Νεα εποχή 4Κ Sony video projectors - Η παρουσίαση

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Ενημερωτικά πάντως, τα ιστογράμματα της φωτογραφίας του 1100 δεν εμφανίζουν πρόβλημα κλιπαρίσματος των φωτεινών τόνων του προσώπου της κοπέλας. Το ανοιχτό χρώμα της επιδερμίδας της και ο τρόπος που φωτίζεται, σημαίνουν ότι ένα μεγάλο μέρος της εικόνας βρίσκεται κοντά στο άνω άκρο της δυναμικής περιοχής. Διαφορετική έκθεση θα κατέληγε σε μια μουντή, υποφωτισμένη εικόνα.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο εάν η οθόνη σας δεν είναι έστω στοιχειωδώς καλιμπραρισμένη, να είναι αυτή που καίει τις πολύ φωτεινές περιοχές των εικόνων.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
ποιος επαιζε καλυτερα ?
ΙΜΗΟ o 1100.
Για κάποιον απαίδευτο όμως,όπως τους είδαμε χθες,η διαφορά του δεν δικαιολογείται.

Ίσα,ίσα που ο κορεσμός του 500 τον κάνει πιο εντυπωσιακό.

Υ.Γ.Πάντως μηχανάκια που να παίζουν έτσι με μαμά ρυθμίσεις δεν έχω ξαναδει...

Reaction score
80
Ο 500 είχε μια θολούρα σε κάποια σημεία, ο 1100 πουθενά. Επίσης στα δικά μου ματιά τα χρώματα του 1100 ηταν πιο φυσικά, αλλά ο 1100 δεν ηταν 12.000 καλύτερος

Reaction score
5.672
Φυσικά και ο 1100 ήταν καλύτερος !
Με τόση χρηματική διάφορα όμως και χωρίς 4k υλικό κρατάω την διάφορα ( λέμε και καμμιά λακαμια να περνάει η ώρα ) και σε 2 χρονακια με τα 12000 αγοράζω το νέο μοντέλο ...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
VW1100 - VW500
Και τα δύο 4Κ μηχανήματα έδειχναν εξαιρετικά, όχι μόνο στην απόσταση των πεντέμισι μέτρων που παρακολουθούσαμε την -πλάτους τριών μέτρων- οθόνη, αλλά ακόμα και από κοντά. Η βελούδινη υφή εικόνας που παράγουν, ακόμα και με καλό HD υλικό, τα κάνει να απέχουν μια άβυσσο σε σχέση με τους HD προβολείς.
Η απόδοση του φακού, της σύγκλισης των πάνελ και της δυναμικής ίριδας είναι εξαιρετική.
Τέλος, στα πολύ θετικά τους ανήκει και η μεγάλη φωτεινότητα, μια παράμετρος που δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου όσον αφορά την τελική εικόνα που προσλαμβάνει ο θεατής. Ο 1100 εδώ έχει μια μικρή θεωρητική υπεροχή, που όμως δεν έγινε αισθητή χθες.

Όπως παίζανε βέβαια (ακόμα και Φωτεινότητα-Αντίθεση ήταν out-of-the-box), ο 1100 έδειχνε σαφώς καλύτερα. Δε μπόρεσα όμως να εντοπίσω κάτι στο οποίο ο 500 να υστερεί και το οποίο να μη μπορεί -θεωρητικά τουλάχιστον- να διορθωθεί μέσω καλιμπραρίσματος. Μένει βέβαια να διαπιστωθεί αυτό και στην πράξη.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι το demo δεν περιλάμβανε καθαρόαιμες σκοτεινές σκηνές, όπου εντοπίζεται το βασικότερο πλεονέκτημα του 1100: η -στα χαρτιά τουλάχιστον- τετραπλάσια ονομαστική αντίθεση. Εάν υπάρχει ορατή διαφορά εκεί, αυτό θα είναι ένα αληθινό κριτήριο υπεροχής για το μεγάλο μοντέλο. Αλλά και πάλι τίθεται το ερώτημα κατά πόσον αξίζει τέτοια διαφορά τιμής, ειδικά στο παρόν μεταβατικό στάδιο.

HW40
Ένας αξιοπρεπής HD προβολέας, που όμως είχε την ατυχία να παίξει αμέσως μετά από δυο μηχανήματα που ολοφάνερα έδειξαν το μέλλον.

FHZ55
Ένα μηχάνημα για ειδική χρήση, με ικανοποιητική ποιότητα εικόνας και φως, πολύ φως.

Reaction score
15.548
βρε ....ωραια μηχανακια ειναι και τα δυο ....
......αλλα ο 1100 ειναι καλυτερος..:dance:

δεν κοιταμε λεφτα ομως τωρα.....
......αυτο το κανουμε οταν παμε να αγορασουμε..:D

Δημητρη με απογοητευσες.....εξαιρετικες δυναμικες ιριδες !!!!

τς τς τς........που καταντησαμε ρεεεεεεεε !!!!

να δινει καποιος 20κ .....να βλεπει με δυναμικη ιριδα και να λεει οτι παιζει σουπερ το προβολι με ενα καλιμπραρισμα...!!!!!!....

θα παω να γινω χαιεντας(στερεο)οπως ο Μ ενα πραμα.
......να μην ξανακουσω για προβολεις....

:)

Reaction score
8.349
ο λεηζερ απ οτι καταλαβα ειναι ντατα προβολεας,πραγματικα περιμενα απο τη Σονυ εναν καθαροαιμο λεηζερ,ωραια τα 4κ αλλα μιλαμε ακομα για μια τεχνολογια λαμπτηρα με τις γνωστες αδυναμιες.

Reaction score
8.905
....θα παω να γινω χαιεντας(στερεο)οπως ο Μ ενα πραμα.
......να μην ξανακουσω για προβολεις....:)
Στα λέω εγώ Κωστάκη μου αλλά δεν με ακούς.... αυτοί είναι θεότρελοι....:tongue: :laugh:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
βρε ....ωραια μηχανακια ειναι και τα δυο ....
......αλλα ο 1100 ειναι καλυτερος..:dance:

δεν κοιταμε λεφτα ομως τωρα.....
......αυτο το κανουμε οταν παμε να αγορασουμε..:D

Δημητρη με απογοητευσες.....εξαιρετικες δυναμικες ιριδες !!!!

τς τς τς........που καταντησαμε ρεεεεεεεε !!!!

να δινει καποιος 20κ .....να βλεπει με δυναμικη ιριδα και να λεει οτι παιζει σουπερ το προβολι με ενα καλιμπραρισμα...!!!!!!....

θα παω να γινω χαιεντας(στερεο)οπως ο Μ ενα πραμα.
......να μην ξανακουσω για προβολεις....

:)
Βρε Κωστάκη, αυτές τις εμμονές σου με τη δυναμική ίριδα δεν τις καταλαβαίνω... Τα έχουμε πει εκατό φορές: προφανώς η εγγενής αντίθεση είναι το ιδανικό, μέχρι όμως να υλοποιηθούν πχ τα scanning LASER που υπονοεί ο Δημήτρης Α παραπάνω (ή οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή τεχνολογία προβολής εμφανιστεί στο μέλλον και προσφέρει πραγματικό απόλυτο μαύρο), ότι βοήθημα υπάρχει και μπορεί να βελτιώσει την αντίθεση της εικόνας, είναι ευπρόσδεκτο.
Ειδικά όταν υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιείται κατά βούληση από το χρήστη και όταν λειτουργεί τόσο άμεσα και προοδευτικά, που να περνά απαρατήρητη -τουλάχιστον στο υλικό που είδαμε.

Από εκεί και πέρα, διατύπωσα σαφώς τόσο τις επιφυλάξεις μου για την απόδοση των προβολικών σε πολύ σκοτεινές σκηνές (αφού δεν είδαμε τέτοιες), όσο και την προτίμησή μου στον 1100 -που επίσης διαθέτει δυναμική ίριδα- όπως τα δύο μηχανήματα έπαιζαν από το κουτί.
Κατά συνέπεια, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς μαζί μου.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω το Sony Center για την φιλοξενία και ιδιαίτερα τον κ. Κοτζαμάνη Μ. (SonyCenter) αλλά και τον κ. Αλεξιάδη Ν.(Sony channel account manager).

Είναι από τις λίγες φορές που μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε ταυτόχρονα μηχανήματα συνολικής αξίας πάνω από 38.000€ όλα μαζί ενώ ήμουν από τους τυχερούς που μπόρεσα και είδα και τους τέσσερις (VW-1100, VW-500, VW-55, HW-40) σε αντιπαράθεση Α-Β. Φυσικά μην περιμένετε να κάνω κρίση των μικρών με τα κορυφαία μοντέλα.

Όλοι οι προβολείς έπαιζαν με default ρυθμίσεις σε Cinemafilm 1, gamma 8 και την λάμπα σε high mode. Η επιλογή δεν ήταν δική μας αλλά της Sony.

Ο VW-1100, αν και πιο φωτεινός στα χαρτιά έδειχνε λιγότερο φωτεινός ενώ μπορούσε και διαχειριζόταν το φως με καλύτερο τρόπο ιδιαίτερα στα υποφωτισμένα και σκοτεινά πλάνα. Από την άλλη ο VW-500 με περισσότερο φως και πιο γεμάτο χρώμα εντυπωσίαζε περισσότερο.

Ο HW-40άρης με την σειρά του ήρθε να γεμίσει το κενό στην χαμηλή για την Sony κατηγορία τιμής, μειώνοντας τις δυνατότητες και τα καλούδια του μηχανήματος και αφήνοντας την εικόνα να έχει το πάνω χέρι.

Χάρηκα που είδα παλιές και νέες παρουσίες και ελπίζω να τα πούμε ξανά.

Reaction score
15.548
..... ότι βοήθημα υπάρχει και μπορεί να βελτιώσει την αντίθεση της εικόνας, είναι ευπρόσδεκτο.
.... εισαι της αντιθεσης με τον οποιονδηποτε τροπο(απο τα γραφομενα σου)και ας υπαρχουν προβληματα..... ενω εγω αντιθετα απο εσενα προτιμω την γνησια αντιθεση .....να ποια ειναι μια διαφορα μας και διαφωνω .:D

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Κώστα ¨γνήσια¨αντίθεση μπορείς να πάρεις με τέτοιο native contrast μόνο με gamma τύπου "S" αλλά με μεγάλη προσοχή κλιπάροντας ελαφρά τα μαύρα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.345
Μανώλη γράφεις ότι ο 40αρης της Sony δεν έχει reality creation και frame interpolation.
Εδώ όμως διαβάζω ότι έχει reality creation και motion flow (αυτό δεν είναι frame interpolation)...
Επίσης από ότι διαβάζω δεν έχει δυναμική ίριδα, έχεις μετρήσει τι native contrast έχει γιατί δεν δίνει στοιχεία η Sony;

ποια θεωρείς αντίστοιχης κατηγορίας μοντέλα στις άλλες μάρκες jvc και epson?

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Μανώλη γράφεις ότι ο 40αρης της Sony δεν έχει reality creation και frame interpolation.
Εδώ όμως διαβάζω ότι έχει reality creation και motion flow (αυτό δεν είναι frame interpolation)...
Επίσης από ότι διαβάζω δεν έχει δυναμική ίριδα, έχεις μετρήσει τι native contrast έχει γιατί δεν δίνει στοιχεία η Sony;

ποια θεωρείς αντίστοιχης κατηγορίας μοντέλα στις άλλες μάρκες jvc και epson?
Σχετικά με αυτό που εχω ανεβάσει στο site μου έχεις δίκιο και θα το διορθώσω. Βλέπεις είναι άρθρο που το είχα γράψει με τις πρώτες πληροφορίες πολύ καιρό πριν και λόγω του εμπάργκο δεν το είχα δημοσιεύσει.
Όντως δεν έχει δυναμική ίριδα, και ναι την έχω μετρήσει.

Ο Epson TW9200 & ίσως ο TW7200 από τους LCD και σίγουρα BenQ 1070,1500 & 7500 Optoma HD25
Εξαρταται όμως εαν είσαι άνθρωπος που βλέπεις rainbow ή λόγω χώρου και απόστασης έχεις πρόβλημα τότε οι Lcd & Sxrd είναι μονόδρομος. Επίσης εαν είσαι άτομο που ψάχνει την οξύτητα στην εικόνα μάλλον θα προτιμίσεις DLP.
Δυστυχώς οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι DLP αυτης της κατηγορίας δεν νετάρουν σε όλο το κάδρο.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.345
Σχετικά με αυτό που εχω ανεβάσει στο site μου έχεις δίκιο και θα το διορθώσω. Βλέπεις είναι άρθρο που το είχα γράψει με τις πρώτες πληροφορίες πολύ καιρό πριν και λόγω του εμπάργκο δεν το είχα δημοσιεύσει.
Όντως δεν έχει δυναμική ίριδα, και ναι την έχω μετρήσει.

Ο Epson TW9200 & ίσως ο TW7200 από τους LCD και σίγουρα BenQ 1070,1500 & 7500 Optoma HD25
Εξαρταται όμως εαν είσαι άνθρωπος που βλέπεις rainbow ή λόγω χώρου και απόστασης έχεις πρόβλημα τότε οι Lcd & Sxrd είναι μονόδρομος. Επίσης εαν είσαι άτομο που ψάχνει την οξύτητα στην εικόνα μάλλον θα προτιμίσεις DLP.
Δυστυχώς οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι DLP αυτης της κατηγορίας δεν νετάρουν σε όλο το κάδρο.
Ευχαριστώ Μανώλη,
dlp δεν τους συζητώ καθόλου γιατί έχουν σημαντικά αυξημένο θόρυβο στον οποίο είμαι πολύ ευαίσθητος γιατί γενικά παίζω σε χαμηλές εντάσεις. JVC ή Sony είναι για μένα το δίλημμα κυρίως. Είμαι τώρα με SONY (HW15) και είμαι πολύ ευχαριστημένος σαν πρώτος προβολέας και στα λεφτά του ήταν άριστη επιλογή. Ο Χ35 έχει φτάσει 2200 καινούργιος στην αμαζόνα Γερμανίας οπότε είναι στα λεφτά τουλάχιστον αντίστοιχος του νέου 40 της Σονυ...τώρα ποιος θα τα λέει καλύτερα φαντάζομαι είναι μεγάλη κουβέντα...

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Καλημέρα, δεν είναι μεγάλη κουβέντα απλά είναι θέμα προτεραιοτήτων(που θα καταλήξει σε ΠΟΛΥ μεγάλη κουβέντα:D:D).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.632
Καλημέρα, δεν είναι μεγάλη κουβέντα απλά είναι θέμα προτεραιοτήτων(που θα καταλήξει σε ΠΟΛΥ μεγάλη κουβέντα:D:D).
Να ανοίξω ένα νέο θέμα, να βάλεις εσύ τις προτεραιότητες και να μας πεις πού καταλήγεις για κάθε μια από αυτές?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo