Οι μετρήσεις μας. Βασιζόμαστε μόνο σε αυτές?

Reaction score
7.889
Νάσο μπορείς να κάνεις δοκιμή με τραγούδι σε στερεο λειτουργια?...έχει δίκιο ο soco....
οι φωνές έχουν το ίδιο σσσσ από τα l-r ?
Θα το τσεκάρω αύριο. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορές. Το ένα ειναι φάτσα μου. Τα lr τα έχω με ελαφριά κλιση προς τα έξω.

Το tweeter μέσα είναι ίδιο αλλα το waveguide διαφορετικο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.199
Ρε άι ξεσκονισε κανένα κρύσταλλο Daharimmersive γιατί στον ήχο δε το χεις!! :tongue: :tongue: ......
....Που έγινες και μεγάλο παιδί...:lol::lol:
Αλλά 6 db πρόστιμο για να μάθεις! :p
πάνε καλό μου Τοολσαγρο να σκαλίσεις κανένα ντουβάρι να σου σιάξει το εκο φλατερινγκ
άντε χρυσό μου.....θέλει άντερα εδώ....
άντε μην αναγκαστείς να μυξοκλαφτείς πάλι στη μαμά κοτζάμ μαντράχαλος :lol: :gotcha::gotcha:

Reaction score
7.889
Εγώ θα σου πρότεινα δύο πειράματα.
Αν έχεις ολοκληρωμένο και όχι προ δώσε από εκεί στο κεντρικό να δεις τυχόν διαφορές με τα ξυσίματα αυτά.
Και επίσης επειδή έχω και εγώ δύο κλιπς κεντρικά στο μαγαζί με ένα τελικό ( για μουσική ) τα οποία δεν μου κάνουν καθόλου αυτά τα συριστικά δοκίμασε να το ακούσεις με κατ 5 ή 6 μέχρι να σου έρθει το κίμπερ που είπες έτσι από περιέργεια. Φαντάζομαι ότι σε όλα τα σπίτια υπάρχει ένα κομμάτι περίσσευμα τέτοιου καλωδίου.
Τα έδωσα όλα. Μόνο pro και τελικό κράτησα.

Τα σσσ όπως είπα με τους crown δεν το ειχα παρατηρήσει.

Cat 5-6 όσα θέλεις πληροφορικαριος είμαι με κατάστημα στη Σύρο.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
Θα το τσεκάρω αύριο. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορές. Το ένα ειναι φάτσα μου. Τα lr τα έχω με ελαφριά κλιση προς τα έξω.

και αν θέλεις το ίσως πιο εύκολο είναι να βγάλεις από εκεί το κεντρικό και να το ακούσεις κάπου αλλού....

Reaction score
7.036
Τα έδωσα όλα. Μόνο pro και τελικό κράτησα.

Τα σσσ όπως είπα με τους crown δεν το ειχα παρατηρήσει.

Cat 5-6 όσα θέλεις πληροφορικαριος είμαι με κατάστημα στη Σύρο.
Ωραίος. Και κοντοχωριανός :)
Δοκίμασε ένα εξάρι έτσι για την αλητεία.

Reaction score
1.772
για βαλε μια μέτρηση με 12db και μια με 24db smoothing. το κεντρικο πάντα και βαλε και rt60

melina

Cargo 200
Reaction score
45.000
δλδ αυτή η διαφορά δεν είναι ακουστή ή είναι αμελητέα?

για τα αυτιά μου είναι το χάος.

στα 10κ το ένα 60.2db το άλλο 57.2db

View attachment 163644
τι βλέπουμε εδώ; τι έχει αλλάξει από τη μια καμπύλη στην αλλη; Είναι τα δυο umik στην ίδια θέση με ίδιο προσανατολισμό καιτο σωστό αρχείο και για τα δυο;

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
στο κεντρικό το waveguide είναι πιο ''ρηχό'' εννοείς?
δεν μπορώ να καταλάβω πολλά από τις φωτό..κάνουν σκιές

Reaction score
7.889
τι βλέπουμε εδώ; τι έχει αλλάξει από τη μια καμπύλη στην αλλη; Είναι τα δυο umik στην ίδια θέση με ίδιο προσανατολισμό καιτο σωστό αρχείο και για τα δυο;
Ναι. Πάνω σε boom. Με όσο πιο προσεκτική αλλαγή μπορεί να γίνει.
στο κεντρικό το waveguide είναι πιο ''ρηχό'' εννοείς?
δεν μπορώ να καταλάβω πολλά από τις φωτό..κάνουν σκιές
Και πιο ρηχό και με μικρότερη εσωτερική και εξωτερική διάμετρο.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.000
Ναι. Πάνω σε boom. Με όσο πιο προσεκτική αλλαγή μπορεί να γίνει.
κατι δεν πάει καλα, καπου τα εχεις μπερδέψει, αλλιώς μας τα έδειχνες στα διαγράμματα στο πρώτο ποστ, εκεί η διαφορά δείχνει να είναι το πολύ 1db

Reaction score
7.889
για βαλε μια μέτρηση με 12db και μια με 24db smoothing. το κεντρικο πάντα και βαλε και rt60
Εχω βάλει πολλές σε άλλα θέματα. Αυριο θα ποστάρω και εδώ.

Reaction score
7.889
κατι δεν πάει καλα, καπου τα εχεις μπερδέψει, αλλιώς μας τα έδειχνες στα διαγράμματα στο πρώτο ποστ, εκεί η διαφορά δείχνει να είναι το πολύ 1db
Μην επιμένεις έχω κάνει αμέτρητες. Αυτά τα έχω ανεβάσει και στην αρχή αν παρατηρήσεις.

Δεν το έπιασα χθές πρώτη φορά. Και υπάρχουν τελικά μετρήσεις αν γκουγκλάρεις που φανερώνουν ακόμη μεγαλύτερες διαφορές.

Εδώ στο asr λενε ότι δε χρειάζεται καν το file γιατι το μόνο που "διορθώνει" είναι το responce ψηλά. Και τα 3 db είναι στο επιτρεπτό σφάλμα. Μάλλον έτυχα σε πολύ διαφορετικά αρχεία.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
κάτι απλό...τώρα που τα κοιτάζω...κάποιοι να ξερς προτείνουν και την τοποθέτηση κάποιου αφρώδους υλικού μπροστά στην κόρνα που να γεμίζει όμως και το waveguide

στην περίπτωση σου αν το έπιπλο όπως λέει ο soco μπορεί να ενισχύσει το φαινόμενο..... θα μπορούσες να ντύσεις το σημείο του επίπλου μπροστά από το κεντρικό για δοκιμή

Last edited:

Reaction score
7.889
φρέσκια αφού εμφανίστηκε το πρόβλημα των συριστικών.
Αν σε όλη την αλυσίδα το μόνο που αλλάζει είναι ο τελικός, ίδια ηχεία ίδιο δωμάτιο, ίδιες θέσεις, ίδια έπιπλα χαλιά, ίδιο αρχείο audyssey. Που είναι το λογικό να κοιτάξουμε?
τώρα που τα κοιτάζω...κάποιοι να ξερς προτείνουν και την τοποθέτηση κάποιου αφρώδους υλικού μπροστά στην κόρνα που να γεμίζει όμως και το waveguide
Ναι όπως και κάποιο υλικό να ντυθούν εσωτερικά τα τοιχώματα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.000
Μην επιμένεις έχω κάνει αμέτρητες. Αυτά τα έχω ανεβάσει και στην αρχή αν παρατηρήσεις.

Δεν το έπιασα χθές πρώτη φορά. Και υπάρχουν τελικά μετρήσεις αν γκουγκλάρεις που φανερώνουν ακόμη μεγαλύτερες διαφορές.

Εδώ στο asr λενε ότι δε χρειάζεται καν το file γιατι το μόνο που "διορθώνει" είναι το responce ψηλά. Και τα 3 db είναι στο επιτρεπτό σφάλμα. Μάλλον έτυχα σε πολύ διαφορετικά αρχεία.
Δεν θα επιμείνω.
Στο πρώτο ποστ η κεραμίδι με την γαλαζια ή η κόκκινη με τη πράσινη δεν έχουν 3 dB διαφορά στα 10Κ. Το πολύ 1 dB.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
Ναι όπως και κάποιο υλικό να ντυθούν εσωτερικά τα τοιχώματα.
αρκεί να σιγουρευτείς ότι είναι αυτό

τώρα δεν ξέρω αν είναι καλό να ντύσεις όλο το τοίχωμα ή μόνο την κάτω πλευρά ...μη χάσεις πολλά db και κάνεις κοιλιά στο κεντρικό....και χρειαστεί να το πουσάρεις
εκτός και αν το κάνεις σε όλα

Reaction score
1.772
Αν σε όλη την αλυσίδα το μόνο που αλλάζει είναι ο τελικός, ίδια ηχεία ίδιο δωμάτιο, ίδιες θέσεις, ίδια έπιπλα χαλιά, ίδιο αρχείο audyssey. Που είναι το λογικό να κοιτάξουμε?
οι κόρνες είναι ευαίσθητες σε αυτό το θέμα.
βαλε τις μετρήσεις να δούμε μήπως δούμε κάτι.
και αν δεν φαίνεται τίποτα και μια στο 1 μετρο με ir windows>right window 4msec no smoothing

Reaction score
7.889
οι κόρνες είναι ευαίσθητες σε αυτό το θέμα.
βαλε τις μετρήσεις να δούμε μήπως δούμε κάτι.
και αν δεν φαίνεται τίποτα και μια στο 1 μετρο με ir windows>right window 4msec no smoothing
Εχω σίγουρα του left right μετα την αλλαγή στο ένα μέτρο και στους 80 πόντους.

Οπως επίσης τα είχα τραβήξει από την θέση που τα έχω, κολλητά σε γωνίες, περίπου 50 εκ από κάθε τοίχο και τράβηξα μέτρηση.

Θα τις βρώ αυριο - σήμερα.

Δεν έκανα κάτι με το κεντρικό γιατι ξέρω ότι έχω θέματα.

Η πρώτη ανάκλαση πέφτει στα 2ms που είναι ένα τραπέζι με τζάμι μπροστά από τον καναπέ.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα διακοσμητικά που βάχει πάνω στο τραπεζάκι η γυναίκα σώζουν την κατάσταση.

Χωρίς αυτά μετράει πολυ χειρότερα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members