Νεο περιοδικο- Hi Fidelity

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Πιστέυω ότι η όποια κριτική γίνετε είναι καλοπροαίρετη με σκοπό να διορθωθούν τα όποια κακώς κείμενα. Και όσα λεγονται έχουν σκοπό να φτάσουν στα αυτιά (ή μάλλον καλύτερα στα μάτια) των άμεσα ενδιαφερομένων.

Και ξέρω ότι μας διαβάζουν τόσο οι reviewers, όσο και ο εκδότης του περιοδικού...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Ανδρέα, το αντικείμενο της κριτικής είναι αυτό που παίρνει ο αναγνώστης, κυρίως, και όχι οι συντελεστές του περιοδικού. Δεν αναφέρομαι στα διάφορα θέματα που επιφέρουν ατέλειες τριβής στην έκδοση ενός εντύπου, (σελιδοποίηση, φωτογράφηση, γλωσσική επιμέλεια, ημερομηνίες, κλπ.). Και εδώ που τα λέμε δηλαδή, ούτε σε τέτοια θέματα αυτά πρέπει να είναι κάποιος πολύ επιεικής, αφού οι συντελεστές του περιοδικού δεν είναι καινούργιοι στο χώρο.

Το αντικείμενο της κριτικής είναι εκείνα τα βασικά πράγματα, τα οποία ΔΕΝ τα αποκτά κανείς με την τριβή του στην έκδοση ενός περιοδικού, αλλά ΟΦΕΙΛΕΙ να τα κατέχει ΕΞ ΑΡΧΗΣ. Και, βεβαίως, αυτά τα βασικά πράγματα δεν εγκαταλείπουν κάποιον λόγω φόρτου εργασίας. Και στο κάτω της γραφής, για περιοδικό πρόκειται, και όχι για ασκήσεις μαθητευομένων επί χάρτου.

Εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να δημοσιεύσω τίποτε εδώ για το High Fidelity, πριν λάβω την έγκρισή σου, κατανοώντας ότι το θέμα είναι κάπως λεπτό. Αυτό όμως,... τέλος πάντων, τίποτα...

Καλοπροαίρετα, επίσης...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να δημοσιεύσω τίποτε εδώ για το High Fidelity, πριν λάβω την έγκρισή σου, κατανοώντας ότι το θέμα είναι κάπως λεπτό. Αυτό όμως,... τέλος πάντων, τίποτα...
Κωστα, ελπιζω να αστειευεσαι.
Φυσικα και μπορεις να δημοσιευεσεις οτι θελεις και οπως θελεις ελευθερα διχως καμμια εγκριση και απο κανεναν.
Αλλα και εγω , οπως και εσυ , εχω δικαιωμα να πω την αποψη μου.
Δεν λεω πως ειναι σωστη αποψη , μια απλη σαχλαμαρα μπορει να ειναι. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Πιστέυω ότι η όποια κριτική γίνετε είναι καλοπροαίρετη...
Καλά κάνεις και το πιστεύεις. Αλλά...
Το καλοπροαίρετο της κριτικής μας πρέπει να είναι άκρως οφθαλμοφανές, διότι εκτός από τους γνωρίζοντες τον τρόπο γραφής μας, διαβάζουν και άλλοι. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι άνθρωποι σαν τον Κ.Κ. έχουν ευγενικά ελατήρια. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να πιστέψει κανείς το αντίθετο. Η επίμονη ενασχόλησή του δε με το θέμα, δείχνει ότι αν μη τι άλλο θα ήθελε κάποτε να δει σωστά ελληνικά ειδικά έντυπα. Διαβάζοντας και παλαιότερα κείμενα του Κώστα, δύσκολα μπορεί κανείς να μην συμφωνήσει επί της τεχνικής ανάλυσης του θέματος. Καμιά φορά όμως, ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζουμε τα πράγματα, αδικεί τα ίδια μας τα επιχειρήματα και ιδού, μπορεί να σπρώξει κάποιους ακόμη και προς την παρεξήγηση επί προσωπικού επιπέδου.

Προς Θεού δεν είμαι εγώ που θα πω στον Κώστα ή οποιονδήποτε άλλον, πως να γράφει την άποψή του, ειδικά στα πλαίσια ενός ελεύθερου φόρουμ. Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι όσον αφορά στο αν πρέπει ή όχι να γράφονται κάποια πράγματα, ευτυχώς εδώ δεν έχουμε περιορισμούς. Επί τούτου δεν περίμενα την παρέμβαση του Ανδρέα για επιβεβαίωση. Αν αλλάξει κάποτε κάτι, απλά δεν θα είμαι εδώ...

- Επειδή θεωρώ αρκετά σημαντικό το θέμα, ήθελα εκτός των άνω, να τονίσω επίσης 1-2 πραγματάκια.
1. Σε κάθε περίπτωση η κριτική τόσο των συντονιστών της κατηγορίας όσο και άλλων μελών, κρίνεται απαραίτητη. Θα προτιμούσα βεβαίως μαζί με την επί προσωπικού επιπέδου κριτική (αυτήν που απευθύνεται στους reviewers), και μια πιο σφαιρική άποψη των πραγμάτων. Για τα περιοδικά σαν σύνολο δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι reviewers. Αυτοί ίσως να έχουν και το μικρότερο μερίδιο ευθύνης.
2. Θα περίμενα σε κάποια φάση, μία επί της ουσίας απάντηση από την άλλη πλευρά. Λίγη σημασία έχει όλη αυτή η κουβέντα αν δεν υπάρχει αντίλογος. Στα πλαίσια ενός ειλικρινούς και ήρεμου διαλόγου, μπορούν να βγούνε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Εδώ εμείς ακόμη δεν ξέρουμε ούτε την διαδικασία, ούτε την μεθοδολογία. Μια μέρα διαβάζουμε πως ο τάδε άκουσε ένα μηχάνημα. Και βέβαια θα περίμενα απάντηση και από στελέχη που δεν είναι reviewers. Εκτός κι αν δεν τους ενδιαφέρει η άποψή μας.
3. Μετά από οποιαδήποτε κριτική, πρέπει κάποτε να πέσουν στο τραπέζι και οι προτάσεις. Οι ρεαλιστικές προτάσεις, όχι το τι θα θέλαμε αλλά το τι θα μπορούσε να γίνεται ως υποψήφιο υπαρκτό σενάριο, βάζοντας τον εαυτό μας στην θέση τόσο του απλού reviewer, όσο και του διευθυντή του εντύπου.

Τα παραπάνω βέβαια αποτελούν... "καλοπροαίρετη" και μόνον κριτική. :wink:

Reaction score
3.619
Οσοι ανελλιπώς διάβάζετε το Stereophile,  είδατε καμιά προκοπή ?

Περιμένετε να διαβάσετε την κριτική του Αμερικάνου και του Αγγλου για να ψωνίσετε ?

Μην πιάνεστε ρε παιδιά από τις λέξεις των reviewers  ενώ θα μπορούσατε κάλλιστα να συμμετέχετε σε όμορφες συζητήσεις και συναντήσειις μελών του φόρουμ μας.

Αφήστε τον επαγγελματία να πιστεύει ότι αυτό το μαύρο κουτί που σχεδιάστηκε για να μπαίνει στον τοίχο -κι όχι για ανηχοΙκή αίθουσα- λέγεται ηχείο. Ετσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να αγοράσετε.

Αφήστε τον reviewer να βγάλει το ψωμάκι του, που σας πείραξε τώρα εσάς ο τρόπος που γράφει και ακούει. Μαζί το  ακούγατε το μηχάνημα  την ημέρα που το άκουγε αυτός ?  Και ποιος σας είπε ότι εσείς ακούτε καλύτερα ? Εχετε πιστοποιητικό από την AES ?

O καθένας μας ας κοιτάξει την καμπούρα του, ή να αλλάξει χόμπυ και να διαβάζει περιοδικά για κηπουρική.

Πραγματική βοήθεια με τον χαΙφιντελισμό θα σας δώσουν ελάχιστοι φίλοι στη ζωή σας.  Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να το καταλάβουμε.
Είμαστε περικυκλωμένοι από τόσους πολλους ειδικούς.  Στην πραγματικότητα όμως βαδίζουμε μόνοι και απροστάτευτοι.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
g.kar said:
Είμαστε περικυκλωμένοι από τόσους πολλους ειδικούς. Στην πραγματικότητα όμως βαδίζουμε μόνοι και απροστάτευτοι.
Σοφό...

Reaction score
1
g.kar said:
Είμαστε περικυκλωμένοι από τόσους πολλους ειδικούς.  Στην πραγματικότητα όμως βαδίζουμε μόνοι και απροστάτευτοι.
Σοφότατο.

Όπως σοφότατα ήταν και τα τελευταία μηνύματα όλων σας, που δεν σας κρύβω ότι με παρακίνησαν να μπω και εγώ στην κουβέντα σας.

Όλα ξεκίνησαν εχθές το βράδυ που με πήρε ο Αντρίκος τηλέφωνο για να με ρωτήσει αν ήθελα να πάω μαζί τους για μπύρα, να μάθει γιατί χάθηκα και αν έχω πάρει "μυρωδιά" για το τι έχει ειπωθεί σε αυτό το thread. Εγώ του απάντησα πως έχω διαβάσει κάποια πράγματα που με στενοχώρησαν πολύ, αλλά λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω όλο το thread μέχρι το τέλος.

Σήμερα ξαναμπήκα και διαπίστωσα κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Αγαπητοί φίλοι, άσχετα με το τι πιστεύετε για τα περιοδικά, τους reviewers, εμένα, τον τάδε και τον δείνα, μπορώ να πω ότι επαναφέρατε και κρατήσατε το επίπεδο του διαλόγου... στην κορυφή. Αυτό που λέω το εννοώ και αναφέρομαι σε όλους. Ακόμα και στον κύριο Κόγια που δείχνει ιδιαίτερα απογοητευμένος, τόσο από εμένα (χωρίς να έχω καταλάβει το γιατί) όσο και από ολόκληρο το σύστημα περιοδικών-reviewers-εμπόρων.

Πέρα από αυτό όμως, η επιστροφή του διαλόγου στα γνώριμα επίπεδα αυτού του forum, είναι το σημαντικότερο γεγονός και θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να το αφήσουμε με τίποτα ανεκμετάλλευτο. Για να γίνω πιο σαφής, πιστεύω ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, επικεντρώνοντας σε όλα αυτά τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει και που μερικές φορές μας έχουν ψυχράνει και πικράνει.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τις προθέσεις σας σχετικά με την πρόταση που σας έκανα. Ωστόσο, επειδή θεωρώ τον εαυτό μου ένα μέρος αυτού του forum και επειδή διατηρώ φιλικές σχέσεις με μερικούς από εσάς (Τσαρουχ, Αναμουρλ, The Seventh-σε κατάλαβα ποιος είσαι, Αντρέας Κ, Gio Nick και πολλούς άλλους), όφειλα να την θέσω επί τάπητος ή μάλλον επί οθόνης.

Που ξέρετε... μπορεί μετά από αυτή την κουβέντα, να προστεθεί στην παρένθεση των φίλων και ο κύριος Κόγιας. Ομιλώ με κάθε ειλικρίνεια και σας διαβεβαιώνω ότι από την πλευρά μου είμαι ανοικτός και έτοιμος να συζητήσω τα πάντα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ωπ! Καλώς τον! Μαζί γράφαμε... :wink:

Νομίζω ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε την κουβέντα εδώ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Λοιπόν, σήμερα ήρθε στην Κατερίνη και το 4ο τεύχος του περιοδικού...

Δεν θα μείνω στην πολυσυζητημένη διαφήμιση .

Το περιοδικό όμως μου έκανε αρνητική εντύπωση από την αρχή, λόγω editorial.

Ξεκινά με δύο άρθρα τα οποία θυμίζουν ελληνική ταινία δεκαετίας του '60 με πρωταγωνιστές τους Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο. Ελληνική μιζέρια στο μεγαλείο της. Άρθρα του στυλ, "τι καλοί που είμαστε και μας κατηγορούν αδίκως τα συμφέροντα". Αόριστες κατηγορίες για διαπλοκή του ανταγωνισμού, και προαναγγελία "ξεμπροστιάσματος" στα επόμενα τεύχη (ζήσε Μάη μου...).

Αν όντως έχει συμβεί οτιδήποτε το επιλήψιμο το λες, αλλιώς τα να αφήνεις αόριστες κατηγορίες δεξιά και αριστερά είναι το λιγότερο αθλιότητα. Ατάκες του στυλ "οσφυοκάμπτες αρχιμέντορες της διαπλοκής, οι ανίκανοι να νιώσουν και να βιώσουν οτιδήποτε" χωρίς στοιχεία και αποδείξεις στα αυτιά μου ηχούν σαν πολιτικές λασπολογίες παραμονές εκλογών. ΕΛΕΟΣ!!!

Αν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις βγάλτε τα, αλλιώς αναμασάτε ένα καρκίνωμα. Αλλιώς θα φανείτε καλοί μαθητές του μακαρίτη του Γιόζεφ Γκέμπελς.
Τι το καινούριο φέρνουν τέτοιες αντιλήψεις στον χώρο;
Τι κερδίζει όποιος διαβάζει τέτοιες αθλιότητες;
Δεν μπορούν κάποιοι επιτέλους να καταλάβουν ότι η αιτία της κακοδαιμονίας τους είναι ο ίδιος ο εαυτός τους???

Δοκιμές συσκευών δεν μπόρεσα να διαβάσω γιατί συγχίστηκα. Κρίμα πάντως μία νέα προσπάθεια να παίρνει τέτοια πορεία...

Reaction score
0
Λοιπόν, σήμερα ήρθε στην Κατερίνη και το 4ο τεύχος του περιοδικού...

Δεν θα μείνω στην πολυσυζητημένη διαφήμιση .

Το περιοδικό όμως μου έκανε αρνητική εντύπωση από την αρχή, λόγω editorial.

Ξεκινά με δύο άρθρα τα οποία θυμίζουν ελληνική ταινία δεκαετίας του '60 με πρωταγωνιστές τους Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο. Ελληνική μιζέρια στο μεγαλείο της. Άρθρα του στυλ, "τι καλοί που είμαστε και μας κατηγορούν αδίκως τα συμφέροντα". Αόριστες κατηγορίες για διαπλοκή του ανταγωνισμού, και προαναγγελία "ξεμπροστιάσματος" στα επόμενα τεύχη (ζήσε Μάη μου...).

Αν όντως έχει συμβεί οτιδήποτε το επιλήψιμο το λες, αλλιώς τα να αφήνεις αόριστες κατηγορίες δεξιά και αριστερά είναι το λιγότερο αθλιότητα. Ατάκες του στυλ "οσφυοκάμπτες αρχιμέντορες της διαπλοκής, οι ανίκανοι να νιώσουν και να βιώσουν οτιδήποτε" χωρίς στοιχεία και αποδείξεις στα αυτιά μου ηχούν σαν πολιτικές λασπολογίες παραμονές εκλογών. ΕΛΕΟΣ!!!

Αν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις βγάλτε τα, αλλιώς αναμασάτε ένα καρκίνωμα. Αλλιώς θα φανείτε καλοί μαθητές του μακαρίτη του Γιόζεφ Γκέμπελς.
Τι το καινούριο φέρνουν τέτοιες αντιλήψεις στον χώρο;
Τι κερδίζει όποιος διαβάζει τέτοιες αθλιότητες;
Δεν μπορούν κάποιοι επιτέλους να καταλάβουν ότι η αιτία της κακοδαιμονίας τους είναι ο ίδιος ο εαυτός τους???

Δοκιμές συσκευών δεν μπόρεσα να διαβάσω γιατί συγχίστηκα. Κρίμα πάντως μία νέα προσπάθεια να παίρνει τέτοια πορεία...
Μια και συγχιστικατε , αγαπητε κυριε , συνεχιστε να αγοραζετε( ??? ) Ηχο και Ηι Tech...Θα χαλαρωσετε με τις παρουσιασεις των κινητων , καφετιερων , ηλεκτρονικων οδοντοβουρτσων , και ισως στο μελλον και μια συγκριτικη δονητων.....Ας παραμεινετε στο παλιο καλο στυλ του λιβανισματος των 2-3 διαφημιστικων αιμοδοτων της "παρεουλας" των κατ ευφημισμον δοκιμαστων , που αν ξερατε το πως "τεσταρουν" και σε ποιο περιβαλον ακουνε και αξιολογουν τις συσκευες και με τι συνοδα και με τι μουσικο υλικο , θα σας σηκωνοντοθσαν ακομα και οι τριχες της πατουσας σας !!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Re: Νεο περιοδικο- Hi Fidelity

Μια και συγχιστικατε , αγαπητε κυριε , συνεχιστε να αγοραζετε( ??? ) Ηχο και Ηι Tech...Θα χαλαρωσετε με τις παρουσιασεις των κινητων , καφετιερων , ηλεκτρονικων οδοντοβουρτσων , και ισως στο μελλον και μια συγκριτικη δονητων.....Ας παραμεινετε στο παλιο καλο στυλ του λιβανισματος των 2-3 διαφημιστικων αιμοδοτων της "παρεουλας" των κατ ευφημισμον δοκιμαστων , που αν ξερατε το πως "τεσταρουν" και σε ποιο περιβαλον ακουνε και αξιολογουν τις συσκευες και με τι συνοδα και με τι μουσικο υλικο , θα σας σηκωνοντοθσαν ακομα και οι τριχες της πατουσας σας !!!
Δεν καταλαβαίνω το πνεύμα του Post σας, ούτε το τι θέλετε να πείτε.

Όσο για αυτά που αναφέρετε περί δοκιμών μην φοβάστε, όλο και κάτι έχουμε ακούσει κι εμείς οι φτωχοί επαρχιώτες...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
...Ας παραμεινετε στο παλιο καλο στυλ του λιβανισματος των 2-3 διαφημιστικων αιμοδοτων της "παρεουλας" των κατ ευφημισμον δοκιμαστων , που αν ξερατε το πως "τεσταρουν" και σε ποιο περιβαλον ακουνε και αξιολογουν τις συσκευες και με τι συνοδα και με τι μουσικο υλικο , θα σας σηκωνοντοθσαν ακομα και οι τριχες της πατουσας σας !!!
Βρε, πάλι καλά να λες, τα συνοδά μια χαρά είναι. Το σκέφτεσαι να τεστάρουν με συνωδά; :happy_9:

Reaction score
7
Πλέον τεστ χωρίς δημοσίευση μετρήσεων τουλάχιστον στο επίπεδο του stereophile δεν με πείθει, απ όπου και αν προέρχεται. Δεν ξέρω βέβαια τι κεφάλαια (εκτός φυσικά των γνώσεων) απαιτούνται αλλά πιστεύω ότι κάθε καινούρια προσπάθεια θα έπρεπε να ανεβάζει τον πήχυ στο σετ των μετρήσεων.

Reaction score
0
Πλέον τεστ χωρίς δημοσίευση μετρήσεων τουλάχιστον στο επίπεδο του stereophile δεν με πείθει, απ όπου και αν προέρχεται. Δεν ξέρω βέβαια τι κεφάλαια (εκτός φυσικά των γνώσεων) απαιτούνται αλλά πιστεύω ότι κάθε καινούρια προσπάθεια θα έπρεπε να ανεβάζει τον πήχυ στο σετ των μετρήσεων.
Φιλε μου , το προ αρκετων ετων Stereophile μαλλον θα πρεπει να το ξεχασεις. Το εφαγε κι αυτο η "μαρμαγκα" της διαφημισης...Η αξιοπιστια και αντικειμενικοτητα του καταβροχθιστικαν απο τα δισελιδα των διαφημιζομενων...Ριξε μια ματια στους ετησιους πινακες καταταξης και θα βγαλεις πολλα και ενδιαφεροντα συμπερασματα ! Για την ωρα τα μονα που "κρατανε" ακομα ειναι το Τ.A.S και το Hi-Fi+ απο Αγγλοφωνα...
Οσο για το δικο μας το Hi Fidelity θεωρω οτι ειναι μια φιλοτιμη προσπαθεια απο ανθρωπους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αγαπουν το χωρο και δεν βγηκαν να κανουν "αρπαχτη" . Αξιζουν την ανοχη των αναγνωστων μεχρι να καταφερουν κι αυτοι να οργανωσουν τα της εκδοσεως καλυτερα και να μπορεσουν να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στον ανηλεη πολεμο που υφιστανται απο το γνωστο εκδοτικο κατεστημενο και τους πεμπτοφαλαγγιτες τους. Ειδικα ο Παναγοπουλος κι ο Μαρκουλης ( χωρις να υπολειπονται κι οι υπολοιποι συντελεστες ) ειναι γνωστες του αντικειμενου με ηθος και παιδεια. Εχουν παθος και αγαπη για την ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ , πραγμα που αλλωστε νομιζω οτι μας συνδεει ολους.
Καποιοι ΑΛΛΟΙ μας ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ τοσα χρονια και στη πρωτη ευκαιρια ξεπουληθηκαν στων "μεγαλοεκδοτων" το γιουσουρουμ για ενα κουστουμ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Φιλε μου , το προ αρκετων ετων Stereophile μαλλον θα πρεπει να το ξεχασεις. Το εφαγε κι αυτο η "μαρμαγκα" της διαφημισης...Η αξιοπιστια και αντικειμενικοτητα του καταβροχθιστικαν απο τα δισελιδα των διαφημιζομενων...Ριξε μια ματια στους ετησιους πινακες καταταξης και θα βγαλεις πολλα και ενδιαφεροντα συμπερασματα ! Για την ωρα τα μονα που "κρατανε" ακομα ειναι το Τ.A.S και το Hi-Fi+ απο Αγγλοφωνα...

Ωχ, τί είπες τώρα. Γιααααα διάβασε αυτό εις ρυθμόν υπαγορεύσεως. Να το διαβάσεις όλο όμως, ε;

Reaction score
0
Απάντηση: Νεο περιοδικο- Hi Fidelity

Χοντράδα από τον ντόχερτυ, καταλάβαμε όλοι για πιό μηχάνημα μιλάει και υπονοεί πολλά που δεν θάπρεπε

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe