Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
σ αγαπαω μρε χερ ντοκτορ , πηγα στο φουρνο ελα να πιουμε μια ρακι μου λεει κιορατας ο φουρναρης
ηπιαμε πεντε
περιμενω να ξυπνησει το χρυσο μου και να κανω νεες μετρησεις τον κιορατα
τωρα τι μετρησεις θα κανω μετα απο πεντε ρακια ειναι αλλο θεμα :drinks:
αν θελωλεει αναλυση τι ρωτας και βεβαιος θελω
Έτσι, όπως πρέπει:
πως γινεται αυτο δεν ξερω καρδια μου ειμαι και ηλικιωμενος ανθρωπος;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.440
Υπ'οψιν πως το σχεδιάγραμμα που σου έδειξα ως "στόχο", είναι ένα από τα σχεδιαγράμματα που ανέβασε ο μπουτχιας, μετά από ισοστάθμιση ενός δικού του δικάναλου σετάπ.

Όμοιες τέτοιες αποκρίσεις, με ασήμαντες μεταξύ τους διαφορές (που αφορούν κατά το δοκούν fine tuning ολίγων ντεσιμπέλ), έχουμε και μεις οι "σινεματζήδες" πολυκαναλικοί γιατροί στα σπίτια μας από κάθε δορυφόρο, όλοι δηλαδή οι δορυφόροι παίζουν έτσι, το ίδιο, ακριβώς.

Ακριβώς όμως. Μετρημένα κουκιά.

Ας περιμένουμε τις πιο "προσεκτικές" μετρήσεις από το χώρο σου, αν και δε νομίζω πως θα διαφοροποιηθεί κάτι σημαντικά.

Έχεις εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, κι είναι κρίμα να μην έχεις μια εξαιρετική απόκριση και από τα ηχεία σου εκεί μέσα, πράγμα που βεβαίως είναι εντελώς αδύνατο να το επιτύχεις χωρίς ισοστάθμιση, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ένα ντιρακ.

Εντελώς αδύνατο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.440
Στην παρούσα φάση, μέσω της διαδικασίας μετρήσεων, αφού πήρες και μικρόφωνο και μπήκες επιτέλους στη διαδικασία να βλέπεις πως παίζει, αυτό που καταφέρνεις είναι μόνο να αποδείξεις "έμπρακτα" αυτά τα "θεωρητικά" που λέμε εδώ και χρόνια, πως δηλαδή για την σωστή στερεοφωνια και για τη σωστή απόκριση είναι υποχρεωτική η χρήση σαμπ και ισοστάθμισης.

Οποιοσδήποτε, σε οποιονδήποτε χώρο και με οποιαδήποτε ηχεία, αν δεν διαθέτει αμφότερα τα ανωτέρω υποχρεωτικά στοιχεία, θα έχει απόκριση στο γάμο του Καραγκιόζη.

Δεν γίνεται να έχεις κάτι διαφορετικό, ούτε υπάρχει λόγος να περιμένεις να δεις σε μετρήσεις κάτι διαφορετικό από το γάμο του αξιαγάπητου Καραγκιόζη.

Η χρήση διαφόρων ματζουνιών (πχ καβλωδίων περίτεχνων ή/και υψηλού κόστους) είναι εντελώς αδύνατο να οδηγήσει σε μια σωστή απόκριση, δεν γίνεται.

Είπαμε, χρειάζεται σάμπ και ισοστάθμιση, ένα ρημαδι ντιρακ.

Χωρίς αυτά τα δύο, και τα δύο, είναι κάθε σεταπ καταδικασμένο να παίζει στο γάμο του Καραγκιόζη, ανεξαρτήτως κόστους συσκευών, κόστους ηχείων και κόστους πηγής και καλωδίων. Με τα λεφτά και τα ματζούνια δε φτιάχνεις σωστό ήχο, μόνο με σοβαρή ισοστάθμιση μπορείς να φτιάξεις σοβαρό ήχο.

Σημειωτέον, πως αυτά τα λέω εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια, και οι ατελείωτες ώρες επί διαδικασίας ισοστάθμισης που πραγματοποίησα προσωπικά, στο δικάναλο τότε σεταπ μου, πακέτο με σαμπ, ήταν από τότε, προ 25-ετιας, και τα έχω εξηγήσει με το νι και με τι σίγμα όλα αυτά από τότε. Κι όμως, ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, δεκαετίες ολόκληρες, τόσα ακριβά και προσεγμένα ηχοσυστήματα φίλων του Hi-Fi, εξακολουθούν να μη διαθέτουν δυνατότητες DSP (ισοστάθμισης στο ψηφιακό πεδίο), πράγμα που είναι λίαν επιεικώς, απαράδεκτο.

Θα πρέπει λοιπόν, να διερευνήσεις κι εσύ, όπως και τόσα παιδιά εδώ πέρα, αναλόγως μπάτζετ, ποιο σύγχρονο προενισχυτή με DSP δυνατότητες (πχ dirac) οφείλεις να προμηθευτείς (λόγου χάριν από την σειρά των μίνι ντιεσπί έως τις σειρές των τρινοβ), ώστε να έχεις τη δυνατότητα να μετατρέψεις αυτό το ανοσιούργημα, αυτό το γάμο του Καραγκιόζη:

283865_8cd6aecb547894c659c16fb567a19d27.jpg

Σε ένα νορμάλ διάγραμμα απόκρισης:

279214_d9317ee5260cdfa1ec42dc248916ff82.png

Και να ακούσεις μετά τη μουσική σου, όπως πραγματικά είναι γραμμένη στην εκάστοτε ηχογράφηση. Με υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, δηλαδή Hi-Fi.

Όπως τόσα άλλα παιδιά που δεν γνωρίζουν πως να φτιάξουν μόνοι τους αυτή την σωστή απόκριση, έτσι και συ, θα χρειαστεί να φωνάξεις έναν καλιμπρατορα να στο σεταρει το πράγμα, να παίζει όπως πρέπει να παίζει. Σε 5-6 ώρες, θα στο κάνει άψογο.

Το μόνο που χρειάζεται εσύ να κάνεις, είναι να προμηθευτείς το κατάλληλο εργαλείο, αυτόν τον σύγχρονο προενισχυτή που λέω, με δυνατότητες DSP, ώστε ο καλιμπρατορας που θα έρθει να στο φτιάξει, να έχει στα χέρια του διαθέσιμα τα αναγκαία εργαλεία για να κάνει τη δουλειά.

Με καλώδια ή αλλαγές ηχείων και ενισχυτών, δουλειά δε γίνεται. Θέλει DSP.

Οκ?

Last edited:

Reaction score
2.803
Ρακή και μετρήσεις είναι έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες, μη πω πως θα έπρεπε να υπάρχει και πλήρης αποχή δύο ημερών ώστε να επανέλθουν τα εγκεφαλικά κύτταρα στην προγενέστερη κατάσταση τους... :geek:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
Κωστα τα εστειλα στον Δημητρη ας τα αναρτησει να αρχισει η κριτικη ιτε καλως ιτε κακως
η κριτικη απο μενα ειναι παντα μα παντα καλοδεχουμενη χερ ντοκτορ αρκει να μη πληρωσω
40.000 εβρα χαιρε μεγιστο αυτι εστω πολυκαναλο ''σινεματζιδικο'' :drinks: :smile:🌹
Είπαμε, χρειάζεται σάμπ
εχουμε 2 τεμαχια
και ισοστάθμιση, ένα ρημαδι ντιρακ.
δεν εχουμε
Με καλώδια ή αλλαγές ηχείων και ενισχυτών, δουλειά δε γίνεται.
σωστος
Θέλει DSP.
δεν το ξερω το φρουτο :drinks: :lol:

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
δεν υπαρχει λεπτο μαζευω εβρα για κουνιες και πανες :party: :drinks:για τον εγγονο
τοσα εχω για πουλημα στο αβσαιτ αλλα δε συγκινειται κανεις γκαμοτο

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
να πω και κατι περι εικονας
Εγω κωστα μου οταν ακουω ζωντανα μια συμφωνικη παρασερνουμε οπτικος
με αποτελεσμα να κλεινω τα ματια μερικες φορες για να απολαυσω την μουσικη
Αν τα εχω ανοιχτα-τα μπιρμπιλοματικα-βλεπω συνεχως της κινησεις των οργανων
ειναι σαν να ειμαι κι εγω μεσα με τους συναδελφους
αποτελεσμα η μουσικη αυτη καθ εαυτη περναει τροπον τινα σε δευτερο χρονο
Ενω θελω απολυτη αυτοσυνγκεντρωση οταν ακουω μουσικη
αυτο ειναι απορροια οτι ακουω περισσοτερη μουσικη απο τα σεταπια και οχι ζωντανα
λιβε λεγεται στα ελληνικα
Αφού τα ευρώ είναι πολλά και οι προτεραιότητες άλλες, λίγο χιούμορ θα μας σώσει.
Δεν ξερω αγγλικα μρε τακη ισως να ειμαι ο μοναδικος ελληνας που δεν γνωριζει την ιγγλετερα

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.076
Κωστα τα εστειλα στον Δημητρη ας τα αναρτησει
Δεν βλέπω κατι διαφορετικο σε αυτα που μου στείλατε κ. Χρήστο.

Προς το παρόν πρέπει να κατέβει η στάθμη στα ηχεία κατα 9 db, σχετικά με το σαμπ.
Κάντε αυτο προς το παρόν

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
πως ακουτε της αρμονικες απο το πιατινι;
Προς το παρόν πρέπει να κατέβει η στάθμη στα ηχεία κατα 9 db, σχετικά με το σαμπ.
Κάντε αυτο προς το παρόν
δεν μπορω να το κανω αυτο
οταν παιζει το μπασσο και εχω στο παρα 10 το κομβιο γινεται η κολαση των χαμηλων Δημητρη
Χωρις να αντιλαμβανομαι ανισορροπια σε ολο το φασμα
Ενας ενισχυτης οδηγει τα ιχεια η ο γιαμαχα η ο κρελλ
ειναι παθητικα τα ηχεια τα υποβαθυφωνα 40 150 οι δορυφοροι απο 150 και ανω

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.076
δεν μπορω να το κανω αυτο
Δεν βγαίνει άκρη. Πρέπει να κάνετε αυτό που λεω, και να δούμε την αντίστοιχη μετρηση αν ειναι σωστή. Μπορεί να βγαίνει υπερβολικό, αλλα πρέπει να το δούμε, είναι ή δεν είναι υπερβολικό;

Αν λέτε “όχι, δεν κάνω το ενα και το άλλο”, τότε δεν εχει νόημα, μείνετε έτσι.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
μα πως να το κανω δεν ειναι οτι δεν θελω απο την εξοδο των υποβαθυφωνων παει στους δορυφορους το σημα

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.076
μα πως να το κανω δεν ειναι οτι δεν θελω απο την εξοδο των υποβαθυφωνων παει στους δορυφορους το σημα
Υπαρχει κάποιο ρυθμιστικό gain/στάθμης μετά τα σαμπ;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas