Ο Αγαθός Γίγας

Μηνύματα
227
Reaction score
3
Μετά από πρόσκληση του μέλους του AVsite -και αντιπροσώπου της εταιρίας στη χώρα μας- Μιχάλη Φουάση, βρεθήκαμε χτες το βραδάκι τρεις φίλοι (Morfeas, Χρήστος Τσιτιμάκης και ο γράφων) στο ζεστό σαλόνι της MF Audio για μια πρώτη γνωριμία με το υβριδικό ηχείο Agathon της δανέζικης Horning.

Παρών στη βεγγέρα ήταν και ο γνωστός reviewer του "Ήχου" -και παλιός φίλος- Πάρης Κωτσής, με τον οποίο ανταλλάχθηκαν πολλές ιδέες και απόψεις για λάμπες και κόρνες (βαμμένος "μονοτελής", γαρ). :wink:

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες -κάτι τέτοιο θα ήταν αδόκιμο, μιας και το ηχείο ήταν κυριολεκτικά "του κουτιού" και, ως γνωστόν, οι μονάδες της Lowther θέλουν τουλάχιστον 300 ώρες για να "ξεμουδιάσουν"- θα πω απλά ότι το ηχείο, αν και υβριδικής αρχιτεκτονικής, πλησίασε επικίνδυνα τα στάνταρ φασικής ομοιογένειας και ισορροπίας των full range σχεδιάσεων, όπως αυτή του Morfea, λ.χ. :)

Παρότι τα διπλά 12άρια (!) γούφερ στην πλάτη θέλουν την άπλα τους για να αναπνεύσουν, όντας ελεύθερα (χωρίς κανενός είδους αποκοπή) το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. :shock:

Το ρόλο τους, βεβαίως, έπαιξαν και τα κορυφαία συνοδά (πλατό Thorens 521, βραχίονας SME 3012, κεφαλή Rohmann, CD player Metronome CD1 Signature, προ Lamm LL2, τελικοί μονομπλοκ Lamm Ml2, καλώδια της Nirvana) αλλά, και πάλι, η εμπνευσμένη και ψαγμένη σχεδίαση του Δανού έκανε μπαμ από μίλια μακριά.

Τα ηχεία θα βρίσκονται στο χώρο της MFAudio στην έκθεση High End του Νοέμβρη και ελπίζω μέχρι τότε να έχουν γράψει κάμποσα χιλιόμετρα, για να τα ακούσουμε με καλύτερες συνθήκες.

Πάντως, αν σάς λέει κάτι, ήταν η πρώτη φορά που άκουσα Lowther DX4 να βγάζει τόσο γοητευτικές χροιές και όχι να "γκαρίζει"... :D
Υποκλίνομαι στον Δανό κ.Χόρνινγκ (όνομα και πράμα, έ;;;)

Μια ιδέα για την εμφάνιση μπορείτε να δείτε εδώ:
 


Μηνύματα
227
Reaction score
3
Νικόλα, άστα αυτά...

Για να ακούσεις εσύ ο "βαμμένος" μονιτοράκιας κόρνα (και όποια υβριδική παραλλαγή της) και single-ended λυχνία, θα πρέπει να γυρίσει η Γλυφάδα ανάποδα... :mrgreen:

Επί της ουσίας, θα ήθελα να κάνωδύο διευκρινίσεις: πρώτον, το Agaton φορά Lowther DX3 και όχι DX4 και, δεύτερον, η σειρά (από την κορυφή) των ηχείων του Horning είναι:
"Alkibiades" (Lowther DX4 ή DX3)
"Agaton Ultimate" (Lowther DX4)
"Agaton" (Lowther DX3)
"Perikles" (Lowther DX3)
και, φυσικά, διαφορετικά set-up των πίσω woofers (12" και 10").

Σε κάθε περίπτωση, θα συνιστούσα στους ενδιαφερόμενους ραντεβού για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες στο πλαίσιο της έκθεσης High End του Νοεμβρίου... :)
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Τελικά είναι πολύ της μόδας τα αρχαία ελληνικά ονόματα που δίνουν στα διάφορα μοντέλα τους οι ξένοι κατασκευαστές. Ούτε στην ελληνική αγορά ΜΟΝΟ ν' απευθύνονταν δε θα είχαμε τόσα πολλά ελληνικά ονόματα.

Οι Δανοί ειδικά:
ΗORNING: Agaton, Alkibiades, Perikles
SCANTECH LYRA: Parnassus, Helikon, Titan , Argo (κι ας κατασκευάζονται Ιαπωνία).
DALI: Helikon,
GRYPHON: Poseidon,Callisto
Και άλλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή....
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Άστα Σπυρέτο, άκουσα μια κόρνα στου Λαζάρου την Δευτέρα και λίγο έλειψε να δεις την Γλυφάδα να γυρνάει ανάποδα. :mrgreen:

By the way, πότε είναι η έκθεση του Νοεμβρίου;;; Ρωτάω γιατί θα είμαι Αγγλία και θέλω να δω αν θα συμπέσουν οι ημερομηνίες.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.177
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top