Νηστεύετε?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.500
Απάντηση: Νηστεύετε?

Δεν καθορίζει το παπαδαριό, τί θα φάω και πότε.

Reaction score
30.272

Μα δεν το ξέρεις? οι τράγοι απο την νηστεία έχουν γίνει τετράπαχοι , όπως και ο πάγκαλος , που τρώει πολλές σαλάτες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Δεν ξερω αλλα μου αρεσει να τηρω τα παλαια εθιμα.
Και καθως μικρος νηστευα παντα(αυτη η Μ.Παρασκευη μου ειχε καθισει τον λαιμο με τις βραστες πατατες) ειπα να το συνεχισω.
Χθες μαλιστα που η κυρια που μας βοηθα μας σερβιρε κοκκινιστο κρεας(μπλιαχ!) η μικρη μου κορη σηκωθηκε , χτυπησε το χερι της στο τραπεζι και ειπε οτι αρνειται να φαει αρτισιμα(δεν εχουμε πει ποτε στα παιδια μας να νηστευουν η οχι)
Ντραπηκα και δεν εφαγα ουτε εγω.
Μου βγηκε σε καλο ομως διοτι βρηκα κατι ολοζωντανους αστακους και το βραδυ, πριν βγω για μπαροτσαρκα, χτυπησα 3 πιατα λαχταριστη αστακομακαροναδα.
Ζητω η Μ.Εβδομαδα!!!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Είτε πιστεύεις, είτε όχι λίγη νηστεία δεν κάνει κακό στον οργανισμό σου.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Re: Απάντηση: Νηστεύετε?

Μου βγηκε σε καλο ομως διοτι βρηκα κατι ολοζωντανους αστακους και το βραδυ, πριν βγω για μπαροτσαρκα, χτυπησα 3 πιατα λαχταριστη αστακομακαροναδα.
Ζητω η Μ.Εβδομαδα!!!
Πήγες για τη λειτουργία του νυμφίου μωρή;:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συνήθως ο καθένας από εμάς έχει εφεύρει τις ανάλογες δικαιολογίες για να προσαρμόσει τις θρησκευτικές παραδόσεις στα μέτρα του. Όχι μόνο τη νηστεία αλλά και όλη την αντιμετώπιση προς την θρησκεία. Άλλωστε το παπαδαριό έχει δώσει το δικαίωμα για όλα αυτά και έχουν προκαλέσει την αποστροφή μας. Είναι σαν να μας λένε να κάνουμε εντελώς το αντίθετο απ' ότι κάνουν αυτοί... Η νηστεία δεν είναι πάντως αποκλειστική συνήθεια του Χριστιανισμού. Δεν είναι καν αποκλειστικά θρησκευτική συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται "δοκιμασία" για τον άνθρωπο με σκοπό την ψυχική ανάταση. Φυσικά λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές μας συνήθειες είναι προφανές ότι λειτουργεί και ως αποτοξίνωση με ευεργετικά αποτελέσματα. Για την ορθόδοξη εκκλησία κατά την νηστεία οφείλουμε να απέχουμε από όλες τις "ηδονές", μερικές τροφές και ποτά. Θεωρώ ότι πραγματική νηστεία λοιπόν δεν κάνουν ούτε οι παπάδες. Ίσως κάποιοι καλόγεροι στο Όρος.

Γενικώς ο σκοπός είναι να νιώσουμε έστω και λίγη στέρηση. Συνεπώς αν δεν φάμε μια μπριζόλα και φάμε αστακομακαρονάδες και συναγρίδα με δέκα μεζέδες και μια νταμιτζάνα τσίπουρο, μάλλον δεν νηστεύουμε. Προσωπικά χωρίς να κάνω υπερβολές κάθε χρόνο προσέχω λίγο περισσότερο αυτές τις μέρες. Θα κάνω και τις παρασπονδίες μου αλλά γενικώς βρίσκω ωραία την παράδοση της νηστείας και την τηρώ. Εκτός αυτού, είναι μια καλή δικαιολογία για δίαιτα αφού ούτως ή άλλως τις γιορτινές μέρες του Πάσχα ακολουθούν διατροφικά όργια. Εξάλλου αν σου λείψει κάτι για λίγες μέρες, μετά το ευχαριστιέσαι περισσότερο.

...

Reaction score
2.098

Δεν ξερω αλλα μου αρεσει να τηρω τα παλαια εθιμα.
Και καθως μικρος νηστευα παντα(αυτη η Μ.Παρασκευη μου ειχε καθισει τον λαιμο με τις βραστες πατατες) ειπα να το συνεχισω.
Χθες μαλιστα που η κυρια που μας βοηθα μας σερβιρε κοκκινιστο κρεας(μπλιαχ!) η μικρη μου κορη σηκωθηκε , χτυπησε το χερι της στο τραπεζι και ειπε οτι αρνειται να φαει αρτισιμα(δεν εχουμε πει ποτε στα παιδια μας να νηστευουν η οχι)
Ντραπηκα και δεν εφαγα ουτε εγω.
Ζητω η Μ.Εβδομαδα!!!
Kαι εγώ καραβιδομακαρονάδα θα φάω στη μανούλα μου σήμερα! :116:

Reaction score
198

νηστευω το κερατο μου μεσα και εχω στο διπλα σπιτι που κανω ανακαινιση τον ηλεκτρολογο και εχει παραγγειλει σουβλακια και βρωμαει(αλλα ωραια) τζατζικι και κρεμυδι στο τσακ ειμαι να την σπασω την νηστεια... αλλα επειδη ειμαι πιστος νεος κρατιεμαι.... http://www.youtube.com/watch?v=24WJhUqEUIY

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.519
αν κ ο καθενας μας το κανει για το εαυτο του (αν κ ποσο το κανει0 νομιζω η νηστεια ειναι περισσοτερο πνευματικη κατασταση παρα σωματικη, οσο κι αν καποιοι το περναμε ( κ μπορει να κανουμε κ καλα βεβαια) για κατι σωματικο-αποτοξινωση διαιτα.

Αν κανω εγω τετοια διαιτα 40 μερες...

:116:

Παντως το θεμα ειναι να μη μπρερδευουμε το Θεο με την εκκλησια, χωρις να το απαξιωνουμε κιολας βεβαια, ολα με μετρο.

Ο Θεος ειναι μεσα μας κ γυρω μας, δεν κρυβεται καπου συγκεκριμενα κ ουτε ειναι πανω στον ουρανο (τα δικα μου λεω εγω τωρα ετσι...) οποτε ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.439

Τώρα κατάλαβα γιατί ο Μ(π)αγιάτικος εγινε ψαροντουφεκάς.

Νηστίσιμος κι έτσ'..:116:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.061
Members
38.642
Νεότερο μέλος
Tasosnissanp12