ΟΤΕ - Hellas Sat: Κλακέτα… και ξεκινάμε.

Reaction score
59
ΟΤΕ - Hellas Sat: Κλακέτα… και ξεκινάμε.

Σε τελική τροχιά μπαίνουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του Hellas Sat HD, της δορυφορικής πλατφόρμας υψηλής ευκρίνειας, αφού ο «φάκελος» που αφορά στο διαδικαστικό μέρος που σχετίζεται με το ΕΣΡ , σιγά-σιγά κλείνει.

Όποια καθυστέρηση σημειωθεί στην πορεία του εγχειρήματος αυτού δεν θα πρέπει να την αποσυνδέουμε από τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της πώλησης των μετοχών του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom ,όπως και από τις εξελίξεις στα μετοχικά της άλλης ψηφιακής πλατφόρμας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, της Nova, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης.

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να μπει στην αγορά κοντά στο Σεπτέμβριο, από την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Από πλευράς περιεχομένου, εκτός από τα τέσσερα εξ’ολοκλήρου νέα κανάλια που θα δημιουργηθούν, η εταιρεία έχει ήδη κινηθεί για τη σύναψη σχετικών συμφωνιών με μεγάλους τηλεοπτικούς φορείς, οι οποίοι παράγουν περιεχόμενο High Definition (όπως το Eurosport, το Discovery αλλά και το BBC ), προκειμένου να ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Επισημαίνεται δε , ότι για τα κανάλια αυτά, δεν απαιτείται σχετική άδεια από το ΕΣΡ, αφού είναι αδειοδοτημένα στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Τέλος και όσον αφορά στο τεχνικό μέρος, οι άνθρωποι του Hellas Sat είναι ήδη έτοιμοι για έναρξη δραστηριοτήτων, ενώ πριν το λανσάρισμα της πλατφόρμας θα προηγηθεί εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια για την προβολή των νέων υπηρεσιών.

Reaction score
1
Αν θα προλαβουμε το EURO 2020...

Χιχιχί! Να μου συγχωρήσετε την απαισιοδοξία, αλλά αν θα δείτε υψηλή ευκρίνεια από τον Hellas Sat μέσα στα επομένα δέκα χρόνια, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη! :142:

Reaction score
6
Παίδες, ετοιμαστείτε από Σεπτέμβρη να κατηφορήσουμε προς τον Παναγιώτη.....
:142:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το ότι το συζητάνε πάρα πολύ σοβαρά είναι αλήθεια...

Το ότι αν βγουν τελικά με μπουκέτο αυτό θα έχει και HD είναι επίσης αλήθεια...

Το αν βγουν τελικά θα το δούμε στο μέλλον...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: ΟΤΕ - Hellas Sat: Κλακέτα… και ξεκινάμε.

Παναγιώτη ο Σεπτέμβριος είναι κοντα... ενώ το 2020...

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....................... ΕΡΧΕΤΑΙ.................. :109:
(και δεν είναι απειλή αυτό...!!!) :109:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: ΟΤΕ - Hellas Sat: Κλακέτα… και ξεκινάμε.

Μεχρι να κουνηθει ο ΟΤΕ θα μας εχει προλαβει ο Niburu!
Και εσύ Nibiru fan ; μήπως να ιδρύσουμε και σύλλογο και να αυτοκτονήσουμε ομαδικά; :142:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: ΟΤΕ - Hellas Sat: Κλακέτα… και ξεκινάμε.

Παναγιώτη ο Σεπτέμβριος είναι κοντα... ενώ το 2020...

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....................... ΕΡΧΕΤΑΙ..................
(και δεν είναι απειλή αυτό...!!!)

Πάνο μου, μακάρι να δείξει ο Hellas Sat υψηλή ευκρίνεια κι ας μου τρυπήσετε ομαδικά τη μύτη! :116:

Αλλά από ανθρώπους γραφικούς και με δείκτη νοημοσύνης παρόμοιο με αυτόν του κουνουπιδιού, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να περιμένω τίποτα! :142:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Αλλά από ανθρώπους γραφικούς και με δείκτη νοημοσύνης παρόμοιο με αυτόν του κουνουπιδιού, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να περιμένω τίποτα! :142:
Το αν θα βγει το πακέτο ή όχι είναι επιχειρηματική απόφαση και μόνο του Hellas Sat...

Δεν καταλαβαίνω με ποιά στοιχεία βγαίνουν συμπεράσματα για την νοημοσύνη των εργαζομένων στον Hellas Sat? Επειδή δεν έχουν βγάλει πακέτο μέχρι σήμερα ή γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι θα βγάλουν HD πακέτο στο μέλλον; Ο Hellas Sat είναι η εταιρία διαχείρισης του δορυφόρου Hellas Sat και όχι εμπορική εταιρία παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών...

Αυτή την στιγμή ο δορυφόρος είναι κατά περίπου 85% "γεμάτος" με πελάτες μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού ενώ υπάρχουν και στιγμές που είναι "πουλημένος 100%! Έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με άλλους δορυφόρους και παράλληλα οι εγκαταστάσεις της εταιρία θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο και στο επερχόμενο Galileo...

Είναι ιδιαιτέρα κερδοφόρος εταιρία παρόλο που πληρώνει αρκετά υψηλό "ενοίκιο" στο Ελληνικό Κράτος...

Το αν θα μπει σε μια νέα αγορά όπως αυτή της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι μία επιχειρηματική απόφαση που έχουν ήδη πάρει και ας περιμένουμε να δούμε πως θα την υλοποιήσουν...

Δεν θέλω να τους υπερασπιστώ αλλά στην Ελλάδα γίνεται μία παρανόηση. Ο δορυφόρος Hellas Sat δεν είναι κρατικός δορυφόρος ούτε η εταιρία διαχείρισής τους είναι κρατική. Είναι θυγατρική του ΟΤΕ αλλά και Κυπριακών συμφερόντων και πρέπει στα 15 χρόνια ζωής του δορυφόρου να αποσβέσει την επένδυση που σημαίνει πάρα πολλά εκατομμύρια Ευρώ.

Ο Hellas Sat είναι μία εταιρία όπως η ASTRA ή ο EUTELSAT και με αυτούς πρέπει να τον συγκρίνουμε και όχι με εταιρίες παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών όπως ο SKY ή ο POLSAT... το να προσφέρει υπηρεσίες όπως η NOVA δεν είναι στις κατεξοχήν επιχειρηματικές του προτεραιότητες και σίγουρα δεν είναι στις υποχρεώσεις του...

Μάλιστα παίρνει τεράστιο ρίσκο αν τελικά προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση και καταλαβαίνουμε όλοι γιατί...

Reaction score
1

Δεν καταλαβαίνω με ποιά στοιχεία βγαίνουν συμπεράσματα για την νοημοσύνη των εργαζομένων στον Hellas Sat?

Χρήστο, προφανώς και παρεξηγήθηκε το μήνυμά μου, που αναφέρεται στο φαινόμενο που παρατηρούμε εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας: παντελώς άσχετοι άνθρωποι τοποθετούνται λόγω «υψηλών γνωριμιών» σε καίριες θέσεις-κλειδιά, από τις οποίες αυτές θέσεις καλούνται να πάρουν πολύ σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και σε μεγάλο βαθμό, π.χ. τη πορεία της χώρας σε θέματα τεχνολογίας αιχμής.

Δεν έχω ιδέα ποιοι άνθρωποι έχουν τοποθετηθεί στο τιμόνι της εταιρείας που διαχειρίζεται τον Hellas Sat. Μακάρι οι άνθρωποι αυτοί να είναι γνώστες του αντικειμένου που καλούνται να τον διαχειριστούν.

Το θέμα όμως Χρήστο είναι ότι τα πάντα στη ζωή κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και δεν πιστεύω ότι ο Hellas Sat, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχει δικαιώσει τις προσδοκίες όλων όσοι είναι φανατικοί οπαδοί της εικόνας. Χώρες πολύ φτωχότερες από εμάς, όπως είναι η Αλβανία, έχουν ήδη κανάλια υψηλής ευκρίνειας. Ας μη μιλήσουμε καθόλου για την Πολωνία, όπου τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια, έχω χάσει πια τη μπάλα με τον αριθμό τους.

Μπορούμε να κάνουμε ένα poll, για να διαπιστώσουμε πόσοι από εμάς είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ο Hellas Sat. Μου φαίνεται ότι δεν θα ανακαλύψουμε και ασυγκράτητα κύματα ενθουσιωδών απαντήσεων! :137:

Reaction score
0

Να επαναλάβω αυτό που είπε πιό πάνω ο Χρήστος:

"Ο Hellas Sat είναι η εταιρία διαχείρισης του δορυφόρου Hellas Sat και όχι εμπορική εταιρία παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών..."

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό κατανοητό?

Reaction score
4
....το να προσφέρει υπηρεσίες όπως η NOVA δεν είναι στις κατεξοχήν επιχειρηματικές του προτεραιότητες και σίγουρα δεν είναι στις υποχρεώσεις του...

Reaction score
164

Μπορούμε να κάνουμε ένα poll, για να διαπιστώσουμε πόσοι από εμάς είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ο Hellas Sat. Μου φαίνεται ότι δεν θα ανακαλύψουμε και ασυγκράτητα κύματα ενθουσιωδών απαντήσεων! :137:
Aπό τη Eutelsat είσαι ευχαριστημένος; Ευθύνεται αν η Nova δεν δείχνει καλές ταινίες ή αν δεν έχει καλό Bitrate;

Η Hellas Sat δίνει το μέσο. Δίνει το φορτηγό. Αν ο πελάτης μεταφέρει βοθρολύμματα, πυρηνικά απόβλητα, σοκολάτες και παγωτά, δεν είναι θέμα της μεταφορικής. Αφ' όσον ο δορυφόρος επιχειρηματικά είναι κερδοφόρος, η Hellas sat είναι επιτυχημένη. Το ότι κανένας δεν θέλει να περάσει HD για εμάς, δεν ευθύνονται και μάλλον δεν τους ενδιαφέρει και δεν είναι και δουλειά τους. Αν επιχειρηματικά δραστηριοποιηθούν και στην παροχή εικόνας, αυτό είναι άλλο θέμα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ωστόσο προσωπικά είμαι γενικά κατά των μονοπωλίων και όλων γενικά των διατάξεων που ευνοούν τα μονοπώλια... ελπίζω να γίνομαι κατανοητός γενικότερα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Χώρες πολύ φτωχότερες από εμάς, όπως είναι η Αλβανία, έχουν ήδη κανάλια υψηλής ευκρίνειας. Ας μη μιλήσουμε καθόλου για την Πολωνία, όπου τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια, έχω χάσει πια τη μπάλα με τον αριθμό τους.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Όμως από την αρχή της χρονιάς έχει γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια να φτάσουμε... την Αλβανία!

Πες πες... κάτι θα γίνει στο τέλος. Γιατί αν δεν γίνονταν και οι όποιες προσπάθειες... ούτε το 2012...

Reaction score
0
To σίγουρο είναι ότι ο Hellas Sat σκέφτεται και μάλλον θέλει να παίξει σε HD ρυθμούς. Ποιος είναι ο ανασταλτικός παράγοντας και τι κάνει το κράτος για να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή? Γιατί όλα αυτά τα χρόνια είμαστε βουτηγμένοι μέσα σε ζητήματα γραφειοκρατείας και πάντα υπάρχει ένας ανασταλτικός παράγοντας, που μας πηγαίνει πίσω σαν χώρα. Είναι ντροπή για τη χώρα μας, που χώρες σαφώς σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από εμάς διαθέτουν HD κανάλια και εμείς όχι. Και όπως έγραψε ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, στα Δορυφορικά Νέα, μαζί με τα Σκόπια είμαστε οι μόνες χώρες των Βαλκανίων που δεν έχουν HD κανάλια. Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει και για εμάς. Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι αυτοί την στιγμή στο ΥΜΕ που προσπαθούν. Ας προωθήσουν όσο τον δυνατόν γίνεται την κατάσταση και εμείς θα είμαστε οι καλύτεροι συμμαχοί τους!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.836
Members
38.505