar mount:

Reaction score
16
Καλα εγω αλλα αντ' αλλων νομιζα.. Νομιζα πως χρειαζεται εκτος απ το πιατο και το καλωδιο μονο actuator..

Ναι γειτονες ειμαστε νομιζα οτι το χα γραψει εδω αλλα το χω γραψει σε αλλο θρεντ, μενω Περιστερι στο λοφο, πρακτικα δηλαδη συνορα,διπλα απ την καβαλας..

Πραγματι αν δε σε πειραζε τωρα πριν κανω οποιαδηποτε κινηση θα με βοηθουσε παρα πολυ να ερχομουνα να πιναμε ενα καφε και να συζηταγα αυτα τα πραγματα με εναν εμπειρο δορυφοριστη γιατι νιωθω και καποια ανασφαλεια να κανω ενα τετοιο εξοδο χωρις να ειμαι πληροφορημενος..

Υ.Γ. Πολυ μου αρεσει το πιατο σου πολυ ομορφο ετσι οπως το βλεπω...

Reaction score
2
Κανενα προβλημα απολυτως. Απλα εφυγα σημερα και μεχρι την Κυριακη θα λειπω, απο Δευτερα, οποτε θες, στειλε ενα πμ και ελα.

Reaction score
4
Κανενα προβλημα απολυτως. Απλα εφυγα σημερα και μεχρι την Κυριακη θα λειπω, απο Δευτερα, οποτε θες, στειλε ενα πμ και ελα.
Εκτός του ότι χρωστάς καφέ, δεν μου απάντησες και στο μηνυμά μου πριν καμμια 15αριά μέρες!!! :111:

Σβούρε! :135:

για κοιτα το και πες μου.... εννοείτε το κινητό δεν με πολυβιάζει... το σταθεερό θέλω να βάλω πρώτο... ...σε κανα 5μηνο...

Reaction score
2
Pm? Σε μενα? Πριν καμια 15ρια μερες? You talking to me κυριος? :137: Σοβαρα τωρα, δεν εχω παρει κατι...

Τζιμακο, τα δημοφιλη του sky, μαζι με ολα τα HD, τα κατεβαζω. Εννοειται αυτα που μπορουμε να κατεβασουμε με τετοια πιατα. Ελα, και θα δεις απο κοντα.

Reaction score
0

Μπηκα και εγω στον κοσμο της δορυφορικης απο εχθες...και του NOBA... Το επομενο βημα ειναι αναβαθμιση στο πιατο και ενας δεκτης HD αλλα για την ωρα ειμαι πολυ χαρουμενος

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

welcome to the world of magic... φίλε tsopi.

Καλές θεάσεις πρός το παρόν και μετά στη μαγεία του HD.....:126:

Reaction score
16
Καλη αρχη να χουμε φιλε τσοπι..

Οι "ουρανοι" ,κυριως οι αγγλικοι ελπιζω, ειναι δικοι μας...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale