- Reaction score
- 39
Μπα, έκανα ενα scan χτες το βράδυ νωρίς και τίποτα!GTXTC
Από ότι άκουσα σε ένα άλλο σχετικό forum πρέπει να ξεκίνησε η εκπομπή από Αίγινα για ξαναδοκίμασε να δείς τη πιάνεις?
Μπα, έκανα ενα scan χτες το βράδυ νωρίς και τίποτα!GTXTC
Από ότι άκουσα σε ένα άλλο σχετικό forum πρέπει να ξεκίνησε η εκπομπή από Αίγινα για ξαναδοκίμασε να δείς τη πιάνεις?
Είναι πολλά αλλά αν δεν μας πείς ακριβώς μερικά πραγματάκια δεν ξέρω να κρίνω. Π.χ. πόσα διαμερίσματα πρέπει να καλυφθούν, τι ενισχυτή σας πρότεινε (μάρκα μοντέλο εννοώ) γιατί υπάρχουν πολλά μαραφέτια απο 50 μέχρι 300 ευρώ, επίσης τι ενισχυτή έχετε τώρα?Λοιπόν παιδιά θέλω την άμεση βοήθεια σας στα παρακάτω...
Στην πολυκατοικία μου χάλασε ο ενισχυτής σήματος που βρίσκεται κάτω από την κεντρική κεραία, στην ταράτσα.Ο διαχειριστής βρήκε ένα τεχνικό εδώ και του ζητάει 330 Ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνονται καινούργιος ενισχυτής και εργατικά).
1). Μου φαίνονται πολλά 330€.Μήπως ο τύπος προσπαθεί να μας πιάσει κορόιδα ή είναι λογική η τιμή?Πόσο έχει έχει ένας τέτοιος ενισχυτής?Οποιος γνωρίζει μαγαζιά με καλύτερες τιμές ας ποστάρει το συντομότερο δυνατό ή να μου στείλει ένα p.m.
Πως θα αλλάζετε κανάλια, επίσης αν εσύ π.χ. θες να δείς το Sports+ και η κυριούλα στον 1ο θέλει να δεί οπερα, πώς θα μοιράζεστε ενα δέκτη? Δεν πάιζει κάτι τέτοιο τουλάχιστον με τις απλές DIY πρακτικές. Αν π.χ. η ΕΡΤ εκπέμπει 4 κανάλια βάζεις πρίν τον ενισχυτή 4 επίγειους ψηφιακούς δέκτες και ρυθμίζεις τον κάθε ένα σε διαφορετικό κανάλι και την έξοδο απο κάθε τέτοιο δέκτη την περνάς απο ειδικό modulator (πάλι και εδώ θές 4 modulators) που θα σου στειλουν το σήμα σε κανάλι RF που έσύ ορίζεις (απο VL, VH, UHF, S1-S4) Κόστος 60 χ 4 για DVB-T δέκτες, + 80 χ 4 για Modulators στερεοφωνικά με όλες τις μπάντες που ανέφερα. Ομως αν άυριο τα επίγεια ψηφιακά γίνουν 34, τί κάνεις εσύ αυξάνεις τους δέκτες σου???????2).Σκέφτομαι μιας και θα αλλαχθεί ο ενισχυτής, να τοποθετηθεί και ένας δέκτης DVB-T για να πιάνουν όλοι οι ένοικοι τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει σε κάθε διαμέρισμα και από ένας δέκτης.Ειναι αυτό εφικτό?
Ακραίο...Πως θα αλλάζετε κανάλια, επίσης αν εσύ π.χ. θες να δείς το Sports+ και η κυριούλα στον 1ο θέλει να δεί οπερα, πώς θα μοιράζεστε ενα δέκτη? Δεν πάιζει κάτι τέτοιο τουλάχιστον με τις απλές DIY πρακτικές. Αν π.χ. η ΕΡΤ εκπέμπει 4 κανάλια βάζεις πρίν τον ενισχυτή 4 επίγειους ψηφιακούς δέκτες και ρυθμίζεις τον κάθε ένα σε διαφορετικό κανάλι και την έξοδο απο κάθε τέτοιο δέκτη την περνάς απο ειδικό modulator (πάλι και εδώ θές 4 modulators) που θα σου στειλουν το σήμα σε κανάλι RF που έσύ ορίζεις (απο VL, VH, UHF, S1-S4) Κόστος 60 χ 4 για DVB-T δέκτες, + 80 χ 4 για Modulators στερεοφωνικά με όλες τις μπάντες που ανέφερα. Ομως αν άυριο τα επίγεια ψηφιακά γίνουν 34, τί κάνεις εσύ αυξάνεις τους δέκτες σου???????