Οδοιπορικό στην Κρήτη

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Παρασκευή 29/8

Η Παρασκευή κίνησε ελεύθερα, χωρίς διαδρομές. Κατ' αρχάς, εγώ με τη Σοφία έπρεπε να αλλάξουμε δωμάτιο, κάτι που γνωρίζαμε εξ' αρχής. Την επαύριο θα αλλάζαμε και ξενοδοχείο. Όχι πως είχαμε παράπονο από το Eko, απλά δεν υπήρχε άλλη διαθεσιμότητα. Αν είναι δυνατόν, τέτοια εποχή.

Έπειτα, έπρεπε να βγάλουμε τα εισιτήρια της επιστροφής. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε αεροπορικώς, καθώς τα πλοία φεύγουν από Κρήτη βράδυ. Ψάξαμε, αρχικά, στο διαδίκτυο και βρήκαμε αρκετές επιλογές. Αν και ήμασταν κοντά στα Χανιά, συνέφερε τελικά το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Περισσότερες επιλογές και πιο οικονομικές τιμές. Περίεργο αλλά πραγματικότης. Αφού μάθαμε δρομολόγια και τιμές, κατευθυνθήκαμε στο τοπικό τουριστικό γραφείο. Πάνω-κάτω, οι ίδιες τιμές. Τελικώς, κλείσαμε για την επόμενη Παρασκευή, 15:00 με Aegean, έναντι 101 ευρώ.

Στο δρόμο για το τουριστικό γραφείο, είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη. Πέσαμε στην διαφημιστική πινακίδα ενός φοροτεχνικού γραφείου που ανήκε σε μια φίλη και συμφοιτήτρια! Γνωρίζαμε πως η Παγώνα έχει γραφείο στα Χανιά, δεν ξέραμε όμως για υποκατάστημα στη Γεωργιούπολη. Εννοείται, φάγαμε μαζί το βράδυ και θυμηθήκαμε τα παλιά.

Την υπόλοιπη μέρα περάσαμε αραχτοί στα sunbeds της τοπικής παραλίας...
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Σάββατο 30/8

[imglz=180 height=135]../public/crete/Leonidas_Apts.jpg[/imglz] Σήμερα ήταν η μέρα αλλαγής ξενοδοχείου. Φύγαμε από το Eko, μετά από 6 διανυκτερεύσεις, και πήγαμε δίπλα στο Leonidas, για τις υπόλοιπες 6 που απέμεναν. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, συνεπώς προτείνεται και αυτό ως πιθανός τόπος διαμονής σας στη Γεωργιούπολη.

Κατά τις 12 παρά, φύγαμε για Παλαιοχώρα, μέσω της κύριας αρτηρίας που τη συνδέει με την Εθνική στο ύψος του Ταυρονίτη. Η διαδρομή διήρκεσε 2 ώρες.

Η Παλαιοχώρα είναι μεταξύ δύο κόλπων με αποτέλεσμα αντίστοιχες παραλίες: τη δυτική και την ανατολική. Αρχικά, ρίξαμε μια ματιά στη δυτική, από κάποια απόσταση. Ήταν μεγάλη και αμμώδης. Φαίνονταν ενδιαφέρουσα, αλλά μας απέτρεψε το κύμα. Πιθανότατα να είχαν και άλλοι την ίδια αντίδραση καθώς δεν είδαμε "κίνηση". Κάναμε στροφή επιτόπου και ακολουθώντας την παραλιακή φτάσαμε στον ανατολικό κόλπο. Εκεί, η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική, λες και πήγαμε σε άλλο μέρος. Αφενός η θάλασσα ήταν λάδι, αφετέρου η παραλία βραχώδης. Ξεκινούσε με βότσαλο και όσο απομακρυνόσουν χειροτέρευε. Κάτσαμε 2.5 ώρες.

Για την επιστροφή, επιλέξαμε τους επαρχιακούς δαιδαλώδεις δρόμους, με κατεύθυνση ανατολικά. Περάσαμε από αρκετά χωριά, μερικά εκ των οποίων πολύ όμορφα και γραφικά. Σε κάποιο διασταύρωση, αν θυμάμαι καλά Σεμπρονά-Ομαλός, είδαμε το δεύτερο αιολικό πάρκο, από τα πολλά που υπάρχουν στην Κρήτη. Ένα δρομάκι 100 μέτρων μας χώριζε από την πλησιέστερη ανεμογεννήτρια, και δε χάσαμε την ευκαιρία να τη δούμε από κοντά. Παρκάραμε και ανεβήκαμε με τα πόδια. Τεράστια και επιβλητική, είχε στη βάση της μια σιδερένια σκάλα που οδηγούσε σε κλειδωμένη πόρτα, περί τα 2.5 μέτρα από το έδαφος. Μπορούσα να ακούσω έναν περιοδικό ήχο στο εσωτερικό του, που θύμιζε τεράστιο κιβώτιο ταχυτήτων καθώς άλλαζε σχέση.

Η διαδρομή συνεχίστηκε με ευχάριστες εκπλήξεις, όπως ένα δάσος από καστανιές και μεγάλες φυτείες εσπεριδοειδών. Η καλύτερη, όμως, φάση ήταν μεταξύ ενός γερμανικού λυκόσκυλου και ενός γκέκα με λιγότερο από το μισό του μπόι. Προσπαθούσαν να βρουν μια στάση που θα βόλευε και τα δύο, αλλά επί ματαίω.

Το βραδάκι, στήσαμε ένα τραπέζι με ουζομεζέδες και αναλάβαμε την επιμόρφωση της Βασούλας με τη Νεράιδα και το Παλικάρι. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύσαμε το λαπιτόπ και το USB stick της Cosmote. Στην αρχή (για κανα-δεκάλεπτο) είχε κάτι κολλήματα, αλλά στη συνέχεια το πήγε νεράκι μέχρι τέλους.


[imglz=180 height=135]../public/crete/Palaiochora.jpg[/imglz] [imglz=180 height=135]../public/crete/Aioliko_Parko_2.jpg[/imglz] [imglz=180 height=135]http://p-images.veoh.com/image.out?imageId=media-v6498936hNTdPfr51206388359.jpg[/imglz]
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Κυριακή 31/8

[imglz=180 height=135]../public/crete/War_Cemetery.jpg[/imglz] Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε Σούδα, το γύρο της χερσονήσου Ακρωτήρι, μπάνιο στο Σταυρό και γνωριμία με την πόλη των Χανίων.

Η διαδρομή από τη διασταύρωση της Εθνικής μέχρι την είσοδο στην πόλη συνοδεύεται από μεγάλες δενδροστοιχίες, δίνοντας στην περιοχή μια εξοχική πινελιά. Από τα πρώτα "κτίρια" που συναντά κανείς είναι ο Ναύσταθμος Κρήτης. Στην επόμενη στροφή, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου. Αν και Κυριακή, η κίνηση ήταν ανεβασμένη. Παρά το φυσικό του μέγεθος και τη φήμη που το συνοδεύει, μου φάνηκε αρκετά μικρό και στριμωγμένο, τουλάχιστον στο σημείο που εμείς το είδαμε. Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν επέτρεπαν περαιτέρω εξερεύνηση.

Το πρώτο εντυπωσιακό τοπίο της χερσονήσου, στο δρόμο για το αεροδρόμιο, είναι το Στρατιωτικό Νεκροταφείο. Διαφορετικό απ' ότι έχουμε συνηθίσει. Στη συνέχεια, μπαίνοντας στα Κουνουπιδιανά, είδαμε ένα εξίσου ασυνήθιστο θέαμα. Μια στοίβα από ταχυδρομικά κουτιά, στοιβαγμένα σε δύο μεταλλικά πλαίσια. Είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε μία από τις εξορμήσεις των προηγούμενων ημερών, με τη διαφορά ότι ήταν πολύ περισσότερα και ομοιόμορφα, σαν τις τραπεζικές θυρίδες, με τη σφραγίδα των ΕΛΤΑ. Εξίσου, όμως, εκτεθειμένα σε κοινή θέα.

Ο Σταυρός φάνηκε αναπτυσσόμενη περιοχή, με νεόδμητα μοντέρνα κτίρια, κήπους και ...οδούς. Βλέποντας τις χαρακτηριστικές μπλε ταμπελίτσες σκέφτηκα πως ήταν η πρώτη φορά που τις συναντούσα στην επαρχιακή Κρήτη! Ήσυχο μέρος και άνετο, ότι πρέπει για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του. Σταματήσαμε στην πλατεία "Ζορμπά", όπου γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία, δίπλα στην παραλία.

Στο δρόμο για Χανιά, συναντήσαμε διακλάδωση προς τους Τάφους των Βενιζέλων. Είχαμε ακούσει γι αυτό το μέρος και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία. Ευτυχώς γιατί οι τάφοι είναι σ' ένα πανέμορφο πάρκο πάνω σε λόφο με καταπληκτική πανοραμική θέα. Στο εκκλησάκι του πάρκου, τον Προφήτη Ηλία, γίνονταν γάμος εκείνη τη στιγμή και μάλιστα στρατιωτικός.

Κατηφορίζοντας προς Χανιά, στρίψαμε προς Χαλέπα. Ήσυχη συνοικία, διαφορετική. Λες και δεν την άγγιξε ο χρόνος. Σε πολλά σημεία μου θύμισε τις γειτονιές που μεγάλωσα. Κάναμε τον κύκλο της και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο των Χανίων. Σε μια διασταύρωση υπήρχε πινακίδα που έδειχνε την Παλιά Πόλη. Την ακολουθήσαμε. Κάποια στιγμή φθάσαμε σε αδιέξοδο. Τα χρειάστηκα μέχρι να ξαναβγώ στον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στην Εθνική. Πέρασα σοκάκια και καλντερίμια που μετά βίας έστριβε το αμάξι. Έτσι εξηγείται το γεγονός πως στα Χανιά δε βρήκαμε τουριστικό τρενάκι, συνηθισμένη ατραξιόν ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη.

Επιστρέφοντας στη Γεωργιούπολη σταματήσαμε σε ένα εκκλησάκι, περίπου 5 χλμ από αυτήν, όπου κάθε φορά που το προσπερνούσαμε βλέπαμε σωρηδόν τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα. Η απορία μας λύθηκε σύντομα. Ήταν ο Αγ. Φανούριος και σύμφωνα με την παράδοση όταν σε βοηθά να βρεις κάτι χαμένο πρέπει να τάξεις πίτα, τη γνωστή Φανουρόπιτα, φτιαγμένη με μονό αριθμό υλικών. Δοκιμάσαμε 5-6 είδη πίτας εκείνο το βράδυ, η μία καλύτερη από την άλλη.

Λίγο πιο κάτω υπάρχει στροφή για τη Γεωργιούπολη. Περίεργο καθώς η είσοδος-έξοδος του οικισμού είναι πάνω στην Εθνική. Η στροφή οδηγεί σε παράλληλο δρόμο, κατάφυτο, γεμάτο ευκαλύπτους. Ψιλόβρεχε εκείνο το βράδυ. Στα μέσα της διαδρομής είδα ένα σκυλί σκελετωμένο να σέρνει ένα πλαστικό λουρί δεμένο στο λαιμό του, περίμενοντας ποιος ξέρει ποιον και από πότε. Του έδωσα νερό και ότι φαί μας είχε απομείνει. Όσο έτρωγε, του έλυσα τα δεσμά του. Η θέα του μας διέλυσε. Τι την ήθελα τη στροφή...

[imglz=180 height=135]../public/crete/Kounoupidiana.jpg[/imglz] [imglz=180 height=135]../public/crete/Stavros.jpg[/imglz] [imglz=180 height=135]../public/crete/Tafoi_Venizelon.jpg[/imglz]
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Δευτέρα 1/9

[imglz=180 height=135]../public/crete/Phalasarna.jpg[/imglz] Τα Χανιά είναι η πόλη για την οποία όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Έφτασε, επιτέλους, η μέρα που θα τη συναντούσα. Πριν την επίσκεψή μας στην πολυδιαφημισμένη και ξακουστή αυτή πόλη, είχαμε προγραμματίσει μπάνιο στη Φαλάσαρνα. Επιλέξαμε τον παραλιακό δρόμο, Αγ. Μαρίνα, Πλατανιά, Γεράνι, Μάλεμε, κλπ.

Η πρώτη μας έκπληξη ήταν οι παραλίες στα δυτικά των Χανίων, αμέσως μετά την έξοδο από την πόλη. Εξωτικό τοπίο, με ένα χρώμα εντελώς ξεχωριστό, λες και ήσουν σε άλλο μέρος. Χάρμα οφθαλμών. Στη συνέχεια, ατελείωτη συρραφή από ταβέρνες, μαγαζιά και ξενοδοχεία, καθώς το ένα θέρετρο διαδεχόταν το άλλο. Σε αυτόν το δρόμο θα βρείτε εντυπωσιακά all-inclusive κτιριακά συγκροτήματα. Λίγο πριν το Κολυμπάρι, στρίβουμε νοτιοδυτικά προς Κίσσαμο, Τράχηλο και από εκεί και πέρα παρακολουθούμε προσεκτικά τις πινακίδες.

Η Φαλάσαρνα έχει δύο παραλίες: τη μεγάλη και τη μικρή (φωτό), σύμφωνα τουλάχιστον με τις πινακίδες. Εμείς βρήκαμε ακόμη μία μικρότερη στο τέλος του ασφάλτινου δρόμου και αυτήν προτιμήσαμε. Είχα ακούσει πως είναι η μεγαλύτερη (συνολικά) παραλία στην Κρήτη, έχει βραβευτεί για την ποιότητά της και θεωρείται ανώτερη του Ελαφονησίου. Όχι από μένα πάντως...

Μετά το μπάνιο, τσιμπήσαμε κάτι πρόχειρο, ντυθήκαμε και ετοιμαστήκαμε για το μεγάλο μας ραντεβού, σε απόσταση μιας περίπου ώρας. Για καλή μας (ανέλπιστη) τύχη, βρήκαμε θέση parking σε μία από τις εισόδους. Για να είμαι ειλικρινής, υπήρχε απαγορευτική πινακίδα για όλους πλην των μονίμων κατοίκων, αλλά το ρισκάραμε.

Δεν υπάρχουν λέξεις ικανές να περιγράψουν το συναίσθημα του επισκέπτη στην παλιά πόλη των Χανίων. Ούτε και φωτογραφίες. Έχω εκατό από τον τετράωρο περίπατό μας και δεν μπορώ να επιλέξω τρεις "ενδεικτικές". Δεν υπάρχει ενδεικτική γωνιά σε αυτήν την πόλη. Όπου κι αν σταθείς, όπου κι αν κοιτάξεις, ταξιδεύεις... Σου μιλούν ακόμη και οι πέτρες. Άνετα περνούσα και τις 3 βδομάδες των διακοπών μου σε κάποιο από τα σοκάκια της. Γερασμένα κτίσματα, Βενετσιάνικα mini ξενοδοχεία, γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, ίσα που χωράει άνθρωπος, μα και απίστευτα μαγαζιά. Εμπορικά και μη. Όπως, για παράδειγμα ο Tholos, φτιαγμένος λες και σε χαλάσματα βομβαρδισμένης οικοδομής. Ή το ξενοδοχείο στο λιμάνι που δίπλα στα χαλάσματα της ρεσεψιόν (!), υπάρχει ένας πάγκος με υπολογιστές. Το παλιό με το σύγχρονο σε έναν συνδυασμό που σε κάνει να χαζεύεις.

Βεβαιωθείτε πως τα Χανιά κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην προσωπική σας λίστα με τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε...

[imglz=180 height=135]../public/crete/Chania.jpg[/imglz] [imglz=180 height=135]../public/crete/Chania_2.jpg[/imglz] [imglz=180 height=135]../public/crete/Chania_6.jpg[/imglz]
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Τρίτη 2/9

Υπάρχει ένας οδικός άξονας που συνδέει τα Χανιά με τον Ομαλό και καταλήγει στην είσοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς. Η διαδρομή μπορεί να προσφέρεται για rallye αυτοκινήτων αλλά όχι για τουρισμό. Ο δρόμος είναι στενός και ανηφορικός, με αλλεπάλληλα S και σχεδόν πλήρη απουσία οικισμών.

Τη διαδρομή αυτή έκανα εγώ με τη Σοφία. Η Βάσω και η Μαρία δεν ακολούθησαν. Η πρώτη θα πέρναγε το φαράγγι την επαύριο, η δεύτερη το έχει ήδη περάσει. Εγώ και η συμβία μου αρκεστήκαμε στο να δούμε την είσοδό του. Την ώρα που φτάσαμε είχε ησυχία. Στο τέρμα του δρόμου, υπάρχει ένα πέτρινο εστιατόριο με θεσπέσια θέα.

Επιστρέφοντας, γυρίσαμε τη "μύτη" βόρια της Γεωργιούπολης, πέριξ του Βάμου, μέχρι και το Κόκκινο Χωριό. Στην ευρύτερη περιοχή βρήκαμε πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών από διάφορες κατασκευαστικές εταιρίες. Ξεχωρίσαμε την Hellenic Homes.
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Τετάρτη 3/9

[imglz=180 height=135]../public/crete/Samaria_Gorge.jpg[/imglz] Σήμερα ήταν η μέρα της Βασούλας. Πέρασε το διάσημο Φαράγγι.

Η εκδρομή κλείστηκε σε τοπικό γραφείο, έναντι 30 ευρώ. Η τιμή περιελάμβανε τη μεταφορά με πούλμαν (Γεωργιούπολη - Φαράγγι / Σφακιά - Γεωργιούπολη), καθώς και ξεναγό. Η είσοδος στο φαράγγι (8 ευρώ) καθώς και το ναύλο Αγ. Ρουμέλη - Σφακιά (5 ευρώ), είναι εξτρά.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

06:00 - Αναχώρηση από Γεωργιούπολη
08:00 - Είσοδος στο Φαράγγι
15:00 - Έξοδος από Φαράγγι
16:00 - Αναχώρηση από Αγ. Ρουμέλη
17:00 - Αναχώρηση από Σφακιά
18:30 - Επιστροφή

[style=note](οι 7 ώρες έγιναν με χαλαρό περπάτημα και 2-3 στάσεις 10-15 λεπτών)[/style]

Εμείς αρκεστήκαμε σε μια βόλτα στα γειτονικά κατάφυτα και γραφικά χωριουδάκια, πέριξ του Φρε...

[imglz=180 height=135]../public/crete/Samaria_Gorge_2.jpg[/imglz] [imglz=180 height=135]../public/crete/Samaria_Gorge_3.jpg[/imglz] [imglz=180 height=135]../public/crete/Samaria_Gorge_4.jpg[/imglz]
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Πέμπτη 4/9

Τίποτα το ιδιαίτερο... Relax και πλύσιμο αυτοκινήτου.

Φιλοσοφία περί του πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, ας είχαμε 1 εβδομάδα ακόμη, αχ και να ήμασταν συνταξιούχοι, άτιμη κοινωνία, κλπ, κλπ...
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Παρασκευή 5/9 - Επιστροφή

Με βαριά καρδιά, ξεκινήσαμε 11:00 για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Φτάσαμε σχετικά γρήγορα (12:15). Παραδώσαμε το αυτοκίνητο, και περιμέναμε την πτήση στις 15:00 (Aegean). Στις 17:00 ήμασταν σπίτι.

Άντε και του χρόνου...
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Γενικές Παρατηρήσεις

  • Οι Κρητικοί είναι φιλόξενοι, φιλικοί και εγκάρδιοι. Από τον χωρικό μέχρι τον επαγγελματία.

  • Οι τιμές, περιληπτικά, έχουν ως εξής: 25-30 το αυτοκίνητο, τα ίδια σε βενζίνη ανά 2 μέρες, ~1.24 το λίτρο, 45-55 το δίκλινο, 12-15 το φαγητό, 4-8 είσοδοι σε διάφορους χώρους, ως 1 ευρώ το (νερό-)νεράκι, 6 το set ομπρέλα-κρεβάτια.

  • Το οδικό δίκτυο είναι της μέρας χαρά και της νύχτας λύπη. Δεν υπάρχουν φώτα, διαζώματα, προστατευτικές μπάρες, φωσφορίζοντα κολονάκια, κάτι τέλος πάντων, ούτε και στην Εθνική. Μετά τις 9, χρειάζονται μάτια κουκουβάγιας, διάθεση για περιπέτεια, φαντασία και εν γένει εξελιγμένη εγκεφαλική λειτουργία. Οι περισσότερες στροφές στην Εθνική, έχουν ανάποδη ρύση. Οι πινακίδες δεν είναι ποτέ εκεί που τις θέλεις, κι αν είναι, θα είναι ανάποδα, λοξά ή και κρυμμένες. Στα συν, άσφαλτος ακόμη και στα πιο απόμακρα μέρη, χωρίς λακκούβες, σαμαράκια και λοιπά διακοσμητικά, πλην ελαχίστων περιπτώσεων λόγω κατολισθήσεων και λοιπών φυσικών δυνάμεων, όπου όμως γίνονται εργασίες συντήρησης.

  • Τρία πράγματα συναντά κανείς παντού, ακόμη και στο πουθενά: "Taverna", "Room for Rent" και Εκκλησία. Κάθε χιλιόμετρο και εκκλησάκι. Επίσης, πολλά αμνοερίφια. Βλέπαμε κοπάδια σε κάθε διαδρομή. Λες και φυτρώνουν στα βουνά.

  • Πολλά χωριά, πάρα πολλά χωριά. Χωριά μεγάλα, χωριά μικρά, χωριά φαντάσματα. Των δύο σπιτιών, του ενός ακόμη και του κανενός. Συναντήσαμε περίπτωση όπου μεταξύ των χαρακτηριστικών πινακίδων έναρξης και λήξης ορίων οικισμού, δεν είδαμε ούτε μια μάντρα.

  • Πολλές κατασκευαστικές εταιρίες, ειδικά στα Χανιά. Αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις, σε λόφους και βουνά, φτιάχνουν συγκροτήματα κατοικιών και τα πωλούν. Έτσι και κάνετε google με λύματα "Crete property sale", κλπ, θα καταλάβετε. Οι τιμές ξεκινούν από ~150.000 ευρώ.

  • Προσοχή στα ονόματα. Πολλά από αυτά είναι κοινά σε δύο ή και περισσότερους νομούς. Υπάρχουν και ονόματα κοινά στον ίδιο νομό.

  • Δεν κατάφερα να φάω γαμοπίλαφο, παρότι κατέστην μάρτυρας σε 3 γάμους. Για να είμαι ειλικρινής, η Παγώνα είχε όλη την καλή διάθεση να μου το φτιάξει καθώς επέμενε να μας κάνει το τραπέζι.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Οδοιπορικό στην Κρήτη

Τύφλα νά'χουν οι επαγγελματίες ταξιδιωτικοί ρεπόρτερς.
Εύγε σύντεκνε Νικολή!
 

Μηνύματα
4.272
Reaction score
5
Αν και βεβαιως εχω παει σε ολα αυτα τα μερη απο την εποχη που ηταν ακομα "παρθενα" η παρουσιαση και η περιγραφη του Νικου ηταν λες και τα "ακουγα" για πρωτη φορα.

Χιλια ΜΠΡΑΒΟ.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Εισαι απιστευτος!
Φανταζομαι το μερακι, την επιμελεια, τις σημειωσεις
για να μας παρουσιασεις ολα αυτα.
Ενα απο τα καλυτερα θεματα που διαβασα ποτε στο
AVSite!

Οι ενστανσεις μου:
Βρε ανθρωπε του Θεου στην Κρητη πηγες.
Αντι να πλακωσεις τα ψαρια και τους μεζεδες λυσαξες
παλι στο Ιταλικο και τις πατισερι.
Να δω ποτε θα μαθεις να τρως:137:

Οπως ειπε και ο Σωτηρης και εγω ειχα την τυχη να κανω αυτα που εκανε ο Νικος-
και να δει τα μερη που ειδε- σε μια αλλη εποχη.
Τοτε που η Κρητη ηταν ακομα πανεμορφη και παρθενα.


Υ.Γ.Γιατι ρε συ δεν λες στα παιδια τι οδηγιες ρωτησες
οταν ηθελες να πας απο τα Ανωγεια στα Ζωνιανα?:142:
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Απάντηση: Οδοιπορικό στην Κρήτη

Περιμενα να τελειωσει την παρουσιαση του .
Τωρα μπορω να δωσω συγχαρητηρια κι ευχαριστιες χωρις να διακοψω!
 


Μηνύματα
475
Reaction score
2
Απάντηση: Οδοιπορικό στην Κρήτη

Nai,Ναι. Η παρουσίαση ήταν άριστη.
+1

Ο δρόμος της επιστροφής απο το Ελαφονήσι αποδείχτηκε θησαυρός. Αρκετά μεγαλύτερος σε διάρκεια και ενίοτε επικίνδυνος, ικανός να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού με την απερίγραπτη θέα του. Η θάλασσα και ο ουρανός γίνονταν ένα, χωρίς ορίζοντα ωσάν σε γυάλινο θόλο. Ορεινή ως επί το πλείστον διαδρομή, μέχρι το σημείο που συνδέεται με την Εθνική.

Λίγο πιο κάτω, η Κίσσαμος. Τυπικός δήμος, με ανεπτυγμένη κατά πως φάνηκε αγορά. Σε μια πλατεία συναντήσαμε 4 γνωστές τράπεζες μαζεμένες. Μας έκανε εντύπωση διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, η μόνη που βλέπαμε ήταν η Παγκρήτια.

και για τους τηλεορασακηδες, το DX που περνά απο Ελαφονήσι - καστέλι ειναι άλλο πράγμα. Ψηφιακά επίγεια απο την ιταλία και...TF1 στον θόρυβο! μεχρι και Γαλλία πιάνεις εκεί.
Δεν μιλω καν για Αιγυπτο - τυνησία - λιβύη.

Αχ...ήδη το νοστάλγησα.

ΣΚ θα ξαναπάω μάλλον.... (κοντογειτονίτσα, γαρ):116:

ΠΟΥ ειναι αφεντικό οι τράπεζες στο Καστέλι?
ακόμα τις ψάχνω να βγάλω κανα φραγκο να πάω γραμβουσα για φαϊ.:137:

μια και δεν τις βρήκα, γυρισα χανιά...

Χ.Π. , αψογο στυλ γραφης. :109:
 


Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Οπως ειπε και ο Σωτηρης και εγω ειχα την τυχη να κανω αυτα που εκανε ο Νικος-
και να δει τα μερη που ειδε- σε μια αλλη εποχη.
Τοτε που η Κρητη ηταν ακομα πανεμορφη και παρθενα.
E, μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα! Άλλαξαν οι εποχές. Όταν ήσουν εσύ, στην Κρήτη ήταν ο Μίνωας, ο Μινώταυρος και η Αριάδνη! :142:

Νίκο, άψογος! Και ίσως ο χαρακτηρισμός να ήταν λίγος!

Μια μικρή διόρθωση: Το κρέας στη φωτό, δεν είναι οφτό, αλλά αντικρυστό! :126:
Μιιικρό το σφάλμα, αλλά σε θέματα hi-end μάσας, πρέπει να είμαστε ακριβείς! :142:

Και πάλι σε ευχαριστούμε!
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Kαταπληκτικη παρουσιαση !!!

Ενα μεγαλο ευχαριστω που την μοιραστηκες μαζι μας !!!

p.s.

Oπως ειπε και ο unfo αλλο ειναι το οφτο και αλλο το αντικρυστο !!!

Παρτε μια ιδεα στην photo που ακολουθει !!!


 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τη διόρθωση, την οποία μετέφερα και στο κείμενο.

Μόλις θυμήθηκα πως το οφτό είναι τα κομμάτια χοιρινού με βότανα βουνίσια που παραγγείλαμε στα Σφακιά και ...τα αφήσαμε. Μάλλον πέσαμε σε κακή εκτέλεση :107:
 

Μηνύματα
522
Reaction score
41
Τα θερμα συγχαρητήρια και απο μένα
Η παρουσίαση ήταν Απίστευτη:112::126:
Εδώσες μάθημα σε όλους τους ...... ρεπόρτερ.
Χίλια μπράβο
Σε λίγες σελίδες έδειξες την ομορφιά και την φιλοξενία της Κρήτης
Συγχαρητήρια

Υ.Σ. όσο για το αντικριστό , όσοι δεν έχεται δοκιμάσει σπεύστε, είναι το
πιο νόστιμο ψητό κρέας που έχω φάει.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.649
Μηνύματα
2.868.854
Members
37.941
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top