Ο Νεος Είναι Και Ωραίος???

Reaction score
0
Συνφορουμίτες καλησπέρα!!!

Εδώ και μήνες έχω ένα προβληματισμό που σταδιακά αυξάνεται, οπότε και ήθελα να τον συζητήσουμε...

Καθημερινά βλέπω 2-3, ίσως και περισσότερα μέλη να γράφονται στο Forum μας και αυτό μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι και αποτελεί επιβράβευση στην προσπάθεια του Ανδρέα και των υπολοίπων συντελεστών.

Ελάχιστοι όμως απ' αυτά τα νέα μέλη λαμβάνουν μέρος στις συζητήσεις μας και κάνουν αισθητή την παρουσία τους...τουλάχιστον στις κατηγορίες Audio και Hi-End που παρακολουθώ!
Ομολογώ πως δεν ασχολούμαι καθόλου με κατηγορίες όπως Home Cinema, Φωτογραφία κλπ, οπότε ίσως εγώ να κάνω λάθος και όλη η κίνηση να επικεντρώνεται σε κάποιες άλλες κατηγορίες.

Είναι όντως έτσι???

Σ' αυτή την περίπτωση μεγάλος χαμένος είναι ο πολυαγαπημένος μας δικάναλος ήχος. :neutral: :???: :mad:
Αν έχετε αίσθηση θα ήθελα την άποψή σας...έχουμε ξεμείνει λίγοι εραστές μιας εποχής χωρίς επιστροφή και ελπίδα?

Μήπως πρέπει να γίνουμε πιο εξωστρεφείς??? να προσελκύσουμε νέους φίλους στην παρέα μας και να προωθήσουμε το αγαπημένο μας hobby???

Ή θα αρκεστούμε στην εναλλαγή gkar, ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2175, gkar, ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2175....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το πρόβλημα με τους τίτλους είναι γνωστό εδώ και λίγες μέρες και παρατηρείτε όταν τονίζετε μία λέξη. Μέχρι να διορθωθεί καλύτερα μην βάζετε οξείες στους τίτλους.

Όσο για τους προβληματισμούς που εκφράζεις τελικά διαπίστωσα ότι πολύ κόσμος απλά αρκείτε να διαβάζει συζητήσεις άλλων και συμμετέχει σε αυτές μόνο όταν έχει να ρωτήσει κάτι που τον ενδιαφέρει προσωπικά.

Πολλοί άλλοι στέλνουν τις ερωτήσεις τους με pm...

Γενικά θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο "εξωστρεφείς" πιστεύω (δυστυχώς κι εγώ το ίδιο κάνω σε άλλα forum ου παρακολουθώ...)

Reaction score
0
Γειά σας παιδιά
Με την ευκαιρεία που παρουσιάζεται από την παρούσα θεματολογία και χωρίς να ανατρέξω σε προηγουμενα ποστ μου,σας εκθέτω την ψυχολογία μου μετά την εμπλοκή μου σε συζήτηση στο φόρουμ.
Απογοήτευση...Σκεφτήτε το εξής:κάποιος από επαρχία και τελευτέα από εξωτερικό,μη δυνάμενος να ασχοληθει με το χόμπι από την θέση του ακρόατή διαφόρων συστημάτων παρά μόνο από την θέση του αναγνώστη,κάνει μία ερώτηση.Στη συνέχεια κάνει το λάθος να εκμυστηρευτεί μιά δυσάρεστη εμπειρία που είχε εκμεταλλευόμενος την οικειότητα που προσφέρει το φόρουμ και άλλα αντίστοιχα πόστ.Εδώ όλα αλλάζουν,το ύφος γίνεται ψυχρό,εκτοξεύονται ατεκμηρίωτες υπόνοιες για αγγελίες με μηχανήματα με βεβαρημάνο ιστορικό!!!
Παρακολουθόντας παρόμοια ποστ με παράπονα που έχουν να κάνουν με απρόσωπες αλυσίδες εκεί όλοι αμείλικτοι.
Εν κατακλείδι κάπου να κρατάμε τις ισσοροπίες και να μπαίνουμε στην θέση του άλλου.
και κάτι για το τέλος που έψαχνα την ευκαιρεία να το πω.Κάθε μέρα κάνω κρα για τα ποστ του g.kar , του παρεξήγησα το χιούμορ και με τον χρόνο αφού τον παρακολούθησα , κατάλαβα ότι πάντα έχει κάτι καλό να πει,είναι από τα πιο αξιόλογα μέλη του φόρουμ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απογοήτευση...Σκεφτήτε το εξής:κάποιος από επαρχία και τελευτέα από εξωτερικό,μη δυνάμενος να ασχοληθει με το χόμπι από την θέση του ακρόατή διαφόρων συστημάτων παρά μόνο από την θέση του αναγνώστη,κάνει μία ερώτηση.
Το ότι κάποιος είναι από την επαρχία δεν σημαίνει τίποτε...
Κι εγώ από επαρχία είμαι και μάλιστα από μία τεχνολογική Ουγκάντα, και ο συνδιαχειριστής Κ. Κόγιας από την επαρχία είναι. Ούτε ποτέ μαλώσαμε κάποιον για τις ερωτήσεις του, ούτε πιστεύω προσπαθήσαμε να τρομάξουμε κάποιον με ατελείωτες θεωρητικολογίες και ακατάληπτους τεχνικούς όρους. Προσωπικά προσπαθώ να αποφεύγω τους τεχνικούς όρους γιατί μόνο σύγχυση μπορούν να προκαλέσουν σε κάποιον νεοεισερχόμενο στον χώρο.

Εν κατακλείδι κάπου να κρατάμε τις ισσοροπίες και να μπαίνουμε στην θέση του άλλου.
Σοφότατο...

και κάτι για το τέλος που έψαχνα την ευκαιρεία να το πω.Κάθε μέρα κάνω κρα για τα ποστ του g.kar , του παρεξήγησα το χιούμορ και με τον χρόνο αφού τον παρακολούθησα , κατάλαβα ότι πάντα έχει κάτι καλό να πει,είναι από τα πιο αξιόλογα μέλη του φόρουμ.
Ο g.kar είναι άνθρωπος ανοιχτός και ποτέ δεν προσπάθησε να το παίξει "ειδήμων" ή "ξερόλας". Προσωπικά τον έχω συναντήσει μόνο μία φορά από κοντά και μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν αυτόν στο avsite...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συνφορουμίτες καλησπέρα!!!
...
Χεχεχεχε..... σωστός.

Φίλε μου Λευτέρη,

Τα μέλη που λαμβάνουν μέρος στις audio συζητήσεις είναι σίγουρα λίγα. Αυτό πάντα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ενεργών μελών, που ειδικά στο AVSite είναι πολύ μεγάλος αναλογικά με το σύνολο των μελών του. Μέχρι εδώ συμφωνούμε.

Με μια γρήγορη ματιά, πχ στην κατηγορία Home Cinema, θα καταλάβεις ότι αρκετά παιδιά ενδιαφέρονται πάρα μα πάρα πολύ για την δικάναλη απόδοση του συστήματός τους και επί της ουσίας επιζητούν απαντήσεις σε καθαρά δικάναλα θέματα, αλλά από ότι φαίνεται... σε λάθος κατηγορία. Λάθος με την στενή έννοια γιατί σαφέστατα και πέρνουν απαντήσεις οι άνθρωποι. Οι λόγοι που δεν έρχονται μέχρι τις αποκλειστικά audio κατηγορίες είναι πολλοί.

Κατ' αρχάς πρέπει να ξέρεις ότι ο περισσότερος φυσιολογικός κόσμος μας έχει για παλαβούς. Μέχρι που φοβάται να μην κολλήσει τίποτα κατεβαίνοντας μέχρι εδώ.

Διαβάζει για: τα καλώδια του Λευτέρη από κρυπτονίτη, το νέο σούπερ ντούπερ cd player του Χρήστου που το βάλανε κι έκατσε επάνω σε πατατάκια με ρίγανη και έπαιξε καλύτερα από ότι σε τσόφλι αυγού, τις τροποποιήσεις του g.kar σε επαγγελματικά ψηφιακά εργαλεία..... και εν ολίγοις είναι ένα βήμα πριν να σκίσει τα ρούχα του. Αυτό διότι προσπαθεί ο φουκαράς να στήσει ένα αξιοπρεπές σύστημα με τι άλλο, από έναν σύγχρονο 5κάναλο ενισχυτή, τον οποίον μεταξύ μας.... δεν τον έχουμε και σε πολύ εκτίμηση και το δείχνουμε και αυτός φυσικά το βλέπει...

Επάνω λοιπόν που κάποιος προσπαθεί να μπει στο "club", φεύγει τρέχοντας διαβάζοντας απλά τα περίεργα thread μας. Αλλά φυσικά δεν είναι μόνον αυτός ο λόγος και μάλιστα, όχι μόνον δεν είναι ο πιο σημαντικός, αλλά δεν βλέπω να χρειάζεται κάπου αλλαγή της συμπεριφοράς μας.

Μια προσεκτικότερη αυτήν την φορά ματιά, θα δείξει ότι τα περισσότερα μέλη που γράφουν καθημερινά σε κατηγορίες όπως, προβολείς, home cinema, δορυφορικά, τηλεοράσεις, ταινίες, μουσική κλπ, γράφουν σε περισσότερες της μίας κατηγορίες και τις περισσότερες φορές και στην εκτός, όπου ο χαβαλές είναι στην ημερήσια διάταξη. Μέσω του εν λόγω χαβαλέ αλλά και της συμμετοχής σε πολλές κατηγορίες, ολόκληρα group μελών, συζητούν, γνωρίζονται και κάνουν παρέα διαδικτυακή και μη.

Αντίθετα, εμείς οι βαρύμαγκες των audio κατηγοριών, σπανίως μετέχουμε σε κουβέντες για άλλα θέματα λες και δεν έχουμε άποψη για τίποτα εκτός του audio. Κλειδωμένοι σε δύο κατηγορίες, περνάμε καλά μιλώντας αποκλειστικά για το δικό μας χόμπι. Εδώ τώρα είναι το περίεργο της υπόθεσης.

Επειδή παρακολουθώ όλες τις κατηγορίες του AVSite, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η παρέα των audio κατηγοριών αποτελούμενη, από τους γνωστούς άγνωστους, δεν έχει αντίστοιχο ταίρι και προσωπικά νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ. Για παράδειγμα, καμία άλλη κατηγορία, (με εξαίρεση την εκτός σε κάποια φάση), δεν έχει διοργανώσει τόσες εκδηλώσεις οι οποίες όμως συνεχίζονται κάθε φορά με γλέντια και χαρές, ουσιαστικά εκτός θέματος παρεϊστικα κόλπα μεταξύ καλών φίλων...

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να διαβάζει τις κατηγορίες audio και να μην ζηλεύει πραγματικά το καλό κλίμα. Αλλά όλοι αυτοί δεν έχουν και πολλά κοινά στοιχεία για να μπούν και να πούνε μια κουβέντα και σε εμάς. Αν λοιπόν δεν πάμε εμείς στις άλλες κατηγορίες να τους βρούμε, αυτοί πολύ πιθανόν να μην έρθουν ποτέ σε εμάς, πρώτον γιατί δεν μας ξέρουν και δεύτερον γιατί για παράδειγμα μπορεί να θεωρούν ότι ο Χρήστος ο Νικήτας είναι ένας κύριος 65 ετών σαν τον Κύρο Γρανάζη που δεν μιλιέται και πολύ πολύ και προσοχή μην πούμε καμιά κοτσάνα και γίνουμε ρεζίλι...

Την διαπίστωσή σου λοιπόν, την κάνουν εδώ και πολλά χρόνια οι χαϊφιντελάδες, παλιοί και νέοι. Είναι λίγοι όμως αυτοί που γίνονται πραγματικά εξωστρεφείς. Για να έχεις την αξίωση οι άλλοι να καταλαβαίνουν την δική σου τρέλα πρέπει να κατανοείς και να καταλαβαίνεις και την δική τους. Αυτό είναι νόμος και δυστυχώς πιστεύω, ότι ειδικά οι παλιοί χαϊεντάδες, εδώ και χρόνια διώχνουν συστηματικά με την συμπεριφορά τους κόσμο που προσπαθεί να ασχοληθεί, κάνωντας πολύ κακό στο δικάναλο άθλημα, απλά επειδή κάποιοι διαβάζουν και το... hi tech για τους προβολείς, το ipod ή τα test των DVD Players...

Και λίγο προσοχή σε αυτό. Μπορεί οι από έξω να λένε εμάς παλαβούς, αλλά σας πληροφορώ ότι υπάρχουν πιο παλαβοί και φυσικά πολύ πιο πλούσιοι από εμάς, (που ο κόσμος νομίζει ότι είμαστε κληρονόμοι του Λάτση), ειδικά στην κατηγορία με τους αόματους. Υπάρχουν για παράδειγμα άνθρωποι που αλλάζουν κάθε χρόνο προβολέα που κοστίζει 2500€ και παραπάνω. Απλά οι ίδιοι νομίζουν, (όπως κι εμείς για το δικό μας χόμπι) ότι είναι στον σωστό δρόμο. Υπάρχει πολύ μέλλον σας λέω για το audio και μπόλικη τρέλα στον ορίζοντα αν τους βάλουμε το σκουλήκι. :lol: :lol:

Πρόσφατα τρελός προβολάκιας που με επισκεύτηκε, άρχισε να σκέφτεται σοβαρά να πάει σε ηχεία πάνελ, ή άλλο καλύτερο γενικώς σύστημα για να ακούει καλύτερα μουσική. Αλλά μιλούσαμε και 3 ώρες για προβολείς... :wink:

Τελικά, είναι όπως το πάρει κανείς. Σίγουρα πρέπει εμείς οι ίδιοι να προωθούμε το χόμπι μας όσο γίνεται περισσότερο. Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητο να επιζητούμε τις δημόσιες σχέσεις σώνει και καλά. Και μόνοι μας μέσα στην τρέλα μας καλά δεν είμαστε?... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κάθε μέρα κάνω κρα για τα ποστ του g.kar , του παρεξήγησα το χιούμορ και με τον χρόνο αφού τον παρακολούθησα , κατάλαβα ότι πάντα έχει κάτι καλό να πει,είναι από τα πιο αξιόλογα μέλη του φόρουμ.
Εσένα από την πρώτη στιγμή που σε είδα σε είχα στην μπούκα. Τώρα το πας και καρφί για διαγραφή. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
498
Ωραία τα είπε ο Νίκος και ο Λευτέρης. Πάντως εάν μας ακούτε κι εσείς που μας

διαβάζετε ξεκινάτε να γράφετε τίποτα.ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΟΥΜΕ.Όχι τίποτα άλλο, αλλά εάν

στο τέλος βαρεθούμε μόνοι μας να γράφουμε εσείς τι θα διαβάζετε? :wink:

Νίκο αισθάνομαι διάσημος. Με έχεις αναφέρει 2-3 φορές σε αυτό το thread.. :razz:

Reaction score
0
Εγω παιδια θα μεταφερω την δικια μου εμπειρια.
Καταρχην ειμαι ορκισμενος Fan του Βινυλιου(με εβαλες και μενα στη μπουκα τωρα Τσαρουχα;;;;;) . :mrgreen:
Μπαινοντας και εξερευνωντας το AVSite -ο λογος ηταν το στησιμο ενος Η.C.-επιανα τον εαυτο μου να ριχνει κρυφες ματιες στο Audiο και το HiEnd.(αυτο εξηγει την εισαγωγη μου)
Nτρεπομουν να γραψω ομως, γιατι "ενιωθα" αγνοια απ΄τη μια ,
και απ΄την αλλη εβλεπα τους ΗιΕndαδες σαν ενα KLAN, μια κλειστη ομαδα με τους δικους της κωδικες
κατι σαν ,διασταυρωση Στοας με Κατοικους αλλου Πλανητη
που αμα τους ενοχλησεις θα σε κανουν να νιωσεις περισσοτερο ηλιθιος ,απο οτι νιωθεις οτι εισαι, "ενοχλωντας" τους.
Χαιρομαι ομως, γιατι τιποτα απο τα παραπανω δεν ισχυει.Τουλαχιστον με τους Hi Endαδες που εχω γνωρισει.
Και αυτοι ειναι η αιτια που "γκρεμισαν" την στρεβλη εικονα που ειχα.
Ο Μac καταρχην .Για οτι βλακεια τον εχω ρωτησει μου εχει απαντησει με τετοιο τροπο που με κανει να νιωθω οτι ξερουμε τα ιδια.
Νομιζω οσοι γνωριζετε τον Μac ,θα γνωριζετε και την απλοτητα του.
Τα υπολοιπα παιδια που εχω γνωρισει
(σε μια μονο συναντηση,g.kar,β΄μηχανικος κραδασμων,Λευτερης με το γαλαζιο 1 ματι, Αντωνης που του εχουν φαει το τελικο ς )
με καναν να νιωθω οτι τους ηξερα και πριν, και το κυριοτερο Ακουγανε και Απαντουσανε σε Μενα .
Εναν Ασχετο.
Και με καναν να νιωθω Ισος.
Κανενας απ τα παιδια που γνωρισα δεν τρεφεται απο τον "μυθο" του.
Αυτο ειναι δειγμα ωριμοτητας,αυτογνωσιας ,και σιγουρα οχι ελιτισμου και υπεροψιας.
Μπορει να υπαρχουν και τετοιοι.
Εγω ομως τετοιους μεχρι στιγμης δεν εχω γνωρισει.
Η εσωστρεφεια -αν και θεωρειται πλεον πολιτικος ορος - δεν νομιζω οτι ισχυει.
(στα Live σιγουρα οχι ).Η μαλλον ισχυει oχι ομως για τους HiΕndαδες αλλα γι αυτους που προσεγγιζουν τον χωρο για πρωτη φορα.
Εγω φοβομουν ,δεν με φοβισε κανενας Πρασινος Εξωγηινος με 6 αυτια που καθε ζευγαρι ακουει τις υψηλες τις μεσαιες και τις χαμηλες..
Δεν με απερριψε κανενας .Εγω φοβομουν την απορριψη.
Οταν "ανοιχτηκα" μονο χαμογελα εισεπραξα .
Και καινουργιους φιλους.

Δεν ξερω αν το ξερετε ,ειμαι εκπαιδευομενος Ηι Εnd-ας.
Και επισης δεν με νοιαζει αν ποτε γινω πραγματικος Hi End-ας.
Θα τελειωσω ευχομενος την υπογραφη του teacher-εκπαιδευτη-λοχια Μac Tρομαρα.
Ευχομαι λοιπον να "Είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη."
Γεματος Λαιστρυγονες , Κυκλωπες και Φιλους!!

Γραφω αυριο προχειρο διαγωνισμα στις συχνοτητες.
Τσαρουχα λες να πεσει το CD σου;; :lol:
Oποιος εχει τα sos και ειναι εσωστρεφης ας μου τα στειλει με pm.
Και μη το μαθει ο Μac. :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πολυ καλο θεμα!
Εγω βεβαια θα ηθελα να ακουσω , εστω και με δυο λογια , την πλευρα οσων δεν συμμετεχουν.Ακριβως οπως τα ειπε "εξω απο τα δοντια" και ο v.zap

Reaction score
5
Μα είναι απλό.

Πολύ περισσότερος κόσμος ψάχνει να αγοράσει hc είτε του κουτιού, είτε του σχοινιού, είτε του παλουκιού, και συμμετέχουν ως διάτοντες αστέρες για να ρωτήσουν δυο ερωτήσεις. Επίσης πολλοί ψάχνουν τηλεόραση, προβολέα, DVDp, κλπ. Τώρα τελευταία ακούν για το HD και μαθαίνουν και γι'αυτό.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που έχουν την τρέλα, τον χρόνο ή την πολυτέλεια να έχουν σωστό δικάναλο ήχο. Ο κόσμος έχει πολλά hobbies, συνήθως δεν μπορεί να τα πάει σε βάθος ή να ασχοληθεί πολύ μαζί τους γιατί δεν έχει χρόνο ή και χρήμα. Το να στήσεις ένα hc με ένα προβολέα ή μια plasma και να βλέπεις καμμια ταινιούλα και να ακούς και κανα CD ενώ διαβάζεις ή είσαι στο internet κλπ μπορούν να το κάνουν εύκολα πολλοί, οι οποίοι έχουν και χίλια δυο άλλα στο κεφάλι τους. Λίγοι το ψάχνουν παραπάνω.

Άρα και μικρή η συμμετοχή στα topics αυτά. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι σημείο των καιρών.

Reaction score
3.497
Η συμμετοχή σε συζητήσεις δεν είναι υποχρεωτική. Μπορεί όποιος θέλει να συμμετέχει ακόμα και σιωπηλά.

Εμένα προσωπικά μου αρκεί όσοι μας διαβάζουν να περνούν εφενός μεν ευχάριστες ώρες εφ' ετέρου δε να δίνουν λύσεις σε κάποια ίσως δικά τους προβλήματα ή ακόμα και να επωφελούνται από λύσεις που έχουν δοθεί σε άλλα μέλη του forum μας.

Αυτό που με ανησυχεί εμένα περισσότερο, και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το φόρουμ μας όσο με ένα γενικώτερο φαινόμενο που χαρακτηρίζει την κοινωνία που ζούμε σήμερα, είναι αυτό που κάνει τους ανθρώποους άθελά τους να γίνονται αποδέκτες πληροφοριών και γνώσης χωρίς απαραίτητα να απαιτείται και η συμμετοχή τους για απόκτηση πραγματικών εμπειριών.

Η απόκτηση εικονικών εμπειριών είναι αποτέλεσμα του μοντέρνου τρόπου ζωής μας και φυσικά σε αυτό βοηθάει πολύ η τεχνολογία και όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Η απόκτηση εμπειριών χωρίς κόστος είναι για πολλούς ένας τρόπος ζωής.
Η συμμετοχή κοστίζει και πολλοί δεν είναι σε θέση να κρίνουν επειδή δεν είναι σε θέση να δεχτούν οι ίδιοι την κρίση των άλλων.

Reaction score
3.497
Οπως είναι ήδη γνωστό, κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ασχολείται επαγγελματικά με το φόρουμ. Οσοι γράφουν, γράφουν ή απαντούν στα ερωτήματα των άλλων δωρεάν.

Ολα τα ωραία πράγματα είναι δωρεάν σε αυτό τον κόσμο. Ετσι δεν λένε ?

Το κακό έρχεται όταν κάποιοι επωφελούνται των καταστάσεων ή των θεμάτων που γράφονται στο φόρουμ μας για δικά τυυς καθαρά οικονομικό συμφέροντα.
Να είστε όμως σίγουροι, ότι σε περίπτωση που διαπιστώσω κι εγώ ο ίδιος ότι πάει να γίνει κάτι τέτοιο εδώ μέαα, θα είμαι ο πρώτος που θα σταματήσω να γράφω.
Μεμονωμένα περισταστικά ίσως πέσουν στην αντίληψή σας. Θα πρέπει όμως να τα αντιμετωπίσουμε σαν μεμονωμενα περισταστικά, άλλα τότε όλοι μαζί.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo