Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Δεν διαφωνώ απλώς λέω ότι μεγαλύτερες εξελίξεις υπάρχουν στον τομέα των επεξεργαστών και του software παρα στους αισθητήρες. Πέσμου πόση διαφορά έχει μία 20d με την 50d και πού. Είναι σχεδόν 5 χρόνια διαφορά εξέλιξης.
Μερικοί δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν ορισμένα θέματα και εδώ δεν τους παρεξηγώ μιας που με τόσες τεχνολογίες και μηχανές μπερδέψανε τα πόδια τους .

ANYWAY
Αν πάρεις μια 30D και μια 50D και βγάλεις μια φωτογραφία στο ISO 1600 και με της 2 μηχανές και μετά πλακώσεις την φωτογραφία της 30D με κανένα Noise Reduction στο photoshop κατά ποσο είναι καλύτερη μετά η 50D :114:

Δηλαδή επειδή μερικές μηχανές έχουνε το Noise Reduction μέσα στην μηχανή είναι καλύτερες ?
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Όσο για αυτό που είπε ο GeorgeSpyros περί καινούργιας μηχανής ότι δήθεν οι καινούργιες είναι και καλυτερές δεν στέκει . Έκανα test με την D3s έναντι D3 μέχρι το ISO 3200 καμια διαφορα μάλιστα η παλιά D3 ΣΤΟ iso 3200 έχει καλύτερη πληροφορία ίδιο θόρυβο και καλύτερο κράτημα σε χρώματα . Πάνω από το 3200 η D3s δείχνει όμως να είναι καλύτερη.Καλύτερη εννοείτε στο Noise Reduction . Αντε τώρα βγάλε συμπέρασμα .
 

Μηνύματα
2.161
Reaction score
1
Μέσα στις μηχανές εννοείς και μέσα στο RAW? Καινούργιο αυτό... Οπότε καταλήξατε, έτσι αυθαίρετα, ότι παρόλες τις ρυθμίσεις, παρόλο που μπορεί κάποιος να τραβάει RAW και να το εμφανίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ότι γίνεται παρόλα αυτά NR μέσα στην μηχανή, ακόμα και στο RAW. Μιλάμε για παγκόσμια συνωμοσία εδώ... Σώνει και καλά πρέπει να γίνεται software NR, ακόμα και αν βλέπετε καλό αποτέλεσμα, δεν σας πείθει. Και γιατί να μην γίνεται αυτό και στις άλλες?

Αν πάρεις την 30d και την πλακώσεις στο Noise Reduction είναι καλύτερη απο την 50d που δεν θα την πλακώσεις στο NR.

Αν όμως τις πλακώσεις και τις 2 στο NR τότε ποια θα είναι καλύτερη? Εκεί σας θέλω. Έτσι είναι σωστή η σύγκριση, όχι να σουλουπώνεις την μία και την άλλη να την αφήνεις ασουλούπωτη. Αν ήδη όπως λέτε έχει καθαριστεί τότε δεν θα καθαρίζει άλλο. Έτσι δεν είναι? Για κάντε το λοιπόν.

Αυτά που λές για τα τέστ του Dpreview τα θεωρώ αστεία. Βλέπεις τι τράβηξε και πώς το τράβηξε, και γιατί το τράβηξε και κρίνεις. Όχι ένα νούμερο 567 και τρέχα γύρευε. Σου δίνει και την δυνατότα να σκεφτείς και να αμφισβητήσεις, όπως σε πολλά πράγματα είναι λάθος. Όμως γιαυτό αναφέρεται η μεθοδολογία και τα δείγματα για να κρίνει μόνος του ο καθένας. Όταν ο άλλος γράφει ένα πινακάκι με 3 αυθαίρετα νούμερα, δεν μπορείς να κρίνεις τίποτα. Τυφλά το δέχεσαι.


Και μια και σου αρέσει και το DxOmark, 4 σελιδούλες για διάβασμα. Πατήστε και το next...
Contrary to conventional wisdom, higher resolution actually compensates for noise

Όσον αφορά για τα μπλεγμένα μπούτια άστο.

Όποιος νομίζει ότι το 2009 η μηχανή δεν είναι αρκετά καλή για να βγάλη σωστα τεχνικά μια φωτογραφία πρέπει να μάθει πολλά ακόμα.


Όσον αφορά τις νέες μηχανές που λές.

H d300 με την d300s έχουν ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα. Εννοείται πως η πρόοδος υπάρχει σε μηχανές που έχουν νεότερους αισθητήρες. Όχι σε μηχανές με τον ίδιο ακριβώς αισθητήρα. Εκεί χαίρω πολύ οι όποιες διαφορές είναι μόνο software.
 

Μηνύματα
2.161
Reaction score
1
Αυτά και για το DR, το super duper της Nikon. Διαλέχτε τώρα ποιο site σας φαίνεται ότι κάνει πιο σωστές μετρήσεις. Εγώ προτιμώ να πιστέψω 3-4 σελίδες με ανάλυση και δείγματα πως και γιατί, και όχι 2 νουμεράκια στον αέρα.

Από εδώ. http://www.dpreview.com/reviews/nikond300s/page17.asp για την D300s
As usual the default Adobe Camera RAW conversion delivers less dynamic range than JPEG from the camera (a more contrasty tone curve). The best we could achieve was just over 10 stops (10.1 EV) of total dynamic range, more importantly exactly one stop of that is in highlights


Και από εδώ http://www.dpreview.com/reviews/canoneos50d/page19.asp για την eos 50d.
As you can see the default Adobe Camera RAW conversion delivers less dynamic range than JPEG from the camera (a more contrasty tone curve and less noise reduction in shadows). The best we could achieve was 11.6 EV of total dynamic range. This included 1.8 EV of extra highlight range.

Και μην ακούσω ότι η 50d ευνοήθηκε από το dpreview. Κάθε άλλο. Είχε γίνει χαμός με την κριτική που έκανε, ήταν η μόνη κάμερα που πήρε Higly Recommended (Barely), και ένα σωρό άλλα που βαριέμαι να τα γράψω αλλά πιστέψτε με υπάρχουν. Είχε ρίξει τρελό κράξιμο.


ΥΓ. Έγραψα για την d300 & d300s ενώ είπες για την d3 και d3s. E το ίδιο ακριβώς πράγμα που είπα ισχύει και εδώ. Πανομοιότυποι αισθητήρες. Σας εξήγησα μια χαρά πως ξεκίνησε και πως συντηρείται αυτός ο μύθος. Σε 5-10 χρόνια που οι μηχανές θα έχουν 50mp και iso 256000 θα δείτε pixel pitch και ποιότητα.
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Τα εκανες ολα μανταρα.

Η EOS 50D εχει APS-C sized CMOS sensor οπως η Rebel , 40D , 30D .
Διαφορετικό αισθητήρα έχουν η 1D Mark IV και αν βάλεις στα χεράκια σου μια 1D Mark IV τότε θα δεις τι είναι διαφορετικός αισθητήρας, μάλιστα αυτή που έχεις θα σου φανεί μαύρη κοντά στην 1D Mark IV /3 .:114::114:

Όσο για το ποιος χρειάζεται να μάθει να φωτογραφίζει αυτά πέστα στον εαυτό σου μιας που δεν είδα να έχεις μια σωστή καλοτραβηγμένη φωτογραφία . Πριν μιλάς για ποιότητα μάθε να βγάζεις τουλάχιστο φωτογραφίες της προκοπης .
Αυτές που ανέβασες είναι χαλια .:116:

Για το dpreview θα στο εξηγήσω αναλυτικά και αυτό να δεις τι γίνεται μιας που έχεις βλέπω λάθος αντίληψη περί τον πραγμάτων .
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Όλες οι μηχανές με μικρό Sensor είναι Tweak -αρισμενες για αυτό το λόγο αν πάρεις μια D3 έναντι μιας D90 η D90 τρώει μεγάλα χαστούκια στο Dynamic Range άσχετα αν η D90 έχει ελάχιστο αλλα παραπάνω DR στα ΧΑΡΤΙΑ .

Η D3 έχει ρεζέρβα 2 με 3 stop DR και τα χώνει βαθιά:114: και όταν χρειάζεται έναντι μιας Canon APC η nikon APC που δεν έχει χωρο να ανασάνει εδώ.

Είναι πολλά που πολλοί δεν κατέχουνε περί λειτουργίας και τεχνολογίας κάθε μηχανής .
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Πιάσε διαφορες μηχανές στα χερια σου και να δεις ποσα ooooooooo και αααααααααααα θα κανεις με τα κόλπα και διαφορες τους . Μερικά πράγματα μαθαίνονται με εμπειρία κι όχι με μερικά απατηλά reviews που βάζει η κάθε σελίδα στο internet .Έτσι λοιπόν καλά θα ήτανε πριν λέμε μεγάλα λόγια να έχουμε σχετικά και μια A εμπειρία τριγύρω μας .

Και ακόμη σημαντικότερο είναι να μαθαίνουμε εμείς τεχνικός να βγάζουμε κάτι καλο για να μπορούμε να πιάσουμε το νόημα διαφορετικά το χάος επικρατεί ανάμεσα στης τόσες 1000 + μυριάδες γνώμες του καθένα .
 

Μηνύματα
4.112
Reaction score
3.650

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών




30d iso 1000 f2




crop 100%

ακριβώς όπως βγήκε από την μηχανή μόνο μετατροπή σε jpeg χωρίς καμία επεξεργασία σε θόρυβο με το acdsee πρόγραμμα όχι photoshop γιατί εκεί θα την διόρθωνε αρκετά καλύτερα.
Δεν βλεπω τιποτα αορατες φωτος εβαλες βρε :114:
 


Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Δεν είναι άσχημος φακός ο κανον αλλα πριν κανεις κανένα test με τον zeiss πάρε και κανένα μαντήλι μεγάλο κατά προτίμηση

Ένας κανονακιασ φίλος μου πήρε τον zeiss για δοκιμες και αναστέναξε , μόλις μου τον έφερε σπίτι του λέω τώρα πάρε τον leica 90 APOμε την D3X και ξέρεις τι μου είπε ? F...K YOU :114::114::114::114:
 

Μηνύματα
4.112
Reaction score
3.650
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

πάντα πρέπει να κρίνουμε τιμή/απόδοση . Το ΣΚ θα είμαι στην εξοχή και θα βγάζω πορτρέτα σε γάτες :103: .
Από δευτέρα θα ψάξω να βρώ και από παλιά τί έχω σε ανθρώπους με τον συγκεκριμένο φακό . έχει τρομερό bokeh και πολύ ωραία αίσθηση στα πρόσωπα.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Να υπενθυμίσω ότι ο τίτλος είναι ''Οδηγός Αγοράς DSLR και φακών''.

Τώρα πώς γίνεται στο μισο thread να τσακώνεστε,τι να πώ;

Καλό θα ήταν να πέσουν κάποιες εξηγήσεις,επιγραμματικές για αρχή,στο τι να προσέξει κάποιος όταν Βγεί για αγορά,κάποια μοντέλα φακών με το τί συν και πλήν έχουν κάτι που να δείχνει 2 πράγματάκια.Μην ξεχνάτε ότι διαΒάζουν και αδαείς ως προς την φωτογραφία.Είναι κρίμα ένα χόμπι που μπορεί να αναπτυχθεί πολύ καλά μέσω νετ(λόγω της οπτικής του φύσης) να καταντά αφορμή για να την μπούμε ο ένας στον άλλο.
Επίσης πολλοί ίσως και να μην είναι σε θέση να ξοδέψουν 2000,3000,4000 και παραπάνω αλλά να θέλουν να κινηθούν σε ένα πιό προσιτό οικονομικό επίπεδο.Αυτοί τι θα πρέπει να κάνουν;Να διαΒάζουν μόνο για zeiss και για dslr που ξεκινουν από 1500 και πάνω και να μην αγοράσουν ή να μην κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν;
Δλδ αν θέλατε να αγοράσετε ηχεία θα σας άρεσε να Βλέπετε μόνο για ηχεία των 5000 και άνω;Η για ενισχυτές με 5ψήφια τιμή πώλησης;
Τελικά ο ιός τoυ χα(λ)ι εντ χτύπησε και την φωτογραφιά;
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Λοιπόν η καλύτερη μηχανή DSLR για κάποιον πρωτάρη σαν ξεκίνημα είναι .

Canon Digital Rebel 450D

Nikon D3000

Nikon 5000

Olympus EVOLT E-520

Pentax K2000

Sony Alpha DSLR-A230
.........................................

Προτείνω την Nikon 5000

Όλες η μηχανές εδώ μπορεί να είναι φθηνότερες από την μεσαία κατηγορια αλλα με σωστή τεχνική δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα και μερικές έχουν ίδιο Sensor μάλιστα με μεσαία και ακόμη μεγαλύτερη κατηγορια.

Έτσι λοιπόν μην νομίζεται ότι η μηχανουλες αυτές είναι της πλακας λογο $$$$
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Σε μεσαία κατηγορια

Canon 50D

Nikon D90

Olympus E-30

Pentax K7

Sony Alpha A-380
..........

Εδώ προτείνω την D90 εκτος εαν κάποιος θέλει περισσότερα καρέ την Canon 50D
 



Μηνύματα
2.161
Reaction score
1
Re: Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Τα εκανες ολα μανταρα.

Η EOS 50D εχει APS-C sized CMOS sensor οπως η Rebel , 40D , 30D .
Διαφορετικό αισθητήρα έχουν η 1D Mark IV και αν βάλεις στα χεράκια σου μια 1D Mark IV τότε θα δεις τι είναι διαφορετικός αισθητήρας, μάλιστα αυτή που έχεις θα σου φανεί μαύρη κοντά στην 1D Mark IV /3 .:114::114:

Όσο για το ποιος χρειάζεται να μάθει να φωτογραφίζει αυτά πέστα στον εαυτό σου μιας που δεν είδα να έχεις μια σωστή καλοτραβηγμένη φωτογραφία . Πριν μιλάς για ποιότητα μάθε να βγάζεις τουλάχιστο φωτογραφίες της προκοπης .
Αυτές που ανέβασες είναι χαλια .:116:

Για το dpreview θα στο εξηγήσω αναλυτικά και αυτό να δεις τι γίνεται μιας που έχεις βλέπω λάθος αντίληψη περί τον πραγμάτων .
Αυτά τι σχέση έχουν με αυτά που είπα εγώ? Καμία...


Όλες οι μηχανές με μικρό Sensor είναι Tweak -αρισμενες για αυτό το λόγο αν πάρεις μια D3 έναντι μιας D90 η D90 τρώει μεγάλα χαστούκια στο Dynamic Range άσχετα αν η D90 έχει ελάχιστο αλλα παραπάνω DR στα ΧΑΡΤΙΑ .

Η D3 έχει ρεζέρβα 2 με 3 stop DR και τα χώνει βαθιά και όταν χρειάζεται έναντι μιας Canon APC η nikon APC που δεν έχει χωρο να ανασάνει εδώ.

Είναι πολλά που πολλοί δεν κατέχουνε περί λειτουργίας και τεχνολογίας κάθε μηχανής .
Εγώ είδα 2 σέλιδα τέστ και συμπέρασμα ότι έχουν όσο DR σου έγραψα. Εξηγώ και αναλύω και το σκεπτικό πίσω από όλα αυτά. Εσύ μας έγραψες ότι έχουν ρεζέρβα άλλα 2-3 stop. (φυσικά αυτά που πόσταρα εγώ ήταν ήδη για raw ξεχειλωμένα όσο δεν πάει άλλο, δλδ με απλά λόγια μαζί με όσα αποθέματα υπάρχουν). Γενικά έχετε μπερδέψει ψάχνετε να βρείτε τι φταίει και είναι καλές οι φώτο, βρέ μήπως είναι κρυφό NR, μήπως το RAW δεν είναι πραγματικά RAW (ακατεργαστό) αλλά πειραγμένο? Τελικά εντάξει, είναι καλές αλλά δεν έχει περιθώρια πειράγματος - γιατί είναι ήδη πειραγμένες μέσα απο την μηχανή... και άλλα φαιδρά. Όπως αγαπάτε. Τα raw της Canon είναι μια συνομωσία απο oversharped-noisereducted jpgs.

Γενικά όμως το επιχειρήμα σου ξεκινάει και τελειώνει στο .... είναι χάλια οι φωτογραφίες.

Αν οι φωτογραφίες μου είναι χάλια θα υπολογίσω λοιπόν την αρνητική ψήφο, μαζί με άλλα σχόλια που έχω ακούσει. Όμως ο μέσος όρος δεν θα αλλάξει και πάρα πολύ...



Σημειωτέον δεν υποστηρίζω τίποτα παράλογο. Το μόνο που λέω είναι πως όλες οι μηχανές των 900++ € σήμερα βγάζουν μια χαρά φωτογραφίες. Και ότι οι όποιες διαφορές... είναι μόνο για εξαιρετικό pixel peeping side by side και αν δεις την διαφορά με το ζόρι.

Αλλά για εσένα είναι μέρα με την νύχτα. Τα νούμερα δεν σου κάνουν, τα τέστ δεν σου κάνουν, τα λίνκ δεν σου κάνουν. Σου κάνει μόνο το DxOmark και απο εκεί επιλεκτικά. (που

Βαριέμαι να ξαναποστάρω, νομίζω ότι οποιοσδήποτε στοιχειοδώς ανοιχτόμυαλος μπορεί να κρίνει. Ο σκόπος μου επιτεύχθει...
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Αυτά τι σχέση έχουν με αυτά που είπα εγώ? Καμία...




Εγώ είδα 2 σέλιδα τέστ και συμπέρασμα ότι έχουν όσο DR σου έγραψα. Εξηγώ και αναλύω και το σκεπτικό πίσω από όλα αυτά. Εσύ μας έγραψες ότι έχουν ρεζέρβα άλλα 2-3 stop. (φυσικά αυτά που πόσταρα εγώ ήταν ήδη για raw ξεχειλωμένα όσο δεν πάει άλλο, δλδ με απλά λόγια μαζί με όσα αποθέματα υπάρχουν). Γενικά έχετε μπερδέψει ψάχνετε να βρείτε τι φταίει και είναι καλές οι φώτο, βρέ μήπως είναι κρυφό NR, μήπως το RAW δεν είναι πραγματικά RAW (ακατεργαστό) αλλά πειραγμένο? Τελικά εντάξει, είναι καλές αλλά δεν έχει περιθώρια πειράγματος - γιατί είναι ήδη πειραγμένες μέσα απο την μηχανή... και άλλα φαιδρά. Όπως αγαπάτε. Τα raw της Canon είναι μια συνομωσία απο oversharped-noisereducted jpgs.

Γενικά όμως το επιχειρήμα σου ξεκινάει και τελειώνει στο .... είναι χάλια οι φωτογραφίες.

Αν οι φωτογραφίες μου είναι χάλια θα υπολογίσω λοιπόν την αρνητική ψήφο, μαζί με άλλα σχόλια που έχω ακούσει. Όμως ο μέσος όρος δεν θα αλλάξει και πάρα πολύ...



Σημειωτέον δεν υποστηρίζω τίποτα παράλογο. Το μόνο που λέω είναι πως όλες οι μηχανές των 900++ € σήμερα βγάζουν μια χαρά φωτογραφίες. Και ότι οι όποιες διαφορές... είναι μόνο για εξαιρετικό pixel peeping side by side και αν δεις την διαφορά με το ζόρι.

Αλλά για εσένα είναι μέρα με την νύχτα. Τα νούμερα δεν σου κάνουν, τα τέστ δεν σου κάνουν, τα λίνκ δεν σου κάνουν. Σου κάνει μόνο το DxOmark και απο εκεί επιλεκτικά. (που

Βαριέμαι να ξαναποστάρω, νομίζω ότι οποιοσδήποτε στοιχειοδώς ανοιχτόμυαλος μπορεί να κρίνει. Ο σκόπος μου επιτεύχθει...
Εισε με τα σωστα σου ανθρωπε του θεου μου μιλας για χρωμα για ποιοτητα τι στιγμη που μας πεταξες μια φωτογραφια εδω με σκασμενα χαλια χρωματα . Το πεζεις ειδεικος απο πανω ?

Δεν καταλαβα το σκεπτικο σου και που βαδιζεις με τα λινκ που συνεχως παραθετεις ενο δεν εχεις το ματι να βγαλεις κατι καλο και φυσικα δεν μπορεις να δεις διαφορες ουτε στα λινκ που βαζεις απο αλλα δειγματα.

Ανοιχτομυαλος ειμαι σιγουρος οτι εισε απο κατι κειμενα σου που διαβασα σε αλλο φορουμ αλλα βρε αδερφε απο φωτογραφια πρεπει να μαθεις πολλα ακομη για να ερθεις στο σημειο να κρινεις τι ειναι σωστο και τι οχι .

Μην τα πιανεις ολα σαν κατηγοριες και σορρυ αν σε εθιξα αλλα ετσιι ειναι δεν μπορει με μια χαλια φωτογραφια να μας λες οτι εβγαλες και χρωμα .

Τι να σου πω τα εχω χαμενα :111:

ΑΑΑΑΑ πριν ξεχασω ιδια θεωρια εχω και για Νικον μηχανες δεν τιθεται θεμα λοιπον μονο για CANON .
 

Μηνύματα
1.453
Reaction score
50
Απάντηση: Οδηγός αγοράς DSLR & φακών

Χαιρετω τον κοσμο της φωτογραφιας.
Προσφατα,αγορασα την canon 450d με τον 18-55 & 55-250.
Η μηχανη ειναι πολυ καλη δεν μπορω να πω. (με τα λιγα που ξερω βεβαια.)
Παντως, τα χρωματα που μου εδινε παλια μια olympus ψηφιακη στις φωτο, η 450 δεν μου τα δινει.
Μπορει κατι να κανω λαθος ισως κι εγω.Φουλ τις ρυθμισεις θα βαλω μπας και δω προκοπη.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.415
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top