Νεος στον χωρο..

Reaction score
0
Γεια σας παιδια και καλως σας βρηκα. Το φορουμ σας ειναι φανταστικο και ελπιζω να μπορεσω να εμπλουτισω τις γνωσεις μου πανω στον ηχο, οπως και να κατανοω τις ορολογιες και τα μετρα και σταθμα που χρησιμοποιειτε οι μυημενοι!

Η αγαπη μου για τον χωρο του ηχου πηγαζει απο την αγαπη μου για την μουσικη, και κυριως τον χωρο του Rock, Hard Rock, Alternative και οτιδηποτε μου αρεσει και δεν μπορει να κατηγοριοποιηθει.

Παρολη την ηλικια μου (34), δεν ειχα ποτε κανενα τρελο συστημα περα απο walkman (Sony WM1, Panasonic Stereo2GO), κασσετοφωνα (Panasonic RX F2), ενα παλιο ολα-σε-ενα SABA (πικαπ dual, με ξαπλωτο κασσετοφωνο και αναλογικο tuner της SABA), ενα παλιο ολα-σε-ενα Amstrad επιπλο (πικαπ,αναλογικο tuner, equalizer-ενισχυτη και διπλο κασσετοφωνο). Λογικο μιας και ως πιτσιρικας ολα τα λεφτα πηγαιναν σε δισκους και κασσετες. Πλεον εχω χασει αρκετο απο το δισκο/κασσετο-υλικο, και προσπαθω να φτιαξω μια καλη συλλογουλα απο CD και minidisc (στα minidisc τα φτιαχνω εγω μιας και υπαρχουν δυσευρετα γνησια αλμπουμ και με αστρονομικες τιμες).

Το συστηματακι που εχω και ειναι καπως καλυτερο (τουλαχιστον ετσι νομιζω) απο τα παραπανω, αποτελειται απο ενα Sony STR-DE445 ενισχυτη-receiver και ενα Sony MDX-D3 (CD/Minidisc deck). Ηχεια δεν εχω μιας και ο χωρος μου ειναι πολυ περιορισμενος και ετσι αρκουμαι ειτε σε ακουστικα ειτε σε ενα απλο ipod-dock της ihome μεσω εισοδου line in. Ξερω οτι δεν εχουν καμια σχεση με τον εξοπλισμο που εχουν οι περισσοτεροι απο εσας, μιας και δεν ειναι κατι εξειδικευμενο (χωρια που χρησιμοποιω ξεφτιλο-πατεντα για να δικαιολογησω την ελειψη ηχειων!). Απο την αλλη ισως κατι καλυτερο να μου ηταν αχρηστο μιας και δεν θα μπορουσα να κατανοησω τις δυνατοτητες του και ισως χανομουν στην ελληνοπρεπη επιδεικτικη φυση του "Κοιτα τι εχω εγω..". Παντως καποια στιγμη θελω ειτε να επεκτεινω αυτο που εχω (ισως με διαφορα αλλα κομματια), η να φτιαξω κατι νεο και μικρο αλλα καλο. Μονος σκοπος μου ειναι να ακουγεται η μουσικη οπως πρεπει σε ενα σεβαστο συστηματακι. Οχι σπασμενο τηλεφωνο αλλα ουτε και επιπεδου συναυλιας.

Εχω αρχισει να διαβαζω τα αρθρα σας στα διαφορα threads και εχω παθει πλακα με τον αριθμο πληροφοριων που υπαρχει εκει. Κλεινοντας, να σας ευχαριστησω για το υπεροχο φορουμ που εχετε στησει και αν δειτε ηλιθιες αποριες μου στην πορεια, καντε τα στραβα ματια και δωστε λιγη βοηθεια! :107:

Reaction score
2
Απάντηση: Νεος στον χωρο..

Η αγαπη μου για τον χωρο του ηχου πηγαζει απο την αγαπη μου για την μουσικη
Πρόσεξε μόνο στην πορεία μην απορροφηθείς ολοκληρωτικά στο πρώτο (ήχο) και αμελήσεις το δεύτερο (μουσική).
Συνέβη σε πολλούς εδώ μέσα και η επιστροφή δεν είναι πάντα εύκολη!
Καλωσήρθες!

Reaction score
249

Αν απολαμβανεις μουσικη απο το συστημα σου μην σε απασχολει τιποτε-αρκεσου μονο στην αυξηση του υλικου που ακους
Υπαρχει περιπτωση να εχεις πιο πολλους δισκους απο καποιους που εχουν συστηματα που κοστιζουν ενα σπιτι (και που δεν μπαινουν ευκολα απο την πορτα)

Reaction score
81

Απολαυσε την μουσικη!Αυτη εχει σημασια!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τα μηχανηματα ειναι οι σκλαβοι της μουσικης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
0

Ευχαριστω για το καλωσορισμα παιδια. Η αληθεια ειναι οτι την μουσικη την απολαμβανω ακομα και στο παλιο μου Amstrad που εκει βλεπω σημαντικη διαφορα σε σχεση με το Sony. Το turntable του Αmstrad ειναι τοσο καλο (!) που ακουγεται ακομα και η περιστροφη του μοτερ και το ιχνηλατισμα της βελονας στο δισκο, αλλα στην τελικη παρολο το low end που βγαζει σαν συνολο, δεν με ενοχλει στο να ακουω δισκους οπως το Regatta de Blanc απο Police σε μια πιο "ακατεργαστη/βρωμικη" streetαδικη χροια. Στο In Rock απο Deep Purple, και συγκεκριμενα στο Speedking, εκει ειναι στο στοιχειο του με την ακατεργαστη χροια που βγαζει το μηχανημα!!

Η μουσικη δεν προκειται να μπει σε δευτερη μοιρα, και σιγουρα δεν θελω να δωσω μια περιουσια, απλα απο παλια εχει μεινει απωθημενο για ενα καλο συστημα και ισως κανω καποια στιγμη το βημα για κανενα μεταχειρισμενο NAD ενισχυτη/tuner/κασσετοφωνο/CD player μιας και μου αρεσουν τα ιδιας σειρας μηχανηματα. Απο λιγο που εχω δει και ερευνησει, ειναι σχετικα καλα μηχανηματα και σε καλες τιμες σαν μεταχειρισμενα, και οσο για εμφανιση ειναι εντελως μεσα στο αισθητικο μου πεδιο. Οσο πιο λιγα τοσο το καλυτερο για εμενα. Ιδωμεν..

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Καλως μας ηρθες φιλε Grain......Oπως ειπε και ο φιλος μας Soundcare9 ...Απολαυσε την μουσικη!Αυτη εχει σημασια!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τα μηχανηματα ειναι οι σκλαβοι της μουσικης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ιδανικες κουβεντες και για μενα...γιαυτο αφοβα προχωρα στο παρασυνθημα με τολμη και πυγμη και φυσικα με συνεση τις μελλοντικες σου αγορες..........γιαυτο λοιπον προσοχη σε οτι αγοραζεις λεβεντη μου...οχι υπερβολες στις μηχανες που προκειται να αγορασεις....πολλοι κοροιδευουν γιαυτο προσεχε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οποτε εχουμε και λεμε....

Παρε ενα cd player της ταξεως των 17-25000 ευρω.

Παρε εναν προ ειτε λαμπα ειτε τραζιστορατο φυσικα με εξωτερικο τροφοδοτικο απο 16-32000 ευρω.

Παρε εναν τελικο απο 100 κιλα και πανω με προσοψη απο ανοδιωμενο αλουμινιο και παχος πανω απο 12 εκατοστα ,1800 Damping factor,165 Ampere ,200 000 microfarad στο καναλι ,4 KVA με ασημενια τυλιγματα και τιμη εως 40000 ευρω(εδω σου εκανα λιγο σκοντο για να μην ξοδευεσαι )!

Ηχεια τωρα λιγο πανω απο 2 μετρα ,150 κιλα το τεμμαχιον,1000 watt στα 8 Ohm,μεσα στην καμπινα να εχει 40 κιλα σκαγια μονοβολα (αυτα που βαρανε τα γουρουνια),tweeter διαμαντιου,επενδυση σφενδαμου(εχει καλλιτερες μεσαιες),1.50 μετρα βαθος(καλλιτερο βαθος σκηνης),παρε και καναδυο κορνες της Cessaro μην και τυχον δεν σου βγαινουν οι μεσαιες και φυσικα τα αναλογα σποτακια βασης για να τα καμαρωνεις το βραδυ η το πρωι με την αυγουλα !!!!!

Καλωδια τωρα....εδω κακομοιρη μου ..προσεχε μηπως σε κοροιδεψουν.......κανενα interconect κατω των 4000 ευρω το μετρο δεν παιζει καλα ,ειδικα αυτα που ειναι λεπτα γιαυτο παρε μαζι σου παχυμετρο και αγορασε οτι ειναι πανω απο 15 ποντους και φυσικα να τους ζητησεις αυτα που εχουν απεξω καλη καλτσα (πολλη καλη και δοκιμασμενη ειναι αυτη του Πουρναρα για να μην σου πλευριτωθουν μες το καταχειμωνο και σου βγαλλουν γρεζι και σου βηχουν-γαιυτο ζητα τους μαλλινη)φυσικα με μπαταρια 72 DBS , και να μην σου λυγιζουν οταν σκουπιζει η γυναικα με την Miele--φυσικα με βυσματα κορουνδιου-μαγγανιου-ποτασιου-6 γραμμαρια μαγια και ενα ματσακι μαιντανο 2 ημερων.

Φυσικα μην παραλλειψεις τις ειδικες ξαπλωστρες καλωδιων που υπαρχουν και παντα να τα εχεις πανω σε μοκετα μην και τυχον σου αρπαξουν καμια πουντα με τις πρωτες βροχες..........................

Φυσικα μην ξεχνας καθε βραδυ μολις κλεινεις το συστημα για κανενα εικοσαλεπτο να τους μιλας....να τους λες ποσο καλα παιζουν ,ποσο πολυ καμαρωνεις γιαυτα και ποσο τυχερος εισαι που τα αγορασες σε τοσο καλη τιμη.Να μην ξεχασω ...μολις ειναι να ριχνεις κανενα πηδουλα με το γκομενακι να τα σκεπαζεις με ενα υφασμα γιατι μπορει να σοκαριστουν απο καμια σταση ψαλιδατη και το πρωι να σου κανουν τσαλιμια και να σου ειναι μουντα,εγω να σκεφτεις ενα βραδυ ενω ειχαμε ακουσει κατι ρεγγιες ξεγυρισμενες σε παραγωγη της Mobille Fidelity και μανικωσα την συζυγο πανω στο πολυφωτο με τα Swarofski τα κρυσταλλα την αλλη μερα το πρωι το ενα μου καλωδιο ηχειων δεν επαιζε με τιποτα και αναγκαστικα να ακουω μονοφωνικες εγγραφες μεχρι να του περασει το γινατι......πολυ πικρα σου λεω....γιαυτο κομπλιμεντα και τρυφερες κουβεντες φιλε μου!!!!!!!!!!!!!!

Χρειαζεσαι οπωσδηποτε να ξηλωσεις ολη την ηλεκτρολογικη εγκατασταση του σπιτιου και να περασεις καλωδια 5 καρε και 20 Ampere ασφαλειες Furutech σε πινακα της Siemens με χρυσες επαφες.

Dac οπωσδηποτε 30 κιλα και ανω με 14 εξωτερικα clock,8 σασι το ενα μεσα στο αλλο για να μπερδευεται το Jitter και φυσικα χρυσο χρωμα για να φαινεται το βραδυ και να δειχνει χλιδατο.

Φυσικα δωματιο Room in Room με ειδικα αποσβεστικα πατων,18 επι 12 μετρα διαστασεις με Difusers και μπασοπαγιδες οχι κατω απο 60 000 ευρω ,μετρηση του χωρου με λειζερ-οποιος σου πει οτι η επισκεψη κοστιζει για την μετρηση κατω απο 3000 να μην τον παρεις ,προτιμησε αυτον που θα σου πει 8000-10000 γιατι θα ειναι μεγας μαστορας και αν σου ζητησει ουισκι να εχεις παντα 45 ετων και ανω μην σε περασει και για καρμιρη και δεν στα πει ολα!!!!!!!!1

Τα γκομενακια που θα φερνεις στο σπιτι να τους λες να βογγανε χαμηλοφωνως γιατι υπαρχει περιπτωση το συστημα να ζηλεψει και να θελει καμια βδομαδα να συνελθει μεχρι να το ηρεμησεις ....

Ελπιζω φιλε μου να εβαλλα και γω ενα λιθαρακι στο στησιμο του συστηματος σου και οπως σου ειπα και πριν ....δεν χρειαζοντε βιασυνες.......εσυ παντα να διαλλεγεις το βαρυτερο,το χονδροτερο,το ακριβοτερο και φυσικα το ποιο μουρατο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και αμα ξαναγραψεις εδω μεσα γραψε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.394

Έγραψες πάλι Κορίνθιε! :204::204::204::204:

Reaction score
0

Φιλε Vlassi (τρελο κειμενο!!), καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις φιλε.. υπαρχει απειρο χασιμο μεσα στα μηχανηματα και στα διαφορα setup αλλα καλο ειναι να μην χαθει ο λογος για τον οποιο γινονται ολα αυτα!

Για την τελευταια φραση που εγραψες (περι μουρατου) πιστευω ειμαι της minimal σχολης, για αυτο και θελω οσο το δυνατον πιο λιτα μηχανηματα (ει δυνατον με ενα διακοπτη για το on/off ολα και ολα). Για αυτο με εχει μαγνητισει το στυλακι της NAD με το σοβαρο και μετρημενο υφος απο τα απλα κουτακια της. Ηδη εχω σιχαθει το Sony STR που εχω με τα κουμπακια, διακοπτακια, ledακια και μενου, περιπλοκο συστημα tunning και την φαινομενικα "μουρατη" εμφανιση που εχει..

Reaction score
4.333

Φιλε grain, διαβαζοντας το κειμενο σου προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως θελεις. Πας να κανεις ενα μικρο συστηματακι απο την αρχη? Ψαχνεις μονο ενισχυτη? Διευκρινησε το σε παρακαλω για να σε βοηθησουμε καπως περισσοτερο. Σε τι χωρο θ ακους μουσικη (τ.μ.). Συνηθως οι ροκαδες θελουν εντασεις. Εσυ? Εχεις καποιο οριο στα οικονομικα και ποιο?

Reaction score
0

Bασικα, ακομα ψαχνομαι στο τι θελω να φτιαξω. Ο χωρος που εχω ειναι περιπου 12τμ. Για εντασεις δεν ευνοειται ο χωρος/γειτονια για κατι τετοιο, αλλα σε νορμαλ καταστασεις μπορω να το βαλω σε ενταση που να ακουγεται σε ολο το σπιτι χωρις προβλημα. Το 90% της χρησης μου αρκειται στο 1/4 της νορμαλ εντασης ενος συστηματος. Αλλα για το υπολοιπο 10%, κατι που να δουλευει στο μισο η 3/4 (πιο σπανια βεβαια) χωρις προβληματα.

Προς το παρον δεν με καιει για turntable, αυτο θα ειναι το τελευταιο κομματι που σκοπευω να αγορασω, μιας και πιστευω πως θα κινηθω σε κατι απλο της Technics η Sony η Denon. Οτι και να παρω θα ειναι πολυ καλυτερο απο το τωρινο της Amstrad που εχω.

Μερικα σχεδια που εχω στο μυαλο μου ειναι:

CD Player
Minidisc
AM/FM Tuner
Ενισχυτης
Ηχεια

Αυτοματως η υπαρξη Minidisc (εχω φτιαξει μια πολυ καλη συλλογη απο αυτα) με σπρωχνει παλι προς κατι Sony-οειδες. Εχω ηδη δυο κομματια της SONY που δεν μου εχουν βγαλει προβλημα, αλλα εχω το διλημα οτι η θα παρω κανα δυο deck ακομα σε μεμονομενα CD Player η Minidisc (οποτε θα φτιαξω ενα τερας απο φετες ολα της ιδιας σειρας της Sony καρφωμενα στο STR, η να φτιαξω ενα μικρο ακομα συστημα καπως καλυτερης ποιοτητας, ωστε να εχω δυο για μεγαλυτερη ποικιλια. Σε αυτη την δευτερη σκεψη, εχω διλημα μιας και οτι και να φτιαξω θα ειναι αχταρμας ενφανισιακα. Και ναι μεν ο ενισχυτης/tuner θα μπορουσε να ειναι ιδια σειρα με το CD Player (οπως μου αρεσουν πολυ στο στυλ της NAD) αλλα ολα τα αλλα (Minidisc / turntable) θα ειναι σιγουρα διαφορετικα σε εμφανιση.

Το ποσο που κοιταζω κυμαινεται σε 400-500 ευρω μιας και θα παιξουν και μεταχειρισμενα κομματια μεσα.

Reaction score
4.333

Η γνωμη μου ειναι να παρεις ενεργα ηχεια βασης. Στα 12 τ.μ. που εχεις σου ειναι υπεραρκετα τα βασης και μεταφερονται ευκολα οπου θες. Θα τα εχεις ολα σε ενα νοικομυρεμενα. Θα χρειαστεις μονο πηγη. Νομιζω οτι ενα dac (V-Dac) με πισι, λαπτοπ η media player ειναι επισης η καλυτερη λυση.

Αν αποφασισεις να πας σε ενεργα συνεχιζουμε την κουβεντα μας σ αυτην την κατευθυνση. Διαφορετικα επιστρεφουμε σε αλλες εναλακτικες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Προσωπικά διαφωνώ με τα ενεργά ηχεία λόγο της μειωμένης ευελιξίας που προσφέρουν και αδυναμίας σταδιακής αναβάθμισης.
Επιπλέον οι φτηνές λύσεις οδήγησης τους (προενισχυτές ή πηγές) μειώνουν κατά πολύ τη ποιότητα του ήχου λόγω αυξημένου μήκους καλωδίων.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Προσπάθησε να ακούσεις κάπου αυτά(η τιμή είναι ανα τεμάχιο).Είναι ενεργά και λογικά υπεραρκετά για τον χώρο σου.
Αν θές κάτι παραπάνω υπάρχει το αντίτοιχο 8αρι(πάλι τιμή τεμαχίου)
Εναλλακτικά:

http://www.thomann.de/gr/maudio_bx8a_deluxe.htm(τιμή ζεύγους)
http://www.thomann.de/gr/maudio_ex66_stativ_bundle.htm(τιμή ζεύγους με βάσεις)
http://www.thomann.de/gr/maudio_studiophile_cx_5.htm(τιμή μονάδας)

http://www.thomann.de/gr/yamaha_hs80m.htm(τιμή μονάδας)

Τέλος αν θυμάμαι καλά έχει βγάλει και η dynaudio ένα οικονομικό ενεργό ηχείο για οικιακή χρήση.

Reaction score
4.333

Δυο λυσεις που επισης μου φαινονται καλες αλλα οι τιμες τους ειναι 300 -350 ευρω ειναι Behringer Truth B3030 & JBL EON 10-G2.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.182
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe