Νεο περιοδικο- Hi Fidelity

Reaction score
2
Test:

Grado RS1 & RA1, Ακουστικά και ενισχυτής
Ayre CD5Xe, Ψηφιακή πηγή
Audio Nemesis DC1, Μετατροπέας
Emm Labs DCC2 & CDSD, Ψηφιακή πηγή
Spendor S5e, Ηχεία
Horning Agathon, Ηχεία
Viola Symphony, Τελικός ενισχυτής
Cayin 265Ai, ολοκληρωμένος ενισχυτής
Monrio MC 207, ολοκληρωμένος ενισχυτής
AudioLab 8000Q & 8000M, Προενισχυτής & τελικοί
Hegel H1 system, σύστημα ενισχυτή & πηγής
Creek Destiny (Cd & Amp), σύστημα ενισχυτή & πηγής
All time classic: Quad ESL 63

Reaction score
2
πρεπει να αργει ακομα.....γυρω στις 10 Μαιου νομιζω.....ειναι διμηνιαιο.....;)

Reaction score
0
Παιδιά έχω πάρει το τρίτο εδώ και δύο...μάλλον τρείς βδομάδες. Από πλατεία Κλαθμώνος.

Στο εξώφυλλο έχει τα θηριώδη transport και dac της Emm Labs...

Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα καλό τεύχος!

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101
Κι εγώ το έχω εδώ και (όντως) 3 εβδομάδες, και μάλιστα το πήρα στο Λαύριο! Καλό είναι.
Αντιγράφω τις δοκιμές από το εξώφυλλο:
Grado RS1 & RA1
Ayre C5Xe
Audio Nemesis DC 1
Emm Labs DCC2 & CDSD
Spendor S5e
Horning Agathon
Viola Symphony
Cayin 265Ai
Monrio MC 207
Audiolab 8000Q & 8000M
Hegel H1 & CDP 2A
Creek Destiny.

Reaction score
0
Έχω το περιοδικό στην κατοχή μου καμιά εβδομάδα τώρα, θα αντιγράψω κάποιες προτάσεις από την δοκιμή των audiolab, ελπίζοντας να μην προκαλέσω πρόβλημα στον αρθρογράφο :

"...ο ήχος που δίνει ο συνδυασμός άνετα θα μπορούσε να προέρχεται από συνδυασμούς που θα κόστιζαν τα διπλά χρήματα.
... Ακούγοντας από τις πρώτες στιγμές το σετ των 8000M&8000Q, με χαρά διαπίστωσα πως ο ηχητικός χαρακτήρας της εταιρείας δεν έχει αλλοιωθεί από την ένταξή της στον πολυεθνικό όμιλο. Έτσι η ταχύτητα και ο πολύ καλός έλεγχος αποδίδουν έναν ήχο που χαρακτηρίζεται από τις δυναμικές τους και τη ζωντάνια του.
...Το σετ σε θέματα μουσικής ροής και ουδετερότητας κουβαλά τα βρετανικά χαρακτηριστικά, θυμίζοντας όμως περισσότερο τον έυθυμο βρετανικό χαρακτήρα των παμπ (κέφι, ένταση, ενέργεια) και λιγότερο το στεγνό βρετανικό απογευματινό τσάι, όπου κυριαρχούν ο καθωσπρεπισμός και το πρωτόκολλο.
...Η στερεοφωνική εικόνα του συνδυασμού είναι απλά κορυφαία.
...Η ορχήστρα και ο χώρος της προβάλλονται χωρίς υπερβολές, οι τραγουδιστές στήνονται στη σωστή θέση και αντιλαμβάνεσαι με ευχέρεια τις μικρές κινήσεις του σωματός τους σε σχέση με το μικρόφωνο
...Υπερ: ποιότητα κατασκευής, συνέργεια, αποθέματα ισχύος Κατά: με τα λεφτά που ζητάνε, απλά τίποτα
" :shock:

Οπότε εγώ δεν προσθέτω κάτι, απλά διαβάστε κ το υπόλοιπο άρθρο... :D

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Τελικά σήμερα ήρθε το High fidelity και εδώ. Έριξα μια πρόχειρη ματια και διαπίστωσα τα εξής:

- Επιτέλους κάποιοι κατάλαβαν ότι υπάρχουν καλά μηχανήματα αξίας και κάτω των 3000€. Άντε στο επόμενο τεύχος θα ανακαλύψουν ότι υπάρχει HiFi και κάτω από το χιλιάρικο.

- Παραμένει η τακτική του "Φάτε μάτια ψάρια" με κριτικές σε μηχανήματα των 20.000€

- Το editorial είχε πλάκα. Ο καθένας γράφει τον πόνο του. Ο ένας τα χώνει στον εμμέσως ανταγωνισμό (ξεχνώντας φαινεται τα δικά του χάλια) , ο άλλος τα βάζει με την συμπίεση δεδομένων (λες και αυτή φταίει για τα δεινά του HiFi και όχι τα μηχανήματα με αξία όσο μία Mercedes), και ο τρίτος με την διαφθορά.

- Ευχάριστη η παρουσία 2 ακόμη reviewer με πιο φρέσκο λόγο.

- Οι λεκτικές ακροβασίες συνεχίζονται, αν και σε μικρότερο βαθμό.

- Το πιο διασκεδαστικό, ευχάριστο και καλογραμμένο κομμάτι παραμένει το All time classic

- Το πολύ ανησυχητικό όμως είναι ότι άρχισαν κι εδώ ανυπόγραφες κριτικές.

- Δεύτερο ανησυχητικό είναι ότι οι μετρήσεις των συσκευών σχεδόν εξαφανίστηκαν. Ουσιαστικά μετρήσεις υπάρχουν μόνο σε μία συσκευή...

Συμπερασματικά, ανάμικτα τα συναισθήματα μετά την πρώτη ματιά. Αλλού υπάρχουν βελτιώσεις, αλλού τα πράγματα έγιναν χειρότερακαι αλλού στασιμότητα. Εξακολουθώ όμως σαν συνολική προσπάθεια να την βαθμολογώ κοντά στην βάση, αλλά κάτω από αυτήν...

Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει στην Αθήνα στις 16 Μαϊου και στην επαρχία στις 13 Ιουνίου (καλο Αύγουστο βλέπω να έρχεται). Μέχρι τότε βλέπουμε...

Reaction score
2
τουλαχιστον διαβαζουμε και κανα review για σοβαρο μηχανημα....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.173
mixalis kanakakis said:
Μιχάλη, δεν ξέρω ποιά μηχανήματα εννοείς σοβαρά, αλλά εάν είναι σοβαρό ένα μηχάνημα, δεν συνεπάγεται ότι είναι σοβαρό και το review του.

Reaction score
3
Κώστας Κόγιας said:
mixalis kanakakis said:
Μιχάλη, δεν ξέρω ποιά μηχανήματα εννοείς σοβαρά, αλλά εάν είναι σοβαρό ένα μηχάνημα, δεν συνεπάγεται ότι είναι σοβαρό και το review του.
ΟΚ,ας μην το γενικεύουμε όμως. :|

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.823
Κώστας Κόγιας said:
mixalis kanakakis said:
Πολύ καιρό είχα να συμφωνήσω σε κάτι με τον φίλο Κώστα..............επιτέλους!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Λοιπόν...

Σήμερα πήρα με το ίδιο ποσό που κοστίζει το Hi-Fidelity το HiFi News...

Οι συγκρίσεις είναι αποκαρδιωτικές...
Τεχνικό άρθρο για την επίδραση των κραδασμών στους Λαμπάτους ενισχυτές (με αναλυτικές μετρήσεις),
Μπόλικα reviews , καλογραμμέα (εξαίρεση τα γραπτά του Kessler που πλασάρει το γνωστό στυλάκι του) , "ζεστά νέα" (και όχι "κονσέρβα"), ένα δελεαστικό πακέτο δηλαδή. Αν με ρωτήσετε ποιο από τα δύο (hi-Fidelity και HiFi News) θα αγόραζα χαλαρά θα πήγαινα για το δεύτερο...

Goodbye High Fidelity...

Reaction score
3.625
Σπύρο, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι στον Ελληνικό ειδικό τύπο, σοβαρή δουλειά δεν μπορεί να γίνει.

Εγώ δεν τα έχω με τους Ελληνες reviewers και θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι πολύ καλύτεροι από τους ξένους.
Απλά οι ξένοι reviewers έχουν στην διάθεσή τους μια άριστη τεχνική υποστήριξη από μια ολόκληρη ομάδα συνεργατών που δουλεύουν ειδικά γι αυτούς.

Εδώ στην Ελλάδα οι reviewers τα κάνουν όλα μόνοι τους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.173
g.kar said:
Εγώ δεν τα έχω με τους Ελληνες reviewers και θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι πολύ καλύτεροι από τους ξένους.
Απλά οι ξένοι reviewers έχουν στην διάθεσή τους μια άριστη τεχνική υποστήριξη από μια ολόκληρη ομάδα συνεργατών που δουλεύουν ειδικά γι αυτούς.

Εδώ στην Ελλάδα οι reviewers τα κάνουν όλα μόνοι τους.

Τς, τς. τς, κρίμας τα καημένα τα παιδιά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.234
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney