Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413
Τι επικρατούσε όμως την εποχή που ο Λέανδρος αγόρασε τα μηχανήματά του και πόσο καλά στέκει έναντι του ανταγωνισμού εκείνης της περιόδου...?
Όντως, εδώ υπάρχει ένα α δίκιο.

Και προφανώς όλοι μας περάσαμε από την γλυκιά αγκαλιά του χαϊ ενδ...

Παρόλα αυτά, η απλή αυτή πρόταση των τζενελεκ, το πάει πιπ@-κ@λο το σετάπ του Λέανδρου τώρα...

Ασάλιωτα εντελώς, με πόνο ψυχής...

Το δύσκολο κομμάτι είναι απλώς να παραδεχτείς την πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...

Last edited:

Reaction score
11.773
Δεν τα πέταξε Πέτρο, απλά ο χώρος του
Λέανδρου έχει περισσότερα προβλήματα απο το σύνηθες. Όταν με το καλό τον περιποιηθεί ηχητικά τα μηχανάκια θα παίξουν όπως πρέπει. Η προσπάθεια του καθενός στο χώρο του hi-fi θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πρώτα απ'ολα με σεβασμό. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ.
Στη τελική, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
Όταν καταλάβεις τί troll είναι, θα αναθεωρήσεις.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Όταν καταλάβεις τί troll είναι, θα αναθεωρήσεις.
ρε Πέτρο...με ξέρεις προσωπικά και είμαι τρόλ??
σ έχω καλέσει επανηλλημένα σπίτι μου και κάνεις το..παπί..
κι είμαι εγώ το τρόλ?
εγώ ακούω στα 78εκ και κρίνω τα συστήματα των άλλων από την ασφάλεια του καναπέως μου??
εγώ δε μπορώ επί τριμήνου να σετάρω ένα σαμπ??
Ή μήπως το roomtreatment σου είναι σ επίπεδα studio και δε το ξέρω?
κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν αναφέρω ε??

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.021
Για να μην βγάλω το απ αυτό μου έξω.
Εγώ είμαι μάλλον χειρότερος από όλους πιστεύω.
Εγώ τα είχα μπροστά μου και αγόραζα Cardas & ΜΙΤ καλώδια και 3000αρα για παθητικά 6". Άσε που ήμουν έτοιμος για 5000αρα για λάμπες.
Ευτυχώς.

Άσε.

Δεν ήξερα βλέπεις.

Την ανάρτηση δεν την έκανα για να την πω στον Λέανδρο αλλά για να δείξω τη κάνουν 3600€ σωστά τοποθετημένα σε σχέση με τα Μ@λ@κισμενα 16000€ της σχολής που όλοι ακολουθήσαμε.

Reaction score
12.626
Όντως, εδώ υπάρχει ένα α δίκιο.

Και προφανώς όλοι μας περάσαμε από την γλυκιά αγκαλιά του χαϊ ενδ...

Παρόλα αυτά, η απλή αυτή πρόταση των τζενελεκ, το πάνε πιπ@-κ@λο το σετάπ του Λέανδρου τώρα...

Ασάλιωτα εντελώς, με πόνο ψυχής...

Το δύσκολο κομμάτι είναι απλώς να παραδεχτείς την πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...
Χμ. Εδώ υπεισέρχεται και μια λεπτομέρεια. Ο καθένας απο εμάς έχει και το γούστο στον τρόπο που ακούει ( καλώς ή κακώς ). Μπορεί το genelec να παίζει FLAT. Και αν δεν του αρέσει του Λέανδρου το FLAT και τραβάει ό,τι τρίχες βρίσκει μπροστά του; Συν το γεγονός ότι ο Λέανδρος δεν χρειάζεται να αγοράσει κάτι νέο, έχει ήδη το σύστημα ( αυτό που λέω και για την αφεντιά μου, μη ξεχνιόμαστε ). Αφού λοιπόν του τα λέει καλά το συστηματάκι του, ας ασχοληθεί λίγο με τον χώρο για να τα λέει ακόμα καλύτερα.

alexis

Reaction score
33.021
Μπορεί το genelec να παίζει FLAT. Και αν δεν του αρέσει του Λέανδρου το FLAT και τραβάει ό,τι τρίχες βρίσκει μπροστά του;
Target curve λέγεται το ρημάδι.

Μαλλιά θα βγάλει ο άλλος επάνω αλλά ακόμα να καταλάβετε.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Για να μην βγάλω το απ αυτό μου έξω.
Εγώ είμαι μάλλον χειρότερος από όλους πιστεύω.
Εγώ τα είχα μπροστά μου και αγόραζα Cardas & ΜΙΤ καλώδια και 3000αρα για παθητικά 6". Άσε που ήμουν έτοιμος για 5000αρα για λάμπες.
Ευτυχώς.

Άσε.

Δεν ήξερα βλέπεις.

Την ανάρτηση δεν την έκανα για να την πω στον Λέανδρο αλλά για να δείξω τη κάνουν 3600€ σωστά τοποθετημένα σε σχέση με τα Μ@λ@κισμενα 16000€ της σχολής που όλοι ακολουθήσαμε.
@alexis , τα ηχεία κι ο ενισχυτής μόνο, σε ονομαστικές λιανικές κάνουν περίπου στα 6.000 από τα 16000, κι ως τέτοια πρέπει να τα κρίνουμε, οκ?
τα 16000, αφορούν όλο τον εξοπλισμό, που είτε σε παθητικό, είτε σε ενεργό setup τα χρειάζεσαι..
οκ, μπορεί να μη θες καλώδια ηχείων, θες μακρύτερα ιντερκονέκτ, επομένως μια η άλλη! :wink:

Reaction score
12.626
Target curve λέγεται το ρημάδι.

Μαλλιά θα βγάλει ο άλλος επάνω αλλά ακόμα να καταλάβετε.
Να το πω διαφορετικά. Και αν ο Λέανδρος γουστάρει να ακούει χρωματισμένα; Δύο τα τινά:
α) είτε θα ακούσει ουδέτερα και πολύ πιθανό να μη του αρέσει, είτε
β) θα αναγκάσει τα genelec να παίξουν όπως τα Proac και το υπόλοιπο υπάρχον σύστημα.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Απόψεις .

Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση πιά .
Υπάρχουν δυό κατηγορίες ηχείων που είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους .
Τά ηχεία που είναι γιά Hi Fi καί
Τά αυτοενισχυόμενα ηχεία .
Τά αυτοενισχυόμενα ηχεία σε περιορίζουν καί σε κρατούν δέσμιο ώς πρός τίς επιλογές της οδήγησης του , σαν φυλακή ένα πράμα , κάτι τό εγωιστικό από κάποιους που σου λένε ....θά ακούτε όλοι τό ίδιο θέτε δεν θέτε ! Σέ όλα τά σπίτια θά ακούτε - αν έχετε πάρει τό ίδιο μοντέλο ηχείου - τό ίδιο ,,,άντε κατά 99% τό ίδιο .
Ενώ ,
Μέ τά ηχεία hi fi , έχεις επιλογές Ατελείωτες . Ζείς την ελευθερία στά ώτα σου , ό εγωισμός είναι από την δική σου μεριά - έχω καλύτερο ηχείο και ενισχυτή από του Κώστα ( καί ας μην έχεις ) - ακούω όμως όπως θέλω εγώ ! Άλλες φορές πιό γλυκά , άλλες φορές πιό σφιχτά . Έχεις τό πλεονέκτημα να κάνεις ότι θές εσύ . Νά πειραματιστής , νά ασχοληθείς να κατασταλάξεις κάπου εσύ ό ίδιος και όχι κάποιος άλλος γιά σένα .
Σίγουρο είναι ότι και με της δυό κατηγορίες ηχείων θά ακούσεις αυτό που θές , Μουσική .

Άλλο τά μακαρόνια με κιμά της μαμάς και άλλο τά μακαρόνια με κιμά κονσέρβα από το σούπερ μάρκετ !
Άλλο ή Μακεδονία καί άλλο ή Βόρειος Μακεδονία .
Άλλο Βόρειος Κορέα καί άλλο Νότιος Κορέα .
Ηχούν τό ίδιο ....αλλά καμία σχέση .

Διαλέγω την ελευθερία με ότι αυτό συνεπάγεται .
Κατ εμέ ,
Κάποιοι πάλι βρήκαν έδαφος να μου πλασάρουν ενισχυτές τού 20ευρου μαζί με αλουμινένια πρόσοψη καί γούφερ από σαύρα , στην σούπερ τιμή των 6.000e .

Κάποια με φωνάζει ,
καλή μας όρεξη

:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413
Χμ. Εδώ υπεισέρχεται και μια λεπτομέρεια. Ο καθένας απο εμάς έχει και το γούστο στον τρόπο που ακούει ( καλώς ή κακώς ). Μπορεί το genelec να παίζει FLAT. Και αν δεν του αρέσει του Λέανδρου το FLAT και τραβάει ό,τι τρίχες βρίσκει μπροστά του; Συν το γεγονός ότι ο Λέανδρος δεν χρειάζεται να αγοράσει κάτι νέο, έχει ήδη το σύστημα ( αυτό που λέω και για την αφεντιά μου, μη ξεχνιόμαστε ). Αφού λοιπόν του τα λέει καλά το συστηματάκι του, ας ασχοληθεί λίγο με τον χώρο για να τα λέει ακόμα καλύτερα.
Λες μπούρδες.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Γιατί, ποιός προσπαθούσε επί τρίμηνο να σετάρει sub;
εσύ Πέτρο μου, μια η φάση δε μπορεί, μια η τοποθέτηση σου φταίει...'ολα γραμμένα στο θρεντ σου είναι!
μη κρίνεις Πέτρο μου, όταν δε θες να κριθείς...και πίστεψε με, σ άμεση σύγκριση του setup σου με το δικό μου, ...θα σε στεναχωρήσει πολύ με τις επιλογές σου...
Post automatically merged:

Μίλησε ο Λέανδρος για πηγές.
Με ένα Auralic Aries mini των 600€ και με ένα TIDAL δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.
Ας δώσει κάτι παραπάνω να έχει και ANALOG XLR τουλάχιστον αν όχι AES/EBU.
μήπως πρέπει να πάρω και πηγές επιλογής σου??:tongue::tongue:
μήπως να μου απαγορέψω να ακούω από πικάπ γιατί το'πε ο alexis??
να σου στείλω και σε excel τη δισκοθήκη μου να μου πεις αν την εγκρίνεις???:biggrin:
ας είμαστε λίιιγο σοβαροί...πέραν του χαβαλέ, που καλό είναι να γίνεται, ο τρόπος, το μέσο και το είδος της μουσικής που θα ακούσει ο καθένας είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Last edited:

Reaction score
11.773
εσύ Πέτρο μου, μια η φάση δε μπορεί, μια η τοποθέτηση σου φταίει...'ολα γραμμένα στο θρεντ σου είναι!
μη κρίνεις Πέτρο μου, όταν δε θες να κριθείς...και πίστεψε με, σ άμεση σύγκριση του setup σου με το δικό μου, ...θα σε στεναχωρήσει πολύ με τις επιλογές σου...
Είναι, αλλά έτσι όπως το λες είναι σαν να προσπαθούσα κάθε μέρα να το φέρω και να αποτύγχανα. Όμως μία ώρα ενός απογεύματος έγιναν μετρήσεις (αλήθεια, ξέρεις από αυτές; ), τις δημοσίευσα, το συζητήσαμε, κατάλαβα ότι έπρεπε να λάβω μέτρα και έλαβα.
Το λοιπόν, μισή ώρα ενός άλλου απογεύματος άλλαξα καλωδίωση και το επόμενο απόγευμα ρύθμισα και ξαναμέτρησα.
Επίσης, για την τοποθέτηση λες μπούρδες, εκεί που μπήκε το sub από τη στιγμή αγοράς του, εκεί και έμεινε.
Αλήθεια, εσύ που ασχολείσαι τόσα χρόνια δεν έχεις καταφέρει ούτε να αναγνωρίσεις τις ελλείψεις που έχεις :laugh:. Καλή τύχη με το αυτί!

Δε θέλω να κάνω σύγκρισή των setup, θα ήταν άτοπο. Επίσης δεν μετανιώνω για τις συγκεκριμένες επιλογές.

alexis

Reaction score
33.021
@alexis , τα ηχεία κι ο ενισχυτής μόνο, σε ονομαστικές λιανικές κάνουν περίπου στα 6.000 από τα 16000, κι ως τέτοια πρέπει να τα κρίνουμε, οκ?
τα 16000, αφορούν όλο τον εξοπλισμό, που είτε σε παθητικό, είτε σε ενεργό setup τα χρειάζεσαι..
οκ, μπορεί να μη θες καλώδια ηχείων, θες μακρύτερα ιντερκονέκτ, επομένως μια η άλλη! :wink:
Ακόμα μα χειρότερα Λέανδρε. Αν βάλεις 6000€ για 2 Genelec ή 2 Adam κανένα παθητικό δεν έχει τύχη. Τα μεγάλα επαγγελματικά interconnects δεν έχουν χιλιάρικα αλλά μερικά Euros σε σχέση με τα ανακόντα.

Να το πω διαφορετικά. Και αν ο Λέανδρος γουστάρει να ακούει χρωματισμένα; Δύο τα τινά:
α) είτε θα ακούσει ουδέτερα και πολύ πιθανό να μη του αρέσει, είτε
β) θα αναγκάσει τα genelec να παίξουν όπως τα Proac και το υπόλοιπο υπάρχον σύστημα.
Όχι, δεν αναγκάζει κανένα Genelec να παίζει σαν Proac. Λάθος γωνία έχεις διαλέξει. Θα φτιάξει, όπως και ο κάθε κάτοχος Trinnov ή Metric, τον ήχο που του αρέσει και δεν θα εξαρτάται από την κάθε σχεδίαση ενός ηχείου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Τι επικρατούσε όμως την εποχή που ο Λέανδρος αγόρασε τα μηχανήματά του και πόσο καλά στέκει έναντι του ανταγωνισμού εκείνης της περιόδου...?
H απάντηση σε κάτι τέτοιο δεν συμφέρει...τους αντιρρησίες - για τους δε αστροναύτες δεν είμαι τόσο...βέβαιος. ;)
(άμα είναι οι δεύτεροι συστηματικοί αντιρρησίες δηλαδή...)
Πού ήταν ο νους όταν άκουγα τα παρακάτω;
1572436931064.png

Απάντηση : Σκεφτόμουν βινύλια κι ενισχυτές σε τάξη Α ...

Άπαντα κορυφαία ηχεία και υπό τα τωρινά δεδομένα...Άσε καλύτερα τί διέφευγε τότε ακόμα και της δικής μας αποφασιστικότητας...Επειδή ήμαστε βουτηγμένοι στην...ενεργοφοβία. :roflmao:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas