Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.643
ο γιος ακουγοντας τα βινυλια που εχω, του αρεσουν πολυ, οταν ηρθαν οι φιλοι του μονο βινυλια εβαλε να ακουσουν. ενθουσιασμενος παει στο παπλικ και αγοραζει βινυλια. κοριτσια που λεει και ο σιζικ αυτα τα νεα βινυλια ειναι του ποπου που λεει ο κωστας
Post automatically merged:

ναι αλλα δεν εχουμε τη χαρα και την τιμη να ακουσουμε και εμεις την υψηλη του τεχνη
Να του λες να μην πηγαίνει στο public, αλλά σε εκείνον στη στοά, ενισχύεις έναν τοπικό επαγγελματία, και είναι και φθηνοτερος

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.441
Αρμέ!!!!
Να και κάτι που όντως δεν έχει φτιαχτεί ακόμα :lol::lol:

βγαινει και σε σετακι πολυκαναλο με πικαπ
και σε δικαναλο:

καποια ειχαν παρουσιαστει και σε μια εκθεση, αλλα δεν τα βρισκω..

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Είναι, αλλά έτσι όπως το λες είναι σαν να προσπαθούσα κάθε μέρα να το φέρω και να αποτύγχανα. Όμως μία ώρα ενός απογεύματος έγιναν μετρήσεις (αλήθεια, ξέρεις από αυτές; ), τις δημοσίευσα, το συζητήσαμε, κατάλαβα ότι έπρεπε να λάβω μέτρα και έλαβα.
Το λοιπόν, μισή ώρα ενός άλλου απογεύματος άλλαξα καλωδίωση και το επόμενο απόγευμα ρύθμισα και ξαναμέτρησα.
Επίσης, για την τοποθέτηση λες μπούρδες, εκεί που μπήκε το sub από τη στιγμή αγοράς του, εκεί και έμεινε.
Αλήθεια, εσύ που ασχολείσαι τόσα χρόνια δεν έχεις καταφέρει ούτε να αναγνωρίσεις τις ελλείψεις που έχεις :laugh:. Καλή τύχη με το αυτί!

Δε θέλω να κάνω σύγκρισή των setup, θα ήταν άτοπο. Επίσης δεν μετανιώνω για τις συγκεκριμένες επιλογές.
μα σοβαρά τώρα?
χρειάζεσαι μέτρημα για να καταλάβεις στα 78 εκ αν ακούς σωστά ή λάθος???
η απόσταση ακρόασης είναι τραγικά μικρή για να μη καταλαβαίνεις απευθείας αν ακούς σωστά ή λάθος!
χρειάζεται μέτρημα για να καταλάβεις ότι δεν ενσωματώνεται σωστά ο ήχος του sub με τους δορυφόρους σε αποστάσεις...ακουστικών???
άλλωστε,όπως έχει πει κι ο ντοκ, κι ο dimifoot, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα σε nearfield τοποθετήσεις και μάλιστα στα..78 εκ ο χώρος και οι μετρήσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.380
Όπως έχω ξαναπεί, το δύσκολο κομμάτι δεν είναι άλλο παρά να κατανοήσεις και να παραδεχθείς πως αυτή τη στιγμή με 3 χιλιάρικα κάνεις ήχο αφρό, κλάσεις ανώτερο από τις χαϊεντιές που κουβαλάς, κι ας έχεις δώσει δεκαπλάσια και εκατονταπλασια χρήματα, κι ας σ'αρεσει τρελά αυτό που ακούς.

Ξέρω καλά τι είναι δύσκολο.

Τα υπόλοιπα είναι όλα εύκολα.

Οι δικαιολογίες που ακούγονται, είναι για γέλια. Έχουν απαντηθεί όλα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι είναι τα πράγματα... ;)

Το παρηγορο είναι πως όλοι μας έχουμε κάνει τα ίδια σφάλματα, άρα κανείς μας δεν είναι δαχτυλοδεικτούμενος και δεν αξίζει διαφορετικής συμπεριφοράς από ότι αξίζουμε εμείς οι ίδιοι.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.008
Θα κάνεις ότι θέλεις αλλά θα σου πω που κάνεις λάθος. Και δεν είναι άποψη μου αυτά. Είναι απλά δεδομένα.

Τά ηχεία που είναι γιά Hi Fi καί
Τά αυτοενισχυόμενα ηχεία .
Λάθος. Οι ταμπέλες βάζουν όρια ενώ αυτά δεν υπάρχουν. Απλά εξυπηρετούν αυτούς που επινόησαν τα όρια.

Τά αυτοενισχυόμενα ηχεία σε περιορίζουν καί σε κρατούν δέσμιο ώς πρός τίς επιλογές της οδήγησης του , σαν φυλακή ένα πράμα , κάτι τό εγωιστικό από κάποιους που σου λένε ....θά ακούτε όλοι τό ίδιο θέτε δεν θέτε ! Σέ όλα τά σπίτια θά ακούτε - αν έχετε πάρει τό ίδιο μοντέλο ηχείου - τό ίδιο ,,,άντε κατά 99% τό ίδιο
Μόνο ο κατασκευαστής του ηχείου ξέρει ποιός είναι ο κατάλληλος ενισχυτής. Κανένας άλλος. Ούτε εγώ ούτε εσύ. Τα δεσμά που έθεσες αφορούν το ψυχολογικό κομμάτι που αριστοτεχνικα όλα αυτά τα χρόνια έχει μπει μέσα μας. Δεν είναι τεχνικό το θέμα αλλά ψυχολογικό. Μάλλον πρέπει να διαβάσεις μια προσωπική ανάλυση που έκανα στο βίντεο του Στιβ Γκούτενμπεεγ για τα ενεργά ηχεία και πόσο ωραία τοποθετούσε τις λέξεις.
Ο ήχος είναι ένας. Τέλος. Τα υπόλοιπα είναι κακή σχεδίαση που ονομάστηκε χαρακτήρας μηχανήματος. Αφού έχεις σωστό frequency response και RT60 το να φτιάξεις ότι ήχο θες είναι καθαρά επιλογή σου ανάλογα τον Pro ή το dac που επέλεξες.

Μέ τά ηχεία hi fi , έχεις επιλογές Ατελείωτες .
Με τα ενεργά να δεις.

Ζείς την ελευθερία στά ώτα σου , ό εγωισμός είναι από την δική σου μεριά - έχω καλύτερο ηχείο και ενισχυτή από του Κώστα ( καί ας μην έχεις ) - ακούω όμως όπως θέλω εγώ ! Άλλες φορές πιό γλυκά , άλλες φορές πιό σφιχτά
Ψυχολογικό. Δεν φταίει ο ήχος αλλά το εγώ σου. Διαφορετικά προβλήματα που θέλουν διαφορετικούς γιατρούς.
Ο ήχος δεν λύνει ψυχολογικά προβλήματα, τα σκεπάζει. Όπως και τα φάρμακα.

Έχεις τό πλεονέκτημα να κάνεις ότι θές εσύ . Νά πειραματιστής , νά ασχοληθείς να κατασταλάξεις κάπου εσύ ό ίδιος και όχι κάποιος άλλος γιά σένα .
Να δεις πειραματισμό στο ενεργό με Trinnov ή Metric να θες ψυχολόγο χρόνια.

Κάποιοι πάλι βρήκαν έδαφος να μου πλασάρουν ενισχυτές τού 20ευρου μαζί με αλουμινένια πρόσοψη καί γούφερ από σαύρα , στην σούπερ τιμή των 6.000e .
Μα τα ενισχυτικά τόσο έχουν. 20, 30 50 100. Δεν έχουν χιλιάρικα που ζητάνε. Δεν θες να ξέρεις τη τιμές πουλάνε τα εργοστάσια άκουσε με.
Κατά τα άλλα αυτό που πληρώνεις και αξίζει να το πληρώσεις είναι το R&D και εδώ υπάρχει πραγματικό R&D γιατί τα μηχανήματα απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες και αυτοί ξέρουν δεν τρώνε κουτόχορτο όπως εμείς.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.984
Μπορεί το genelec να παίζει FLAT. Και αν δεν του αρέσει του Λέανδρου το FLAT και τραβάει ό,τι τρίχες βρίσκει μπροστά του;
Αλλο το flat. (Μάπα)
Αλλο το target curve. (Θεωρία)
Αλλο οι προτιμήσεις σε παραλλαγές του target curve (Γούστο)
Και άλλο το τυχαίο "ΓΤΠΚ curve" με βουνοκορφές και χαράδρες 15db.

Νομίζω πως αυτά τα έχουμε ξαναπεί.
Μέ τά ηχεία hi fi , έχεις επιλογές Ατελείωτες . Ζείς την ελευθερία στά ώτα σου , ό εγωισμός είναι από την δική σου μεριά - έχω καλύτερο ηχείο και ενισχυτή από του Κώστα ( καί ας μην έχεις ) - ακούω όμως όπως θέλω εγώ ! Άλλες φορές πιό γλυκά , άλλες φορές πιό σφιχτά .
Ναι, ναι όπως και με τους προβολείς και τις TV..οπως σου αρέσει.
Θες να βλέπεις την ταινία πράσινη; Πράσινη
Θες κόκκινη; Κόκκινη
Θες θολή; Θολή
Θες απο την μέση και πάνω; (χωρίς sub δηλαδή) Δες την έτσι.

Είπαμε, όταν δεν είστε σίγουροι για την σωστή απάντηση, σκεφτείτε προβολείς και TV, αναπαραγωγή εικόνας. Είναι απελευθερωτικό.

Νομίζω πως και αυτά τα έχουμε ξαναπεί.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.380
Πού ήταν ο νους όταν άκουγα τα παρακάτω;
Στερνή μου γνώση...
Άπαντα κορυφαία ηχεία και υπό τα τωρινά δεδομένα...Άσε καλύτερα τί διέφευγε τότε ακόμα και της δικής μας αποφασιστικότητας...Επειδή ήμαστε βουτηγμένοι στην...ενεργοφοβία. :roflmao:
Βουτηγμένοι στην άγνοια, και στην χαϊεντιλα...

Όντως, κορυφαία ηχεία υπήρχαν και τότε στον επαγγελματικό στίβο, ακόμα και με σημερινά δεδομένα βεβαίως.

Αλλά που μυαλό... Κουκούτσι.

Reaction score
377
Να' ναι καλά τα μέλη όπως ο Γιάνννης μας και ο Χρήστος μας, που ανοίγουν θέματα για τα συστήματά τους, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις συζητήσεις μας επί παντός επιστητού.... :roflmao: :roflmao: :roflmao:
Όντως ρε φίλε, άλλα λέει η θεια μου, άλλα ακούν τ' αυτιά μου ενα πράγμα. :lolsign:

Last edited:

Reaction score
11.773
μα σοβαρά τώρα?
1. χρειάζεσαι μέτρημα για να καταλάβεις στα 78 εκ αν ακούς σωστά ή λάθος???
η απόσταση ακρόασης είναι τραγικά μικρή για να μη καταλαβαίνεις απευθείας αν ακούς σωστά ή λάθος!
2.χρειάζεται μέτρημα για να καταλάβεις ότι δεν ενσωματώνεται σωστά ο ήχος του sub με τους δορυφόρους σε αποστάσεις...ακουστικών???
άλλωστε,όπως έχει πει κι ο ντοκ, κι ο dimifoot, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα σε nearfield τοποθετήσεις και μάλιστα στα..78 εκ ο χώρος και οι μετρήσεις.

Δεν έχει νόημα να χαλάμε ξένο θέμα. Μόνο 2 απαντήσεις στα σημεία που αρίθμησα:

1. Υπάρχει και ο πίσω τοίχος που ανακλά κάποιες συχνότητες.
2. Γιατί δεν ενσωματώνεται; Μπορείς να το εξηγήσεις επιστημονικά ή έτσι σου αύτωσε και το λες;

Εγώ σταματάω σε αυτό το θέμα να σου απαντώ, γιατί δεν είναι σωστό για τον κύριο Χρήστο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.008
Να το πούμε και αλλιώς;

Όσο αφορά τα μηχανήματα και όχι τη μουσική επιλογή, η προσωπική μας πινελιά, άποψη whatever αρχίζει και τελειώνει στο equaliser. Αυτό το ρημάδι Target Curve. Τέλος.

Τα άλλα δεν είναι δική μας δουλειά.

Ναι ξέρω είναι απίστευτα δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό. Εδώ έχουμε ακόμα παθητικά ηχεία (το πρώτο βγήκε πριν 160 Χρόνια), Jack σύνδεση (100 χρόνια βύσμα), λάμπες (1906).

Τώρα πως πάνε παρέα τα 8Κ ανάλυση και η λάμπα ένας θεός ξέρει.

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.643
Μάλλον γι΄ αυτό άνοιξε ο OP το νήμα υπό μορφή ερωτήματος.
"Να παρουσιάσω ρε παιδιά κι εγώ τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου;"
...ή θα πέσετε να με φάτε;
...ή θα μου αρχίσετε, πάρτε ενεργά, πάρτε υποβαθύφωνα, πάρτε ρουμκορέκσο, πάρτε κύριε λαχεία;

Πού αρχίζει ένα νήμα, και πού (προδιαγεγραμμένα) καταλήγει....

wnet

Nearfield
Reaction score
18.442
Μάλλον πρέπει να διαβάσεις μια προσωπική ανάλυση που έκανα στο βίντεο του Στιβ Γκούτενμπεεγ για τα ενεργά ηχεία και πόσο ωραία τοποθετούσε τις λέξεις.
άσχετο απλά δεν κρατιέμαι.... αυτόν τύπο τον έχω παρακολουθήσει σε καμιά δεκαριά βιντεάκια δυστυχώς με ακουστικά.... λέω δυστυχώς γιατί στα μισά βίντεο έπαιζε μόνο το αριστερό κανάλι και μου 'σπαγε τα νεύρα... εεε, ας μάθει πρώτα ο απίθανος αυτός τύπος να στέλνει ήχο και στα 2 κανάλια και μετά να μας δώσει συμβουλές....

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Δεν έχει νόημα να χαλάμε ξένο θέμα. Μόνο 2 απαντήσεις στα σημεία που αρίθμησα:

1. Υπάρχει και ο πίσω τοίχος που ανακλά κάποιες συχνότητες.
2. Γιατί δεν ενσωματώνεται; Μπορείς να το εξηγήσεις επιστημονικά ή έτσι σου αύτωσε και το λες;

Εγώ σταματάω σε αυτό το θέμα να σου απαντώ, γιατί δεν είναι σωστό για τον κύριο Χρήστο.
1)...μα στα 78εκ ισόπλευρο τρίγωνο και σκέφτεσαι τις πιθανές ανακλάσεις???...
Και θες και μέτρηση για αυτό???:eek::eek:
2)..... Έλα μου ντε!!
Κοτζαμ θρεντ άνοιξες για το πώς θα καλιμπραρεις το sub επί με τους δορυφόρους για περίπου 4 μήνες, και ρωτάς εμένα???:rolleyes::rolleyes:
3) Χρήστο, σορυ!!:hi:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988