Ο ΟΤΕ διπλασιάζει δωρεάν τις ταχύτητες στις συνδέσεις DSL!!!!!

Reaction score
5
Αναβαθμιστηκα στις 25.Στην αρχη χαλια αλλα σιγα σιγα...................... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
0
Μιας και άρχισα να λέω για την vivodi και το dsl cube ας το ολοκληρώσω με το σημερινό επεισόδιο: μέχρι πριν 2-3 βδομάδες η προσφορά του dsl cube ήταν 99 ευρώ για 5 μήνες στα 1024 μέσω δικτύου ΟΤΕ και στα 2048 μέσω ιδιόκτητου δικτύου vivodi. Προϋπόθεση η 12μηνη δέσμευση παραμονής στην vivodi μετά την πάροδο των 5 προπληρωμένων μηνών. Πριν λίγο καιρό η προσφορά άλλαξε και πλέον λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει 12 μηνη υποχρεωτική παραμονή στην vivodi.Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση κι εδώ http://www.vivodi.gr/site/content.php?artid=422 . Σήμερα πηγαίνοντας στα γραφεία της vivodi να ενεργοποιήσω το dsl cube μου "ξεφουρνίζουν" ότι πρέπει να υπογράψω για 12μηνο. Τους εξηγώ ότι η προσφορά άλλαξε και πέρα από την ανακοίνωση μου το επιβεβαίωσαν και τηλεφωνικά από το τηλεφωνικό τους κέντρο, και μάλιστα 2 φορές. Αφού διαβουλεύτηκαν λίγο μεταξύ τους μου λένε το ανεκδιήγητο: η μη δέσμευση ισχύει για τους νέους συνδρομητές, για τους παλιούς παέι υποχρεωτικά 12μηνο. Με πολύ απλό τρόπο τους εξήγησα ότι η περιγραφή της ιστολίδας τους είναι δεσμευτική για αυτούς, ότι δεν γίνεται πουθενά λόγος για διαχωρισμό νέων και παλιών συνδρομητών, όπως επίσης και ότι έπρεπε τουλάχιστον να το πουν στην τηλεφωνική επικοινωνία. Εφόσον δεν έκαναν τίποτα από τα παραπάνω και εγώ προχώρησα στην αγορά της υπηρεσίας τους θα πρέπει να μου την παρέχουν όπως την περιγράφουν και όχι όπως την έχουν αυτοί στο μυαλό τους. Στο ενδιάμεσα έκανα και 1-2 τηλέφωνα στο έτερον ήμισυ που τυγχάνει δικηγόρος και της ζήτησα να τυπώσει κάμποσες φορές την ιστοσελίδα με την περιγραφή την υπηρεσίας, ώστε να γίνει καταγγελλία στο Υπ.Εμπορίου, στην Ένωση Καταναλωτών, στο ΙΝΚΑ κλπ. Φυσικά την συζήτηση για εξώδικα κλπ την άκουγαν και οι άνθρωποι της vivodi. Με τα πολλά, συμφώνησαν κατ' εξαίρεση να μην με δεσμεύσουν για 12μηνο.
Είναι απαράδεκτο να πρέπει να φωνάζουμε και να τσακωνόμαστε για το αυτονόητο σε κάθε συναλλαγή μας. Σε αυτό τον τόπο κοιτάζουν όλοι πώς να μας πιάσουν τον κ**ο και για να την γλυτώσεις πρέπει ή να είσαι πολύ τυχερός ή να σου ανέβει η πίεση στο 25. Η αυθαιρεσία, της αυθαιρεσίας, ω αυθαιρεσία....

Reaction score
62
Υπάρχει μια προσφορά της Forthnet, αν είσαι συνδρομητής της σταθερής τηλεφωνίας μπορείς να αγοράσεις με 117€ σύνδεση ADSL768 για έναν χρόνο, όλα πληρωμένα.

Reaction score
1
Γιώργος YODΑνδρεάδης said:
ναι, τις ιδιες παλιες ταχυτητες... το πολυ με 50ΚΒ
πάνω κάτω το ίδιο πρόβλημα έχω Γιώργο, εδώ και 2 βδομάδες από 384 πήγα 768 αλλά μικρή διαφορά έχω δει, ειδικά σε ώρες αιχμής είναι μία η άλλη
πιστεύω ότι έχουν απαξιωθεί οι ταχύτητες... δλδ όταν πριν ένα χρόνο είχα βάλει για 1η φορά 384 έπαιζα πολύ καλύτερα από ότι σήμερα με 768

Reaction score
1
Το πιο πιθανό να είναι πρόβλημα του ΟΤΕ. Το DSLAM που συνδεέσαι μάλλον δεν έχει αρκετά μεγάλη γραμμή στην σύνδεση με το κέντρο άρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλους τους χρήστες τώρα που ξαφνικά απόκτησαν 2χ ταχύτητα.

Και εγώ πήγα απο 510 σε 1024. Πρίν είχα πάντα 54ΚΒ/S, τώρα από 50 μέχρι 110 ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Τα 110 είναι πάντα από 7.30 μέχρι περίπου 10πμ. Μέσος όρος γύρω στα 90Kb για το 24ωρο. Όχι και τόσο άσχημα αφού υπάρχουν και χειρότερα φαίνεται.

Ας ελπίσουμε ότι ο ΟΤΕ θα αναβαθμίσει και τις γραμμές κορμού σύντομα....

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Παρμυθι μεγα οι αναβαθμισεις. Ουτε το "κατω" αυξηθηκε (με 2048 απο 384 διαφορα ΜΟΝΟΝ διπλασια) οταν δε ανοιγω τον Visionet σε δικτυο (οσοι ξερουν...ξερουν) οι σελιδες ανοιγουν πιο αργα και απο αρχαια 33αρα pstn!!!

Reaction score
0
Απο σημερα και στην Καστορια με διπλασια ταχυτητα απο 512 -1024.Και νομιζα οτι θα μας ξεχνουσαν εμας. :D :D :D

Reaction score
7.117
Μαλλον ομως εχουν αρχισει τα προβληματα με τη μεγαλη ζητηση συνδεσεων adsl αλλα και την "λευκη" απεργια λογω της επικειμενης ιδωτικοποιησης του ΟΤΕ.Φιλη που μενει στη περιοχη κολωνακιου ενω την εχουν ειδοποιησει οτι εχει ενεργοποιηθει η συνδεση (otenet)εδω και 15 μερες ακομα δεν εχει καταφερει να συνδεθει.Υστερα απο 15-20 τηλεφωνικες επικοινωνιες με την υποστηριξη της εταιρειας κατεληξαν στο οτι εχει προβλημα η γραμμη.Φυσικα τους εκανε αγωγη χθες μιας και ειναι νομικος.Εχει κερδισει ηδη 2 αγωγες πελατων της κατα της οτενετ για αναλογα προβληματα (ακυρωση συμβολαιου ,επιστροφη χρηματων απο την εταιρεια).

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.311
Mεσημερι 40-60 ΚΒps η 2 MBIT γραμμη :?

Το βραδυ βεβαια πεταει :p

Εχουν φρακαρει και νομιζω τα χειροτερα δεν τα εχουμε δει................. :twisted:

Reaction score
5
χειροτερα ξεχειροτερα... εγω απο 1/1/2007 μεταφερομαι στο ιδιωτικο δικτυο της forthnet γιατι σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο τον συνδιασμο ΟΤΕ-HOL... :x

Reaction score
29
Πάντως απ' οτι λένε, ουσιαστικά οι αναβαθμίσεις του ΟΤΕ ολοκληρώνονται τέλος Νοεμβρίου.
Μέχρι τότε τουλάχιστον θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα με τις ταχύτητες.

minas

Πισιά
Reaction score
4.288
Οι αναβαθμίσεις του ΟΤΕ αναφέρονται στα DSLAMs και όχι στις γραμμές κορμού...
Αν κάτι, περιμένω ότι τα προβλήματα ταχύτητας του τελικού χρήστη θα ενταθούν, αφού και η κουτσή Μαρία θα έχει 1ΜΒ, χωρίς να έχει αναβαθμιστεί η υπόλοιποη υποδομή.
Παρεμπιπτόντως, κι εγώ θα πάω στο δίκτυο της Forthnet από 1/12, όπου θεωρητικά θα υπάρχει διαφορά...

Reaction score
7
Παιδιά προσοχή.Πολύς κόσμος τελευταία (συμπεριλαμβανομένου του αυτού μου) παρατήρησε μείωσε στις ταχύτητες download από προγράμματα P2P (torrent,e-mule κλπ). Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο?

Reaction score
118
[

Για το δικό σας τέστ, πατήστε επάνω στα αποτελέσματα τα δικά μου.
Στον χάρτη που θα δείτε, κάντε κλίκ στην πυραμίδα bratislava. Την κοντινότερη στην χώρα μας.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.775
Κι ένα πρωινό test :

Την ίδια περίπου ώρα κατέβασα από το rapidshare ένα μεγάλο αρχείο και η ταχύτητα ήταν κολλημένη στο 223 :

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μάριος Λαζάρου said:
Παιδιά προσοχή.Πολύς κόσμος τελευταία (συμπεριλαμβανομένου του αυτού μου) παρατήρησε μείωσε στις ταχύτητες download από προγράμματα P2P (torrent,e-mule κλπ). Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο?
Eίναι φυσιολογικό αυτό...

Δύσκολα πιάνεις το maximum από p2p.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound