Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Reaction score
1.844
Όχι και banάκι, εδώ ο άλλος μας μπινελίκωσε και την έχει βγάλει στεγνός, κι' εσύ που κάνεις χιούμορ.
Η αποβολές, παρεπιπτόντως, δεν είναι το στοιχείο μου. Παρότι λόγος δεν μου πέφτει, θεωρώ καλύτερο να μη διώχνεται κάποιος, αλλά να μένει και να δικαιώνεται, ή να γίνεται ρόμπα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
να έχει όμως respect προς τους άλλους προς τον εαυτό του προς το hi-end και προς αυτούς που το υπηρετούν το μελετούν το πληρώνουν αδρά και το εξελίσσουν...
Ναι κύριοι, οι χαϊεντάδες αυτοί, (οι καλοί όχι οι άλλοι, οι κακοί), μελετούν. Όπως η Παγιατάκη μελετά... τα άστρα. :happy_9:

Έχουμε πολύ πλάκα πάντως.
Σε λίγο θα μας πούνε ότι το σπούδασαν κιόλας, αλλά σε Μασονική στοά, γι αυτό και απαγορεύεται να μεταδώσουν την γνώση τους. :lol:

...

Reaction score
1.213
Ναι κύριοι, οι χαϊεντάδες αυτοί, (οι καλοί όχι οι άλλοι, οι κακοί), μελετούν. Όπως η Παγιατάκη μελετά... τα άστρα. :happy_9:

Έχουμε πολύ πλάκα πάντως.
Σε λίγο θα μας πούνε ότι το σπούδασαν κιόλας, αλλά σε Μασονική στοά, γι αυτό και απαγορεύεται να μεταδώσουν την γνώση τους. :lol:

...

:cool_11::cool_11::cool_11::cool_11:

Reaction score
0
Έχω την εντύπωση, ότι αν δεν υπήρχε αναδουλειά στην αγορά, στην «πιάτσα» γενικά, ούτε ο κος Κόγιας, ούτε κανένας άλλος δε θα ενοχλούσε με τα γραπτά του τον «αφορισμό» της έννοιας High End, των μηχανημάτων που αφορούν αυτή και φυσικά τον κόσμο που ασχολείται με αυτή!

Δυστυχώς, έχουν μπει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, τα οικονομικά του καθενός είναι σε μαύρο χάλι, οπότε δε πουλάς που δε πουλάς, δεν αγοράζεις που δεν αγοράζεις, δεν πας σε κάποιο φόρουμ να βγάλεις το «άγχος» σου? :)

Λυπάμαι, αλλά αν τα πράγματα ήταν καλύτερα στην αγορά και δεν υπήρχε τόσο «κλάμα» από τους έμπορους, ποιος θα είχε το χρόνο να γράφει στο φόρουμ, από τη στιγμή που θα αναλωνόταν σε επιδείξεις και ακροάσεις? ;-)

Ποιος θα καθόταν να ασχοληθεί με κάποιον-κάποιους «γραφικούς» οι οποίοι γράφουν σε ένα φόρουμ ότι δεν υπάρχει High End, High Fidelity και ότι σχεδόν όλα τα ίδια είναι, όλα τα ίδια παίζουν, όλα είναι υπέρ-τιμολογημένα, όλοι μας «κλέβουν», όλοι μας κοροϊδεύουν? :)

Από τη στιγμή όμως που είμαστε όλοι (έστω, οι περισσότεροι) στο «φάτε μάτια ψάρια», άνθρωποι όπως οι «γραφικοί» είναι το καλύτερο «άλλοθί» μας για να μπορούμε να αναβάλουμε αγορές ή να αγοράζουμε φθηνά «καλά» πράγματα με την πλήρη συγκατάθεση του "κοινωνικού" μας περιβάλλοντος ... :-(

Reaction score
877
....................Από τη στιγμή όμως που είμαστε όλοι (έστω, οι περισσότεροι) στο «φάτε μάτια ψάρια», άνθρωποι όπως οι «γραφικοί» είναι το καλύτερο «άλλοθί» μας για να μπορούμε να αναβάλουμε αγορές ή να αγοράζουμε φθηνά «καλά» πράγματα με την πλήρη συγκατάθεση του "κοινωνικού" μας περιβάλλοντος ... :-(
Ελάχιστοι όμως έχουν τη μαγκιά να το δηλώσουν αυτό στα ίσια...
Αυτοί που ακούνε από γα_άτα cdp των...30 ευρώ, από ενισχυτικά με ανεμιστήρες και καλώδια από pc,αυτοί λοιπόν ακούνε πολύ καλύτερα απ' τους 'χαζούς' που τά 'σκασαν για 2-3 μηχανήματα της προκοπής...
Τα μπλέ σκατά γι αυτούς ακούγονται καλύτερα από τα μαύρα krell και τα ασημί MF_KW....

Reaction score
1.213
Ελάχιστοι όμως έχουν τη μαγκιά να το δηλώσουν αυτό στα ίσια...
Αυτοί που ακούνε από γα_άτα cdp των...30 ευρώ, από ενισχυτικά με ανεμιστήρες και καλώδια από pc,αυτοί λοιπόν ακούνε πολύ καλύτερα απ' τους 'χαζούς' που τά 'σκασαν για 2-3 μηχανήματα της προκοπής...
Τα μπλέ σκατά γι αυτούς ακούγονται καλύτερα από τα μαύρα krell και τα ασημί MF_KW....

Kαι αυτοι που εχουν και απο τα δυο και παρολα αυτα εχουν εντυπωσιαστει με τα μπλε σκατα που μπορει να οφειλεται ? Σε ψυχολογικους λογους ?:cool_11:

Reaction score
1.844
Έχω την εντύπωση, ότι αν δεν υπήρχε αναδουλειά στην αγορά .... ποιος θα είχε το χρόνο να γράφει στο φόρουμ, από τη στιγμή που θα αναλωνόταν σε επιδείξεις και ακροάσεις? ;-)

Ποιος θα καθόταν να ασχοληθεί με κάποιον-κάποιους «γραφικούς» οι οποίοι γράφουν σε ένα φόρουμ ότι δεν υπάρχει High End, High Fidelity και ότι σχεδόν όλα τα ίδια είναι, όλα τα ίδια παίζουν, όλα είναι υπέρ-τιμολογημένα, όλοι μας «κλέβουν», όλοι μας κοροϊδεύουν? ....
Με την πρώτη παράγραφο συμφωνώ. :happy_6:
Με τη 2η όχι. Αυτό που ειπώθηκε δεν είναι πως δεν υπάρχει high end εν γένει, αλλά πως ο όρος είναι ένα μανατζαρέικο επικοινωνιακό λογοπαίγνιο, κάτι που αποδεικνύει η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ προδιαγραφών.
Όσο για το "όλα τα ίδια είναι, όλα τα ίδια παίζουν", είναι η υποκειμενική σου αντίληψη, του τι εννοούσαν μερικοί, προσπάθεια πρόβλεψης δηλαδή των επόμενων κειμένων απ' αυτούς. Αν μπορείς να παραθέσεις κείμενο άλλων που να στηρίζει τους ισχυρισμούς σου, γιατί δεν θυμάμαι να ειπώθηκε κάτι τέτοιο μαζικά.
Πάντως, όσο με αφορά, ΔΕΝ είναι όλα τα ίδια και ΔΕΝ παίζουν όλα το ίδιο.
Για το "όλα είναι υπέρ-τιμολογημένα" είναι μάλλον αδόκιμος και βιαστικός αφορισμός, απ' αυτούς που το ισχυρίστηκαν, που βασίζεται όμως στο γεγονός συσκευών με 200 ευρώ υλικά που έχουν λιανική 1500 ευρώ. Ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται ποιός τα ρίχνει στο παντελόνι, και γνωρίζοντας μόνο τον πωλητή λιανικής, πέφτει στο λάθος να πιστεύει πως αυτός φταίει για όλα.
Αν όμως αναφέρεται σε όλη την αλυσίδα διάθεσης, έχει πολλές φορές ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΝ Κ.ΚΟΓΙΑ η οποιον αλλο θελει να μου φερει μια συσκευη ανενταχτη στον συγκεκριμενο χωρο που εμπορευομαι η οποια να παιζει καλυτερα απο μια αντιστοιχη υψηλης ποιοτητας (ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ αλλα ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ) δικια μου.

Ολα θα γινουν δημοσιως με πανελ ακροατων αν θελετε κτλ..

Γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχια........

Λοιπόν, κύριε Θεοφιλάκο μου ο προενισχυτής που προορίζω γι’ αυτήν την αναμέτρηση είναι στη διάθεσή μου, έτοιμος να κατασπαράξει τους πάντες, αλλά όπως είπαμε, τυφλά. Με ένα μουσικό κομμάτι, σύστημα και ακροατήριο της απολύτου επιλογής σας, το οποίο θα εκφράσει την κρίση του γραπτώς. Πείτε μερικές εναλλακτικές ημερομηνίες, στις οποίες θα μπορούσε να γίνει η σφαγή.

Reaction score
1.213
Λοιπόν, κύριε Θεοφιλάκο μου ο προενισχυτής που προορίζω γι’ αυτήν την αναμέτρηση είναι στη διάθεσή μου, έτοιμος να κατασπαράξει τους πάντες, αλλά όπως είπαμε, τυφλά. Με ένα μουσικό κομμάτι, σύστημα και ακροατήριο της απολύτου επιλογής σας, το οποίο θα εκφράσει την κρίση του γραπτώς. Πείτε μερικές εναλλακτικές ημερομηνίες, στις οποίες θα μπορούσε να γίνει η σφαγή.

:cool_4: :cool_4: :cool_4:

Απλα πραγματα...χωρις πολλα πολλα..

Reaction score
1
Kαι αυτοι που εχουν και απο τα δυο και παρολα αυτα εχουν εντυπωσιαστει με τα μπλε σκατα που μπορει να οφειλεται ? Σε ψυχολογικους λογους ?:cool_11:
Το να σε εντυπωσιάσει ένα μπλε σκατό επειδή αποδίδει 15 φορές τα λεφτά του, δεν σημαίνει ότι αξίζει να σπαταλάς τις προσωπικές σου ώρες μουσικής απόλαυσης ακούγοντας από αυτό το μπλε σκατό, όταν μπορείς να ακούς πολύ καλύτερα.

Η ουσία είναι να κυνηγάς το καλύτερο για προσωπικό σου όφελος και προσωπική σου ευχαρίστηση και να μην απαξιώνεις αυτά που δεν μπορείς να αποκτήσεις ή αυτά που δεν μπορείς να κατανοήσεις. Το ότι εσένα σε αφήνει παγερά αδιάφορο π.χ. ένας πίνακας του Rembrandt, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ζωγραφιές που κάνουν οι πλανόδιοι στα πανηγύρια είναι καλύτερες.

Δεν λέω... σε αυτό το κυνήγι εμφανίστηκαν κατά καιρούς και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται πολλές παγίδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συναντήσουμε και μηχανές που αξίζουν να τις πληρώσουμε (είτε καινούριες, είτε μεταχείρο).

Αγαπητέ φίλε, μετά από 18 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με αυτό το hobby, μπορώ να πω δύο πράγματα εκ του ασφαλούς:

1) Ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί κατασκευαστής που να τετραγώνισε τον κύκλο με 50 ευρώ, αλλά ακόμα και αν βρισκόταν, δεν νομίζω ότι όλοι οι άλλοι (Krell, Levinson, EmmLabs, Lurne, AudioResearch, Halcro, Zanden, Aesthetix, MusicalFidelity και λοιποί) θα τον άφηναν να τους κατατροπώσει τόσο εύκολα. Το ίδιο ισχύει δε και για τους ίδιους τους καταναλωτές, όπου αν ένα μπλε σκατό των 50 ευρώ κατατρόπωνε τα δικά τους σασί με τα μπλε λεντάκια, θα έσπευδαν από όλα τα μέρη της γης στον διευθυντή πωλήσεων του Ελληνικού Carrefur για να του προτείνουν τις τράμπες τους.

2) Ότι με κλανιές δεν βάφονται αυγά και αυτό ισχύει στα πάντα. Στην δουλειά σου, στην δουλειά μου, στο high end audio, στο high end video, στα αυτοκίνητα, στα σπίτια, στα ρολόγια, στις επιστήμες, στην τέχνη, στην μουσική, στον αθλητισμό... σε όλα. Φυσικά, κάποια από αυτά θα εξαρτηθούν από την προσωπική μας έφεση και την προσπάθεια που θα καταβάλουμε, ενώ κάποια άλλα θα εξαρτηθούν από την τσέπη μας. Όπως και να έχει, η ουσία είναι ότι με κλανιές δεν βάφτηκαν ποτέ και ούτε πρόκειται να βαφτούν ποτέ αυτά τα άμοιρα αυγά.

Reaction score
1
:cool_4: :cool_4: :cool_4:

Απλα πραγματα...χωρις πολλα πολλα..
Φυσικά, σε αυτό συμφωνώ και εγώ. Ο Κ. Κόγιας πρότεινε την καλύτερη λύση. Μια κόντρα είναι πάντοτε η καλύτερη λύση. Θα έχουμε και την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Reaction score
0
Πολύ ευχαρίστως, βάζω τον χώρο αν επιθυμείτε η παρουσίαση-κόντρα να γίνει σε «ουδέτερο» έδαφος.

Υπάρχει και κουρτίνα, ήδη δοκιμασμένη σε τυφλές δοκιμές, οπότε είναι… «στρωμένη»! :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πολύ ευχαρίστως, βάζω τον χώρο αν επιθυμείτε η παρουσίαση-κόντρα να γίνει σε «ουδέτερο» έδαφος.

Υπάρχει και κουρτίνα, ήδη δοκιμασμένη σε τυφλές δοκιμές, οπότε είναι… «στρωμένη»! :)
Μέσα! :cool_4:

...

Reaction score
0
Κυριε Κογια θα προτιμουσα να κανουμε την κοντρα με κατι διαφορετικο απο ενα προενισχυτη π.χ. ενα player η ενα καλωδιο στα οποια το.....ξεβρακωμα ειναι πιο φανερο!

Ως γνωστον προενισχυτη μπορει να φτιαξει ο οποιοσδηποτε με μια εισοδο ενα κομματι καλωδιου και ενα ποτεντιομετρο.(παθητικο)

Εν πασει περιπτωση οτι θελετε...

Θα μπορουσα να μαθω τι προενισχυτης ειναι αυτος? DIY?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Ο προενισχυτής αυτός πληροί την προϋπόθεση που θέσατε, όντας "ανένταχτος στο συγκεκριμένο χώρο που εμπορεύεσθε", και τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του θα τα μάθετε κατόπιν σφαγής, και εσείς, όπως άλλωστε και το ακροατήριο, και υπό την προϋπόθεση ότι η γραπτή κρίση τους θα μου παραδοθεί, ενώ καθένας τους θα κρατήσει αντίγραφο. Επέλεξα προενισχυτή και όχι κάτι άλλο, πρωτίστως διότι εκ φύσεως είναι κάτι που μεταφέρεται εύκολα, χωρίς να καταλαμβάνει ιδιαίτερο χώρο, και χωρίς να ζυγίζει όσο το μισό Αιγαίο.

Λοιπόν;

Reaction score
1.844
.... Υπάρχει και κουρτίνα, ήδη δοκιμασμένη σε τυφλές δοκιμές, οπότε είναι… «στρωμένη»! :)
Καλό! :bravo: Μ' αρέσουν οι άνθρωποι με χιούμορ. :happy_9:
Θα πρότεινα. συπληρωματικά, τα μέλη του ακροατηρίου να μη (μπορούν) μιλούν κατά τη διάρκεια των ακροάσεων.

Reaction score
0
Ελπιζω κ.Κογια μαζι σας να φερετε και τα δυο αναγκαια interconnent καλωδια διασυνδεσης επισης ανενταχτα στον χωρο μας...

Φυσικα θα φερω κι εγω τα δικα μου...

Ετσι κι αλλιως το ιδιο παιζουνε ολα, τυφλη δοκιμη θα ειναι....Μια ψυχοακουστικη ειναι ολα..δεν συμφωνειτε?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος