Οδηγος mkv. Τι ειναι τα matroska και πως τα αναπαραγουμε.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγος mkv. Τι ειναι τα matroska και πως τα αναπαραγουμε.

και οχι μονο αυτο,εχει και stop.

A! τωρα που το θυμηθηκα...επισης δεν χρειαζεται να φτιαχνεις graph για καθε αρχειο.Σαν παιδακι που του μαθαινεις την αλφαβητα.
Ναι και ομως υπαρχουν τετοιοι players ακομα!

NIX

Reaction score
0

Εχω ασχοληθει ελαχιστα με τον kmplayer.
Προσωπικα δεν μου αρεσει.Παρα πολλες επιλογες χωρις λογο.
Αν βεβαια καποιος θελει να γραψει οδηγιες σεταρισματος του,καλως να ορισει.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
ΜαστροΝικολα να σε αρωτηξω και γω κατι σχετικα με το AC3??
Λοιπον...παιζω αναλογικα με καρτα ηχου την ASUS XONAR D2x .
Στο σεταπι στο main-output format θα βαλλω 3-2-1 ηχεια?
Η καρτα μου ειναι 24/194 στο output format θα βαλλω 192?
Στο System εκει που λεει Use AC3Filter for ..ποια πρεπει να τικαρω?
Στο παραθυρο SPDIF (PASSTHROUGH-spdif/DTS mode-spdif/dts conversion
ποια πρεπει να τικαρω για αναλογικη συνδεση ????
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ........................ΜΠΡΑΒΟ Νικολα.....αψογη περιγραφη!!!!!!!!!!!!!!!

Attachments

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Για τον km player παίζει τίποτα;
Φιλε μου μιας και εχω ασχοληθει αρκετα με τον ΚΜ ρωτα οτι θελεις και θα σου λυσω τις αποριες
σου!!!!!!!!!!!

NIX

Reaction score
0

Βλαση
Θα το αφησεις AS IS (no change).192kHz δεν εχει,που το ειδες?
Για mkv βασικα σε ενδιαφερουν τα τρια πρωτα PCM,AC3,DTS.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Re: Απάντηση: Οδηγος mkv. Τι ειναι τα matroska και πως τα αναπαραγουμε.

Βλαση
Θα το αφησεις AS IS (no change).192kHz δεν εχει,που το ειδες?
Για mkv βασικα σε ενδιαφερουν τα τρια πρωτα PCM,AC3,DTS.
Ναι βρε Νικ γραψε λαθος....εννοουσα 16 η 24.Δηλαδη η καρτα μου εχει 24 μπιτια να το βαλλω και γω στο AC3 στα 24?

NIX

Reaction score
0

Οχι,θα το αφησεις PCM float.Δεν γινεται καμια μετατροπη ή στρογγυλοποιηση στο αρχικο σημα.

Μονο σε περιπτωση που καποιος εχει πολυ πολυ παλια καρτα ηχου ισως χρειαστει να ορισει τα bit και αυτο γιατι μπορει η καρτα να μην ειναι συμβατη με το PCM float.Θα το καταλαβει γιατι το μονο που θ`ακουει θα ειναι φυσημα.

Reaction score
1
Νίκο (Nix), εύγε νέε μου, άριστος και αναλυτικότατος οδηγός! Χίλια μπράβο και πάλι! :114:

Δεν είδα να αναφέρεις πουθενά το κολπάκι για το πώς να παίζουμε με ελληνικούς υπότιτλους οποιοδήποτε original Blu-Ray αρχείο από το σκληρό μας δίσκο;!

Επίσης, για όλους εμάς που μαζί με τον Αντρέα Cinemusic εξακολουθούμε να προτιμάμε το TheaterTek ως πρόγραμμα αναπαραγωγής, θα ήθελα να σου ζητήσω τον αντίστοιχο οδηγό και για το TheaterTek!

NIX

Reaction score
0

Παναγιωτη σ`ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Το κολπακι που αναφερεις το ξεχασα,θα το γραψω καποια στιγμη.

Επισης,χαιρομαι που προσφερεσαι να γραψεις τον οδηγο του Theatertek. :137:

Reaction score
0
Ο οδηγός σου είναι πολύ καλός και σίγουρα βοηθάει ....
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι στην φοτο που έχει σχέση με τα internal filters http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=13882&stc=1&d=1212222546 αυτά που έχεις κάνει μπλε λες να τα ξετσεκάρουμε;
Αν μπορείς εξήγησε το λίγο καλύτερα επειδή ξέρω ότι το φίλτρο Η264/AVC (DXVA) είναι για αποκωδικοποίηση HD υλικού με container mkv και για όσους έχουν κάρτα ΑΤΙ τελευταίας γενιάς μεταφέρει το φορτίο αποκωδικοποίησης στην κάρτα γραφικών και όχι στον επεξεργαστή.
Η αν κατάλαβα καλά όταν ξετσεκάρουμε μια επιλογή χρησιμοποιούμε μια standalone version του ίδιου φίλτρου;
Αυτά...

Reaction score
0
Βασικά από το προηγούμενο μου ποστ πειραματίστηκα...
Εχω core 2 duo και vga ati3870.Δοκίμασα και με τον Η264/AVC (DXVA) των ενσωματωμένο του MPC και με τον coreavc και δεν ξέρω γιατί αλλά προτιμό τον δευτερο και ας μην υποστηρίζει το DXVA.
Και το τρελό είναι ότι δεν έιχε μεγαλή διαφορά σε πολλά ΜΚV δλδ σε 1080p video έκανε use 12% tin gpu και 42% την cpu.Πράγμα πολύ περίεργο και χωρίς τον DXVA οι τιμές ήταν 7% tin gpu και 48% την cpu.Αφού έχω το PowerDVD.Ultra.v8.0.1730 πως θα μπορούσα να ενεργοποιήσω τον δικό του decoder; για να δούμε αυτήν την διαφορά στο gpu load.
Και στην τελική ξέρετε τη σκέφτομαι ότι μήπως καμιά φορά γίνονται όλα για το μάρκετινγκ;
Δηλαδή εντάξει δεν φορτώνω την cpu και φορτώνω την gpu δηλαδή χειρότερα την καημένη μου καρτούλα που όταν παίζω Race Drive Grid ανεβάζει 80 Celsiu να την φορτώνω και στο βίντεο;:-D
Αν κάποιος έχει γνώμη-σκέψη ας μας βοηθήσει να καταλάβουμε τελικά ποια είναι η καλύτερη λύση αναπαραγωγής mkv.

Α και να μην ξεχάσω ότι η αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων δεν θεωρείτε πάντα η ίδια από ταινία σε ταινία γιατί παίζει ρόλο το είδος συμπίεσης που έχει το υλικό μέσα στο mkv επειδή όπως ξέρετε ότι ειναι απλά container...

Reaction score
0

Πολύ καλός οδηγός,
CONGRATULATION!!!!!!

Reaction score
1

Jim788 κατι δεν κανεις σωστα, γι αυτους που θελουν να παιζουν με Hardware Accelerator εδω αναφερεται τι ακριβως πρεπει να κανετε. Οι επιλογες αυτες υπαρχουν μονο στο mpc home cinema(στο κανονικο δεν υπαρχουν)

Επισης να πω οτι το HA μπαινει σε λειτουργια μονο με τα 720p αρχεια. Τα 1080p πρεπει να ειναι καταλληλα κωδικοποιημενα σε Level4.1/DXVA.
Οταν ειναι ενεργοποιημενο το HA θα δειτε στα options το εξης "H264 Bitstream Decoder", οταν δεν ειναι σε λειτουργια θα δειτε "not using DXVA"

NIX

Reaction score
0

Με μια σχετικα μοντερνα cpu δεν υπαρχει κανενας λογος να ενεργοποιουμε το HA.

Reaction score
0
Μπραβο NIX για το post και τον οδηγο. Μια ερωτηση σε μερικα .mkv αρχεια βλεπω σπασιματα στην κινηση ειδικα σε γρηγορα παναρισματα οπως σκηνες μαχης, και ο CPU δουλευει χαλαρα(λεμε τωρα) στο 50% ειναι απο την κωδικοποιηση της ταινιας?
Ή θελει αναβαθμιση ο υπολογιστης? Τελικα η προσθηκη μιας καρτας γραφικων με υποστηριξη για H264 θα βοηθησει?

NIX

Reaction score
0

α) Εισαι σιγουρος οτι χρησιμοποιεις τον coreavc?
Κανε δεξι κλικ πανω στο παραθυρο του βιντεο και απο το μενου που θα εμφανιστει πηγαινε επανω στη λεξη filters.Αυτα που θα δεις ειναι τα φιλτρα και οι αποκωδικοποιητες που φορτωνονται.

β) Ποσο γεματος ειναι ο σκληρος? Εσωτερικος ή usb?

γ) Τι Αναλυση και Hz στελνεις στη συσκευη απεικονισης και ποια ειναι αυτη?

Reaction score
0
Καταρχην NIX δε χρησιμοποιω τον coreavc διοτι σημερα που ειδα το post εμαθα για την υπαρξη του!!! Απο οτι καταλαβα αυτο ειναι το προβλημα... Χρησιμοποιω το combined community codec pack το οποιο ειναι freeware και περιεχει το Haali και το Direct vob αλλα απο οτι φαινεται δε πρεπει να λειτουργει οπως ο coreavc.

Reaction score
0
Οσο για τα filters φορτωνονται:ffdshow video decoder, ac3 filter, overlay mixer(?), directvobsub. Ο σκληρος ειναι εσωτερικος 7200p SATA μισογεματος και στελνω στην οθονη 1280x1024 85Hz(ειναι CRT μονιτορ 21") ή 32" LCD 1366x768 60Ηz.

NIX

Reaction score
0

Για να εχεις καλη κινηση και ομαλα παναρισματα θα πρεπει να στελνεις 24Hz ή ακριβη πολλαπλασια αυτου (48,72,96 κ.λ.π.).
Βασικα αυτο ειναι το προβλημα σου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members