Οδηγος Dolby Atmos - Auro 3D - DTS:X

Reaction score
15.548
απλα το auro 3d δεν κανει αυτες τις βλακιες με τοσα καναλια (αν και μπορει)
...ειδη ειναι ετοιμη αποτι διαβασα για 22.2 και 8k στην εικονα(για κινηματογραφο ετσι :D)

εχει βρει το ιδανικο σεταπιον για καλη ακουστικη με τα λιγοτερα ηχεια..

......το θεμα ειναι οτι δεν γλυτωνεις απο την dolby :D

melina

Cargo 200
Reaction score
45.209
Στη κατω σειρά αναγκαστικά για σεταπς με μη ηχοπερατη οθονη το κεντρικό τουλάχιστον, αν οχι και τα τρια μπροστά, θα ειναι κατω αππ τη οθόνη, σε πολλούς κατω απο 70cm.
Στην καλύτερη περίπτωση τα πλαϊνά και πισω το πολύ να πάνε στο 85 cm.
Αμέσως είμαστε πολυ πιο κατω απο κει που λενε οι οδηγίες (σύμφωνα με αυτά που γράφετε γιατι απο το κινητό δεν έχω διαβασει τα πιντιεφς).
Αν βλέπεις ξαπλωμένος και οχι σαν αγγούρι στυλωμενος το αυτι πάει στο 90cm.
Νομιζω οτι σύμφωνα με το ύψος αυτιού αν παρει προεκτάσεις με τις γωνίες που δινουν τα σχέδια δύσκολα θα φτάσει στο ταβανι, μαλλον κάπου ψηλα στον μπροστά και πισω τοίχο θα πέσει. Αν τοποθετηθούν εκεί με κλίση τοση ώστε η μπάφλα να είναι κάθετη στον άξονα αυτί-τουιτερ νομίζω οτι θα εχει το επιθυμητο αποτέλεσμα.
Αν και καποιος γνώστης λέει οτι η τοποθέτηση των πανω ηχείων πρέπει να γίνει συμφωνα με τη θεση του αυτιου οταν εισαι σε όρθια θέση και οχι καθιστός-ξαπλωτος.

Reaction score
1.469
Εκτος απο τις denon/marantz ποιες αλλες εταιρείες υποστηριζουν το auro 3d και ποιες θα το υποστηριξουν?
Αν υπαρχουν πληροφοριες

Reaction score
15.548
ακριβα μηχανακια εχουν και τα τρια forma....

τα οικονομικα ειναι αυτα που ειπες....εκτος αν του χρονου βαλουν ολοι :D

Reaction score
5.672
Αν και καποιος γνώστης λέει οτι η τοποθέτηση των πανω ηχείων πρέπει να γίνει συμφωνα με τη θεση του αυτιου οταν εισαι σε όρθια θέση και οχι καθιστός-ξαπλωτος.
Αυτο ειναι στις οδηγιες του auro 3d αρα ο γνωστης κατι θα ξερει και αυτος ...

Reaction score
15.548
αφου ειναι 10.1 σωστα καταργουνται

να ξεκαθαρισουμε κατι για να μην υπαρχει παρανοηση

το auro 3d παιζει pcm 5.1 η 7.1
το 5.1 το κανει 9.1 - 11.1 και το 7.1 το κανει 13.1 - 15.1
...μιλαμε για 100% διακριτα καναλια με μηδενικες απωλιες...

Last edited:

Reaction score
15.548
Καλησπερα,χαζευοντας το μανιουαλ του μαραντζ 7702mkii που αναφερθηκε βλεπω αυτα
http://prntscr.com/d0xza8
http://prnt.sc/d0xv0x
αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι καταργουνται τα πισω ηχεια
κανω καπου λαθος;
αφου ειναι 10.1 σωστα καταργουνται

να ξεκαθαρισουμε κατι για να μην υπαρχει παρανοηση

το auro 3d παιζει pcm 5.1 η 7.1
το 5.1 το κανει 9.1 - 11.1 και το 7.1 το κανει 13.1 - 15.1
...μιλαμε για 100% διακριτα καναλια με μηδενικες απωλιες...
οπως δειχνει εχει τις δυνατοτητες και για 11.1 auro 3d ....ισως στην επομενη αναβαθμιση απο auro 3d για τους οικονομικους av......αυτο ειναι το μενου του 7702mkii

Marantz-AV7702mkII-Screen1.jpg

Reaction score
46
''το 5.1 το κανει 9.1 - 11.1 και το 7.1 το κανει 13.1 - 15.1''
αυτο εννοουσα,προς το παρων δεν το κανει με τα πισω ,τωρα σε αναβαθμιση θα ειναι οκ

Reaction score
15.548
''το 5.1 το κανει 9.1 - 11.1 και το 7.1 το κανει 13.1 - 15.1''
αυτο εννοουσα,προς το παρων δεν το κανει με τα πισω ,τωρα σε αναβαθμιση θα ειναι οκ
η αναβαθμιση (αν γινει) θα ειναι για ενα ακομα καναλι ....το κεντρικο καναλι υψους
...μην περιμενης 13.1

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.451
Αν θέλεις βάζεις και κάνα link για τα specs της dts, να μην μιλάμε στον αέρα, για να μου πείς και πού κάνω λάθος.
ρε Γιαννη ουτε τον av σου δεν εχεις δει τι κανει το dts και μας λες οτι μιλαμε στον αερα ...ελεος με τα κολληματα !
Βρε ναι, εγώ είμαι άσχετος, δεν διαφωνούμε. Link με προδιαγραφές της DTS δεν βλέπω να βάζεις για την τοποθέτηση των ηχείων. Άντίθετα, τα παρακάτω τα γράφει η DTS:
Flexible Speaker Layout - With flexible speaker layouts and remapping technology, DTS:X allows the placement of home theater speakers virtually anywhere. The freedom of object-based audio enables optimized playback on a multitude of speaker layouts, with any number of speakers. The DTS speaker remapping engine supports any speaker configuration within a hemispherical layout based around the listening position in the room.
Η DTS εν ολίγοις σχεδόν μας λέει ¨βάλτε τα ηχεία όπου θέλετε, πάνω, κάτω, ψηλά, χαμηλά, στο ταβάνι, δεν έχει σημασία. Αρκεί να είναι σε ένα ημισφαίριο". Δηλαδή και στους 50 πόντους είναι εντάξει, και στους 150, και στους 250. Το dts:x θα τα κάνει να παίξουν τέλεια.
Από εδώ.

Έχεις κάπου πρόχειρες τις προδιαγραφές, για να μάθω κι εγώ ο άσχετος δυό πράγματα παραπάνω για το πού κάνω λάθος;

H Dolby έχει προδιαγραφές στο pdf που έβαλα πιό πάνω.
Η Auro επίσης, ασχέτως αν υιοθετηθεί ευρύτερα ή όχι, έχει προδιαγραφές που περιγράφονται στο παρακάτω pdf:
http://www.auro-3d.com/wp-content/uploads/documents/Auro-3D-Home-Theater-Setup-Guidelines_lores.pdf
Η dts;

Reaction score
15.548
οτι θελει κανει ο καθενας ...

Γιαννη μου καμαρι μου σου εβαλα φοτο πως θελει το drs x το στησιμο του....
αν δεν το καταλαβαινεις οντως εισαι ασχετος :p:D

:laugh:

Reaction score
15.548
ξερεις ποσο σαγαπαω...:D

οπως ειδες το στησιμο dts x δεν εχει σχεση με atmos και συμφωνει με auro 3d...
...η αν θες πολυ κοντα.
οποτε οποιος στηνει για atmos δεν ακουει σωστα dts x

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera