Οπτικές ίνες ΔΕΗ

ika

News
Reaction score
16.982
Έχει γίνει η εγκατάσταση στην πολυκατοικία, έχει μπει και η ίνα στο σπίτι από τις 17 του μήνα, περιμένω τώρα να μου στείλουν το router.

Last edited:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.291
Να ρωτησω κατι.
Το δικτυο στην περιοχη μου ειναι cosmote, η οποια εχει κανει εγκατασταση στην πολυκατοικια με κουτι σε καθε οροφο, με περασμενο καλωδιο απο το ασανσερ.
Εγω εχω συνδεση νοβα, η οποια εχει παρει γραμμη απο το κουτι της cosmote για να μπει στο διαμερισμα.
Αν θελω να παω σε δεη, αυτη θα περασει νεα γραμμη στην πολυκατοικια, παλι μεσα απο το ασανσερ και με αλλα κουτια ανα οροφο (που ειναι ολοκληρη φασαρια) ή θα παρει και αυτη απο το κουτι cosmote?
Και αν καποιος στην πολυκατοικια θελει να βαλει inalan, που κι αυτη εχει δικτυο στην περιοχη, θα βαλει και αυτη αλλη γραμμη και αλλα κουτια ανα οροφο?
Ή πανε μεχρι τον πινακα που υπαρχει στην πιλωτη και απο κει χρησιμοποιειται το υπαρχον δικτυο που εχει βαλει η cosmote?

ika

News
Reaction score
16.982
Να ρωτησω κατι.
Το δικτυο στην περιοχη μου ειναι cosmote, η οποια εχει κανει εγκατασταση στην πολυκατοικια με κουτι σε καθε οροφο, με περασμενο καλωδιο απο το ασανσερ.
....
Το ίδιο συμβαίνει και στην δική μου.
Δεν χρησιμοποιεί η ΔΕΗ εγκαταστάσεις άλλου παρόχου, θα βάλει τη δικά της ξεχωριστά, anej;arthta από το τι προϋπάρχει.

Ο διπλανός μου που έχει INALAN, χρησιμοποιεί την εγκατάσταση της COSMOTE.

Last edited:

Reaction score
434
Ή πανε μεχρι τον πινακα που υπαρχει στην πιλωτη και απο κει χρησιμοποιειται το υπαρχον δικτυο που εχει βαλει η cosmote?
Αυτό είναι το σωστό και αυτό ισχύει.
Ο πρώτος πάροχος που θα κάνει την εγκατάσταση στην πολυκατοικία, οφείλει να αφήσει αναμονή και για τους άλλους παρόχους.
Τώρα γιατί η ΔΕΗ αποφάσισε να κάνει ξεχωριστή εγκατάσταση δεν γνωρίζεω.
Εικάζω η εγκατάσταση να είχε γίνει παλαιότερα τότε που δεν χρειαζόταν να αφήσει αναμονές ο πρώτος εγκαταστάτης.

ika

News
Reaction score
16.982
Μάλλον υπάρχουν συνεργασίες στην χρήση του δικτύου οπτικών ινών που έβαλε σε κάθε περιοχή ο κάθε πάροχος.
Δλδ μοιράστηκαν οι περιοχές και ο Α' έσκαψε και πέρασε ίνες στην Α' περιοχή, ο Β' στην Β' κοκ και έχουν συμφωνήσει για αμοιβαία χρήση.
Η ΔΕΗ είναι έξω από αυτό, όταν έγινε η κατανομή ίσως δεν είχε το fiber στα πλάνα της, δεν ήθελε σνεργασίες, ποιός ξέρει...
Έτσι κι' αλλοιώς το δικό της δίκτυο είναι εναέριο, κολώνες υπάρχουν παντού σχεδόν. Έχει μικρότερο κόστος κατασκευής υποδομής.

Το πακέτο της είναι πολύ καλό οικονομικά αυτή την στιγμή, 19.90€ με τον ΦΠΑ για 1Gb download και 500Mb upload, χωρίς τηλέφωνο προς το παρόν. Και χωρίς voucher
H COSMOTE πχ το δίνει 45€ αλλά με VOIPT

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.712
Αυτό είναι το σωστό και αυτό ισχύει.
Ο πρώτος πάροχος που θα κάνει την εγκατάσταση στην πολυκατοικία, οφείλει να αφήσει αναμονή και για τους άλλους παρόχους.
Τώρα γιατί η ΔΕΗ αποφάσισε να κάνει ξεχωριστή εγκατάσταση δεν γνωρίζεω.
Εικάζω η εγκατάσταση να είχε γίνει παλαιότερα τότε που δεν χρειαζόταν να αφήσει αναμονές ο πρώτος εγκαταστάτης.
Πρέπει όμως να υπάρξει κάποια οδηγία σύντομα. Δεν γίνεται να έχουμε σε κάθε κτίριο την κατάσταση που δημιουργήθηκε στους δρόμους, με τα 3-4 διαφορετικά σκαψίματα.

Reaction score
434
Οπτικές ίνες στον δρόμο μπορεί να σκάψει και να βάλει όποιος θέλει.
Δεν υπάρχει περιορισμός όπως με το vdsl όπου αν έβαζε ο ΟΤΕ πχ καμπίνα σε μια περιοχή, δεν μπορούσε να βαλει άλλος πάροχος και το αντίθετο.
Αυτό που ισχύει τώρα είναι ότι ο πρώτος εγκαταστάτης σε μία πολυκατοικία πρέπει να περάσει 2 οπτικές ίνες που αντιστοιχούν σε κάθε διαμέρισμα.
Αν έχουμε μία πολυκατοικία με 4 ορόφους και 4 οροφοδιαμερίσματα, τότε πρέπει να περαστούν 8 οπτικές ίνες.
Αντίστοιχα στο bep και στα floor box πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογοι splitters.
Αν στην περιοχή που βρίσκεσαι έχει σκάψει κι άλλος πάροχος, τότε πρέπει να φέρει και αυτός την γραμμή του μέσα στην πολυκατοικία ή έξω στην πυλωτή και να τερματίσει η οπτκή ίνα σε ένα δικό του bep.
Οπότε το σκάψιμο έξω στους δρόμους δεν το γλυτώνεις. Αλλα δεν θα γίνεται σκάψιμο σε κάθε νέα αίτηση.
Απλά μέσα στην πολυκατοικία δεν χρειάζεται ο άλλος πάροχος να περνάει πάλι κανάλια, floorbox κλπ.
Απλά θα άλλάζει ο τεχνικός το κλιπ έξω στο floorbox και θα γίνεται η σύνδεση.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.291
Μηπως η εγκατασταση απο το bep οπως το λες και μετα, θεωρειται πια ιδιοκτησια της πολυκατοικιας?
Δηλαδη αν χαλασει ενα floor box ποιος αναλαμβανει το κοστος να το φτιαξει? Η πολυκατοικια φανταζομαι. Οχι αυτος που το εγκατεστησε (η cosmote πχ) που μπορει και να μην εχει και καμια συνδεση πια.
Οπως η υδρευση ή η ηλεκτροδοτηση. Μετα το ρολοι, ειναι ευθυνη του ιδιοκτητη.
Απλα στην οπτικη ινα εγινε η εγκατασταση του εσωτερικου δικτυου απο το συνεργειο που εφερε πρωτο την ινα.
Υποθετω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads